Στο σούρουπο όταν πέφτει το φως και έρχονται χαμηλά το Νο 7 πιστεύω πως είναι καλύτερο......Στα μακρινά υδρόβια.
Υπάρχουν και άλλα υδρόβια που θέλουν 5άρι 6άρι διασποράς
Άλλοι καιροί, άλλες αποστάσεις, άλλες ώρες.
Στο σούρουπο όταν πέφτει το φως και έρχονται χαμηλά το Νο 7 πιστεύω πως είναι καλύτερο......Στα μακρινά υδρόβια.
Υπάρχουν και άλλα υδρόβια που θέλουν 5άρι 6άρι διασποράς
Άλλοι καιροί, άλλες αποστάσεις, άλλες ώρες.
Ο θειος μου το σουρουπο, τα εκαιγε με Νο8 τα κιρκιρια και παντα με το Μαυρο 34αρι C7 Perfecta...με μια Vitoria 71cm.Στο σούρουπο όταν πέφτει το φως και έρχονται χαμηλά το Νο 7 πιστεύω πως είναι καλύτερο......
Στο σούρουπο όταν πέφτει το φως και έρχονται χαμηλά το Νο 7 πιστεύω πως είναι καλύτερο......
8άρια δεν έχω βάλει ποτέ ... 7άρια ναιΟ θειος μου το σουρουπο, τα εκαιγε με Νο8 τα κιρκιρια και παντα με το Μαυρο 34αρι C7 Perfecta...με μια Vitoria 71cm.
Νο7 στην εναρξη ως Οκτωβρη ναι....μετα παμε στο (six) οσο σκληραινει ο καιρος...8άρια δεν έχω βάλει ποτέ ... 7άρια ναι
Εδώ έχεις πέσει μέσα 100%.... Αυτό κοιτάζουν οι σοβαρές μεγάλες εταιρείες...ένα ασφαλές φυσίγγι που κάνει για όλους...ή τους περισσότερους τελοσπαντων...μηπως παρεχουν προιοντα που εξασφαλιζουν τη μεγιστη ασφαλεια στο χειριστη και στο οπλο;....
Εμμμ αυτό ψάχνουμε όμως.. Από αυτό που βλέπω στον πίνακα από το βιντεακι του λαμπρό στα 50 μετρα ούτε 40% δεν πρέπει να έχουν στον κύκλο των 76εκ. Όπως και να έχει θα δοκιμαστούν και θα δούμε...Για να πιάσεις 50% στα 50μ πρέπει να βγάλεις 95+ εώς 100% στα 36.5μ !!!!
Με 140 σκάγια στην γόμωση (usa #4 36gr) η αύξηση του ποσοστού συγκέντρωσης για έναν πολύ καλό σκοπευτή στα 50μ (μισή μοίρα απόκλιση) είναι
Συγκέντρωση 40% - πιθανότητα να πάρει το πρασίνι 3 σκάγια 30%
Συγκέντρωση 50% - πιθανότητα να πάρει το πρασίνι 3 σκάγια 50%
Με 10% αύξηση στην συγκέντρωση στα 50μ (από 40% σε 50%) παίρνεις θεωρητικά 2 πουλιά περισσότερα στα 10.
Αυτή η αύξηση όμως είναι τρομερά δύσκολη να την πετύχεις.
Οπως το πες Βαγγέλη με τα δικά σου.. Γιατί με τα εμπορικά πέφτει κλάμα από τα 45 μετρα και μετά...Με το full δικά μου τεσσάρια νίκελ 38 γραμμάρια μου δίνουν 60% ...... Το θεωρώ καλό ποσοστό.....
ανεβασε γραμμαρια ,χοντρυνε σκαγια και ασε τα ποσοστα ,στην πιστα φαινονται ολα.[και μην φοβασαι να σφιξεις τσοκ ,για μενα κακως πειραξες αυτο το τουφεκι]Οπως το πες Βαγγέλη με τα δικά σου.. Γιατί με τα εμπορικά πέφτει κλάμα από τα 45 μετρα και μετά...
Νίκο όταν τα παπιά περνούν ψηλά είναι μονόδρομος η χρήση χοντρών σε εμπορικά.
Τι συγκέντρωση να έχουν τα εμπορικά μηδενικά ή άσσοι στα 60-70μ ;
Περνάει κανένα μπουλούκι και κατεβάζεις κανένα.
Ρίχνεις σε μονό παπί και παίρνεις τα @@ σου.
Αν πάρεις 1-2 στα 10 ανάβεις λαμπάδα.
Σε εμπορικά και πραγματικές συνθήκες μιλάω πάντα.
Τα 90 σκάγια στον κύκλο είναι τα απαιτούμενα για πρασίνι.
Σε μεγάλες αποστάσεις όλοι τουφεκάμε γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες είναι μικρές ειδικά σε μονά πουλιά.
Σε εμπορικά μιλάω πάντα.
Τώρα αν είναι ηθικό, ... είναι άλλο πράγμα.
Δυστυχώς το θήραμα αυτό όπως μας έχουν κάνει να το κυνηγάμε μας έχουν κάνει ανήθικους
Γι αυτό φωνάζω για σφυρίχτρες και ομοιώματα.
Οι άλλοι είναι μαλάκες και εμείς οι έξυπνοι ;
Είδες τι πειράματα έκαναν οι Αμερικανοί για να δουν αν τα ατσάλια θα αυξήσουν τα πληγωμένα ή όχι και σε ποιές αποστάσεις.
Καλημερα και μη κολλας τοσο με το ποσοστα...με 130 σκαγια στον κυκλο εισαι αρχοντας για την φασσα, με ενα φυσιγγι νο6 36 γρ εχεις ποσοστο 41%, με 110 νο6 στον κυκλο που κατα τη γνωμη μου παλι την εχεις τη φασσα και 36 γρ εισαι στο 34%.Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο μ.ο συγκέντρωσης στα 50 μετρα με εργοστασιακό φουλ τσοκ εμπορικών φυσιγγίων με σκάγια νο 5 και 6 στα δικά μου οπλα κυμαίνεται μεταξύ 35-43%. Ευελπιστω τα gorilla 36/38γρ να μου δώσουν κάτι παραπάνω και να πλησιάσω το 50%
Στα 60 μ αυτό που έγραψα το 32άρι TECNA (NO,LIMIT ) τα πουλιά τα πετάει στουπί .(φάσσες ,τρυγόνια μέχρι και μονό περαστό περδίκι)Όταν κυνηγάς εδώ που οι ευκαιρίες είναι λίγες πρέπει να ψάχνεις για το πώς θα τα κατεβάσεις από ψηλά .θέλει δύναμη και βυσματοση ψαγμενη και πολλές δοκιμες για νατο πετύχεις αλλά τα περισσότερα θα τα πάρεις κουρέλια .σε σχέση με τα περισσότερα εμπορικά που τραυματίζουν στα 30 με τις τέλειες κατανομές στον κύκλο δεν το σινεχιζω γιατί δεν έχει νόημα την επόμενη φορά που θα παίρνουν από πανω σας παπιά ρίξτε καμία τέλεια ψωφια κατανομή που ξέρεις μπορεί να έχει φιλότιμο κανένα και να κατεβει
Καλημέρα κύριε Λάμπη, θα με ενδιέφερε να δω την παρουσίαση.Στα 60 μ αυτό που έγραψα το 32άρι TECNA (NO,LIMIT ) τα πουλιά τα πετάει στουπί .(φάσσες ,τρυγόνια μέχρι και μονό περαστό περδίκι)
Μού πήρε 2 ολόκληρα χρόνια να το τελειοποιήσω .
Όμως το παρουσίασα στο idiogomosi μοιραζόμενος με τους υπολοίπους αυτό το πράγμα .
Κάποιοι παντογνώστες με χλεύασαν (όχι ο κ.Καββαδίας) κι'έτσι ευγενικά ευχαρίστησα κι'έφυγα .
Αν πετύχει κάποιος πέρασμα κοπάδια (παπιά ,φάσσες,τρυγόνια κλπ) 60μετρα μ'αυτό κάνεις σφαγή ...
Μέχρι εκεί όμως .60-65 μ το πολύ .Αυτό το όριο εγώ το ρύθμισα στο φυσίγγι .(δοσολογία +είδος βύσματος)
Ε τώρα δεν μπορώ θα ρωτήσω...Το 52 γρ.πολυ αργό....στα 7 μέτρα έμεινα ένα μέτρο πίσω
2 βαμβακιες όμως τις έκοψε αφού γυρνάει το παπί κ μι λιεει τι ριχνς ρε μλκ
Έχω γράψει εγώ ότι είναι μηδαμινέςΕ τώρα δεν μπορώ θα ρωτήσω...
Αφού οι διαφορές στην προσκοπευση από ένα αργό κ ένα γρήγορο είναι μηδαμινές κ ανάξιες αναφοράς πως έμεινες τόσο πίσω?
Απολογουμαι, νόμιζα ότι είσαι υποστηρικτής αυτής της άποψηςΈχω γράψει εγώ ότι είναι μηδαμινές
Η ιδέα του φυσιγγίου δέν είναι δικής μου εμπνεύσεως φίλε αλλά της CHEDITTEΚαλημέρα κύριε Λάμπη, θα με ενδιέφερε να δω την παρουσίαση.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό το αποτέλεσμα!!!
Πιστεύω ολοι θα θέλαμε να δοκιμάσουμε ένα φυσιγγι σαν το δικό σας.
Μπορείτε να μου στείλετε το link.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Ούτε εγώ ισχυρίστηκα ποτέ ότι είναι μηδαμινές.Απολογουμαι, νόμιζα ότι είσαι υποστηρικτής αυτής της άποψης
Αλεξ σε αυτές τις αποστάσεις (50+) φαίνεται η δύναμη του Kicks. Σκοτώνεις με 6αρια εκεί που με τα συμβατικά θες 5αρι σκαγιΚαλημερα και μη κολλας τοσο με το ποσοστα...με 130 σκαγια στον κυκλο εισαι αρχοντας για την φασσα, με ενα φυσιγγι νο6 36 γρ εχεις ποσοστο 41%, με 110 νο6 στον κυκλο που κατα τη γνωμη μου παλι την εχεις τη φασσα και 36 γρ εισαι στο 34%.
Με 110 νο5 36γρ εισαι στο 43% με 34γρ νο5 εισαι 45%, καλα τα ποσοστα αλλα υπαρχουν αλλα πιο σημαντικα θεματα για να παρεις πουλια στα 50+ μετρα.