Αλλο το 7,αλλο το 9....Δουλεύει καλά αυτή η συνταγή... Σε 7αρακι στο σούρουπο στα σαρσελια θα το ρίξω φέτος...
δηλαδη γιωργο? για να μαθαινουμε και εμεις που δεν γνωριζουμε πολλαΣτην μισοταπα όλα τα κάνει το τσοκ, όχι η τάπα
Είναι παρεξηγημένη η μεσόταπα και η μάλλινη και θεωρείται από πολλούς ότι προκαλεί διασπορά ή ημιδιασπορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει αυτό, απλά υπακούει ιδανικά στις συσφίξεις που εμείς επιλέγουμε να βάλουμε (ρίχνουμε) τέτοια φυσίγγια. Ειδικά με την μάλλινη υπήρχαν (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα) φημισμένα φυσίγγια υδροβίων σε χοντρά νούμερα που απευθύνονταν σε πολύ μακρινές αποστάσεις.δηλαδη γιωργο? για να μαθαινουμε και εμεις που δεν γνωριζουμε πολλα
Για υψηλο ποσοστο συγκεντρωσης ειχαν γραψει καποτε στην Κ&Κ..Οποτε μαλλον θα αναφέρεσαι σε μακρινες βολες..όταν το δοκίμαζα δεν πίστευα στα μάτια μου.
σε ορεινή πέρδικα, με την αριστερή κάννη ενός baikal που είχα τότε...Για υψηλο ποσοστο συγκεντρωσης ειχαν γραψει καποτε στην Κ&Κ..Οποτε μαλλον θα αναφέρεσαι σε μακρινες βολες..
Σε τι κυνηγι το εριξες Σπυρο?
οι τσέχοι ξέρουν τι φτιάχνουν !Sellier Bellot Red Hare 32 gr518 bar v1 423m/sec..35 m n8 70%full ....το red n black 35.5 gr πιάνει ένα 75% με ν 4 στα 35μ...ετσι για το αρχειο
Sellier Bellot Red Hare 32 gr518 bar v1 423m/sec..35 m n8 70%full ....το red n black 35.5 gr πιάνει ένα 75% με ν 4 στα 35μ...ετσι για το αρχειο
Τσεχικη ονοματι lovex αν θυμάμαι καλά ...καψούλι της Winchester....παλαιότερα χρησιμοποιούσε δικό της...το οποίο οξειδωνε την κανη....Johny αυτο το red/ black 35.5 gr σε χαρτινο αστερι ξερης τη μπαρουτι εχει μεσα.....????
Δεν είχα ιδέα ότι η βελοξ ήταν αναγραμματισμός της τσεχικης...Αχα....που αργοτερα μετονομαστηκε σε velox.........!!!!!!!
Το μονο λαθος που αναφερει η σελιδα στις δοκιμες ειναι πως ολα τα φυσιγγια,ανεξαρτητα απο την χωρα προελευσης τα δινει με ιδια χιλιοστα ανα νουμερο σκαγιωνΚαλησπερα φιλοι μου,
Πριν καιρο ειχα βρει την παρακατω σελιδα,αλλα δεν της πολυ εδωσα σημασια,
εχθες μπηκα ξανα καταλαθος κ λιγο που εψαξα στη σελιδα, υπαρχουν πολλες δοκιμες φυσιγγιων κ οπλων.
Δεξια μπορεις να επιλεξεις δοκιμες με βαση την μαρκα των φυσιγγιων ( υπαρχει κ η lambro ) ή με βαση την μαρκα του οπλου.
Σε καθε δοκιμη υπαρχουν τα μετρα,το τσοκ, η μαρκα οπλου κ φυσιγγιου, η συγκεντρωση κ η τοποθετηση μερικων θηραματων πανω στην δοκιμη
Μπορει καποιος να γνωριζει την συγκεκριμενη σελιδα, αλλα οι περισσοτεροι πιατευω πως οχι.
Ελπιζω να βοηθησω εστω κ εναν να λυσει καποιες απο τις απορριες του.
https://www.testshot.net/shotgun/manufacturer/baikal/175
Τι μας κάνεις ρε Τάο! Άντε τώρα να τρέχουμε να βγάζουμε ρίγες.....Βρηκα μια ενδιαφερον ερωτηση κ μια εξίσου ενδιαφερον απαντηση απο τα παλια...
"Κυνηγετικες ειδησης" Αυγουστος '81..
Απαντα ο Γιωργος βλαχοπουλος (ο τοτε βλητικος της lambro..)
Ερ: θα σας παρακαλουσα να μου λεγατε εαν υπαρχει διαφορά κ ποια σε μια καννη με ριγα η χωρις στις ιδιες διαστασεις,71 ποντους.
Απ: Η ερωτηση σας δεν είναι ολοκληρωμενη διοτι δεν μου αναφέρετε πρωτον το οπλο κ δευτερο εαν η ριγα ειναι εφαπτομενη η γεφυροειδης.Εστω κ με αυτα τα στοιχεια σας απαντω αμέσως.
Δεν χωραει αμφιβολία στο θέμα της τουφεκιας μεταξυ των δυο καννων υπαρχει διαφορα.
Προσωπικη μου γνωμη κατα τις δοκιμες που κανω καθημερινα στην δουλεια μου στο με σκαγια ν7 η καννη με χωρις ριγα βγαζει καλύτερη ροζετα στην τουφεκια κ με μικροτερη ατρακτο.
Συνεπως η καννη με ριγα δεν αφηνει το μεταλλο να κανει τις αναλογες συσπασεις,αρα δεν ειναι απελευθερωμενη,για να αποδωσει την ωραια τουφεκια που βγαζει η χωρις ριγα.
Φυσικα,ενας κυνηγος δεν μπορει να το καταλαβει,αφου ειναι τεχνικο θεμα.Και φαίνεται σε πινακα με υδροχρωμα ωχρας σε κυκλο 80 εκατοστων απο 33μετρα με συγκριση των δυο χωρις και με ριγα.
Τη πήρα έτοιμη την αριγηΤι μας κάνεις ρε Τάο! Άντε τώρα να τρέχουμε να βγάζουμε ρίγες.....