Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

πάρε τον μάστορα και ρώτα αφού το έχεις το τηλ ;)

θείος μου έβαλε εξωτερικά του παπατσαρουχα που λεει και ο Ευριπίδης σε 302 71εκ,, μπουμπουνάει !!!

Ολα γιωργο!κυνηγαω τον αυγουστο τρυγονια ντοπιαρικα,μετα μεχρι μεσα οκτωβριου λαγο,μετα περασματα τσιχλας φασσας....και απο κει και περα φασσα λαγο και τσιχλες!αλλα ειναι καποια μερη που θελει ανοιχτες ντουφεκιες ειδικα σε καποια απογευματινα φασσας και τσιχλας!

πάρε τον μάστορα και ρώτα αφού το έχεις το τηλ ;)

θείος μου έβαλε εξωτερικά του παπατσαρουχα που λεει και ο Ευριπίδης σε 302 71εκ,, μπουμπουνάει !!!
Παυλο μου ειπε για την ολη διαδικασια αλλα οταν τον ρωτησα αν θα το εκανε στο ντουφεκι του μου ειπε και αυτος οτι λογικα οχι

Το καταλαβαίνω αλλά σε αυτά τα απογευματινά και μόνο παίξε με διασποράς. Έτσι και αλλιώς αυτά που κυκλοφορούν με qualanti διασπορεα μόνο διασποράς δεν είναι.
Γνώμη μου είναι ότι αυτές οι κάννες δεν πρέπει να πειραζονται.

εγω πρωτη φορά εκανα δοκιμή στο πλαγιο 18,3 αυλο και 2αστρα η αριστερή με skeet φυσίγγια ειχε 60 εκ αποτυπωμα στα 15 μέτρα. Ψαξε το κατάλληλο φυσιγγι και θα είσαι κομπλε για ολα τα κυνήγια

Ηλια,θα σου προτινα κι εγω τη λυση της 2ης καννης!εχω 3 καννες στην 302 και μια ακομη την πουλησα περσι.
Η μετατροπη θα σου στοιχισει οσο μια αλλη καννη.Δεν ριχνω διασπορας,προτιμω οταν γινεται το τσοκ διασπορας(ραβδωτο).Για την περιπτωση που λες,βρες μια καννη κι ας ειναι,εμφανισιακα, χαλι!Της αφαιρεις,κοβοντας την,το τσοκ και βγαλσιμο τη ριγα.Για τετοιες τουφεκιες,θελεις και "γρηγορο" τουφεκι.Θα εκπλαγεις ευχαριστα,αν ριξεις με τετοια καννη, σ'αυτες τις συνθηκες!!

αν εχεις αλλο οπλο να κυνηγας εννοω με τσοκ μην τη πειραξεις καθολου. στην 302 εχω 2 κανες μια με τσοκ και μια στανταρ φουλ την οποια την χρησ. σε φασσες και μπασιματα. αν δεν εχεις αλλο οπλο τοτε και μονο τοτε πειραξε την. την διαδικασια μην τη φοβασαι την κανουνε πολλοι πλεον και αν το κανεις βαλε breda τσοκ η τα hyper του παπατσαρουχα για τα οποια εχω ακουσει καλα λογια
Εγω παντως Ευριπιδη εχοντας κανη 61εκ. στην benelli μου με εξωτερικα τσοκακια αγορασα μια δευτερη καννη 71εκ. τσοκαρισμενη 2* με το σκεπτικο οτι θα με βοηθουσε στην σκοπευτικη γραμμη σε καρτερισια κυνηγια.
Μια φορα την εβαλα πανω στο οπλο και δεν βλεπω να την ξαναβαζω.Τελειως διαφορετικο ζυγισμα απο αυτο που ειχα συνηθισει σαν να ηταν ξενο οπλο.
Παντως για ενα μονοκανο baikal που εχω θα ψηνομουνα να του βαλω τσοκακια μηπως και το περνω συχνοτερα για καμια τσιχλιτσα,αλλα θα κοντυνει πολυ η κανη του συν οτι πρεπει να το δηλωσεις στην αστυνομια κτλ...
Μονο δεν ξερω αν διευρυνεται το τσοκαρισμα σε χρωμιωμενες καννες.

Εγω παντως Ευριπιδη εχοντας κανη 61εκ. στην benelli μου με εξωτερικα τσοκακια αγορασα μια δευτερη καννη 71εκ. τσοκαρισμενη 2* με το σκεπτικο οτι θα με βοηθουσε στην σκοπευτικη γραμμη σε καρτερισια κυνηγια.
Μια φορα την εβαλα πανω στο οπλο και δεν βλεπω να την ξαναβαζω.Τελειως διαφορετικο ζυγισμα απο αυτο που ειχα συνηθισει σαν να ηταν ξενο οπλο.
Παντως για ενα μονοκανο baikal που εχω θα ψηνομουνα να του βαλω τσοκακια μηπως και το περνω συχνοτερα για καμια τσιχλιτσα,αλλα θα κοντυνει πολυ η κανη του συν οτι πρεπει να το δηλωσεις στην αστυνομια κτλ...
Μονο δεν ξερω αν διευρυνεται το τσοκαρισμα σε χρωμιωμενες καννες.
Δημητρη, στο μονοκαννο δεν εχεις λογο να πειραξεις το μηκος της καννης,εχει αρκετο παχος για να ανοιξεις εσωτερικα σπειρωμα που να ταιριαζει στα chokes που εχεις ηδη.

Δημητρη, στο μονοκαννο δεν εχεις λογο να πειραξεις το μηκος της καννης,εχει αρκετο παχος για να ανοιξεις εσωτερικα σπειρωμα που να ταιριαζει στα chokes που εχεις ηδη.
Διορθωνω,γιατι δεν προσεξα πως εχεις εξωτερικα chokes!:)

Διορθωνω,γιατι δεν προσεξα πως εχεις εξωτερικα chokes!:)
Μην στεναχωριεσαι και εχω και μια breda altair (που γλιτωσε κανα δυο φορες το τζακι) η οποια εχει εσωτερικα τσοκ.
Μπορειτε να μου αναφερετε την διαδικασια και καποιον οπλουργο που να τα εφαρμοζει?

Μην στεναχωριεσαι και εχω και μια breda altair (που γλιτωσε κανα δυο φορες το τζακι) η οποια εχει εσωτερικα τσοκ.
Μπορειτε να μου αναφερετε την διαδικασια και καποιον οπλουργο που να τα εφαρμοζει?
Νομιζω πως ο Κουρκουλος το αναλαμβανει.
Θελει φρεζαρισμα η καννη και ανοιγμα σπειρωματος αναλογου των chokes που εχεις.Και "μαγκας"τορναδορος το φτιαχνει.Το βασικοτερο ειναι να κανει σωστα το κεντραρισμα με τον αξονα της καννης,για να μην εχεις αποκλιση στην τουφεκια!

Ποιος ο λογος?
Να διευκρινισω οτι ειναι το πιο προσφατο μοντελο που συναρμολογειτα στην Τουρκια με μηχανισμο αεριων και εναλλαγη στα πιστονια για ελαφριες η' βαριες γομωσεις.
Εχω αλλαξει δυο φορες αποθηκη και δυο set πιστονια τα οποια διαβρωνονται με συνεπεια να τραυματιζουν την αποθηκη.
Το εμβολο επαναταξης του κλειστρου ειναι σιδερενιο και θελει ενδελεχη καθαρισμα γιατι σκουριαζει.
Προσφατα εφυγε ενα κομματι απο το πισω μερος του κελυφους του κλειστρου και ακομα ψαχνω να βρω ανταλλακτικο απο καμια beretta 302 μηπως και ταιριαξει.
Γενικα τα αυτογεμη με μηχανισμο αεριων θελουν φυσιγγι και καθαρισμα αλλα αυτο ειναι αλλο πραγμα.

Σχημα λογου.
Βλεπω ποσο καπνα πιανει η beretta urica του συγκυνηγου μου και την συγκρινω με την breda μου μετα απο απογευματινο καρτερι τσιχλας με ψιλοβροχο αφου εχουμε ριξει σχεδον τα ιδια φυσιγγια.
Το αποτελεσμα τραγικο.

Σχημα λογου.
Δεκτό. Εγώ ωστόσο αναφέρομαι στην ουσία η οποία για μένα είναι κατά πόσο η έλλειψη καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει προβληματικη λειτουργία. Αν σε μια κυνηγητικη περίοδο με μέσω όρο 5 κουτιά φυσίγγια την εβδομάδα, δεν καθαρίσω την Beretta καθόλου, δεν θα μου βγάλει κανένα πρόβλημα.
Την καθαρίζω δύο φορές την περίοδο επειδή κυνηγάω βάλτο για μια εβδομάδα έκαστη.

Να ρωτησω κατι εκτος απο λαδι , το μπιστονι και τον κυλινδο που εδραζεται μεσα με τα γνωστα καθαριστηκα οπλων δεν καθαριζουμε...?

Να ρωτησω κατι εκτος απο λαδι , το μπιστονι και τον κυλινδο που εδραζεται μεσα με τα γνωστα καθαριστηκα οπλων δεν καθαριζουμε...?
Ναι Αργυρη!Το θεμα ειναι να τα σκουπιζουμε μετα,χωρις να αφηνουμε λαδι.

Back