Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδη ριχνω παντα με προπορευομενη προσκοπευση οπως εγραψες καταλαβαινω αμεσως τις διαφορες στα φυσιγγια της φασσας και δεν ειναι και το πιο ευκολο να βρεις ποσο μπροστα θες οταν εχεις 3-4 μετρημενες τουφεκιες να ριξεις η ακομα και 2.
Το οτι κατι παει στραβα βεβαια το καταπαβαινω αμεσως εκτος και αν ειναι δικο μου λαθος που παλι θα το καταλαβω, συμφωνω 100% οτι οι μενουσες ειναι αυτες που μετρανε και δεν αναφερομαι σε μεσαιες αποστασεις.

Ευχαριστω, πιστευω κι εγω οτι θα περασει, ειμαι στην 3η φυσικοθεραπεια και ειμαι πολυ καλυτερα.
Περαστικά Άλεξ‼️

Αυτο λεω Βασιλη !!!! Δεν πας στο παπι με 30 γραμμαρια χοντρα σκαγια....και να εχεις και απαιτησεις για 50
μετρα...
Πας με 44 γραμμαρια ωστε ενα αρκετα καλο πληθος σκαγιων....και πιθανοτητες να παρεις το παπι..!!!
Το εχουμε πει ....και γραψει χιλαδες φορες....Οσο χοντραινει το σκαγι ανεβαινουμε σε γραμμαρια σε
ολα τα κυνηγια....και οχι μονο στο παπι !!!
Τωρα βεβαια αναλογα το ''μυαλο'' που εχει ο καθε ενας....κανει και τις επιλογες του !!!
Οι διαφορές σε πληθος σκαγιων στα ιδια ΙΔΙΑ γραμμ με διαφορετικο Νο ειναι μεγαλες και ας εχουν
το ιδιο ποσοστο συγκεντρωσης.
Εσυ το γνωριζεις πολυ καλα αυτο...
Για οσους δεν καταλαβαινουν τι γραφω...Ας δουν αυτες τις δοκιμες...

View attachment 49662View attachment 49663

View attachment 49664
Εγω φίλε μου Νίκο πάω 24 χρόνια μόνο στο παπί. Εσύ πόσες φορές πηγές?δεν ήξερα πως ότι έχεις πει εσύ χιλιάδες φορές πρέπει ένα forum να το ασπάζεται . ορκίζομαι ενοποιον θεού και ανθρώπων πως θα συμορφωθω.

Αλλο να εχεις 173 σκαγια στον κυκλο....και αλλο 120 ...
Τα πολλα μετρα θελουν πολλα γραμμαρια....και χοντρα σκαγια!!! Με Ν2 θα πηγαινα με 48-50 γραμμαρια
σκαγια....Παντα για τα 50+ μετρα!!
Τωρα τα περι εφημεριδων κτλ κτλ.....Εγω τα εχω γραμμενα στα παλια μου υποδηματα.....

Παντα βαζω προσκοπευση αναλογα την εικονα που εχω και ποσο μακρια υπολογιζω το θηραμα, ισως να μην ειναι και 100% σωστη η εικονα και η προσκο που θα βαλω, ομως...υπαρχει κατι 90% στανταρ, που ξερω οτι δεν μου καθεται καλα το φυσιγγι και δεν ειναι δικο μου λαθος.

Στα πιο πολλα καρτερια φασσας που πηγαινω τα πουλια εχουν παρα πολλες φορες στανταρ διαδρομη και αποσταση, οταν με το Χ φυσιγγι χανω δυσκολα πουλι και με το Ψ βγαινουν τα καραγκιοζακια και παιδευομαι να βρω τι γινεται να εισαι σιγουρος οτι κατι παιζει με την προσκοπευση.

Καποτε ειχα ενα νο6 που μου εκανε ολα τα κεφια και δυσκολα εχανα πουλι, μολις αλλαξε η πυρητιδα κατι αλλαξε και στην προσκοπευση, εχανα πουλια χωρις λογο που πριν τα καπνιζα κανονικα, αρα δεν μπορω να δεχτω οτι δεν ειναι τοσο σημαντικη η προσκοπευση.

Εχω κατι τρεχαματα τωρα τελευταια και χαθηκα γιατι δεν ειχα καθολου κεφια
Περάστηκα να πάνε ολλα καλα

Σωστά για αυτή μιλάω.
Οι άλλες μέθοδοι έχουν να κάνουν με το timing και τις ταχύτητες, όχι τόσο με την απόσταση, γι αυτό τις ανέφερα.

Γενικά για τους σκοπευτές.
Οι σκοπευτές ρίχνουν σε συγκεκριμένες αποστάσεις, με συγκεκριμένες ταχύτητες, έχουν κάνει προπόνηση στους δίσκους, οι καλοί μπορούν να υπολογίζουν προσκοπεύσεις, ξέρουν που ρίχνουν, για αυτούς μετράνε και τα εκατοστά άρα ο άνεμος, οι αρχικές ταχύτητες των φυσιγγίων τους και αν χάσουν 5 δισκάκια στα 100 από την πρώτη θέση μπορεί να βρεθούν στην δέκατη.
Εμείς αν χάσουμε 5 θηράματα στα 100, πάλι αρχηγοί θα είμαστε.

Αλήθεια αν ένας καλός σκοπευτής πάει για τσίχλες μπορεί να βαράει σε ποσοστά όσα κάνει και στα δισκάκια ;;;
Αν του δώσουμε ανάμικτα φυσίγγια ταχυτήτων 420 και 380 σε ίδιο κάλυκα και ίδιο σκάγι λέτε να υπάρχει διαφορά στις καρπώσεις ;;;
Επειδή το έχω δει στο τεραίν με φίλο σκοπευταρά με πανελλήνιες διακρίσεις σας λέω το εξής.
Δεν θα προλαβαίνετε να σηκώσετε όπλο.
Η τεχνική και η εμπειρία παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τον υπολογισμό των προσκοπεύσεων που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να γίνει από ανθρώπινο εγκέφαλο.
Το λίγο μεγαλύτερο ή λίγο μικρότερο δεν λέει τίποτα.
Οι εικόνες μετράνε.

Γι αυτό κανένας δεν μπορεί να δώσει νούμερα.
Οι σκοπευτές που ασχολούνται με το κυνήγι έχουν ένα αβαντάζ γι'αυτό τους βλέπει ο κάθε ένας και νομίζει ότι είναι τρομεροί.Εχουν σταθερότερη σκόπευση που έχει προέλθει από τις χιλιάδες των επωμισεων και σωστό κοντάκι.Το αν σκοτώνουν εξίσου καλά σε όλες τις αποστάσεις είναι μια άλλη ιστορία.Και το αν ρίχνουν γρήγορα στα κοντινά με επιτυχία άλλη μια ιστορία.Εξαρταται και τι και ποσσα κυνήγια κανουν .

Σας ευχαριστω ολους για τα περαστικα, καλα παει παντως το θεμα...ΝίκοςΠ μη συγκρινεις τα δικα σου φυσιγγια με αλευρι με αυτα που ριχνουμε εμεις...ποτε δεν ημουν φιλος των πολλων γραμμαριων και ουτε θα γινω, γιατι οσα 40+ εχω δοκιμασει δεν προσφεραν τιποτα παραπανω σε συγκεντρωση και διατρηση απο 32 34 36 γρ που εχω ριξει ανα καιρους.

Ακριβως το αντιθετο εβλεπα με τα λιγα γραμ, μεγαλυτερες διατρησεις και συγκεντρωσεις, το φυσιγγι που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν του Μητσακου το duck shot 33γρ σε νο0 και νο2, ηταν δυνατο για 33αρι αλλα κρατουσε συγκεντρωση παρα πολυ μακρια!

Αν το βγαζει ακομα θα παρω φετος να παρουσιασω δοκιμη, μεχρι νο4 παντως προτιμω 33 και 34γρ, αν βαλουμε τωρα στο παιχνιδι και χοντρα, νο3 με 35γρ ειμαι αρχοντας και νο2 μεχρι 0 ενα 38 ειναι οτι πρεπει.

Προσωπικες προτιμησεις βεβαια αλλα δεν ειδα και κατι το ιδιαιτερο με τα πολλα γρ, μονο περισσοτερη ανακρουση.

Στα 60 μ αυτό που έγραψα το 32άρι TECNA (NO,LIMIT ) τα πουλιά τα πετάει στουπί .(φάσσες ,τρυγόνια μέχρι και μονό περαστό περδίκι)
Μού πήρε 2 ολόκληρα χρόνια να το τελειοποιήσω .
Όμως το παρουσίασα στο idiogomosi μοιραζόμενος με τους υπολοίπους αυτό το πράγμα .
Κάποιοι παντογνώστες με χλεύασαν (όχι ο κ.Καββαδίας) κι'έτσι ευγενικά ευχαρίστησα κι'έφυγα .
Αν πετύχει κάποιος πέρασμα κοπάδια (παπιά ,φάσσες,τρυγόνια κλπ) 60μετρα μ'αυτό κάνεις σφαγή ...
Μέχρι εκεί όμως .60-65 μ το πολύ .Αυτό το όριο εγώ το ρύθμισα στο φυσίγγι .(δοσολογία +είδος βύσματος)
Πραγματικα ευχάριστω αυτο, να βλεπεις ενα φυσιγγι σου, που να μη σου χαλαει χατηρι στα 60m...

Εμενα μου εφαγε μια εβδομαδα, να βγαλω αξιοπρεπη τουφεκια με 2* (σταθερό) στα 56m και Νο5 με απλό συγκεντρωτήρα....αυτο που με ευχαρηστησε ηταν πως τα καταφερα ως εκει...στοχος μου τα 60m με εκεινο το setup και να μη παισω σε συγκεντρωση κατω απο το 70%...

Αυτό που μετράει πάντα είναι ο αριθμός σκαγιών στον κύκλο και η διάτρησή τους στα
μέτρα που τουφεκάς συνήθως.

Αν το πετυχαίνεις με 24 γραμμάρια ρίξε 24, αν το πετυχαίνεις με 50 ρίξε 50.
Μάγκνουμ γενικά δεν χρησιμοποιώ σε σκάγια στο κυνήγι.
Τα μόνα που έχω ρίξει αρκετά ήταν τα Rem nitro με καλά αποτελέσματα.
Κάτι federal σφαιρίδια επίσης έκαναν δουλειά :) αλλά νομίζω ήταν απλά.
Βασικά δεν θυμάμαι να έχω ρίξει magnum σε άλλο θήραμα πέρα από παπιά.

Μπορεί μερικά σε φάσσα για να τα ξεφορτωθώ.

Αλλά μην τρελαθούμε, αν βρεις τρόπο να μαζέψεις όλα αυτά τα σκάγια και τους δώσεις νορμάλ ή υψηλές αρχικές χωρίς να τα παραμορφώσεις είναι θετικό.
Αν στα 20μ έχουν σκορπίσει τα μισά ρίξε με 30γρ καλύτερα.
Πάντα το φυσίγγι παίζει ρόλο.

Σας ευχαριστω ολους για τα περαστικα, καλα παει παντως το θεμα...ΝίκοςΠ μη συγκρινεις τα δικα σου φυσιγγια με αλευρι με αυτα που ριχνουμε εμεις...ποτε δεν ημουν φιλος των πολλων γραμμαριων και ουτε θα γινω, γιατι οσα 40+ εχω δοκιμασει δεν προσφεραν τιποτα παραπανω σε συγκεντρωση και διατρηση απο 32 34 36 γρ που εχω ριξει ανα καιρους.

Ακριβως το αντιθετο εβλεπα με τα λιγα γραμ, μεγαλυτερες διατρησεις και συγκεντρωσεις, το φυσιγγι που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν του Μητσακου το duck shot 33γρ σε νο0 και νο2, ηταν δυνατο για 33αρι αλλα κρατουσε συγκεντρωση παρα πολυ μακρια!

Αν το βγαζει ακομα θα παρω φετος να παρουσιασω δοκιμη, μεχρι νο4 παντως προτιμω 33 και 34γρ, αν βαλουμε τωρα στο παιχνιδι και χοντρα, νο3 με 35γρ ειμαι αρχοντας και νο2 μεχρι 0 ενα 38 ειναι οτι πρεπει.

Προσωπικες προτιμησεις βεβαια αλλα δεν ειδα και κατι το ιδιαιτερο με τα πολλα γρ, μονο περισσοτερη ανακρουση.

Καλημερα Αλεξ!! Κατ'αρχην περαστικα σου...και γρηγορα καλα !!!

Εβαλα δυο δοκιμες για δειτε και σε εικονα πως αλλαζουν τα δεδομενα της τουφεκιας οσον αφορα
το πληθος σκαγιων....
Για ολα τα υπολοιπα .....θα πω , περι ορεξεως κολοκυθοπιτα φιλε!!
Οπως το λες....Προσωπικες προτιμησεις.....

νομιζω οτι οταν τουφεκας με τα ιδια φυσιγγια για χρονια, που γνωριζεις ταχυτητες τους κλπ χαρακτηριστικα, ο εγκεφαλος προσαρμοζει αυτοματα την προσκοπευση..... αν μπαινεις στη διαδικασια να σκεφτεσαι οταν πυροβολεις, αν ειναι οκ η προσκοπευση κλπ, τοτε ειναι σιγουρο οτι θα αστοχησεις....

νομιζω οτι οταν τουφεκας με τα ιδια φυσιγγια για χρονια, που γνωριζεις ταχυτητες τους κλπ χαρακτηριστικα, ο εγκεφαλος προσαρμοζει αυτοματα την προσκοπευση..... αν μπαινεις στη διαδικασια να σκεφτεσαι οταν πυροβολεις, αν ειναι οκ η προσκοπευση κλπ, τοτε ειναι σιγουρο οτι θα αστοχησεις....
Σταθερές μάρκες‼️ ίδια φυσίγγια‼️ στου τφεκ(ι)
,μοοοοοόνου ιετσ μαθεν η γκλάβα μας τσ ταχύτητες‼️

Σταθερές μάρκες‼️ ίδια φυσίγγια‼️ στου τφεκ(ι)
,μοοοοοόνου ιετσ μαθεν η γκλάβα μας τσ ταχύτητες‼️
Στα ψηλά αδειάζεις την αποθήκη και αγναντεύεις αν πέφτει τίποτα.
Και άντε πάλι από την αρχή ...
Απλά πράγματα αχαχαχα

Απ τον Μέγα περνάει κάνα ψοφίμι τώρα ή όχι ;
Παλιά κάτι είχε ...

Τα ψηλά φίλε Βασίλη δεν είναι για όλους αλλά για αυτούς που μπορούν
Αν εννοείς από άποψη σκοπευτικής ικανότητας ναι είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.
Αν ρίχνεις συνέχεια μακρυά τα βρίσκεις όλα.
Τα φυσίγγια είναι το πρόβλημα.

Έριξα μια ματιά στην Μυτιλήνη.
Έχετε 4 καλά σημεία αλλά οι τουφεκιές μετά το πρωινό φαίνεται να είναι δύσκολες.
Λογικά θα γίνεται και της Πόπης.

Στα ψηλά αδειάζεις την αποθήκη και αγναντεύεις αν πέφτει τίποτα.
Και άντε πάλι από την αρχή ...
Απλά πράγματα αχαχαχα

Απ τον Μέγα περνάει κάνα ψοφίμι τώρα ή όχι ;
Παλιά κάτι είχε ...
Μόνου ειγω τα κυνηγαου είκει,οοοοταν βγανου αδεια‼️ιενας αλλά μιεγας‼️

Status
Not open for further replies.
Back