Βελτιώσεις - παρεμβάσεις σε κυνηγετικά όπλα

Νομιζω το δευτερο Γιαννη...
Παντως μετα απο κωνο η αισθση της ανακρουσης ειναι οντως μικροτερη ειδικα σε οπλα με στενους αυλους...
Δεν ειναι θεμα εργαλειου Αρι,το εχω δει το αλεζουαρ του Παπατσαρουχα μπορει να το κανει οσο θελει,ομως μεχρι 4 cm εχει βαλει σημαδι πανω στο αλεζουαρ και ως εκει κοβει!!θα εχει το λογο του κατι ξερει επαγγελματιας μια ζωη και εξαιρετικος μαστορας απ τους λιγους!!;) Αλλωστε και ο Κουρκουλος μεχρι 4.5 cm κοβει ουτε χιλιοστο παραπανω,κατι ξερουν αυτοι δεν ειναι τυχαιοι!!:)

4,5 συνολο ή τον μαμα +4,5 ποντους? Λογικα ολικο θα ειναι ....αλλα ρε παιδια αν εχει π.χ. 3,5 ποντους ειδη....ο +1 θα κανει την διαφορα?? εδω ακουμε για κωνους ....που ειναι μιση κανη

Εγώ παντός δεν είδα αισθητή διαφορά απο το δικό μου 692 που ρίχνω με ενα 686 ενός φίλου που δοκίμασα στο σκοπευτήριο. Επίσης έχει δοκιμάσει και όπλα με με 2-2,5 (πιο βαριά ίσως) εκ κώνο που είχαν μικρότερο λάκτισμα απο το δικό μου. Μήπως ο κωνος είναι καθαρά ψυχολογική υπόθεση όσον αφορά το λάκτισμα ?
Αναφέρομαι μόνο σε σκοπευτική φισυγγια.

Εγώ παντός δεν είδα αισθητή διαφορά απο το δικό μου 692 που ρίχνω με ενα 686 ενός φίλου που δοκίμασα στο σκοπευτήριο. Επίσης έχει δοκιμάσει και όπλα με με 2-2,5 (πιο βαριά ίσως) εκ κώνο που είχαν μικρότερο λάκτισμα απο το δικό μου. Μήπως ο κωνος είναι καθαρά ψυχολογική υπόθεση όσον αφορά το λάκτισμα ?
Αναφέρομαι μόνο σε σκοπευτική φισυγγια.
Για δώσε κανένα παράδειγμα;

Διονύση το δικό μου είναι 4 κιλά και έχει και ανοιγμένους κώνους, έχει μπει χειρουργείο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι περί τα 3,5εκ οι κώνοι του πλέον αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας, απλά μου το είχε πει ο άνθρωπος όταν το αγόρασα.

Πουθενα αλλου δεν ειναι οι αποψεις των ειδικων τοσο πολυ διχασμενες οσον αφορα το κωνο προσαρμογης. Εχω προσωπικα εναν 6.5 εκ και ειμαι υπερευχαριστημενος. Παροτι πολλοι ειδημονες σκιζουν τα ρουχα τους οτι διαφορα δεν υπαρχει εγω σκιζω τα δικα μου οτι υπαρχει αισθητη διαφορα τοσο σε συγκεντρωση οσο και σε διατρηση. Το οτι τα ακριβα σκοπευτικα εχουν αρκετα μακρυ κωνο ειναι για μενα ισχυρη ενδειξη οτι παιζει σημαντικο ρολο στην ποιοτητα της τουφεκιας.

Διονύση το δικό μου είναι 4 κιλά και έχει και ανοιγμένους κώνους, έχει μπει χειρουργείο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι περί τα 3,5εκ οι κώνοι του πλέον αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας, απλά μου το είχε πει ο άνθρωπος όταν το αγόρασα.
Φαντάσου ότι το δικό μου έχει δεκαπλάσιο κώνο σε μήκος και διπλάσιο λάκτισμα. Για αυτό λέω, μήπως είναι ψυχολογικό το θέμα, και έχουν σχέση άλλοι παράμετροι ?

Διονύση μιας και τώρα είδα ότι έχεις 692 οπότε έχουμε το ίδιο όπλο,είναι πολύ γλυκό το κλώτσημα του όπλου εως και ανεπαίσθητο μπορώ να πω,δεν είναι και κανένα πούπουλο να πω ότι φταίει λόγο βάρους

πιστεύω ότι φταίει κάτι άλλο ίσως δεν κουμπώνεις καλά, ίσως το κοντάκι δεν σου ταιριάζει,για τσέκαρε το λίγο

αν μιλησουμε για ποσοστα μειωσης της ανάκρουσης ένα χειροποιητο κοντακι με ένα καλο πελμα απολυτο στα μετρα του χειριστη αποσβαινει το 90 % της αισθανόμενης ανάκρουσης του οπλου , το υπολοιπο 10 % το κανουν οι κωνοι οι διευρυμένοι αυλοι τα στοκ με πορτινγκ κλπ κλπ , η ελληνικη νοοοτροπια είναι η εξης , αγοραζω ένα οπλο , χαλαω 1000 ευρω για όλα τα αχρηστα πιχλιμπιδια και μολις απελπιστω το πουλαω , χανω αλλα 600 ευρω και αγοραζω αλο καινουργιο και παλι τα ιδια , μολις αγορασω και πουλησω καμια 30 αρια οπλα και εχω χαλασει 100 000 ευρω και εχω πλεον απελπιστεί καθως εχω αγορασει και δοκιμασει και όλα τα φυσίγγια του πλανητη , τοτε και μονο τοτε και αφου εχω σκασει που ενας πιτσιρικας με ενα δικαννο είναι μπαμ και πουλι παιρνω την σημαντικοτερη αποφαση της ζωης πλεον , να παω να φτιαξω κοντακι στα μετρα μου , το ξερω ότι είναι μαλακια να χαλασω 400 ευρω τζαμπα ενώ εχω χαλασει 100 χιλιαδες σε οπλα και φυσίγγια αλλα τελος παντων , ολοι οι ευρωπαιοι και ολοι οι αμερικανοι όταν αγοραζουν ένα οπλο αμεσως τρεχουν στον gun fiter , αυτοι όμως είναι μαλακες , α ρε ελληναρα διαολε

Πραγματικα αν υπηρχε η οικονομικη δυνατοτητα θα πηγαινα και εγω για καινουριο κοντακι και μετα οπλουργο για βελτιωσεις μεσα στην καννη..τι να το κανεις ενα εμφανισιακα ωραιο οπλο με πολλα μπιχλιμπιδια που ειπε και ο Δημητρης στοχαστρα καλυματα κοντακιων αορτηρες κλπ οταν σου βγαζει το χτικιο καθε φορα που τουφεκας

τί μου θυμίζεις τώρα Δημήτρη τα σκέφτομαι και γελάω,πριν μερικά χρόνια στην Μαλακάσα να βλέπω να φεύγουν σε τιμές χώμα κάτι perazzi κάτι dt δράααααααμα

ολόσωστος φίλε μου !
καναμε τους εμπορους δισεκατομυριουχους φιλε , τελικα το σκοπευτηριο μπορει να το πλερώνεις αδρα αλλα είναι μεγαλο σχολειο , αυτά που εμαθα στο σκοπευτηριο θα τα μαθαινα στο κυνυγι σε 50 χρονια , αν ζουσα τοτε φυσικα

Back