Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
η χειρότερη συγκέντρωση που είχα πάρει από εμπορικό σε Νο6 ήταν 60% με 3* στα 36,50 μέτρα από το στόμιο ,οι benelli 47%....... Με το full έχω ελάχιστες δοκιμές γιατί δεν το χρησιμοποιώ....... Δουλεύω μόνο 4* και 3* στο κυνήγι..... Μια δοκιμή που έκανα ήταν με mb36 g1000 1,90x38 4n στα 57,80 έδωσε με το 1* στα 45μετρα 60% και στα 36,50 με 3* 77%.....από το στόμιο της κάνης με κορδέλα....
Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ, αν προσθέσουμε και την πληροφορία που έδωσε ο Άρης περί μεγάλου μαμά κώνου, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει περί κώνων.

Βαγγελη μου.....Καταλαβε κατι φιλε μου !!!!
Εγω εριξα το φυσιγγιο που ζητησε ο φιλος ο Λαμπης......και εσυ εριξες ΑΛΛΟ φυσιγγιο...με ΝΙΚΕΛ ΣΚΑΓΙΑ!!!
Δλδ τι πιστευεις....εαν ειχες μεσα στο φυσιγγιο σκαγια ΤSS θα ειχες την ιδια συγκεντρωση ??
Δεν ειναι μονο ο τροπος κλεισιματος.....αλλα η ποιοτητα σκαγιων στην δοκιμη που καναμε.
Με λιγα λογια....Δεν χρειαζεται να ξανα δοκιμασω εγω....Κλεισε και δοκιμασε εσυ με απλα σκαγια
ωστε να δεις τις διαφορές φιλε!!!
Κλεισε με 2 σταδια οπως εγω....Μην κανεις βαλεις 3το σταδιο επανω...
Μην ''κολλας'' στο οπλο....τι μπερετα..... τι μπενελι ......τι Βοιτο....Το φυσιγγιο μετραει περισσοτερο....αυτο
πιστευω το ειδες και στις δοκιμες της Μπενελι....και με την CRIO καννη και με της ραφαελο ...και
το Βοιτο...

Και κατι ακομα.....Τα χοντρα σκαγια....και ειδικοτερα απο Ν6 και κατω...ειναι λαθος να τα δοκιμαζουμε
στα 35 -36,5 μετρα....Τα χοντρα σκαγια ( παντα κατα την γνωμη μου ) στα 50 μετρα...εκει το ''ξεβρακωνεις'' !!!!
Θα μου πεις....για εμπορικα ''μιλαμε''....οκ....

Επισεις....δεν εχω δοκιμες με χοντρα σκαγια χωρις αλευρι...και ΕΑΝ εχω ειναι ελαχιστες...Ειτε καλως
ειτε κακως δεν κλεινω ποτε και ΤΙΠΟΤΑ με χωρις αλευρι κατω απο Ν7 σκαγια.
''Χορτασα''....τοσα χρονια που εκλεινα με δυο σταδια και χωρις αλευρι....Τα ειδα τα χα'ι΄ρια αυτων
των φυσιγγιων!!!
Δεν γυριζω ''πισω'' Βαγγελη..... :)
Εντάξει Νίκο οι δύο μαζί είμαστε 130 χρόνων και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε........ Λες και μιλάμε άλλη γλώσσα....... Δηλαδή η δοκιμή που ανέβασα χθες με ΑΠΛΑ ΜΟΛΎΒΔΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ και ΧΩΡΊΣ ΑΛΕΥΡΙ που πήγε??????
Εγω εριξα το φυσιγγιο που ζητησε ο φιλος ο Λαμπης......και εσυ εριξες ΑΛΛΟ φυσιγγιο...με ΝΙΚΕΛ ΣΚΑΓΙΑ!!!
Δλδ τι πιστευεις....εαν ειχες μεσα στο φυσιγγιο σκαγια ΤSS θα ειχες την ιδια συγκεντρωση ??
Δεν ειναι μονο ο τροπος κλεισιματος.....αλλα η ποιοτητα σκαγιων στην δοκιμη που καναμε.
Με λιγα λογια....Δεν χρειαζεται να ξανα δοκιμασω εγω....Κλεισε και δοκιμασε εσυ με απλα σκαγια
Μην ''κολλας'' στο οπλο....τι μπερετα..... τι μπενελι ......τι Βοιτο....Το φυσιγγιο μετραει περισσοτερο....αυτο
πιστευω το ειδες και στις δοκιμες της Μπενελι....και με την CRIO καννη και με της ραφαελο ...και
το Βοιτο...

Και κατι ακομα.....Τα χοντρα σκαγια....και ειδικοτερα απο Ν6 και κατω...ειναι λαθος να τα δοκιμαζουμε
στα 35 -36,5 μετρα....Τα χοντρα σκαγια ( παντα κατα την γνωμη μου ) στα 50 μετρα...εκει το ''ξεβρακωνεις'' !!!!

Επισεις....δεν εχω δοκιμες με χοντρα σκαγια χωρις αλευρι...και ΕΑΝ εχω ειναι ελαχιστες...Ειτε καλως
''Χορτασα''....τοσα χρονια που εκλεινα με δυο σταδια και χωρις αλευρι....Τα ειδα τα χα'ι΄ρια αυτων
των φυσιγγιων!!!
Τ
το Βοιτο...

των φυσιγγιων!!!
Δεν γυριζω ''πισω'' Βαγγελη.....

το Βοιτο...

των φυσιγγιων!!!
Λοιπόν Νίκο οι δύο μαζί είμαστε 130 χρόνων και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε..... Λες και μιλάμε άλλη γλώσσα...... Δηλαδή η δοκιμή που ανέβασα χθες με ΑΠΛΑ ΜΟΛΎΒΔΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ και ΧΩΡΊΣ ΑΛΕΥΡΙ που πήγε????? Τη διάβασες και την σχολιαστές...... Ποιος μίλησε για τρίτα στάδια ?????? Ποιος για σκάγια αντιμονίου και νίκελ....... Έφτιαξα το φυσίγγι που είπε ο Λάμπης με απλά σκάγια και μάλιστα άσχημης ποιότητας και το φυσίγγι αυτό είναι εξαιρετικο σε απόδοση με το δικό μου τουλάχιστον όπλο.....
Σου ζητάω να μου κάνεις τη χάρη να το δοκιμάσεις με την beretta σου. Εάν θέλεις το κάνεις εάν θέλεις όχι..... Δικαίωμα σου είναι...... Μην μου λες όμως άλλα λόγια να αγαπιόμαστε........ Απλό εναπ φυσίγγι. αν παίρνω 70-80% με 3* στα 35 μέτρα δεν χρειάζομαι ούτε αλευρια ούτε προζυμια...... Εγώ αυτό το δοκίμασα και στα 40 και 45 μέτρα και είναι αξιοπρεπέστατο...... Άλλωστε στους λαγαδες της χώρας μας είναι το νούμερο ένα φυσίγγι.......

Εντάξει Νίκο οι δύο μαζί είμαστε 130 χρόνων και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε........ Λες και μιλάμε άλλη γλώσσα....... Δηλαδή η δοκιμή που ανέβασα χθες με ΑΠΛΑ ΜΟΛΎΒΔΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ και ΧΩΡΊΣ ΑΛΕΥΡΙ που πήγε??????

Τ

Λοιπόν Νίκο οι δύο μαζί είμαστε 130 χρόνων και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε..... Λες και μιλάμε άλλη γλώσσα...... Δηλαδή η δοκιμή που ανέβασα χθες με ΑΠΛΑ ΜΟΛΎΒΔΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ και ΧΩΡΊΣ ΑΛΕΥΡΙ που πήγε????? Τη διάβασες και την σχολιαστές...... Ποιος μίλησε για τρίτα στάδια ?????? Ποιος για σκάγια αντιμονίου και νίκελ....... Έφτιαξα το φυσίγγι που είπε ο Λάμπης με απλά σκάγια και μάλιστα άσχημης ποιότητας και το φυσίγγι αυτό είναι εξαιρετικο σε απόδοση με το δικό μου τουλάχιστον όπλο.....
Σου ζητάω να μου κάνεις τη χάρη να το δοκιμάσεις με την beretta σου. Εάν θέλεις το κάνεις εάν θέλεις όχι..... Δικαίωμα σου είναι...... Μην μου λες όμως άλλα λόγια να αγαπιόμαστε........ Απλό εναπ φυσίγγι. αν παίρνω 70-80% με 3* στα 35 μέτρα δεν χρειάζομαι ούτε αλευρια ούτε προζυμια...... Εγώ αυτό το δοκίμασα και στα 40 και 45 μέτρα και είναι αξιοπρεπέστατο...... Άλλωστε στους λαγαδες της χώρας μας είναι το νούμερο ένα φυσίγγι.......

Μαλλον εχασα καποια ''επεισοδια''....η τα ειδα...αλλα αυτες τις μερες ειναι φορτωμενο το μυαλο μου
και δεν εδωσα σημασια...
Τις δοκιμες με τα ΝΙΚΕΛ στις εβαλα για δεις τι κανει το αλευρι...
Και ερχομαι στο τελος...

Άλλωστε στους λαγαδες της χώρας μας είναι το νούμερο ένα φυσίγγι.......

Εφοσον εισαστε ευχαριστημενοι...τι νοημα εχει η δικη μου δοκιμη ??
Τι νοημα εχουν τα καλης ποιοτητας σκαγια....το αλευρι....ο τροπος κλεισιματος...το τελικο υψος..
κτλ.....κτλ???
Βαδιστε οπως γουσταρετε ....ο καθε ενας μας εχει τα ''θελω'' του και τις προτιμησεις του....Βαγγελη !!!
Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....και παντα φιλκα !!!

Μαλλον εχασα καποια ''επεισοδια''....η τα ειδα...αλλα αυτες τις μερες ειναι φορτωμενο το μυαλο μου
και δεν εδωσα σημασια...
Τις δοκιμες με τα ΝΙΚΕΛ στις εβαλα για δεις τι κανει το αλευρι...
Και ερχομαι στο τελος...

Άλλωστε στους λαγαδες της χώρας μας είναι το νούμερο ένα φυσίγγι.......

Εφοσον εισαστε ευχαριστημενοι...τι νοημα εχει η δικη μου δοκιμη ??
Τι νοημα εχουν τα καλης ποιοτητας σκαγια....το αλευρι....ο τροπος κλεισιματος...το τελικο υψος..
κτλ.....κτλ???
Βαδιστε οπως γουσταρετε ....ο καθε ενας μας εχει τα ''θελω'' του και τις προτιμησεις του....Βαγγελη !!!
Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης....και παντα φιλκα !!!
Όλα έχουν το νόημα τους...... Τώρα εάν ο καθένας έχει τον δικό του μικρόκοσμο και τη δική του αλήθεια δικαίωμα του....... Όπως και δικαίωμα σου να θέλεις να αποφύγεις την δοκιμή με το δικό σου όπλο....... Εγώ κακώς πίστευα οτι μας ενώνει η ίδια τρέλα και ότι έχουμε ίδιες αναζητήσεις και βοηθάμε ο ένας τον άλλο στο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα........ Εσύ μάλλον έχεις καταλήξει στα δικά σου που τα θεωρείς αδιαπραγματευτα......λυπάμαι!!!!

Κύριοι χαλαρώστε όλα καλά και λογικό ο κάθε ένας να προτιμά και να έχει καταλήξει στα φυσίγγια του .Αλλά μη ξεχνάμε και κάτι σοβαρό ότι το 80% και βάλε των κυνηγών ρίχνουν εργοστασίου φυσίγγια εάν ήταν όλα άχρηστα να είστε σίγουροι πως θα έριχναν όλοι ιδιογομωση και μπορεί να βλέπουμε στην ιδιογομωση απίστευτα αποτελέσματα αλλά για τους περισσότερους είναι άχρηστα γιατί δεν υποστηρίζουν σκοπευτικά μεγάλες αποστάσεις και δεύτερον το 90% των θηραμάτων τα σκοτώνουμε σε κανονικές που εκεί σκοτώνουν παρά μα πάρα πολλά φυσίγγια χωρίς να χρειάζονται εξωφρενικές ιδιαιτερότητες .Άρα οι περισσότερες δοκιμές είναι εγκυκλοπαιδικης φύσεως και απλά δείχνουν τις ικανότητες ενός γομωτη και τι μπορεί να πετύχει όταν χτίζει για το όπλο του και τίποτα παραπάνω ούτε αποτελούν κανόνα .Και πάντα η αλήθεια είναι ένας πολυσύνθετος παράγοντας που έχει να κάνει με το συνδυασμό (σκοπευτής όπλο/φυσίγγι)όλα έχουν μερίδιο ευθύνης και κανένα δεν πρέπει να θεοποιείται από τα τρία γιατί από μόνο του δεν φτάνει για να φτάσεις ψηλά.

Όλα έχουν το νόημα τους...... Τώρα εάν ο καθένας έχει τον δικό του μικρόκοσμο και τη δική του αλήθεια δικαίωμα του....... Όπως και δικαίωμα σου να θέλεις να αποφύγεις την δοκιμή με το δικό σου όπλο....... Εγώ κακώς πίστευα οτι μας ενώνει η ίδια τρέλα και ότι έχουμε ίδιες αναζητήσεις και βοηθάμε ο ένας τον άλλο στο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα........ Εσύ μάλλον έχεις καταλήξει στα δικά σου που τα θεωρείς αδιαπραγματευτα......λυπάμαι!!!!

Εγω λυπαμαι γιατι γινεσαι εριστικος... :confused:
Το σταματαω εδω....Λεγοντας σου....οτι εισαι αδικος....βγαζεις συμπερασματα του ''αερα'' .....
Χωρις να γνωριζεις εαν ο αλλος εχει προβληματα...!!!!

Κύριοι χαλαρώστε όλα καλά και λογικό ο κάθε ένας να προτιμά και να έχει καταλήξει στα φυσίγγια του .Αλλά μη ξεχνάμε και κάτι σοβαρό ότι το 80% και βάλε των κυνηγών ρίχνουν εργοστασίου φυσίγγια εάν ήταν όλα άχρηστα να είστε σίγουροι πως θα έριχναν όλοι ιδιογομωση και μπορεί να βλέπουμε στην ιδιογομωση απίστευτα αποτελέσματα αλλά για τους περισσότερους είναι άχρηστα γιατί δεν υποστηρίζουν σκοπευτικά μεγάλες αποστάσεις και δεύτερον το 90% των θηραμάτων τα σκοτώνουμε σε κανονικές που εκεί σκοτώνουν παρά μα πάρα πολλά φυσίγγια χωρίς να χρειάζονται εξωφρενικές ιδιαιτερότητες .Άρα οι περισσότερες δοκιμές είναι εγκυκλοπαιδικης φύσεως και απλά δείχνουν τις ικανότητες ενός γομωτη και τι μπορεί να πετύχει όταν χτίζει για το όπλο του και τίποτα παραπάνω ούτε αποτελούν κανόνα .Και πάντα η αλήθεια είναι ένας πολυσύνθετος παράγοντας που έχει να κάνει με το συνδυασμό (σκοπευτής όπλο/φυσίγγι)όλα έχουν μερίδιο ευθύνης και κανένα δεν πρέπει να θεοποιείται από τα τρία γιατί από μόνο του δεν φτάνει για να φτάσεις ψηλά.
Πολύ σωστά όλα Γιάννη.
Εγώ θα σας πω την εμπειρία μου.
Όταν τουφεκούσα πρασίνια με 60-70-100 βόλια σε μεγάλες αποστάσεις πάντα χτύπαγα κάποια.
Άρα και η συγκέντρωση είναι σχετική.
Όλοι την αποζητούμε σε ακραίες βολές αλλά ακόμα και σε αυτές η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο.
============================================================
Με #6άρια παίζοντας με τα μαμά τσοκ 1*+3* και τα φυσίγγια έχω βγάλει συγκεντρώσεις από 40% μέχρι 80% με εμπορικά.
Με #3-#4άρια παίζοντας με το μαμά τσοκ 1* και τα φυσίγγια έχω βγάλει συγκεντρώσεις από 63% μέχρι 80% με εμπορικά και μέχρι 88% με ιδιογόμωση.
Αυτό το όριο του 80% με εμπορικά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει.
Όποιος το σπάει για πλάκα και με διάφορα εμπορικά φυσίγγια να μου πει τι όπλο έχει να το αγοράσω.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα μερικά καλά εμπορικά κουφέτα.
Θα τα δούμε το καλοκαίρι αυτά.
Όλα στα 36,5m.
Ακούω διάφορα αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου.

Τώρα αν ένα όπλο βγάζει 70% με τα 4* και ένα άλλο για να το βγάλει (ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙ) θέλει 2* μου είναι προσωπικά αδιάφορο.
Αν αλλάξεις φυσίγγι μπορεί να φτάσεις πολύ κοντά, μπορεί και όχι, ... εκεί αλλάζεις τσοκ.
Πάντα η μέγιστη συγκέντρωση με χοντρά μετράει και η ελάχιστη με ψιλά.
Τι να το κάνω ένα όπλο που βαράει full συνέχεια, ότι τσοκ και φυσίγγι να του βάλεις ? (υπερβάλλω αλλά το πιάνετε το νόημα)

Οι μεσαίες αποστάσεις πάντα βρίσκονται και πάντα υπάρχουν επιλογές.

Ακόμα και να έκανε ο Νίκος την δοκιμή και 40%-50%-60%-70%-80%-90% να έβγαζε τι συμπέρασμα θα βγάζαμε ?
Ότι είναι το σούπερ ντούπερ φυσίγγι για όλα τα όπλα ?
Δεν νομίζω ότι είναι.
Αν θες ρίξε Βαγγέλη @Vaggelis ioannina το ίδιο με full στα 36,5μ να δούμε τι θα κάνει.
Αν έβγαλε 75% με mod θα βγάλει 85% τουλάχιστον με full ?

Last edited:
Καλησπέρα παίδες ..... Επανέρχομαι στο φυσίγγι που είχα δοκιμάσει και ήταν το εξής:
Mb36 688 1,80x36 z2m18 No 4 ΑΠΛΑ ΜΟΛΎΒΔΙΝΑ και όχι επινικελωμενα σκάγια που έβαλα την προηγούμενη φορά...... Και βέβαια ΧΩΡΊΣ ΑΛΕΎΡΙ!!!
Η δοκιμή στα 35 μέτρα από το στόμιο κάνης,
τσοκ 3*! Λοιπόν σκάγια 5,2/gr κακής ποιότητας ,από φυσίγγι Ελληνικό του 70 και στο σύνολό τους 187 στον κύκλο των 76 εκατοστών 140 ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 76%!!!!
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗΣ ΝΕ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΕΛΩΜΕΝΑ. 10% . Και όχι 30% και αυτή ήταν και η διαφωνία μου με το Νίκο.
Πιστεύω δε ότι η διαφορά μεταξύ των θα μικρύνει ακόμη όταν θα μου έρθουν αξιοπρεπή 4αρια που παρήγγειλα ήδη, γιατί αυτά που χρησιμοποίησα ήταν χάλια...... Αυτά!!!View attachment 49369
Με βάση τα παραπάνω ...
Από 45% συγκέντρωση (84 σκάγια) μέχρι 90% συγκέντρωση (168 σκάγια) στα 187 (σύνολο) έχουμε την ίδια πιθανότητα ο λαγός να πάρει 5 σκάγια !!!
Το πιστεύετε, δεν το πιστεύετε έτσι είναι ...
Οι πιθανότητες αλλάζουν δραματικά μόνο όταν μειώνεται η σκοπευτική ικανότητα.

1654036342173.png

Και κάπου εδώ πετάω ότι οι συγκεντρώσεις δεν παίζουν ρόλο σε μεγάλα θηράματα, μόνο οι διατρήσεις σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και μου καρφώνονται στο μυαλό 4 πράγματα.
1. Τα αμερικάνικα φυσίγγια αχαχα
2. Η κουβέντα του Βλαχόπουλου ότι καλό φυσίγγι χωρίς καλό σκάγι δεν φτιάχνεις
3. Οι ιδιογομωτές με τον έρωτα για την Tecna
και
4. Ένα στιλέτο από τους εραστές των υπερσυγκεντρωτικών τουφεκιών.

Μην βαράτε όλοι μαζί ... ένας ένας.

Με βάση τα παραπάνω ...
Από 45% συγκέντρωση (84 σκάγια) μέχρι 90% συγκέντρωση (168 σκάγια) στα 187 (σύνολο) έχουμε την ίδια πιθανότητα ο λαγός να πάρει 5 σκάγια !!!
Το πιστεύετε, δεν το πιστεύετε έτσι είναι ...
Οι πιθανότητες αλλάζουν δραματικά μόνο όταν μειώνεται η σκοπευτική ικανότητα.

View attachment 49452
Παααααααλι καλά‼️διότι εγώ με το λάιτ μοντ(3.5/10) δεν ξεπερνάω το 50%, με το δε φουλ(8/10)απο 60-70-90% το 90 μόνο με . . .
Tu vuo' fa' l'americano
'Mericano, mericano
Ma si' nato in Italy‼️

Ένα στιλέτο από τους εραστές των υπερσυγκεντρωτικών τουφεκιών.

Δεν υπαρχει ''στιλετο'' για τους εραστες της υπερσυγκεντρωτικης τουφεκιας Βασιλη μου!!! :)

Υπαρχουν τα ΤΣΟΚ φιλαρα μου !!!;)
Δυο παλαιοτερες δοκιμες με διαφορετικα μετρα και τσοκ....και βγαλε το συμπερασμα σου !!!

εικόνα_Viber_2021-06-02_07-56-06.jpg
εικόνα_Viber_2021-06-02_07-56-33.jpg

Το ιδιο σεταπ με 4* αστρα , στα 33 μετρα.

εικόνα_Viber_2021-06-02_19-39-44.jpg
εικόνα_Viber_2021-06-02_19-40-06.jpg

Οτι γουσταρεις την κανεις την υπερσυγκεντρωτικη τουφεκια...Το ''σκορποχωρι'' ομως... δυσκολα το μαζευεις !!!;)

Ένα στιλέτο από τους εραστές των υπερσυγκεντρωτικών τουφεκιών.

Δεν υπαρχει ''στιλετο'' για τους εραστες της υπερσυγκεντρωτικης τουφεκιας Βασιλη μου!!! :)

Υπαρχουν τα ΤΣΟΚ φιλαρα μου !!!;)
Δυο παλαιοτερες δοκιμες με διαφορετικα μετρα και τσοκ....και βγαλε το συμπερασμα σου !!!

View attachment 49453
View attachment 49454

Το ιδιο σεταπ με 4* αστρα , στα 33 μετρα.

View attachment 49455
View attachment 49456

Οτι γουσταρεις την κανεις την υπερσυγκεντρωτικη τουφεκια...Το ''σκορποχωρι'' ομως... δυσκολα το μαζευεις !!!;)
Στιλέτο και ότι θες από εσένα. :)
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος Νίκο.
Και την σκορποσκαγιά ή με τσοκ ή με άλλο φυσίγγι την φτιάχνεις.

Δες το καλύτερο για εμένα φυσίγγι που έχω χρησιμοποιήσει χρόνια ολόκληρα με την 1187 σε τσίχλα.
Jordan 32gr κόκκινο.
N8.jpg
Είναι "καλό" ;
Εξαρτάται ... Από συγκέντρωση είναι ψιλονορμάλ.
Από ισοκατανομή και κενά όχι.
Είναι το καλύτερο ; Όχι.
Η τσάντα όμως γεμίζει.

Και εδώ πετάγεται κάποιος και λέει.
Είδες που το χαρτί δεν λέει όλη την αλήθεια ;
Και επειδή βαριέμαι να γράφω πολλά θα του απαντήσω όπως ο Μάριος.
Αν ξέρεις να το διαβάζεις, την λέει.

Μέσα στις "διαφωνίες" μας (όλων εδώ μέσα) για τις "καλύτερες κατανομές" εγώ βάζω άλλα 3 δεδομένα
1. Την διάμετρο της σκοπευτικής ικανότητας που έχει άμεση σχέση με την συγκέντρωση.
2. Το δεδομένο ότι φυσίγγι που με 3* τσοκ αποδίδει για 4* μπορεί με 1* να αποδίδει για xf. Μπορεί να γίνει και το ανάποδο.
3. Όλα τα παραπάνω πρέπει να συνδιαστούν με τις εικόνες σκόπευσης και το μέγεθος των θηραμάτων που έχουμε στο μυαλό μας (απόσταση) καθώς και με τις παραξενιές του καθενός πχ εγώ δεν θα αλλάξω ποτέ τσοκ στο κυνήγι.
Ζήτημα να το έχω κάνει 10 φορές στα 30 χρόνια.

Η σκοπευτική ικανότητά μου, οι παραξενιές μου, οι αποστάσεις που τουφεκάω, τα μέρη που κυνηγάω, τα τσοκ που χρησιμοποιώ με έχουν οδηγήσει σε αυτή την συγκέντρωση σαν την ιδανική για τσίχλα (για εμένα).
Στο 50% με 60% στα 36μ.

Αν το κάνω 80% θα έχω πρόβλημα, το ίδιο και με 30%.

Θυμάσαι τι σου είχα πει στο τηλέφωνο για τα δράμια ; Πολύ σφιχτά είναι για εμένα.
Θυμάσαι τι σου είχα πει για τα 4άρια ; Φτιάξε φυσίγγι με 100% συγκέντρωση, για ειδικές περιπτώσεις.

Όπως και να έχει η ανταλλαγή απόψεων είναι πάντα ενδιαφέρουσα.
Περισσότερο για τους νέους τα γράφω, τα σεντόνια. :)

Δεν τις βγαζω τυχαια τις υπερσυγκεντρωτικες τουφεκιες Βασιλη μου!!
Το κανω γιατι ΔΕΝ ειμαι ''τουφεκος'' ( καλος σκοπευτης )...
Η λογικη μου λεει....εφοσον εχω 96% στα 30 μετρα με 3* αστρα και στα 33 μετρα 71% με 4* αστρα τοτε
αναλογα την αποσταση που θα χρειαστει να τουφεκισω θα εχω τα λιγοτερα κενα με περισσοτερα
σκαγια με τσοκ που θα επιλεξω...
Παραλληλα θα ξερω οτι αστοχησα....και οχι οτι με ''πουλησαν'' τα κενα της τουφεκιας μου.

Με την δευτερη αποτυπωση της τουφεκιας...ουτε σε γαμο δεν το ριχνω αυτο το φυσιγγιο....
Η τσιχλα εχει 30 σημεια διαφυγης μεσα σε ενα κυκλο 76 εκατοστων...ετσι το βλεπω εγω φιλε !!!

Κυρ Νικο
Εσυ στο κυνηγι στα μερη σου ποιο τσοκ δουλευεις πρακτικα και στα ποσα μετρα ειναι οι ντουφεκιες σου μεσο ορο;

Α. Στον λαγο
Β. Στην τσιχλα

Υπαρχουν ποστα ( περασματος τσιχλοκοτσυφα ) που εχουν τα 30 - 35 μετρα υπαρχουν και αλλα που
εισαι αναγκασμενος να ριξεις στα 40 + μετρα.
Τα πολυ κλειστα μερη τα αποφευγω.....δεν μου αρεσουν οι μπιχτες τουφεκιες.
Στα 30 -35 μετρα δουλευω 4* αστρα και στα 40+ 3* αστρα .
Αυτος ειναι ο τροπος που κυνηγαω Χρυσανθε....
Τα φυσιγγια μου τα κλεινω αναλογα το μερος που κυνηγαω φιλε μου!!!

Στιλέτο και ότι θες από εσένα. :)
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος Νίκο.
Και την σκορποσκαγιά ή με τσοκ ή με άλλο φυσίγγι την φτιάχνεις.

Δες το καλύτερο για εμένα φυσίγγι που έχω χρησιμοποιήσει χρόνια ολόκληρα με την 1187 σε τσίχλα.
Jordan 32gr κόκκινο.
View attachment 49458
Είναι "καλό" ;
Εξαρτάται ... Από συγκέντρωση είναι ψιλονορμάλ.
Από ισοκατανομή και κενά όχι.
Είναι το καλύτερο ; Όχι.
Η τσάντα όμως γεμίζει.

Και εδώ πετάγεται κάποιος και λέει.
Είδες που το χαρτί δεν λέει όλη την αλήθεια ;
Και επειδή βαριέμαι να γράφω πολλά θα του απαντήσω όπως ο Μάριος.
Αν ξέρεις να το διαβάζεις, την λέει.
Και ξέρεις τι λέει;
Φαντάσου να μην είχε τόσα κενά και τόσο φτωχή ισοκατανομή τι θα έκανε!
όχι τσάντα αλλά τσουβάλι θα γέμιζε

είναι αυτό που λέω:
φυσίγγι με κακές βαθμολογίες μπορεί να βγει "καλό" στο κυνήγι (ή να μας φαίνεται καλό)
φυσίγγι με καλές βαθμολογίες θα είναι πάντα καλό στο κυνήγι (στις ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας και υψόμετρου)

Υπαρχουν ποστα ( περασματος τσιχλοκοτσυφα ) που εχουν τα 30 - 35 μετρα υπαρχουν και αλλα που
εισαι αναγκασμενος να ριξεις στα 40 + μετρα.
Τα πολυ κλειστα μερη τα αποφευγω.....δεν μου αρεσουν οι μπιχτες τουφεκιες.
Στα 30 -35 μετρα δουλευω 4* αστρα και στα 40+ 3* αστρα .
Αυτος ειναι ο τροπος που κυνηγαω Χρυσανθε....
Τα φυσιγγια μου τα κλεινω αναλογα το μερος που κυνηγαω φιλε μου!!!
Δεν έβαλα τυχαία αυτή την δοκιμή για τσίχλες.
Είδες ότι και εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα στο μάτι.
Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει σε χαρτί αρκετά φυσίγγια σε χοντρά αλλά σε ψιλά κανένα.
Πέρσι έριξα με αυτό.

Αλλά άκου τώρα και το παρασύνθημα !!!!!!
Τα περισσότερα φυσίγγια που έριχνα σε τσίχλα ήταν 9άρια και όχι 8άρια.
Άρα τα κενά έκλειναν.
Δοκίμασα και με 10άρια αλλά "μακρυά", δεν...

Πολύ σωστό αυτό που είπες ότι γεμίζω ανάλογα που κυνηγάω.
Φαντάσου πουρνάρι ή πουρναριές με 2 άτομα ένα δεξιά ένα αριστερά, γρήγορες τουφεκιές, όχι πάντα κοντά ή καρτέρι με πουλιά στα 10-30μ μέγιστο σε πολύ εξτρίμ καταστάσεις 35-40.
Αυτές είναι οι τουφεκιές μου.
Πουλιά περνάνε μέχρι τα σύννεφα.

Σε ανοιχτά μέρη τα πουλιά φεύγουν από τα 50-100μ και τουφεκάω μόνο τα κουτά ή τα κουφά :)
Τις περισσότερες φορές περπατητό κυνηγάω μόνος οπότε τα πουλιά φεύγουν από την αντίθετη μεριά.
Κινούμαι πάντα σύριζα στις λωρίδες δέντρων-θάμνων για να φύγει κανένα από την μεριά μου.

Εύκολα τώρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι το φυσίγγι ή καλύτερα η κατανομή πρέπει να ταιριάζει πέρα από εμάς, και με τον τόπο και το πόσο μακρυά είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις τουφεκιά.

Λαγούς Χρύσανθε από τα 15-20μ μέχρι τα 40μ ... Εκεί περίπου.
Έναν τουφέκισα πολύ μακρυά (60-70μ)με Rem #4 xf γιατί τον έβλεπα καθαρά, μπορούσα να αδειάσω το όπλο και το άδειασα, θα έπιανε βροχή και σε 10μ θα έμπαινε σε πυκνό και θα τον έχανα από το οπτικό μου πεδίο.
Τον έπιασαν τα σκυλιά μετά από λίγο.
Αυτός ήταν ο πιο μακρυνός.
Ίσως υπάρχουν μερικοί ακόμα μακρινοί πιο παλιά :)
Όχι όμως σε τέτοια απόσταση.

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-Λαγό.385/page-50#post-544162

Status
Not open for further replies.
Back