Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φίλος μου έστειλε αυτό σε πμ και πήρα την άδειά του να το αντιγράψω.
Ας το έχουμε υπόψη.
Θα μου πείτε, με άλλα φυσίγγια σκοτώνω, οκ, πάντως επηρεάζουν και αυτά.

Όταν έχεις και κάποια ηλικία, αισθάνεσαι δυσφορία, δεν καλοανασαινεις, είσαι μούσκεμα στον ιδρώτα, δεν καλοβλεπεις, η πίεση και το σάκχαρο δεν ξέρουμε που βρίσκονται...,τα αντανακλαστικα χάλια, εσύ περιμένεις να τουφεκισεις καλά;
Βλέπω τον εαυτό μου στα ΧΧ χρόνια μου με χαπάκια, πάω στο ίδιο σκοπευτήριο του Σχιστου με καλές συνθήκες και το σκορ μου ανεβοκατεβαινει ανάλογα την κατάσταση μου. Αν κυνηγούσα παραλιακά ή άλλου σε τέτοιες συνθήκες ακραίας υγρασίας και νοτια τι απόδοση θα είχα; Ακόμα χειρότερη!
Ας βάλουμε λοιπόν και την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου στους σοβαρούς παράγοντες που επιδρούν στην σκοπευτική μας απόδοση.
Σημ. Σε τόσο έντονη ομίχλη υπάρχουν και οπτικά φαινόμενα, όπως ο υπολογισμός της απόστασης και της προσκοπευσης, που μας δυσκολεύουν πολύ.Επίσης υπάρχουν τελευταία μελέτες ιατρικές που δείχνουν ότι όταν πέφτει η ατμοσφαιρική πίεση (άρα νοτιας /υγρασία) αισθανόμαστε άσχημα. Αυτό το ξέρω προσωπικά και η μακαριτισσα η μάνα μου το έλεγε από το 1960 που θυμάμαι, καταλάβαινε την αλλαγή του καιρού 1-2 μέρες πριν.
Είναι σεβαστή η άποψη του φίλου Βασίλη αλλά εγώ αυτά τα έχω διαπιστώσει από πολύ μικρή ηλικία με το θέμα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα που από τη τρέλα μου να πάω για κυνήγι ήμουνα στα καρτερια πολύ πριν ξημερώσει υγειεστατος όπως και τώρα και χωρίς ανχος και προβλήματα και με όραση 11/10 ειδικά στο δεξί μάτι είμαι δεξιόχειρος και με ντουφεκιες ατελείωτες γιατί ήμουν μόνιμα στο χωριό .Επομένως για μένα το θέμα υγρασία υφίσταται στην αλοιωση ντουφέκιας χωρίς να είναι ομίχλη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση υπάρχει ευθύνη από μεριά μου με τίποτα ούτε διάθεσης ούτε όρασης ούτε ψυχολογίας και ούτε σκόπευσης .Υπήρχε ντουφέκια να την ακούς Τζούφια και να κάνει αέρα και το ίδιο φυσίγγι σε δύο ώρες να κενταει .Με μεγαλύτερο το πρόβλημα τον Απρίλιο.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΝΕ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ. 10% . Και όχι 30% και αυτή ήταν και η διαφωνία μου με το Νίκο.

Βαγγελα μου.....χωρις ιχνος αντιπαραθεσης.....Αλλωστε το ξερεις οτι σε θεωρω καλο μου φιλο !!!
Παμε παρα κατω....
Δεν θυμαμαι εαν μιλησα για 30%....ισως και ναι....
Μην αμφιβαλεις για ορισμενα πραγματα....
1ον.Το αλευρι ανεβαζει απο ΜΟΝΟ ΤΟΥ ενα 10%+ την συγκεντρωση και την ταχυτητα και σε καλης
πιοτητας σκαγια!!
Ποσο μαλλον σε σκαγια που ειναι ''βουτηρο''....ακομα πολυ μεγαλυτερες οι διαφορές φιλε!!

Επισεις μην ξεχνας οτι εχουμε διαφορετικο τροπο κλεισιματος....Ισως να μην το θεωρεις σημαντικο...
Αλλα για μενα ειναι σημαντικοτατο φιλε μου !!!

Σου ανεβαζω παλαιοτερες δοκιμες που ειχα κανει για τον φιλο μου τον Λευτερη....
ΠΡΟΣΕΞΕ αποκλισεις σε ταχτητες και σε συγκεντρωση....με αλευρι και χωρις αλευρι και στα ΝΙΚΕΛ με 5%
αντιμονιο....και στα ΝΙΚΕΛ τα ''απλα''.... !!!

View attachment 49386
View attachment 49387

View attachment 49388
View attachment 49389

Και σου ξανα λεω....Απο σεταπ χωρις αλευρι με απλα σκαγια....Με ενα σεταπ με πολυ καλης ποιοτητας
σκαγια πχ Νικελ με 5% αντιμονιο...οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες...ισως να αγγιζουν και το 30% !!!
Ολο το παιχνιδι παιζεται στην ποιοτητα υλικων...και τροπο κλεισιματος φιλε!!
Καλημέρα Νίκο. Ούτε κι εγώ έχω κάποιο ίχνος αντιπαράθεσης μαζί σου ειλικρινά!!! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας συνάδελφος,ο Λάμπης, ζητάει να αντιγράψουμε ένα φυσίγγι και νέος παρουσιάζουμε δύο άκρως διαφορετικά αποτελέσματα. Εσύ βγάζεις 57% και το απορριπτεις αμέσως και γω 86% ....... Τι θα πρέπει να σκεφτούμε ????? Ότι μπαίνουμε κακώς στη διαδικασία της δοκιμής λόγω άλλου τρόπου κλεισίματος???? Μήπως πρέπει να το εξετάσουμε πάλι?????? Μήπως να βάλουμε στην εξίσωση τον παράγοντα όπλο?????? Εσύ πιστεύεις ότι τα εργαλεία σου και ο τρόπος που κλείνεις είναι υποδιεστερα από τα δικά μου?????? Η δεν κάνεις κάτι εσύ καλά????? Φυσικά και όχι!!!!!! Γιατί και σωστά εργαλεία έχεις και πολύ έμπειρος είσαι. Κάνε μου τη χάρη και ρίξε ένα τέτοιο φυσίγγι με τη beretta έτσι να μου λυθεί η απορία.........

Καλημέρα Νίκο. Ούτε κι εγώ έχω κάποιο ίχνος αντιπαράθεσης μαζί σου ειλικρινά!!! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας συνάδελφος,ο Λάμπης, ζητάει να αντιγράψουμε ένα φυσίγγι και νέος παρουσιάζουμε δύο άκρως διαφορετικά αποτελέσματα. Εσύ βγάζεις 57% και το απορριπτεις αμέσως και γω 86% ....... Τι θα πρέπει να σκεφτούμε ????? Ότι μπαίνουμε κακώς στη διαδικασία της δοκιμής λόγω άλλου τρόπου κλεισίματος???? Μήπως πρέπει να το εξετάσουμε πάλι?????? Μήπως να βάλουμε στην εξίσωση τον παράγοντα όπλο?????? Εσύ πιστεύεις ότι τα εργαλεία σου και ο τρόπος που κλείνεις είναι υποδιεστερα από τα δικά μου?????? Η δεν κάνεις κάτι εσύ καλά????? Φυσικά και όχι!!!!!! Γιατί και σωστά εργαλεία έχεις και πολύ έμπειρος είσαι. Κάνε μου τη χάρη και ρίξε ένα τέτοιο φυσίγγι με τη beretta έτσι να μου λυθεί η απορία.........
Το όπλο πάντα παίζει μεγάλο ρόλο.
Απλά ένα προσεγμένο φυσίγγι με πολύ καλά υλικά θα τα πάει καλά σε πολλά όπλα, ίσως και σε όλα.
Αλλά δεν θα τα πάει με όλα το ίδιο καλά.

Ένα μάπα φυσίγγι δεν φτιάχνεται με κανένα όπλο.
Μπορεί με κάποια να τα πάει λίγο καλύτερα αλλά μέχρι εκεί.

Το κάθε όπλο θέλει το φυσίγγι του.
Πάντα έτσι ήταν και έτσι θα είναι.

Τα τσοκ, σαν συσφίξεις, είναι σχετικά.
Οι διαστάσεις των αυλών ίσως αλλάζουν.
Οι διαμορφώσεις των τσοκ αλλάζουν.
Οι λειάνσεις αλλάζουν.
Οι αυλοί δεν είναι τελείως κυλινδρικοί.
Το μήκος των τσοκ αλλάζει.
Κτλ κτλ

Βαγγέλη έχεις κάνει κώνο στο όπλο σου ;
Μετά τις 15/6 θα ρίξω το original εγώ.

Όποιος νομίζει ότι ο τρόπος κλεισίματος του αστεροειδούς (2, 3 ,5, 10, 20, 1000 στάδια) επηρρεάζει την ποιότητα κατανομής των σκαγιών του φυσιγγίου, πλανάται πλάνη οικτρά.
Το μήκος του κλεισμένου φυσιγγίου είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, και αυτό, όσον αφορά το ύψος των παραγόμενων πιέσεων.

Το όπλο πάντα παίζει μεγάλο ρόλο.
Απλά ένα προσεγμένο φυσίγγι με πολύ καλά υλικά θα τα πάει καλά σε πολλά όπλα, ίσως και σε όλα.
Αλλά δεν θα τα πάει με όλα το ίδιο καλά.

Ένα μάπα φυσίγγι δεν φτιάχνεται με κανένα όπλο.
Μπορεί με κάποια να τα πάει λίγο καλύτερα αλλά μέχρι εκεί.

Το κάθε όπλο θέλει το φυσίγγι του.
Πάντα έτσι ήταν και έτσι θα είναι.

Τα τσοκ, σαν συσφίξεις, είναι σχετικά.
Οι διαστάσεις των αυλών ίσως αλλάζουν.
Οι διαμορφώσεις των τσοκ αλλάζουν.
Οι λειάνσεις αλλάζουν.
Οι αυλοί δεν είναι τελείως κυλινδρικοί.
Το μήκος των τσοκ αλλάζει.
Κτλ κτλ

Βαγγέλη έχεις κάνει κώνο στο όπλο σου ;
Μετά τις 15/6 θα ρίξω το original εγώ.
Όχι δεν το έχω πειράξει....... Απλά σαν κάτοχος μπενελι πάνω από τριάντα χρόνια ,με δύο κανες έχω δει τέτοιες διαφορές με κάποια φυσίγγια σε σχέση με την Μπερέτα...... Για αυτό και ζητάω από τον Νίκο να το ρίξει πάλι με την Μπερέτα...... Πολύ καλή ιδέα να ρίξουμε και το original.....

Όποιος νομίζει ότι ο τρόπος κλεισίματος του αστεροειδούς (2, 3 ,5, 10, 20, 1000 στάδια) επηρρεάζει την ποιότητα κατανομής των σκαγιών του φυσιγγίου, πλανάται πλάνη οικτρά.
Το μήκος του κλεισμένου φυσιγγίου είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, και αυτό, όσον αφορά το ύψος των παραγόμενων πιέσεων.
Όχι προς θεου άλλωστε 6* είναι κλεισμένα και τα δύο φυσίγγια και το δικό μου και του Νικου και στο ίδιο μήκος κλεισίματος....
. Το μόνο που διαφέρει είναι το στρίψιμο ,που θεωρώ δεν μπορεί να προκύψουν από αυτό τόσο μεγάλες διαφορές......

Όχι δεν το έχω πειράξει....... Απλά σαν κάτοχος μπενελι πάνω από τριάντα χρόνια ,με δύο κανες έχω δει τέτοιες διαφορές με κάποια φυσίγγια σε σχέση με την Μπερέτα...... Για αυτό και ζητάω από τον Νίκο να το ρίξει πάλι με την Μπερέτα...... Πολύ καλή ιδέα να ρίξουμε και το original.....
Με την 1187 θες να το ρίξω ή με την Μ2 ;;; :)

Όχι προς θεου άλλωστε 6* είναι κλεισμένα και τα δύο φυσίγγια και το δικό μου και του Νικου και στο ίδιο μήκος κλεισίματος....
. Το μόνο που διαφέρει είναι το στρίψιμο ,που θεωρώ δεν μπορεί να προκύψουν από αυτό τόσο μεγάλες διαφορές......
30% διαφορά σε ίδια κατά τα άλλα φυσίγγια νομίζω ότι προκύπτει μόνο από τα σκάγια ή από τύχη.
Σε 3 δοκιμές που έχω κάνει με 2 όπλα, ίδια φυσίγγια, ίδια ονομαστικά τσοκ, την ίδια στιγμή δεν είδα πάνω από 10%.
Το 30% είναι πολύ μεγάλο, όχι όμως τελείως απίθανο.

Βαγγέλη αν θα έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη κ χωρίς να σε ξέρω, χωρίς να έχω δεί το όπλο σού, μόνο από αυτό που βλέπω σε δοκιμές, πιστεύω πως δύσκολα πέφτεις σε συγκέντρωση κάτω από 65-70% στα 35μετρα με οποιαδήποτε φυσίγγι κ αν δοκιμάσεις... Ισχύει αυτό? Τι έχεις δεί εσύ?

Βαγγέλη αν θα έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη κ χωρίς να σε ξέρω, χωρίς να έχω δεί το όπλο σού, μόνο από αυτό που βλέπω σε δοκιμές, πιστεύω πως δύσκολα πέφτεις σε συγκέντρωση κάτω από 65-70% στα 35μετρα με οποιαδήποτε φυσίγγι κ αν δοκιμάσεις... Ισχύει αυτό? Τι έχεις δεί εσύ?
Πραγματικά έτσι είναι!!! Βγάζει συγκεντρωτικές ντουφέκιες με όλα,αλλά είναι απειραχτο,,εργοστασιακό.......

Πραγματικά έτσι είναι!!! Βγάζει συγκεντρωτικές ντουφέκιες με όλα,αλλά είναι απειραχτο,,εργοστασιακό.......
Στο full με εμπορικά χοντρά πχ #4-3 σε τι συγκεντρώσεις κυμαίνεσαι ανεξαρτήτως γόμωσης σε γραμμάρια;
Από πόσο μέχρι πόσο περίπου έχεις δει ;

Ή στα 3* με 6άρια 5άρια. Η χειρότερη ο μέσος όρος και η καλύτερη.

Ποιά beretta έχεις ;

18,6 με μακρύ κώνο, τι να πειράξεις... Είναι από τις πιο πετυχημένες συνταγές... Τα άλλα πειράζονται για να γίνουν Optima... ;)

Στο full με εμπορικά χοντρά πχ #4-3 σε τι συγκεντρώσεις κυμαίνεσαι ανεξαρτήτως γόμωσης σε γραμμάρια;
Από πόσο μέχρι πόσο περίπου έχεις δει ;

Ή στα 3* με 6άρια 5άρια. Η χειρότερη ο μέσος όρος και η καλύτερη.

Ποιά beretta έχεις ;
Έχω τη bertta teknys AL 391 με 71cm κάνη.
Δεν έχω ρίξει εμπορικά φυσίγγια σε χοντρά σκάγια,δεν αγοράζω φυσίγγια..... Πέρυσι που την δοκίμαζα με κάτι φίλους με benelli αλλά και τη δική μου benelli τότε θυμάμαι (είχα ανεβάσει και στο forum τις δοκιμές) ,η χειρότερη συγκέντρωση που είχα πάρει από εμπορικό σε Νο6 ήταν 60% με 3* στα 36,50 μέτρα από το στόμιο ,οι benelli 47%....... Με το full έχω ελάχιστες δοκιμές γιατί δεν το χρησιμοποιώ....... Δουλεύω μόνο 4* και 3* στο κυνήγι..... Μια δοκιμή που έκανα ήταν Μ mb36 g1000 1,90x38 4n στα 57,80 έδωσε με το 1* στα 45μετρα 60% και στα 36,50 με3* 77%.....από το στόμιο της κάνης με κορδέλα....

Έχω τη bertta teknys AL 391 με 71cm κάνη.
Δεν έχω ρίξει εμπορικά φυσίγγια σε χοντρά σκάγια,δεν αγοράζω φυσίγγια..... Πέρυσι που την δοκίμαζα με κάτι φίλους με benelli αλλά και τη δική μου benelli τότε θυμάμαι (είχα ανεβάσει και στο forum τις δοκιμές) ,η χειρότερη συγκέντρωση που είχα πάρει από εμπορικό σε Νο6 ήταν 60% με 3* στα 36,50 μέτρα από το στόμιο ,οι benelli 47%....... Με το full έχω ελάχιστες δοκιμές γιατί δεν το χρησιμοποιώ....... Δουλεύω μόνο 4* και 3* στο κυνήγι..... Μια δοκιμή που έκανα ήταν Μ mb36 g1000 1,90x38 4n στα 57,80 έδωσε με το 1* στα 45μετρα 60% και στα 36,50 με3* 77%.....από το στόμιο της κάνης με κορδέλα....
To ROTTWEIL 36 πότε θα το ρίξεις Βαγγέλη ;

Δεν έχω τώρα τέτοιο φυσίγγι ,αλλά κάπου θα βρω....... Ξέρεις εάν έχει αλλάξει σύνθεση ,η είναι αυτό που είχες γράψει με mb36 1,80x36
Aλλος το άνοιξε ,ο Βασίλης νομίζω ,αλλά αυτό πρέπει νάναι .
Μόνο αν γίνει καί η συγκριτική δοκιμή διάτρησης σε ίδιο στόχο θάναι πλήρης η παρουσίαση .

Βαγγελη μου.....Καταλαβε κατι φιλε μου !!!!
Εγω εριξα το φυσιγγιο που ζητησε ο φιλος ο Λαμπης......και εσυ εριξες ΑΛΛΟ φυσιγγιο...με ΝΙΚΕΛ ΣΚΑΓΙΑ!!!
Δλδ τι πιστευεις....εαν ειχες μεσα στο φυσιγγιο σκαγια ΤSS θα ειχες την ιδια συγκεντρωση ??
Δεν ειναι μονο ο τροπος κλεισιματος.....αλλα η ποιοτητα σκαγιων στην δοκιμη που καναμε.
Με λιγα λογια....Δεν χρειαζεται να ξανα δοκιμασω εγω....Κλεισε και δοκιμασε εσυ με απλα σκαγια
ωστε να δεις τις διαφορές φιλε!!!
Κλεισε με 2 σταδια οπως εγω....Μην κανεις βαλεις 3το σταδιο επανω...
Μην ''κολλας'' στο οπλο....τι μπερετα..... τι μπενελι ......τι Βοιτο....Το φυσιγγιο μετραει περισσοτερο....αυτο
πιστευω το ειδες και στις δοκιμες της Μπενελι....και με την CRIO καννη και με της ραφαελο ...και
το Βοιτο...

Και κατι ακομα.....Τα χοντρα σκαγια....και ειδικοτερα απο Ν6 και κατω...ειναι λαθος να τα δοκιμαζουμε
στα 35 -36,5 μετρα....Τα χοντρα σκαγια ( παντα κατα την γνωμη μου ) στα 50 μετρα...εκει το ''ξεβρακωνεις'' !!!!
Θα μου πεις....για εμπορικα ''μιλαμε''....οκ....

Επισεις....δεν εχω δοκιμες με χοντρα σκαγια χωρις αλευρι...και ΕΑΝ εχω ειναι ελαχιστες...Ειτε καλως
ειτε κακως δεν κλεινω ποτε και ΤΙΠΟΤΑ με χωρις αλευρι κατω απο Ν7 σκαγια.
''Χορτασα''....τοσα χρονια που εκλεινα με δυο σταδια και χωρις αλευρι....Τα ειδα τα χα'ι΄ρια αυτων
των φυσιγγιων!!!
Δεν γυριζω ''πισω'' Βαγγελη..... :)

Status
Not open for further replies.
Back