Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ε

Εχω πληροφοριες οτι τα κάπρια τα δαγκωνεις απο το σβερκο και τα βγαζεις πανω σαν αιλουρος που αρπαζει το θηραμα του! :p .yel..yel.
Τους διαβάζει τις βλητικες του αναλύσεις που έχει διαβάσει και αυτός και πέφτουν ξερά να γλιτώσουν τα βασανιστήρια της βλητικης....sarcastic.

.very shoked.
Τι είν τούτου ;;;
Φίλε λογικά υπάρχουν σταγονίδια και ναι εξηγείται έτσι.

Ποια εποχή παρουσιάζεται αυτό ;
Στην Κύπρο συνηθως εχουμε αρκετα μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ ορεινων και παραλιων και μεγαλη μεταβολη αναμεσα στο βραδυ και την μερα, τουλαχιστον τους πληστους μηνες
Αυτο που το κανει αξιο αναφορας ειναι οι μικρες αποστασεις σε σχεση με εσας
Πχ σε 1ωρα εισαι ατο τροοδος με 8 -15 βαθμους και μετα στην λεμεσο με 37-38
Το καλοκαιρι οταν η μεταβολη αυτη λογω και αλλων παραγοντων ειναι αισθητη ακομη και στα χαμηλα υψομετρα και η θαλασςα ειναι ολη μερα υπο τον καυσωνα και ακολουθως δεχετε την διαφορα της θερμοκρασιας παραγει υδρατμουσς
Οι υδρατμοι αυτοι εγκλωβιζονται σε ενα επιπεδο και εχουμε το φαινομενο αυτο

Μπορει να παρατηρηθει και αλλες εποχες του χρονου οταν το επιτρεψουν οι καταστασεις και ο καιρος

Την πιο πανω εξηγηση την εχω σκεφτει προςωπικα προσπαθοντας να το ερμηνευσω με βαση την λογικη μου! Ως γενικη ενοια!

Δεν το χω ψαξει δεν το χω επιβεβαιωσει και δεν ξερω εαν ευσταθει η ειναι αρλουμπα!

Ο καιρος στην δικη μου σκεψη με οδηγει να σκεφτω ως προς το θηραμα και πως θα το επηρεασει ως προς την ευρεση του (οπως και τα σκυλια ) και οχι ως προς την επηροη του στα φυσιγγια

Γιαυτο και δεν εχω εμβαθυνει η να το εχω ψαξει και ιδιαιτερα

Δεν μπορω λοιπον να το τεκμηριωσω η να πω οτι ετσι ειναι πραγματι

Ετσι το χω στο μυαλο μου εγω!
Αν μπορεσω να μαθω κατι παραπανω και να το διασταυρωσω να σας πω ευχαριστως

Προς το παρον δεν μπορειτε να βασιστειτε ομως σε αυτο που λεω γιατι δεν ξερω αποδεδειγμενα εαν ετσι ειναι

Καλησπέρα παίδες ..... Επανέρχομαι στο φυσίγγι που είχα δοκιμάσει και ήταν το εξής:
Mb36 688 1,80x36 z2m18 No 4 ΑΠΛΑ ΜΟΛΎΒΔΙΝΑ και όχι επινικελωμενα σκάγια που έβαλα την προηγούμενη φορά...... Και βέβαια ΧΩΡΊΣ ΑΛΕΎΡΙ!!!
Η δοκιμή στα 35 μέτρα από το στόμιο κάνης,
τσοκ 3*! Λοιπόν σκάγια 5,2/gr κακής ποιότητας ,από φυσίγγι Ελληνικό του 70 και στο σύνολό τους 187 στον κύκλο των 76 εκατοστών 140 ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 76%!!!!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΝΕ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ. 10% . Και όχι 30% και αυτή ήταν και η διαφωνία μου με το Νίκο.
Πιστεύω δε ότι η διαφορά μεταξύ των θα μικρύνει ακόμη όταν θα μου έρθουν αξιοπρεπή 4αρια που παρήγγειλα ήδη, γιατί αυτά που χρησιμοποίησα ήταν χάλια...... Αυτά!!!Photo Marker_May302022_192130.jpg

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΝΕ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ. 10% . Και όχι 30% και αυτή ήταν και η διαφωνία μου με το Νίκο.

Βαγγελα μου.....χωρις ιχνος αντιπαραθεσης.....Αλλωστε το ξερεις οτι σε θεωρω καλο μου φιλο !!!
Παμε παρα κατω....
Δεν θυμαμαι εαν μιλησα για 30%....ισως και ναι....
Μην αμφιβαλεις για ορισμενα πραγματα....
1ον.Το αλευρι ανεβαζει απο ΜΟΝΟ ΤΟΥ ενα 10%+ την συγκεντρωση και την ταχυτητα και σε καλης
πιοτητας σκαγια!!
Ποσο μαλλον σε σκαγια που ειναι ''βουτηρο''....ακομα πολυ μεγαλυτερες οι διαφορές φιλε!!

Επισεις μην ξεχνας οτι εχουμε διαφορετικο τροπο κλεισιματος....Ισως να μην το θεωρεις σημαντικο...
Αλλα για μενα ειναι σημαντικοτατο φιλε μου !!!

Σου ανεβαζω παλαιοτερες δοκιμες που ειχα κανει για τον φιλο μου τον Λευτερη....
ΠΡΟΣΕΞΕ αποκλισεις σε ταχτητες και σε συγκεντρωση....με αλευρι και χωρις αλευρι και στα ΝΙΚΕΛ με 5%
αντιμονιο....και στα ΝΙΚΕΛ τα ''απλα''.... !!!

εικόνα_Viber_2021-12-13_16-33-46-632.jpg
εικόνα_Viber_2021-12-13_16-34-32-819.jpg

εικόνα_Viber_2021-12-13_16-49-40-516.jpg
εικόνα_Viber_2021-12-13_16-50-43-882.jpg

Και σου ξανα λεω....Απο σεταπ χωρις αλευρι με απλα σκαγια....Με ενα σεταπ με πολυ καλης ποιοτητας
σκαγια πχ Νικελ με 5% αντιμονιο...οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες...ισως να αγγιζουν και το 30% !!!
Ολο το παιχνιδι παιζεται στην ποιοτητα υλικων...και τροπο κλεισιματος φιλε!!

Ε

Εχω πληροφοριες οτι τα κάπρια τα δαγκωνεις απο το σβερκο και τα βγαζεις πανω σαν αιλουρος που αρπαζει το θηραμα του! :p .yel..yel.
αφού τους πιει το αίμα πρωτα
εγώ αφου φάω ωμή την καρδιά τους ΟΥΓΚ
Τους διαβάζει τις βλητικες του αναλύσεις που έχει διαβάσει και αυτός και πέφτουν ξερά να γλιτώσουν τα βασανιστήρια της βλητικης....sarcastic.
ακόμα καλύτερα τα βάζει να εξηγήσουν τα διαγράμματά του!

.yelling. .yelling. .yelling. .yelling.

Βασίλη, Χρύσανθε και λοιποί φίλοι
σκεφτόμουν το θέμα "υγρασία"
τα φαινόμενα ατμοσφαιρική υγρασία και ομίχλη είναι φύσιν διαφορετικά αν και αλληλένδετα

οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται τα διαφορετικά φαινόμενα ως ενιαίο, αλλά δεν είναι

Από τα μηνύματα των "θαλασσινών" φίλων, σκέφτηκα το εξής και θέλω την άποψή σου Βασίλη (και του Στέλιου @ΣΤΕΛΙΟΣ )
μου έχει τύχει σε κυνήγι τσίχλας με έντονο νοτιά γυρνώντας στο αμάξι να διαπιστώσω ότι είχε αδιόρατη σκόνη αλατιού πάνω του καίτοι σταθμευμένο τουλάχιστον 3-4 χλμ από την ακτή.
Επίσης πολλές φορές διαπίστωσα το φαινόμενο κολλήματος ρούχων που λένε φίλοι σε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με αλμύρα και μυρωδιά Ιωδίου.

Οι υδρατμοί είναι αέριο πιο αραιό από τον ατμοσφαιρικό αέρα, άρα δεν επηρεάζουν την εξωτερική βλητική
Εαν όμως ο αέρας φέρνει από την θάλασσα μικροσκοπικά αδιόρατα σταγονίδια θαλασσινού ύδατος, τότε τουφεκάμε μέσα σε ένα αραιό διάλυμα υγρού! είναι επόμενο να έχουμε πτώση των επιδόσεων της εξωτερικής βλητικής: να μην "κόβουν" τα σκάγια.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω σκεπτόμενος ότι, οι υδρατμοί ως αέριο δεν μπορούν να μεταφέρουν άλατα - τα οποία δεν εξατμίζονται. Αντιθέτως μικροσκοπικές σταγόνες θαλασσινού νερού περιέχουν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στην θάλασσα.
Έτσι εξηγείται το "αλατισμένο" αυτοκίνητο. Και τα παράπονα των παραθαλάσσιων φίλων για φυσίγγια που τα "φτύνουν" στον νοτιά! πράγμα που δεν διαπιστώνουν οι ορεσίβιοι!

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω σκεπτόμενος ότι, οι υδρατμοί ως αέριο δεν μπορούν να μεταφέρουν άλατα - τα οποία δεν εξατμίζονται. Αντιθέτως μικροσκοπικές σταγόνες θαλασσινού νερού περιέχουν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στην θάλασσα.
Έτσι εξηγείται το "αλατισμένο" αυτοκίνητο. Και τα παράπονα των παραθαλάσσιων φίλων για φυσίγγια που τα "φτύνουν" στον νοτιά! πράγμα που δεν διαπιστώνουν οι ορεσίβιοι!
Εγώ να πω άλλη μια φορά ότι πιστεύω όσα λένε τα παιδιά, απλά δεν μπορώ να τα εξηγήσω.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αμφισβητώ τα λεγόμενά τους.

Τώρα στο παραπάνω, σωστά λες ότι η υγρασία και η ομίχλη είναι καθαρό νερό χωρίς άλατα.
Τώρα κατά πόσο οι μικροσκοπικές σταγόνες μπορούν να κάνουν ένα φυσίγγι να τα φτύνει είναι ένα θέμα.
Αν είναι πολλές, άρα ορατές, (σαν πχ τις φωτογραφίες που έβαλε ο Χρύσανθος) τότε επηρεάζουν γιατί έχουμε πάρα πολλές συγκρούσεις των σκαγιών με σταγονίδια νερού ή αλατόνερου.

Μια δοκιμή διάτρησης σε ένα βιβλίο στις καλύτερες και χειρότερες δυνατές συνθήκες θα έλυνε κάθε απορία.

Δεν ξερω για αλλα μερη. Αλλα εδω στην Σαμο η υγρασια ειναι σε μεγαλα ποσοστα...και περα απο
την ομιχλη που κυριως την εχουμε μονο χειμωνα....η υγρασια ''βασιλευει'' τις 300 απο τις 365 μερες
του χρονου !!!
Και τι λεω εγω υγρασια....ΠΧ Αυγουστο μηνα 5,30 ωρα το πρωι...πριν βγει ο ηλιος με 22-24 βαθμους θερμοκρασια
να βγαινεις απο το αυτ/το και στα 50 μετρα να εισαι ''μουσκεμα''....να κολλαει το μπουζακι επανω σου
και το οπλο στα χερια σου !!!
Και αν τυχον περασεις μεσα απο αμπελι το παντελονι απο τους μηρους και κατω ειναι σαν σε εβρεξαν με
τον κουβα!!
Οσον αφορα το αλατι....με καλο βορια 7-8 μποφορ....το αλατι φτανει μεχρι το σπιτι μου στα 350 μετρα
υψομετρο και 7 χιλιομετρα μακρια απο την θαλασσα !!!

Εδω και σε τετοιες συνθηκες μονο οι διβασικες πυριτιδες δουλευουν με αξιοπρεπεια...και σιγουριά...
εκτος και αν σου αρεσουν τα ρισκα !!!
Καποιες τροποποιημενες αντεχουν περισσοτερο απο τις απλες μονοβασικες....εξαρταται παντα κατα ποσον
θελεις να ρισκαρεις... ;):)

Δεν ξερω για αλλα μερη. Αλλα εδω στην Σαμο η υγρασια ειναι σε μεγαλα ποσοστα...και περα απο
την ομιχλη που κυριως την εχουμε μονο χειμωνα....η υγρασια ''βασιλευει'' τις 300 απο τις 365 μερες
του χρονου !!!
Και τι λεω εγω υγρασια....ΠΧ Αυγουστο μηνα 5,30 ωρα το πρωι...πριν βγει ο ηλιος με 22-24 βαθμους θερμοκρασια
να βγαινεις απο το αυτ/το και στα 50 μετρα να εισαι ''μουσκεμα''....να κολλαει το μπουζακι επανω σου
και το οπλο στα χερια σου !!!
Και αν τυχον περασεις μεσα απο αμπελι το παντελονι απο τους μηρους και κατω ειναι σαν σε εβρεξαν με
τον κουβα!!
Οσον αφορα το αλατι....με καλο βορια 7-8 μποφορ....το αλατι φτανει μεχρι το σπιτι μου στα 350 μετρα
υψομετρο και 7 χιλιομετρα μακρια απο την θαλασσα !!!

Εδω και σε τετοιες συνθηκες μονο οι διβασικες πυριτιδες δουλευουν με αξιοπρεπεια...και σιγουριά...
εκτος και αν σου αρεσουν τα ρισκα !!!
Καποιες τροποποιημενες αντεχουν περισσοτερο απο τις απλες μονοβασικες....εξαρταται παντα κατα ποσον
θελεις να ρισκαρεις... ;):)
Κυρ. Νικο
Εγω σου ευχομαι να γεμισει η Σαμος Τσιχλες
Να ριξεις οτι εχεις στοκ και να γυρισεις σπιτι να φτιαξεις και αλλα να χεις
Γιατι με την καταντια που εχουμε στα νησια τα τελαυταια χρονια που δεν μας κανουν το χαρητι ουτε τσιχλες ουτε ορτυκια ουτε τιποτα
Στο τελος δεν θα μιλαμε για ρισκο να μας προδωσει το φουσεκι
Αλλα για ρισκο αν θα δουμε μια τσιχλα να το ριξουμε

Κυρ. Νικο
Εγω σου ευχομαι να γεμισει η Σαμος Τσιχλες
Να ριξεις οτι εχεις στοκ και να γυρισεις σπιτι να φτιαξεις και αλλα να χεις
Γιατι με την καταντια που εχουμε στα νησια τα τελαυταια χρονια που δεν μας κανουν το χαρητι ουτε τσιχλες ουτε ορτυκια ουτε τιποτα
Στο τελος δεν θα μιλαμε για ρισκο να μας προδωσει το φουσεκι
Αλλα για ρισκο αν θα δουμε μια τσιχλα να το ριξουμε

Να εισαι καλα Χρυσανθε !!! Απο το στομα σου και στου Θεου το ΑΥΤΙ !!!
Τα τελευταια 4 χρονια απο το κακο στο χειροτερο παμε εδω φιλε μου !!!
Τα ορτυκια εδω μονο σε φωτο....Τρυγονια ελαχιστα....Φασσες οτι ντοπιαρες υπηρχαν σχεδον δεν
αφησαν ουτε για δειγμα....περδικες δεν προλαβαινουν να ''αγριεψουν''.... δεν παω καθολου...
Μπεκατσες...νεοτερος πηγαινα στον Κερκη....αγκορτσα και μπεκατσα...Τωρα τιποτα ''θρηνος''....
Λες και ο Θεος καταραστηκε το νησι...τι να πω....μιλαω για κατάντια....δεν εχουμε θηραματα...

Εχω πολυ μεγαλο στοκ τσιχλοφυσιγγιων.....και ευχομαι να μην τα ριξω στα δισκακια....Σταματησα να γεμιζω
γιατι την σεζον που περασε 300 φυσιγγια δεν εριξα στην τσιχλα...
Τις καλες σεζον δεν μου εφταναν 1000 τον μηνα....Για τετοια μειωση λεω!!
Ας ερθουν οι τσιχλες.... και αλλα θηραματα.....και ας ρισκαρουμε με τα φυσεκια μας....φιλε !!!

Φίλος μου έστειλε αυτό σε πμ και πήρα την άδειά του να το αντιγράψω.
Ας το έχουμε υπόψη.
Θα μου πείτε, με άλλα φυσίγγια σκοτώνω, οκ, πάντως επηρεάζουν και αυτά.

Όταν έχεις και κάποια ηλικία, αισθάνεσαι δυσφορία, δεν καλοανασαινεις, είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν καλοβλεπεις, η πίεση και το σάκχαρο δεν ξέρουμε που βρίσκονται...,τα αντανακλαστικα χάλια, εσύ περιμένεις να τουφεκισεις καλά;
Βλέπω τον εαυτό μου στα ΧΧ χρόνια μου με χαπάκια, πάω στο ίδιο σκοπευτήριο του Σχιστου με καλές συνθήκες και το σκορ μου ανεβοκατεβαινει ανάλογα την κατάσταση μου. Αν κυνηγούσα παραλιακά ή άλλου σε τέτοιες συνθήκες ακραίας υγρασίας και νοτια τι απόδοση θα είχα; Ακόμα χειρότερη!
Ας βάλουμε λοιπόν και την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου στους σοβαρούς παράγοντες που επιδρούν στην σκοπευτική μας απόδοση.
Σημ. Σε τόσο έντονη ομίχλη υπάρχουν και οπτικά φαινόμενα, όπως ο υπολογισμός της απόστασης και της προσκοπευσης, που μας δυσκολεύουν πολύ.Επίσης υπάρχουν τελευταία μελέτες ιατρικές που δείχνουν ότι όταν πέφτει η ατμοσφαιρική πίεση (άρα νοτιας /υγρασία) αισθανόμαστε άσχημα. Αυτό το ξέρω προσωπικά και η μακαριτισσα η μάνα μου το έλεγε από το 1960 που θυμάμαι, καταλάβαινε την αλλαγή του καιρού 1-2 μέρες πριν.

Να εισαι καλα Χρυσανθε !!! Απο το στομα σου και στου Θεου το ΑΥΤΙ !!!
Τα τελευταια 4 χρονια απο το κακο στο χειροτερο παμε εδω φιλε μου !!!
Τα ορτυκια εδω μονο σε φωτο....Τρυγονια ελαχιστα....Φασσες οτι ντοπιαρες υπηρχαν σχεδον δεν
αφησαν ουτε για δειγμα....περδικες δεν προλαβαινουν να ''αγριεψουν''.... δεν παω καθολου...
Μπεκατσες...νεοτερος πηγαινα στον Κερκη....αγκορτσα και μπεκατσα...Τωρα τιποτα ''θρηνος''....
Λες και ο Θεος καταραστηκε το νησι...τι να πω....μιλαω για κατάντια....δεν εχουμε θηραματα...

Εχω πολυ μεγαλο στοκ τσιχλοφυσιγγιων.....και ευχομαι να μην τα ριξω στα δισκακια....Σταματησα να γεμιζω
γιατι την σεζον που περασε 300 φυσιγγια δεν εριξα στην τσιχλα...
Τις καλες σεζον δεν μου εφταναν 1000 τον μηνα....Για τετοια μειωση λεω!!
Ας ερθουν οι τσιχλες.... και αλλα θηραματα.....και ας ρισκαρουμε με τα φυσεκια μας....φιλε !!!
Ναι αλλά τώρα Έχετε γουρούνια κύριε Νίκο Όποτε μπορείτε να γίνεται γουρουνάδες !!!

Status
Not open for further replies.
Back