Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Ο μακρυς κωνος συναρμογης βελτιωνει την βλητικη αποδοση του οπλου,το εχω δει σε Βenelli crio comfort φιλου μου,το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι αφαιρειται μεταλο απο νευραλγικο σημειο της καννης.Παρακαλω την δικη σας γνωμη σκεφτομαι να μaκρινω τους κωνους σε αλληλεπιθετο Βrowning

αν ο μάστορας είναι "ΜΑΣΤΟΡΑΣ" προχώρα το - θα τον πάει μόνη της η κάννη μέχρι εκεί που πρέπει

Σωστα μετρα, ισια κοντακια και ΣΩΣΤΟ πιτς, ρε παιδια!Οσο μικροτερες οι διαφορες στις κλισεις, τοσο λιγοτερα αισθητο το κλωτσημα!

πολύ σωστος και αν θελουμε ακομα μεγαλυτερη αποσβεση παμε σε μοντε καρλο με ισιο παραλληλο χτενι

.xm. ... και τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε κάποιον περίπου δύο μέτρα με έναν λαιμό σαν του πελεκάνου; Αυτόν πως θα τον φέρουμε ένα με το στόχαστρο, χωρίς να βλέπει την ρίγα σαν γολγοθά, αν οι κλίσεις είναι μηδενικές; Γεμίζουμε το "κενό" με ξύλο και αφήνουμε το κοντάκι να βγαίνει πάνω από τον ώμο ή πάμε σε μόντε κάρλο που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πλέον εύχρηστο για το κυνήγι; .xm.

.xm. ... και τι γίνεται στην περίπτωση που έχουμε κάποιον περίπου δύο μέτρα με έναν λαιμό σαν του πελεκάνου; Αυτόν πως θα τον φέρουμε ένα με το στόχαστρο, χωρίς να βλέπει την ρίγα σαν γολγοθά, αν οι κλίσεις είναι μηδενικές; Γεμίζουμε το "κενό" με ξύλο και αφήνουμε το κοντάκι να βγαίνει πάνω από τον ώμο ή πάμε σε μόντε κάρλο που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πλέον εύχρηστο για το κυνήγι; .xm.
Εκει Γιωργο, οι επιλογες περιοριζονται!Αν και η τεχνικη σου ειναι κατασταλαγμενη,ειναι μονοδρομος!Αν χρειαζεται μοντε καρλο,το κανεις!Προσωπικα, δεν το ειδα καθολου αβολο στο κυνηγι.
Αισθητικα.......xm.
Η αποσταση απο το σημειο που κουμπωνεις το ζυγωματικο,εως τη νοητη ευθεια μπιλιας ,επιφανειας ριγας,κορης ματιου ειναι συγκεκριμενη.Οπως και αυτη στο οριζοντιο.Με την προυποθεση,πως κουμπωνεις ΠΑΝΤΑ το ιδιο!;)
Απο 'κει και περα ειναι θεμα σωστης κατασκευης και test drive!;)

Last edited:
Γεμίζουμε το "κενό" με ξύλο και αφήνουμε το κοντάκι να βγαίνει πάνω από τον ώμο ή πάμε σε μόντε κάρλο που η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πλέον εύχρηστο για το κυνήγι;
μα φυσικα παμε δαγκωτο σε μοντε καρλο , ποιος το λεει ότι δεν είναι ευχρηστο κατι που είναι ευχρηστο στο δικο σου σωμα ???

Προσωπικα, δεν το ειδα καθολου αβολο στο κυνηγι.

μα φυσικα παμε δαγκωτο σε μοντε καρλο , ποιος το λεει ότι δεν είναι ευχρηστο κατι που είναι ευχρηστο στο δικο σου σωμα ???
Ε όσο να είναι ρε παιδιά δεν συγκρίνεται και με ένα κυνηγητικό ίσιο, σε αυθόρμητη κυνηγητική επώμιση μπορεί να σε εκθέσει. Είναι κάπως αυστηρό το Μοντε ... νομίζω δηλαδή .xm.

το καναμε το μπενελι κλαμπ Λαμψη του φωσκολου , για παμε παρακατω , αξιζει η βελτιωση που εκαναν μερικα παιδια με διευρυνση στους αυλους στα οπλα τους και αποχρωμιωση ??

το καναμε το μπενελι κλαμπ Λαμψη του φωσκολου , για παμε παρακατω , αξιζει η βελτιωση που εκαναν μερικα παιδια με διευρυνση στους αυλους στα οπλα τους και αποχρωμιωση ??
Αξιζει κατα την γνωμη σου??

Ερώτηση ο κώνος καταργη τα τσοκ η οχι ?
Δεν εκανα κατι στη Benelli,Tασο.
"Πειραξα"αλλο οπλο κι εχω γραψει σχετικα στο topik για mossbeg.
Εκανα κωνο και λιανση αυλου κατα τι.Απο 18,55 εγινε 18,60.Δεν ξερω τι απο τα δυο "εφταιξε",παντως το οπλο τωρα αποδιδει full!
Mε choke 6/10.

ενδιαφερον θεμα. απαντηστε ομως να μαθουμε κι εμεις οι ασχετοι απ αυτα που δεν σκαμπαζουμε. και να ρωτησω και κατι αλλο. αν τα κανεις ολα αυτα + porting χρειαζονται τα φρενατα τσοκ?ενας μετριος κυνηγος οπως εγω θα καταλαβω τη διαφορα μιας χρωμιωμενης και μιας αχρωμιωτης κανης που δεν γνωριζω απο βλητικη τιποτα?

εσυ να μας πεις φιλε , που το εχεις κανει , τι διαφορες ειδες ?
Εσφηξε η κατανομη του οπλου. περνο τα σκαγια στα χερια μου σε καλιτερη κατασταση . ΜΕΓαλητερη δηατρηση και γενικα καλητερα σκοτομτα απο πριν, και ποιο αμεσα σε μακρινες αποστασεις.

ενδιαφερον θεμα. απαντηστε ομως να μαθουμε κι εμεις οι ασχετοι απ αυτα που δεν σκαμπαζουμε. και να ρωτησω και κατι αλλο. αν τα κανεις ολα αυτα + porting χρειαζονται τα φρενατα τσοκ?ενας μετριος κυνηγος οπως εγω θα καταλαβω τη διαφορα μιας χρωμιωμενης και μιας αχρωμιωτης κανης που δεν γνωριζω απο βλητικη τιποτα?
Εγω το οπλο το ειχα ιδι 10 χρονια και οι διαφ. μετα την επεμβ. εγηναν αμεσος αισθητες.

Την πιο σιγουρη απαντηση,θα την ειχαμε κανοντας μια-μια τις επεμβασεις που λες και κρατωντας αρχειο με τα αποτελεσματα.
Εκτιμω, πως ολες κατι δινουν.
Ακριβος. η καθε επεμβ. σου δηνη το κατι τις που στο σηνολο μετραει.

Back