Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Όλα σχεδόν τα καινούργια όπλα δυστυχώς έχουν μεγαλύτερη διαδρομή στην σκανδαλη από ότι θα θέλαμε .
Ετσι ακριβως,το πολυ creeping ομως ειναι εξ ισου κακο με τη βαρια σκανδαλη,γιατι σε μια μπηχτη ο εγκεφαλος δινει εντολη να τραβηξεις, αν το βαρος αυτο αλλαζει ξανα και ειναι αισθητο λογο της μεγαλης διαδρομης....πολλες φορες θα τραβας μονο τη διαδρομη και τελος.Αυτες η συμπεριφορες δεν κανουν για λειοκαννα για ραβδωτα ειναι.

Mossberg,και σε φλομπερ απο μενα,τα μοσσυ βεβαια εχουν ενα βιδακι που το μαζευεις,αλλα αμα δεν το ξερεις αστα,θυμαμαι το πρωτο που ειχα προβλημα...και ουτε ο αντιπροσωπος δεν το ηξερε.

Eνταξει, νομιζω πλεον κανενας σοβαρος κατασκευαστης δεν φτιαχνει τις σκανδαλες ετσι στα λειοκανα του
Και μενα αλλη περιπτωση δεν μου εχει τυχει,βαριες σκανδαλες ειναι συνηθος το προβλημα.

Όταν μπορέσω,θα βάλω φωτογραφία με την παρέμβαση που έγινε από γνωστό οπλουργό στην es 100 μου,κάτι σαν body lifting ας πούμε.Εννοείται ότι το όπλο ήρθε πάλι στα μέτρα μου,ίσως και καλύτερα από την προηγούμενη μορφή του......
CB85DE7C-6705-4ACB-9C1A-50567C6DF325_zpsvvginjmr.jpg~original

0AD1812E-20CF-4011-B552-101C2D1F2D3C_zps1qzoxeo9.jpg~original

οι παραπάνω φωτογραφίες,είναι όπως ήταν με την 1η επέμβαση(όχι οπλουργού),αφότου αγοράστηκε και όταν φωτογραφηθέι με το νέα μορφή του,θα το βάλω να το δείτε.....

Όπως είπα και πιο πάνω έκανα ολική αλλαγή εμφάνισης στην Beretta es 100 vitoria μου,από ξύλινα σε συνθετικά μέρη,άλλο πέλμα και το όπλο ήρθε οπως πρέπει,γιατί στην 1η επέμβαση που έγινε με τα ξύλινα μέρη,το όπλο ψηλοντουφεκούσε.
Όλα γίναν στο οπλουργείο του Κωνσταντίνου Λιάκου και η δουλειά είναι υπερικανοποιητική.Σειρά έχει η Browning auto5 Light Twelve,στην οποία θα μπούν τσοκ thin wall,γιατί τώρα είναι φουλ τσοκ και είναι κρίμα να κάθεται στο πατάρι.
Οριστε και φωτό του όπλου:
20161223_194832_zpsp0ayyjz4.jpg~original
20161223_194843_zpsvzs5se6k.jpg~original
20161223_194907_zpsevzlzwfl.jpg~original

Σημερα ειχα παει σε γνωστο οπλουργο στα νοτια προαστιαι για μια αγγαρια ενος φιλου.Πιασμε την κουβεντα σχετικα με την αλλαγη καννης σε benelli ,και ποια ειναι η χρησιμοτητα της' Μου λεει περιμενε λιγο παει μεσα στο εργαστηριο και φερνει μια mosberg τροποποιημενη σε benelli η οποια ειχε μια τεραστια σε μηκος ρωγμη εκει που ειχαν κολλησει το δακτυλιδι.Εμειινα αγαλμα των ρωτησα ποιος οπλουργος το ειχε κανει,αλλα δεν μου ειπε.Παιδια δεν σας κρυβω εφυγα αρκετα προβηματισμενος γιατι σκεφτομουν να κανω το ιδιο στο δικο μου οπλο

Σημερα ειχα παει σε γνωστο οπλουργο στα νοτια προαστιαι για μια αγγαρια ενος φιλου.Πιασμε την κουβεντα σχετικα με την αλλαγη καννης σε benelli ,και ποια ειναι η χρησιμοτητα της' Μου λεει περιμενε λιγο παει μεσα στο εργαστηριο και φερνει μια mosberg τροποποιημενη σε benelli η οποια ειχε μια τεραστια σε μηκος ρωγμη εκει που ειχαν κολλησει το δακτυλιδι.Εμειινα αγαλμα των ρωτησα ποιος οπλουργος το ειχε κανει,αλλα δεν μου ειπε.Παιδια δεν σας κρυβω εφυγα αρκετα προβηματισμενος γιατι σκεφτομουν να κανω το ιδιο στο δικο μου οπλο

Kαννη απο Remington και απο Μossberg σε βαση Benelli υπαρχουν αρκετα παραδειγματα. Υπαρχουν 2 με 3 οπλουργοι που κατεχουν καλα το θεμα. Το παν ειναι να πας σε εναν απο αυτους αν σκεφτεσαι κατι τετοιο.
Το μεγαλο προνομιο που εχουν αυτες οι καννες εκτος την οποια βλητικη ιδιαιτεροτητα, ειναι οτι ειναι και φθηνες. Με αλλα λογια οι ολες μετατροπες με καινουργια αγορασμενη καννη σου στοιχιζει περιπου οσο μια εναλλακτικη καννη Benelli. Ton συνδυασμο βαση Benelli με καννη Remington τον κυνηγαω εδω και 3 χρονια και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.

Σας εχει τυχει οπλο με νεκρη διαδρομη πριν πυροδοτησει, οπως τα ραβδωτα; Οσα εχω δοκιμασει, παλια-νεα δεν εχω παρατηρησει κατι
Ένα απόγευμα που έκανα καρτέρι τσίχλας στη Λαμία με το πλαγιόκαννο baikal του πατέρα μου αυτό μου φάνηκε. Τράβαγα και είχα την εντύπωση ότι οι σκανδάλες είχαν μεγάλη διαδρομή, κάτι σαν νεκρό διάστημα δηλαδή + μου είχαν φανεί και αρκετά βαριές.

Kαννη απο Remington και απο Μossberg σε βαση Benelli υπαρχουν αρκετα παραδειγματα. Υπαρχουν 2 με 3 οπλουργοι που κατεχουν καλα το θεμα. Το παν ειναι να πας σε εναν απο αυτους αν σκεφτεσαι κατι τετοιο.
Το μεγαλο προνομιο που εχουν αυτες οι καννες εκτος την οποια βλητικη ιδιαιτεροτητα, ειναι οτι ειναι και φθηνες. Με αλλα λογια οι ολες μετατροπες με καινουργια αγορασμενη καννη σου στοιχιζει περιπου οσο μια εναλλακτικη καννη Benelli. Ton συνδυασμο βαση Benelli με καννη Remington τον κυνηγαω εδω και 3 χρονια και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.
Ο συγκεκριμενος οπλουργος ειναι ενας απο τους πολυ γνωστους στην ελλαδα μου ειπε οτι ηταν η τριτη περιπτωση .fff. που του ετυχε και θα εχει και νομικες προεκτασεις, Μου ειπε οτι δεν αναλαμβανει τετοιες μετατροπες οχι γιατι δεν μπορει αλλα απογορευεται να στρεσαρεις θερμικα τις καννες χωρις σοβαρο λογο Τα λογια του ηταν τα εξης φιλε μοδα ειναι και παπατζα καποιον να κονομανε εαν εχεις το οπλο στα μετρα σου κανεις σωστη εκτιμηση αποστασης ,σωστη προσκοπευση, δεν σταματας την κινηση του ιοπλου και βαζεις καλο φυσιγγι δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρεις θηραμα .Τα υπολοιπα ειναι κουταμαρες ,

όχι Κωστή μόνο από aries 2 ταιριάζει
η 3M ταιριάζει σε beretta 390
:)
Γιατι ομως ρε γαμωτο μου κουμπωνει τελεια? Η μονη διαφορα ειναι στο ποτηρακι της καννης, ειναι λιγο μακρυτερο! Θα το δουμε απο κοντα καποια στιγμη!!

Ο συγκεκριμενος οπλουργος ειναι ενας απο τους πολυ γνωστους στην ελλαδα μου ειπε οτι ηταν η τριτη περιπτωση .fff. που του ετυχε και θα εχει και νομικες προεκτασεις, Μου ειπε οτι δεν αναλαμβανει τετοιες μετατροπες οχι γιατι δεν μπορει αλλα απογορευεται να στρεσαρεις θερμικα τις καννες χωρις σοβαρο λογο Τα λογια του ηταν τα εξης φιλε μοδα ειναι και παπατζα καποιον να κονομανε εαν εχεις το οπλο στα μετρα σου κανεις σωστη εκτιμηση αποστασης ,σωστη προσκοπευση, δεν σταματας την κινηση του ιοπλου και βαζεις καλο φυσιγγι δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρεις θηραμα.Τα υπολοιπα ειναι κουταμαρες ,

Οποιος κατεχει απο οπλουργικα πολυ καλα μπορει να κανει απειρες επεμβασεις στην καννη ενος οπλου και να αλλαξει οτι παραμετρο θελει να αλλαξει. Διευρυνση αυλου, κωνου, αποχρωμιωση, κοψιμο, τσοκακια, ραβδωση. Προσαρμογη οτι καννη θελεις.
Το πως καποιος αντιλαμβανεται το αποτελεσμα, μονο ο χρηστης μπορει να πει και να συγκρινει. Οτι το οπλο σκοτωνει και χωρις μετατροπες δεν χωραει η παραμικρη αμφιβολια ουτε το οτι πρεπει να εισαι πανω στο στοχο για να δεις αποτελεσματα.
Την επεμβαση και τη ρωγμη που ειδες στη καννη Μοssberg χωρις να ξερω λεπτομερειες την αποδιδω η σε ελλατωματικη δουλεια του οπλουργου η σε υπερβαση πιεσεων απο τη πλευρα του χρηστη.
Προσωπικα γνωριζω δυο ατομα που κανουν πρωταθλητισμο στην Ελλαδα και παροτι κατεχουν ολοκληρο οπλοστασιο απο ποιοτικα οπλα κυνηγουν αποκλειστικα με τη πατεντα που περιεγραψες παπια στον Εβρο.

ΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ BERETTA 687 ΜΕ ΤΣΟΚ 2 ΚΑΙ 4. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΟΠΛΟ. Η ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΚΑΝΗ ΜΕ ΤΟ 2 ΤΣΟΚ ΣΕ 5 ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ. Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΝΗ ΜΕ ΤΟ 2 ΣΕ 3 ΚΑΙ Η ΚΑΝΗ ΜΕ ΤΟ 4 ΣΕ 5. ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ. ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΙΧΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΟΠΛΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΑΠΕΥΘΕΙΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Back