Mην με καις εμενα με διαγραμματα, ειμαι εμπειρικος τυπος και ¨ισχυρογνωμων¨, πιστευω μονο οτι δοκιμαζω στην πραξη, απλα θεωρω οτι εχω μια στοιχειωδη αντιληψη και ξερω που πρεπει να ριξω το φταιξιμο...
Αν διαβαζω καλα τα διαγραμματα, γιατι ειμαι στη δουλεια, βλεπω οτι ενας πολυς καλος συνδυασμος για εναν καλο σκοπευτη με αποκλιση απο το κεντρο 30 εκατοστα, ειναι μια συγκεντρωση 60%...
Μια χαρα... Ολα ωραια και ευκολα μεχρι τα 40 μετρα...
Απο εκει κ περα και επιμενω σε αυτο, αρχιζουν τα κλαμματα... Αυτο το 60% ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο στα 45 η τα 50 μετρα για ενα μεγαλο συνδυασμο οπλων, τσοκ κ φυσιγγιων και το εχω δει αμετρητες φορες σε χαρτια κ πινακες....
Εχω ενα κολλημα τα τελευταια χρονια εγω στο κυνηγι, ισως γιατι κ με την ενασχοληση μου με τη φωτογραφικη και το γεγονος οτι τα χαζευω ολο το χρονο με κανει να τα σεβομαι περισοτερο...
Θελω τα πουλια να πεφτουν ξερα, οπου και αν επιχειρω να τουφεκισω... Θελω η να πεφτουν ξερα, η να μην πεφτουν καθολου.... Δεν με ενδιαφερει πια να τουφεκισω ενα πρασινο στα 50 μετρα με 4αρια η 5αρια και να πεσει ζωντανος, ακομα και αν πεσει μπροστα μου και δεν κανω τον σκυλο για να τον βρω... Θελω να κολλησει το λαιμο στην πλατη του μολις τον βρουν τα σκαγια....Αυτος ειναι ο στοχος μου, αυτο με ικανοποιει...
Για να βαλω τωρα και τον δικο σου κοπο στο παιχνιδι,αν και το αγαπημενο μου τσοκ ήταν ειναι και θα ειναι το Kicks Smoke LF, τα τελευταια χρονια ακριβως για να μεγαλωσω την απωλεια απο το σκοπευτικο σφαλμα, παιζω πολυ με τα 3 αστρα και την επιλογη των φυσιγγιων.... Να μην χρειαζεται να περναω την τριχα απο το βελονι απο τα 30 μεχρι τα 40-45 μετρα και οντως πρακτικα τα καταφερνω με τους δικους μου συνδυασμους και για τα δικα μου κριτηρια... Μιλαω για αποστασεις απο 35 μεχρι 60 μετρα που ειναι οι πιο συνηθισενες σε ενα κυνηγι παπιου...
Αν περνανε κατω απο 35 μετρα δωσμου κυλινδρο και 7αρακια...