Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ θεωρώ ότι η διαφορά στον αριθμό των σκαγιων στον κατάλογο μεταξύ τους είναι μεγάλη ,κάποιες τουφεκιές έχουν βάλει στον κατάλογο γύρω στα 70 σκάγια και άλλες σχεδόν τα μισά ,βγάζω το καπέλο στην breda σίγουρα, μου αρέσει η 303 η Α400 και η 391 δεν με ενθουσίασε η centro και το wincester

Εγώ θεωρώ ότι η διαφορά στον αριθμό των σκαγιων στον κατάλογο μεταξύ τους είναι μεγάλη ,κάποιες τουφεκιές έχουν βάλει στον κατάλογο γύρω στα 70 σκάγια και άλλες σχεδόν τα μισά ,βγάζω το καπέλο στην breda σίγουρα, μου αρέσει η 303 η Α400 και η 391 δεν με ενθουσίασε η centro και το wincester
Μπορει να ειναι και θεμα φυσιγγιου κιολας..μην περιμενεις ενα φυσιγγι να ριχνεται πανω κατω το ιδιο απο ολες τις καννες..εξαλλου το εγραψα και παραπανω οτι βληθηκαν απο τελειως διαφορετικες θαλαμες τελειως διαφορετικους αυλους και διαφορετικη πραγνστικη συσφιξη στα τσοκ..και μην ξεχναμε οτι ο πινακας ειναι οι 2 διαστασεις..παντως ισχυει αυτο που λενε ο παλιος ειναι αλλιως και ο νεος ειναι ωραιος..προσωπικα γουσταρω τρελα τις παλιες σειρες franchi beretta browning breda

Αν δεν ψάχναμε για το καλλίτερο
Kαι πιο ειναι αραγε το καλυτερο?πολυ μεγαλη συζητηση..
Καλυτερο μπορει για καποιον να ειναι ενα opel και για καποιον αλλο μια ferrari..
Πολλες φορες η μανια της αναζητησης του καλυτερου φερνει εντελως αντιθετα αποτελεσματα..και η μονοι κερδισμενοι ειναι οι εμποροι απο τις συχνες πωλησεις κ οι κατασκευατες που καθε χρονο για να μην πω μηνα φροντιζουν να μας προσφερουν το ...καλυτερο....
Και οταν καλο φτασουμε σε μια ηλικια που θα αρχισουμε να βαριομαστε θα αναρωτηθουμε αν αξιζε που στην ζωη μας αλλαξε τοσα οπλα στο βωμο του καλυτερου κ αν στην τελικη αξιζε τον κοπο..και το καλυτερο οπλο που ειχαμε κ που αποκτησαμε με κοπο τι περισσοτερο μας εδωσε απο το "χειροτερο" που ειχαμε?
Μηπως 10 λαγους περισσοτερους,μηπως 20 φασσες περισσοτερες,η 50 τσιχλες?
Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω..
Ο λογος?
Γιατι για τον εαυτο μου το δικο μου οπλο ειναι το "καλυτερο" απο ολα κ ειναι γιατι με ικανοποιει στο κυνηγι κ οχι γιατι ειναι κ το ακριβοτερο απο τα υπολοιπα η εχει μαγικες βλητικες ικανοτητες..
Και το χειροτερο ολων?
Η ασταματητη μανια για το ψαξιμο της τελειας τουφεκιας,μια τουφεκιας ανωτερης απο ολα τα οπλα των διπλανων μας,μια τουφεκια που θα μαμει κ θα δερνει(αφηνω εξω τα.. μετρα..).
Εδω συγγνωμη αλλα θα γελασω γιατι τετοια τουφεκια οσα χρονια κ αν περασουν δεν θα υπαρξει..
Πως μεταφραζετε αυτη η αναζητηση?
Με αγοραπωλησιες οπλων,τσοκ κ στο τελος χασαμε την μπαλα κ ησυχασαμε..συν οτι ειναι αρκετα ψυχοφθορο ετσι χανετε ολη η ουσια η πραγματικη ουσια του κυνηγιου αν θελετε.....
Απο εκει κ περα ο καθενας κανει οτι νομιζει κ οτι πιστευει οτι ειναι το καλυτερο..εστω κ αν το καλυτερο ειναι μια αναζητηση χωρις σταματημο...
Εγω απλα ειπα την ταπεινη μου γνωμη..

Μπορει να ειναι και θεμα φυσιγγιου κιολας..μην περιμενεις ενα φυσιγγι να ριχνεται πανω κατω το ιδιο απο ολες τις καννες..εξαλλου το εγραψα και παραπανω οτι βληθηκαν απο τελειως διαφορετικες θαλαμες τελειως διαφορετικους αυλους και διαφορετικη πραγνστικη συσφιξη στα τσοκ..και μην ξεχναμε οτι ο πινακας ειναι οι 2 διαστασεις..παντως ισχυει αυτο που λενε ο παλιος ειναι αλλιως και ο νεος ειναι ωραιος..προσωπικα γουσταρω τρελα τις παλιες σειρες franchi beretta browning breda
Το έχω καταλάβει ότι έχεις συμπάθεια στις ώριμες χσχαχαχαχαχα!!!!!!! Και καλά κάνεις και η breda και η 303 είναι ώριμες κυρίες που στα νιάτα τους φυσαγανε και κάποιες καλοδιατηρημένες ακόμα φυσάνε ,εγώ είχα και κυνηγαγα τουλάχιστον 10 χρόνια μια beretta 303 ,μετά είχα πολλά χρόνια την urika 2 και τώρα έχω και την Α400 uniko εγώ προσωπικά έχω δει πιο όμορφες τουφεκιές με την optima κάννη ,όπως κατάλαβες εμένα μου αρέσουν οι ώριμες αλλά δεν λέω όχι και στα νιάτα

Το έχω καταλάβει ότι έχεις συμπάθεια στις ώριμες χσχαχαχαχαχα!!!!!!! Και καλά κάνεις και η breda και η 303 είναι ώριμες κυρίες που στα νιάτα τους φυσαγανε και κάποιες καλοδιατηρημένες ακόμα φυσάνε ,εγώ είχα και κυνηγαγα τουλάχιστον 10 χρόνια μια beretta 303 ,μετά είχα πολλά χρόνια την urika 2 και τώρα έχω και την Α400 uniko εγώ προσωπικά έχω δει πιο όμορφες τουφεκιές με την optima κάννη ,όπως κατάλαβες εμένα μου αρέσουν οι ώριμες αλλά δεν λέω όχι και στα νιάτα
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.η γρια κοτα εχει το ζουμι λενε..και γω επι 9 χρονια κυνηγουσα με την franchi 48al του πατερα μου και φετος καταφερα και πηρα το οπλο που ηθελα παντα την benelli supersport..απο την franchi εχω μονο να θυμαμαι τρελα σκοτωματα στα γουρουνια σε πολυ μεγαλες αποστασεις..αν και πιστευω οτικαι με την supersport θα τα δω αυτα τα κολπα στο χερι μου ειναι εξαλλου..και αν το δεις λιγο σφαιρικα με τις καινουριες τεχνολογιες κερδιζουμε κατι αλλα θυσιαζουμε κατι αλλο

Χθες είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Κάναμε ένα ενδεικτικό τέστ διάτρησης. Στην δοκιμή πήραν μέρος τα εξής όπλα Beretta 303, Beretta A400, Beretta 391, Benelli Centro, Winchester Select Sporting II, Breda Altair Lusso. Αποφασίσαμε την απόσταση να την ορίσουμε ενδεικτικά στα 30 μέτρα και τα όπλα να φέρουν όλα σύσφιξη 3*. Τα περισσότερα chokes ήταν της κατασκευάστριας εταιρίας του μοντέλου (μαμίσια) εκτός από δύο τα οποία όμως ήταν και αυτά συμβατικά, χωρίς φρένα, τρύπες, αυλάκια, μοντίφες κτλ. Το φυσίγγι που χρησιμοποιήθηκε ήταν για όλα τα όπλα πανομοιότυπο και μετρημένο στο χέρι από έμπειρο ιδιογομωτή, φτιαγμένο στα 32γρ με νούμερο σκαγιών 8.
Η δοκιμή έγινε με μπλοκ Α4 των 250 φύλλων ανά πακέτο. Σκεφτήκαμε να κρεμάμε τα μπλοκ στο κέντρο του πίνακα ώστε να βλέπουμε από πίσω και την κατανομή της τουφεκιάς για να καταλαβαίνουμε αν τυχόν έχει φύγει το κέντρο της. Η κρεμάστρα που έφτιαξε ο Γιάννης από σύρμα βοήθησε πολύ σε αυτό.
TfsMns6.jpg

fXvhXlE.jpg

zSEDVlq.jpg

pSptEW2.jpg

du1E3DQ.jpg

v4Zg6N4.jpg

Η κατάταξη από την μεγαλύτερη διάτρηση στην μικρότερη, μαζί με το πλήθος των σελίδων που τρυπήθηκαν είναι η ακόλουθη.
Beretta 303 -----> 43 φύλλα Α4
Breda Altair -----> 40 φύλλα Α4
Winchester Select Sporting ii ----> 39 φύλλα Α4
Beretta A400 -----> 38 φύλλα Α4
Beretta 391 -----> 38 φύλλα Α4
Benelli Centro -----> 37 φύλλα Α4

Να σημειωθεί ότι η 303 και η centro έχουν υποστεί επιμήκυνση κώνου προσαρμογής. Μερικές δικές μου παρατηρήσεις που προέκυψαν από την παρατήρηση κατά την καταμέτρηση των σελίδων είναι ότι τα πιο σφαιρικά σκάγια τα έδωσαν με την σειρά που τα γράφω το Win, η Α400 και η 391. Τα πιο "στραπατσαρισμένα" τα έδωσαν η 303, η Altair και η Centro. Την μεγαλύτερη ανομοιομορφία στο δυναμικό αποτύπωμα την είχε το Win, ενώ βρίσκεται στην μέση της διάτρησης, υπήρχαν σκάγια "κολλημένα" ακόμα και στην πρώτη σελίδα του μπλοκ. Τα μπλοκ χαρτιού ήταν από τον ίδιο κατασκευαστή και δεν τίθεται θέμα διαφοράς στην ποιότητα του χαρτιού.
Να ευχαριστήσω του φίλους Γιάννης και JDP που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της δοκιμής. Το επόμενο project σκέφτομαι να το στήσουμε συγκρίνοντας συμβατικά chokes με chokes φρένου.
Αυτή η δόκιμη θέλει πολύ κόπο και χρόνο! Πολλά μπραβο πραγματικα! Με μπριζωσατε όμως να βγάλω από το ράφι την beretta 304 με 70mm Θαλάμη..
Αυτος ο λαγός έπεσε με 10αρια διασποράς lambro Classic ξερός..
LYAlzdn.jpg

Αυτή η δόκιμη θέλει πολύ κόπο και χρόνο! Πολλά μπραβο πραγματικα! Με μπριζωσατε όμως να βγάλω από το ράφι την beretta 304 με 70mm Θαλάμη..
Αυτος ο λαγός έπεσε με 10αρια διασποράς lambro Classic ξερός..
LYAlzdn.jpg
Γιαννη να την βγαλεις την γρια..δεν ειναι τυχαιο που υποκυπτουν και λαγοι με πολυ ψηλα σκαγια απο αυτες τις θαλαμες..και γω μια φορα με την δικια μου πηρα λαγο στα 30 μετρα με διασπορας 9.5αρια και εμεινε κοκκαλο..κοντεψε να μου πεσει το σαγονι κατω οταν τον ειδα ξερο

Παυλο δεν ειναι θεμα γεωμετριας καννης..ειναι θεμα θαλαμης..εθεσα το ερωτημα πιο πανω αλλα δεν βλεπω απαντηση..και ο Αλεξανδρος και ο Γιωργος το διαπιστωσαν αυτο στις δοκιμες τους που ενω ειναι οφθαλμοφανες δεν παει καθολου το μυαλο μας..και ο λογος ειναι οτι στην l4s sporting εχεις 70αρα θαλαμη και ριχνεις 70αρη φυσιγγι και στην δικη σου 76αρα αλλα θα ριξεις 70αρη φυσιγγι..εκει ειναι ολη η διαφορα στην διατρηση ειδικα στις μεγαλες αποστασεις..βλεπε την επιλογη στα τραποτουφεκα δεν ειναι καθολου τυχαια

δεν ξέρω ακριβώς αν είναι στην θαλάμη το ζουμί,,κάποιοι κατασκευαστες βλέπε krieghoff beretta ( η beretta βγάζει και 3" θαλάμη ) blaser και κάποια από τα Kolar βγάζουν 3" η Perazzi Guerini 2 3/4"

από όσο έχω διαβάσει και συζητήσει δεν υστερεί κάπου η 3" θαλάμη,,,θυμάμαι μάλιστα σε μια συνέντευξη του ο διευθυντής της Blaser για το F3 είπε πώς μετά από επανελημένες δοκιμές είδαμε ότι δεν υστερεί η 3" γι'αυτο την επιλέξαμε

ένα φυσίγγι 2 3/4" σε 3" θαλάμη ίσως δεν αποδώσει τα μέγιστα γιατί προς το τέλος της μεγάλης θαλάμης θα χάσει σε έμφραξη θα αρχίσουν να ανοίγουν τα πτερύγια του συγκεντρωτήρα με αποτέλεσμα τα αέρια να κυκλώσουν τον συγκεντρωτήτα να χάσει ταχύτητα και αποτύπωση στον πίνακα ,,,εγώ προσωπικά έχω δει το ακριβώς αντίθετο με φυσίγγι 2 3/4" σε θαλάμη 3" και στο κυνήγι,το είχα γράψει μάλιστα με διασποράς φυσίγγι Νο9 και έριχνα στα 40 μέτρα για πλάκα με ακαριαίες καταβολές αλλά και με το σκοπευτικό μου

άβυσσος η βλητική τι να πεις

Last edited:
δεν ξέρω ακριβώς αν είναι στην θαλάμη το ζουμί,,κάποιοι κατασκευαστες βλέπε krieghoff beretta ( η beretta βγάζει και 3" θαλάμη ) blaser και κάποια από τα Kolar βγάζουν 3" η Perazzi Guerini 2 3/4"

από όσο έχω διαβάσει και συζητήσει δεν υστερεί κάπου η 3" θαλάμη,,,θυμάμαι μάλιστα σε μια συνέντευξη του ο διευθυντής της Blaser για το F3 είπε πώς μετά από επανελημένες δοκιμές είδαμε ότι δεν υστερεί η 3" γι'αυτο την επιλέξαμε

ένα φυσίγγι 2 3/4" σε 3" θαλάμη ίσως δεν αποδώσει τα μέγιστα γιατί προς το τέλος της μεγάλης θαλάμης θα χάσει σε έμφραξη θα αρχίσουν να ανοίγουν τα πτερύγια του συγκεντρωτήρα με αποτέλεσμα τα αέρια να κυκλώσουν τον συγκεντρωτήτα να χάσει ταχύτητα και αποτύπωση στον πίνακα ,,,εγώ προσωπικά έχω δει το ακριβώς αντίθετο με φυσίγγι 2 3/4" σε θαλάμη 3" και στο κυνήγι,το είχα γράψει μάλιστα με διασποράς φυσίγγι Νο9 και έριχνα στα 40 μέτρα για πλάκα με ακαριαίες καταβολές αλλά και με το σκοπευτικό μου

Παυλο κανεις δεν ειναι οτι οι 76αρες θαλαμες ή οι 89αρες δεν σκοτωνουν..αλιμονο να μην το κανανε θα χανε κλεισει εταιριες απλα ειναι αυτο που ειπες και μονος σου στο δευτερο σκελος της απαντησης σου οτι λογω του κενου δεν υπαρχει ομαλη μεταβαση στον κωνο οταν ριχνεις 70αρη φυσιγγι..η διαφορα ειναι σχετικα μικρη στα μετρα που κυνηγαμε αλλα αρχιζει να μεγαλωνει με την αποσταση..δεν ξυπνησαμε μια μερα και ειπαμε να βγαλουμε σκαρτη την 76αρα θαλαμη απλα με τις δοκιμες που εκαναν τα παιδια το βλεπεις να υπαρχει.
Οσο για τις εταιριες παντα ακολουθουν το ρευμα της αγορας που πλεον κακα τα ψεματα επιτασει να εχουν τα οπλα την δυνατοτητα να βαλλουν φυσιγγια απο 24 εως και 56 γρ και ολο αυτο ξεκιναει απο την Αμερικη εξου και η krieghoff blaser beretta που απ οσο ξερω προτιμουντε στην Αμερικη εχουν τετοιες θαλαμες..παντως το ζουμι ειναι αυτο που ειπες αβυσσος η βλητικη

Εχω διαβάσει πάντως (δεν θυμάμαι που νομίζω στον Κυπρίδημο) ότι όταν ρίχνουμε απλό φυσίγγι σε θαλάμη magnum, το μεγαλύτερο μήκος της θαλάμης λειτουργεί στην ουσία ως (επιπλέον) κώνος.

Εχω διαβάσει πάντως (δεν θυμάμαι που νομίζω στον Κυπρίδημο) ότι όταν ρίχνουμε απλό φυσίγγι σε θαλάμη magnum, το μεγαλύτερο μήκος της θαλάμης λειτουργεί στην ουσία ως (επιπλέον) κώνος.
Αυτό το θυμάμαι και γω, νομίζω ότι είχε δημοσιευτεί σε κάποιο έντυπο.

γεια σου Στέφανε,

αν τύχει και βρεθούμε κάποια στιγμή να δοκιμάσουμε και την δική μου L4S με magnum θαλάμη ,,,δεν είμαι 100% σίγουρος το ψάχνω ακόμα πιστευώ ότι η sporting με την κυνηγετική εκτός θαλάμης και πιστόνι έχουν διαφορετική γεωμετρία κάννης
Παυλο καλημερα,θα ηθελα να κανουμε μια μετρηση απο το οπλο σου στο χαρτοπολτο μιας και δεν καταφεραμε με τα παιδια λογο βιασυνεις να κανουμε αυτη τη δοκιμη,και μειναμε στην χρονογραφηση εκεινει την ημερα,αλλα και σε οποιοδηποτε φιλο δεχεται να παραχωρηση τη Φαμπαρμ με καννη τριμπορ για δοκιμη διατρισεις βεβαια υσχυει η προκληση.Επισεις να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στο Αλεξανδρο που παρεχωρησε το οπλο του εκεινη την ημερα,και στον φιλο μου το Στεφανο που το κανονισε.

Παυλο καλημερα,θα ηθελα να κανουμε μια μετρηση απο το οπλο σου στο χαρτοπολτο μιας και δεν καταφεραμε με τα παιδια λογο βιασυνεις να κανουμε αυτη τη δοκιμη,και μειναμε στην χρονογραφηση εκεινει την ημερα,αλλα και σε οποιοδηποτε φιλο δεχεται να παραχωρηση τη Φαμπαρμ με καννη τριμπορ για δοκιμη διατρισεις βεβαια υσχυει η προκληση.Επισεις να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στο Αλεξανδρο που παρεχωρησε το οπλο του εκεινη την ημερα,και στον φιλο μου το Στεφανο που το κανονισε.
Καλώς τον

όποτε θέλετε να φέρω και τα τρία όπλα να τα δοκιμάσουμε,,,θα έχει ενδιαφέρον μιας και έχουμε ποικιλία αυλών 18.55 18.7->18.4 18.6 και ποικιλία κώνων ,,,απλά στο 692 και το 930i δεν έχω μαμίσια τσοκ οπότε ίσως χρειαστούμε opt+ και opt hp εργοστασιακά

όποτε ξαναπάτε στείλτε μήνυμα

Eγω προσωπικα μπορω και καθημερινες αλλα συνηθος καθε μερα,το αφηνω πανω σου,παω στο στο Θεωδοριδη για 5αρια σκαγια γιατι δεν εχω για να γεμισω ενα κουτι,για να ειμαι ετοιμος.Δεν θα μπερδεψουμε πολλα οπλα Φαμπαρμ εναντιων καποιο διευρημενο αυλο με ακριβως το ιδιο μηκος καννης και συσφιξη απο 5 τουφεκιες εκαστος.

εθεσα το ερωτημα πιο πανω αλλα δεν βλεπω απαντηση..
Μίλτο, σκεπτικοί είμαστε όλοι για τέτοια θέματα, γι'αυτό προσωπικά και δεν απάντησα κάτι. Με την λογική σκεπτόμενος, θεωρώ ότι αποδίδει καλύτερα η 70αρα θαλάμη από τις υπόλοιπες. Φαντάζομαι ότι είναι πιο σωστό τα σκαγια να μπαίνουν στην προσαρμογή της κάννης με το που ξεδιπλώσει ο καλυκας παρά να προχωρήσει η γομωση και μετά να αρχίσει η προσαρμογή.
Πάντως θα προσπαθήσω το δυνατόν συντομότερα να συνεχίσω το τεστ και για ένα όπλο ακόμα που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω, το izh54. Θέλω να κρατήσω και την διάτρηση με αυτό το όπλο γιατί σκέφτομαι να του κάνω κώνο τουλάχιστον στην αριστερή κάννη και θέλω να έχω μια εικόνα του πριν και του μετά.

Ωραίες δοκιμές χτες με Γιάννη και Γιώργο που τους ευχαριστώ πολύ ,ωραίες τουφεκιές ,ωραία και τα φυσίγγια του κάστορα
Δοκιμάστηκαν και δικά μου φύσιγγα που έγιναν τεστ από 3 όπλα στα 30 μετρά Α400 ,Breda Lusso KAI ,302 στα 30 μετρά με 3 αρι τσοκ επιλέξαμε αυτά τα μέτρα γιατί είναι στο μέσο όρο των κυνηγών και πιο ρεαλιστικά (τα μετρά) σε ένα κυνήγι τσίχλας με λίγα λογία ούτε κοντά ούτε μακριά ακολουθoυν και φώτο

A400 66 cm κάνη σούπερ μαγκνουμ 32 GR 9 μαμά τσοκ νούμερο 3 30 μετρά
A400-32-GR-9-3-30.jpg

302 με 71 cm κανη και κωνο 3, αρι τσοκ colonian 32 gr 30 Μέτρα
302-3-colonian-32-gr-30.jpg

BREDA LUSSO με μάλλον 66 cm κάνη και 70 αρα θαλαμη 32 GR 9 μαμά τσοκ ν3 30 μέτρα

BREDA-LUSSO-32-GR-9-3-30.jpg

όλες οι τουφεκιές πολύ καλές με μικρές διάφορες η μια με την άλλη .
Εντύπωση κατά τα λεγόμενα των εμπειρότεροι της παρέας ήταν η ταχύτητα και δύναμη που τα σκάγια έφταναν στον πινάκα απόδειξη για μένα ότι ένα κάλο φυσίγγι δεν θα έχει μεγάλες διάφορες από όπλο σε όπλο τουλάχιστον στον πινάκα

Μάλλον η μεγαλη θαλαμη λειτουργεί σαν κωνος γιατι πριν κανω καποια επέμβαση στις SX3 ειχαμε παει με τον Στεφανο και ρίχναμε στον πινακα με:
SX3 supermag
SX3 black shadow
SX3 red performance
SX3 black shadow με κωνο και πορτινγκ φιλου

To supermag ειχε παντα πιο ωραία κατανομη απο τα μαμα. Μαζεμένη σε σχεση με τα αλλα και είχε ομοιοκατανομη.
Το SX3 black shadow με κωνο και πορτινγκ ειχε πιο σφιχτή τουφεκια απο το supermag
Ολα εριξαν με τσοκ anaconda mid range.

Status
Not open for further replies.
Back