Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραία αποτύπωση έβγαλε στον πίνακα Βαγγέλη. Αλλά εισαι πολύ χαμηλά σε βάρος στα σκαγια ανέβασε πυρίτιδα στο 1,80 και στα 35 γραμμάρια με σκληρό συγκεντρωτηρα και 688 για να καεί πιο καλά η mb. Τον 67 αρι καλυκα κράτα τον.
Το όπλο σου πάντως βγάζει πολύ καλές τουφεκιές.
Στα 35 το κάνω με 1,85 και drago 20 στα 57,00mm .
Προσπαθώ να το κάνω στα 34 γραμμάρια για το δίκανο.....ίσως είμαι λάθος ξέρω ότι είμαι οριακά στο βάρος.....

Προσπαθώ να το κάνω στα 34 γραμμάρια για το δίκανο.....ίσως είμαι λάθος ξέρω ότι είμαι οριακά στο βάρος.....
Είχα δει μια δοκιμή σε κανονάκι στα 35 γραμμαρια και είχε λίγα μπαρ και μεγάλο TC σε 70αρι κάλυκα. οπότε στα 34 θα είναι δύσκολο πιστεύω...Αν τη βρω θα στην στείλω να τη δεις.
Drago και sg ανεβάζουν λιγάκι τις πιέσεις και κάτι γίνεται ...ο z2m κάνει το αντίθετο από μόνος του και όσο κατεβαίνουν οι θερμοκρασίες ακόμα πιο πολύ.

Σεταπ με mb36 σε κάλυκα 67, 40 στα 56,00 mm . Απόσταση 36, 50 μέτρα τσοκ 3* .
Σκάγια 311 από 374 ποσοστό 83%!!!
Η συγκέντρωση αυτή με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είμαι χαμηλά σε πυρίτιδα...... Θα πρέπει να πάω στο 1,80 για να μειώσω τη συγκέντρωση και να ανεβάσω την ταχύτητα.....View attachment 49778
Ανεβα 1,80

Σεταπ με mb36 σε κάλυκα 67, 40 στα 56,00 mm . Απόσταση 36, 50 μέτρα τσοκ 3* .
Σκάγια 311 από 374 ποσοστό 83%!!!
Η συγκέντρωση αυτή με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είμαι χαμηλά σε πυρίτιδα...... Θα πρέπει να πάω στο 1,80 για να μειώσω τη συγκέντρωση και να ανεβάσω την ταχύτητα.....View attachment 49778
καλα εισαι για περδικα.

Στα 34 η mb36 είναι μεγάλη δύναμη ο sg την κάνη πύραυλο

Ο καθε ενας εχει τις αποψεις του....
ΟΚ....Ας τις κρατησει....και να βαδιζει με αυτες...
Ετσι και εγω εχω τις δικες μου....που λενε οτι τα πολλα σκαγια στον κυκλο εχουν περισσοτερες
πιθανοτητες να καταβαλουν το θηραμα.....αρκει να εχουν την απαιτουμενη διατρηση...
Τωρα το ποιος συμφωνει ή οχι.....μου ειναι αδιαφορο....και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης !!!!

εικόνα_Viber_2021-02-22_18-38-02.jpg

εικόνα_Viber_2021-02-22_18-38-29.jpg

εικόνα_Viber_2021-02-22_19-13-10.jpg

εικόνα_Viber_2021-02-22_19-13-37.jpg

ΥΓ. Ο μοναδικος ανταγωνιστης .....ο στοχος - ο ταχογραφος - και ο εαυτος μου !!!

Ετσι και εγω εχω τις δικες μου....που λενε οτι τα πολλα σκαγια στον κυκλο εχουν περισσοτερες
πιθανοτητες να καταβαλουν το θηραμα.....αρκει να εχουν την απαιτουμενη διατρηση...
Τωρα το ποιος συμφωνει ή οχι.....μου ειναι αδιαφορο....και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης !!!!

View attachment 49786

View attachment 49787

View attachment 49789

View attachment 49790

ΥΓ. Ο μοναδικος ανταγωνιστης .....ο στοχος - ο ταχογραφος - και ο εαυτος μου !!!
Ωραιος τροπος γραφης....συναδελφικοτατος....

Ο μοναδικος ανταγωνιστης κανονικα ειναι το θηραμα δεν ειναι ο ταχογραφος και το χαρτονι...

Πολλες καλημερες

View attachment 49786

View attachment 49787

View attachment 49789

View attachment 49790

Καλημέρες Νίκο‼️μην την υποτιμάς την πρώτη ‼️ διότι εγώ με κάποια φυσίγγια 38 γρ.αυτο το ποσοστό το είχα στα 36 μετρά‼️με φουλ‼️κ φυσίγγια "αναγνωρισμένα".Η κατανομή κ της πρώτης κ της δεύτερης με φανερή υπέροχη της δεύτερης χωρίς όμως να επισκιάζει την αποτελεσματικότητα της πρώτης σε αυτά τα Μέτρα‼️αν βάλουμε ένα πράσινο εκεί μέσα(πρώτη)τέσσερα σκάγια πιστεύω θα τα αρπάξει‼️‼️‼️

Καλημέρες Νίκο‼️μην την υποτιμάς την πρώτη ‼️ διότι εγώ με κάποια φυσίγγια 38 γρ.αυτο το ποσοστό το είχα στα 36 μετρά‼️με φουλ‼️κ φυσίγγια "αναγνωρισμένα".Η κατανομή κ της πρώτης κ της δεύτερης με φανερή υπέροχη της δεύτερης χωρίς όμως να επισκιάζει την αποτελεσματικότητα της πρώτης σε αυτά τα Μέτρα‼️αν βάλουμε ένα πράσινο εκεί μέσα(πρώτη)τέσσερα σκάγια πιστεύω θα τα αρπάξει‼️‼️‼️

Δεν διαφωνω φιλε !!! Απο την ''αλλη''.....ειναι και θεμα ψυχολογιας....και κατα ποσο σιγουρος νιωθει
ο καθε ενας μας με το φυσιγγιο που εχει στην θαλαμη του!!!
Εγω νιωθω σιγουρια με τα πολλα γραμμαρια....Εννοω οτι εαν δεν πεσει το θηραμα ειμαι 100%
σιγουρος οτι αστοχησα....και οχι εαν με πουλησαν τα κενα των σκαγιων...
Με αυτην την λογικη κυνηγαω εγω...

Αλλο φυσιγγι το ενα και αλλο το αλλο Γιαννη, την πρωτη τουφεκια αν ηθελε την μαζευε κι αλλο να ειναι πιο σφιχτη και να εχει πολυ καλυτερη εικονα, δεν ειναι ο μικροτερος αριθμος σκαγιων το θεμα...

Αλλο φυσιγγι το ενα και αλλο το αλλο Γιαννη, την πρωτη τουφεκια αν ηθελε την μαζευε κι αλλο να ειναι πιο σφιχτη και να εχει πολυ καλυτερη εικονα, δεν ειναι ο μικροτερος αριθμος σκαγιων το θεμα...
Μιλάμε για 50 μέτρα Αλέκο,δεν είναι στραγάλια‼️33 γρ.φυσιγγι τι μάζεμα να το κάνει παραπάνω❓❓στα 40 μέτρα θα έχει την εικόνα της δεύτερης τουφεκιας‼️

View attachment 49786

View attachment 49787

View attachment 49789

View attachment 49790

Ωραίο παράδειγμα ...

5 σκάγια
Η πρώτη τουφεκιά έχει 87% πιθανότητα ο λαγός να πάρει 5 σκάγια.
Η δεύτερη τουφεκιά (αν βάζει 137 σκάγια) έχει 95% πιθανότητα ο λαγός να πάρει 5 σκάγια.
Όλα αυτά σε έναν πολύ καλό σκοπευτή που βάζει το θήραμα σε μισή μοίρα κύκλο στα 50μ.
1 λαγός στους 10 η διαφορά με μονοτουφεκιά.

10 σκάγια
Η πρώτη τουφεκιά έχει 47% πιθανότητα ο λαγός να πάρει 10 σκάγια.
Η δεύτερη τουφεκιά (αν βάζει 137 σκάγια) έχει 67% πιθανότητα ο λαγός να πάρει 10 σκάγια.
Όλα αυτά σε έναν πολύ καλό σκοπευτή που βάζει το θήραμα σε μισή μοίρα κύκλο στα 50μ.
2 λαγοί στους 10 η διαφορά με μονοτουφεκιά.

Θεωρώ επαρκή διάτρηση.

Όταν λέω ότι και οι αραιές κατανομές σκοτώνουν αυτό εννοώ.
Ότι δεν γυρίζεις μόνιμα άδειος και η τουφεκιά δεν είναι εντελώς άχρηστη.

Όσο μεγαλύτερη συγκέντρωση έχει μια τουφεκιά τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρεις το θήραμα μακρύτερα αν είσαι πάνω του και τόσο μεγαλύτερες επίσης πιθανότητες να το χάσεις αν σου βγει πιο κοντά και έχεις απόκλιση.

Καλημέρα σε όλους.

Ωραιος τροπος γραφης....συναδελφικοτατος....

Ο μοναδικος ανταγωνιστης κανονικα ειναι το θηραμα δεν ειναι ο ταχογραφος και το χαρτονι...

Πολλες καλημερες

Δεν με γνωρισες ''εχθες''.....με γνωριζεις αρκετο καιρο!!!
Το ξερεις οτι δεν εχω να μοιρασω ή να χωρισω ΤΙΠΟΤΑ με κανεναν φιλο η συναδελφο.....παραλληλα ο γραπτος
μου λογος εχει παρεξηγηθει πολλες φορες....Γραφω οτι γραφω ....χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση
με κανεναν!!!
Δυστυχως δεν τα καταφερνω τοσο καλα στον γραπτο λογο....Αυτος ειμαι ....και ετσι γραφω...και εχω
παρεξηγηθει αρκετες φορες....οπως εχω δεχτει και ΑΔΙΚΕΣ επιθεσεις...
Οποιος με γνωριζει καλα....ξερει οτι στα γραφομενα μου...μονο αντιπαραθεση δεν επιδιωκω...

Καλη μερα να εχεις !!!

Μεγάλες ταχύτητες χωρίς καταπόνηση όπλου - ώμου και υψηλές συγκεντρώσεις τα πετυχαίνεις ευκολότερα με λιγότερα γρ απλά πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στις βολές.Μια φάσα θα πέσει αν σημαδέψεις σωστά και με 100 σκακια μέσα στο κύκλο δεν είναι ανάγκη να έχεις μέσα 200/300 .Απλά από κει και πέρα είναι και το ψυχολογικό κομμάτι.Οπως και μια τσίχλα πέφτει μακριά και με 28 γρ αρκεί να είναι σωστό το φυσίγγι.

Μιλάμε για 50 μέτρα Αλέκο,δεν είναι στραγάλια‼️33 γρ.φυσιγγι τι μάζεμα να το κάνει παραπάνω❓❓στα 40 μέτρα θα έχει την εικόνα της δεύτερης τουφεκιας‼️
Γιαννη σε δοκιμες μεταξυ classica 32γρ νο6 και b&p 42gr no5 στα 51 μετρα, το 32 εβαζε 130+ στον κυκλο και το 42 νο5 εβαζε 110, δεν θα επρεπε το 42 να εβαζε πολλα περισσοτερα?

Εγώ παίδες τα είδα τα χαΐρια μου κυνηγώντας χρόνια με δίκανο F / XF σταθερά σχεδόν όλα τα κυνήγια (εκτός υδροβίων).
Πολύ κλαμπάνι.
Γι αυτό είμαι επιφυλακτικός.

Από την άλλη θέλω μερικά αντιαεροπορικά πυρομαχικά με 150% συγκέντρωση για ειδικές αποστολές :) :) :)

Νομίζω το σημαντικότερο είναι να ξέρεις πως ρίχνει το όπλο σου ένα συγκεκριμένο φυσίγγι.
Αν το ξέρεις, θα βρεις πως και που να το χρησιμοποιήσεις αποδοτικά.

View attachment 49786

View attachment 49787

View attachment 49789

View attachment 49790

Το πρώτο είναι με 3* και το δεύτερο με 1*

Μην ''παρασυρεσαι'' απο τα φυσιγγια ιδιογομωσης....δεν εχουν καμια σχεση με τα εμπορικα...
Ναι με φουλ τσοκ θα ειχε αλλη αποτυπωση στον στοχο μεγαλυτερη συγκεντρωση και λιγοτερα κενα.
Στα εμπορικα φυσιγγια σε αυτα τα μετρα και γραμμαρια....μονο τα εξτρα τσοκ μπορουν να σε ''σωσουν'' !!

Κοιτα δοκιμη με το ''περιφημο'' ΛΑΜΠΡΟ Ν4....για να καταλαβεις τι εννοω...!!!

εικόνα_Viber_2021-03-21_09-00-11.jpgεικόνα_Viber_2021-03-21_09-00-18.jpg

εικόνα_Viber_2021-03-18_03-39-31.jpgεικόνα_Viber_2021-03-18_03-40-31.jpgεικόνα_Viber_2021-03-18_03-41-40.jpg

Δεν με γνωρισες ''εχθες''.....με γνωριζεις αρκετο καιρο!!!
Το ξερεις οτι δεν εχω να μοιρασω ή να χωρισω ΤΙΠΟΤΑ με κανεναν φιλο η συναδελφο.....παραλληλα ο γραπτος
μου λογος εχει παρεξηγηθει πολλες φορες....Γραφω οτι γραφω ....χωρις να θελω να ερθω σε αντιπαραθεση
με κανεναν!!!
Δυστυχως δεν τα καταφερνω τοσο καλα στον γραπτο λογο....Αυτος ειμαι ....και ετσι γραφω...και εχω
παρεξηγηθει αρκετες φορες....οπως εχω δεχτει και ΑΔΙΚΕΣ επιθεσεις...
Οποιος με γνωριζει καλα....ξερει οτι στα γραφομενα μου...μονο αντιπαραθεση δεν επιδιωκω...

Καλη μερα να εχεις !!!
Οταν γραφεις κατ'αυτον τον τροπο επιδιωκεις την αντιπαραθεση

Τωρα το ποιος συμφωνει ή οχι.....μου ειναι αδιαφορο....

Να σου γραψω κι εγω δηλαδη, οι τουφεκιες που βαζεις μου ειναι αδιαφοες...αλλα χωρις ιχνος αντιπαραθεσης...

Εδω μεσα ανταλλασουμε ολοι γνωμες και συμβουλες, οταν γραφω για τα νορμαλ γραμμαρια και απαντας οτι με 32 η 34 γρ στα 50 μετρα οποιος παιρνει θηραμα το παιρνει απο τυχη τι κουβεντα περιμενεις να κανουμε?

Συν οτι εχεις πει παρα πολλες φορες οτι πανω απο 40 μετρα βαρια 45 απο λαθος εκτιμηση αποστασης τα 45 δεν σηκωνεις οπλο...τοτε πως ξερεις στα 50 και στα 55 τι κανουν τα 34γρ?

Μην τα υποτιμας τα εμπορικα γιατι το 90% εμπορικα ριχνουμε με πολλες επιτυχιες, ολα αυτα στα γραφω φιλικα και με σεβασμο στην ηλικια σου!

Status
Not open for further replies.
Back