Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Τελος παντων ολα φτιαχνονται να κανουν την ιδια δουλεια βλητικα,σε ποιοτητα κατασκευεις και αξιοπιστιας,δεν συνοδευουν την καλη βλητικη αποδωση οποτε με το τυρι και τη φακα παιζουν η περισσοτερες εταιριες.Και επισεις δεν δεχομαι οτι η αποτυχια ειναι σων και καλα απο το οπλο και τα φυσσιγκια,με ολα τα αλλα να εχουν ρομποτικη ακριβεια.

Εχει ελαφρηνη καποιος μηχανικη σκανδαλη; και σε ποιον;
Πριν χρονια επισκεφτηκα 1 οπλουργο στα Γιαννενα ο οποιος μου ειπε οτι ελαφρυνση σκανδαλης δεν γινεται ποτε με λιμαρισμα της σχαστηριας αλλα με αλλαγη τον ελατηριον. Τελικα αφου μου χαλασε και μια βιδα απο τον υποφηλακτηρα το οπλο πια κανει και εμπλοκες, σπανιες αλλα μιλαμε για δισκανδαλο η σκανδαλη βελτιωθηκε ελαχιστα.
Περσι βρεθηκα σε 1 οπλωπολειο στο Βολο ο ιιδιοκτητης του μου ειπε οτι οσοι εκαναν το λαθος να στηλουν οπλα για ελαφρηνση σκανδαλης τα κατεστρεψαν μιας και τα οπλα εριχναν και της 2 καννες μαζι!!!

Αν ο μαστορας,ξερει τι και που να το κανει,γινεται και γινεται καλα!!
Συνηθως το ΔΕΝ,κρυβει πισω του την ανεπαρκεια, αυτου που το λεει!;)Συνηθως....
Καλα λογια,λεγονται για τον Πουλακη(Ιπποκρατους 69Α Εξαρχεια).
Το κακο σ'αυτες τις δουλειες ειναι....το τιμημα!
Νομιζεις πως απευθυνεσαι σε αγγειοχειρουργο!:(

Ετημη η βελονα για το πλαγιο.αντηγραφη σε τορνο-φρεζα με βαμενο ατσαλι

ofysg3.jpg

Αν ο μαστορας,ξερει τι και που να το κανει,γινεται και γινεται καλα!!
Συνηθως το ΔΕΝ,κρυβει πισω του την ανεπαρκεια, αυτου που το λεει!;)Συνηθως....
Καλα λογια,λεγονται για τον Πουλακη(Ιπποκρατους 69Α Εξαρχεια).
Το κακο σ'αυτες τις δουλειες ειναι....το τιμημα!
Νομιζεις πως απευθυνεσαι σε αγγειοχειρουργο!:(
Γιαννη ευχαριστω για την απαντυση σου, καποιον στην βορια ελλαδα εχεις ακουστα.

Σε όσα όπλα μου (σε όλα δηλαδή) έχω ελαφρύνει τη σκανδάλη το έκανα με επέμβαση στη γωνία επαφής σχαστηρίας-σφύρας (με πέτρα, όχι λίμα). Η ελάφρυνσή της με αλλαγή ελατηρίων είναι μια εύκολη δουλειά που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε χωρίς να απευθυνθεί σε οπλουργό.
Μόνο σε ένα απ' ότι θυμάμαι χρειάστηκε συνδυασμένη εφαρμογή των παραπάνω τρόπων.

Χαχα ουτε το οπλο δεν κανει τοσο που λεει ο λογος.ψαχνουν κοροηδα αλα πεσανε στην περηπτοση.εεε σου λεει ο αλος καιγετε να την παρει χτηπατον,ελασου που επεσε στην περηπτοση.χαχαχα ολα φτιαχνουν

Σε όσα όπλα μου (σε όλα δηλαδή) έχω ελαφρύνει τη σκανδάλη το έκανα με επέμβαση στη γωνία επαφής σχαστηρίας-σφύρας (με πέτρα, όχι λίμα). Η ελάφρυνσή της με αλλαγή ελατηρίων είναι μια εύκολη δουλειά που μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε χωρίς να απευθυνθεί σε οπλουργό.
Μόνο σε ένα απ' ότι θυμάμαι χρειάστηκε συνδυασμένη εφαρμογή των παραπάνω τρόπων.
Τα ελατηρια δεν εκαναν δουλια τολμω να πω το αντιθετο.
Απο οτι ειδα και εγω σε βιντεο σαν εργασεια δεν ειναι κατι ειδιαιτερο απλα δεν θελει βιασυνες . Ομως βλεπω τους πιρους και φωβαμαι μην του κανω καμια ζημια. Οταν λες πετρα τι εννοοις;;;

Το βασικο με μια τετοια εργασια ειναι να ξερεις ποσο να την "ελαφρυνεις" ωστε να μην πεφτει με το παραμικρο. Περαν της ψιλοδουλειας που θελει, θελει και εργαλειο να μετρας το βαρος ελξης της σκανδαλης, για να μην ελαφρυνει πολυ.

Συνηθος η επεμβαση στο ελατηριο της σφυρας αρκει,η πετρα που λεει ο Λευτερης εννοει το ακονι αυτη τη πετρα,εγω εχω δουλεψει και το 1000αρι το σμυριδοχαρτο αργα,αφαιρεις μονο την αγριαδα,στην ουσια τα γυαλιζεις,ετσι το τραβηγμα γινεται πιο σαφη,και στρωτω.

για πιο λογο ρε παιδες να κανετε επεμβαση στην σκανδαλη, τοσο χαλια σκανδαλες εχουν τα οπλα σας?

για πιο λογο ρε παιδες να κανετε επεμβαση στην σκανδαλη, τοσο χαλια σκανδαλες εχουν τα οπλα σας?
Οταν ειναι βαρια και δεν πατιεται,η εχει μεγαλο κενο (creeping) πως θα κυνηγησεις?Ευτυχως τα περισσοτερα δεν εχουν προβλημα,αλλα αν σου τυχη ειναι πολυ σπασιμο και μονοδρομος.Η σκανδαλη πρεπει το πατημα να ειναι ακαριαιο και χωρις να σου αποσπα την προσοχη.

Οι σκανδαλες εχουν ενα βαρος ελξης γυρω στα 1700γρμ.Υπαρχει εργαλειο (κανταρακι)που εχουν οι οπλουργοι,που μετραει αυτο το βαρος.Η σκληρη σκσνδαλη ειναι,συνηθως,αποτοκο κακης λειανσης των εφαπτομενων απαρτιων του οπλου,στα σημεια που εφαπτονται.Κοκκορα και σχαστηριας.Ειναι δυσκολο να 'ναι θεμα κακου σχεδιασμου του οπλου.Οχι αδυνατο...
Η πετρα η λαδακονο,κανει πολυ φινα λειανση.Το ιδιο,σχεδον,κανει κι ενα ντουκοχαρτο πχ 1000 και πανω.
Αυτος που το κανει πρεπει να ειναι ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ και να ξερει τι ΔΕΝ πρεπει να κανει.
Σε περιπτωση κακου σχεδιασμου,τα πραγματα ειναι δυσκολοτερα!
Αν χρειαζεται μονο λιανση,ειναι πιο απλο.Ειναι δουλεια λεπτομεριας.Δεν πρεπει να γινουν κυρτες οι εφαπτομενες επιφανειες!!
Η επιφανεια που εφαπτεται ειναι γυρω στο 1mm και λιγοτερο.Οποτε καταλαβαινουμε.....
Αν χρησιμοποιηται ντουκοχαρτο,αυτο τυλιγεται σε σκληρη,επιπεδη επιφανεια για να δουλευεται επιπεδα.
Στην ουσια,επιταχυνουμε τη λιανση που θα ερχοταν μετα απο χρηση.Καποια στιγμη...
Το ποτε....αγνωστο!;)

Back