Το κλεισιμο με τζαμακι ή με αστερι;Δεν τα καταφερα ακομα με την εικονα!! Τα δραμια ειναι 13/0. Νομιζω το lot ειναι 2017-6121 1-29-10
Ειχε μισοταπα gualandi bior 14
Το κλεισιμο με τζαμακι ή με αστερι;Δεν τα καταφερα ακομα με την εικονα!! Τα δραμια ειναι 13/0. Νομιζω το lot ειναι 2017-6121 1-29-10
Ειχε μισοταπα gualandi bior 14
ΑστεριΤο κλεισιμο με τζαμακι ή με αστερι;
Αφου ειναι σε αστερι επρεπε να κατεβει το κλεισιμπ στα 64 με 63.5 γι αυτο εκανε ανωμαλη εκρηξη μεσα στο φυσιγγι και στο εκοψε στη μεση γιατι βρηκε η πυριτιδα ελευθερο χωρο να καειΑστερι
Ο Τεό ειναι τόσο τεράστιος που παρά την απουσία του, βοήθησε τα μέγιστα για την δοκιμήχεχεχε ......... το κανόνι του ΤΕΟ φοβηθήκατε να το βάλετε εεεεεεεεεεεε ......
Αυτο ακριβως Τασο,ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασματα.Καποτε στην Λετονια δοκιμαζαν δραμια Λετονικης παραγωγηςΔεν εχω ασχοληθει ποτε κ ουτε προκειται να ασχοληθω με δοκιμες οχι οτι ειναι κακο οσοι το κανουν αλλα εμενα δεν με συγκινει η για να το πω πιο σωστα αφου πεφτει το θηραμα δεν το ψαχνω παιρετερω,οτι εχω μου κανει...
Θα πω μια γνωμη χωρις να γνωριζω κ πολλα για αυτο μην δωσετε κ πολυ βαση σε οτι λεω...
Στις κατανομες δεν στεκομε καθολου κ ουτε καν τις κοιταξα..αυτο ειναι κατι που μπορει να αλλαξει με τα καταλληλα παντα φυσιγγια κ τσοκ...
Πηγα κατευθειαν στα αποτελεσματα της διατρησης..
Το "τελευταιο" οπλο ειχε 6 χαρτια μειον απο το πρωτο..ειναι κατι το αξιολογο?Δεν νομιζω....
Και αν ηταν αλλα τα φυσιγγια ισως κ το "τελευταιο" οπλο να εβγενε πρωτο...
Αν ειχα την τρελα τις δοκιμης οπλων θα εκανα τα εξης:
θα μαζευα οπλα απο τον πιο στενο αυλο 18,1 μεχρι τον πιο διευρημενο που νομιζω ειναι ο 18,9(?)..
Θα εκανα παρα πολλες δοκιμες σε διαφορες αποστασεις με διαφορα φυσιγγια κ γραμμαρια κ θα κραταγα σειμειωσεις..θα επερνα 4 κουτια depon κ θα προσπαθουσα να βγαλω τα αποτελεσματα..
Αν υπηρχε οπλο που κυριαρχουσε με μεγαλη διαφορα τοτε οκ αν οχι πηγε ολος ο κοπος μου στραφι..
Απο οτι ακουω ολοι οσοι ασχολουνται με βλητικες δοκιμες με διαφορα οπλα δεν βγαζουν τα ιδια συμπερασματα..κ γιατι αραγε??
Γιατι δεν ειναι δυνατον να εχουν δοκιμασει ολοι με τα ιδια φυσιγγια,ιδιες καιρικες συνθηκες κτλπ..
Εχουν χιλιαδες βλητικες δοκιμες κ παντα υπαρχουν κ θα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για τα παντα κ πολλοι εχουν αναθεωρησει κ αυτα που πιστευαν...τι διαολο τοσα χρονια μια ακρη δεν εχει βγει??
Ξερουμε πχ για τα μηκη των καννων κ που χρησιμοποιουνται,τα καταλληλα νουμερα σκαγιων για καθε θηραμα,τα φυσιγγια κ ενα σωρο αλλα κ η αποψεις δεν ειναι τοσο μεγαλες..
Γιατι στην βλητικη να γινεται τοσο μεγαλος ντορος...τοσο τεραστια διαφορα εχει το ενα οπλο με το αλλο??
Το δεχομαι καποιος που του αρεσει να δοκιμαζει
τα οπλα του και πολυ καλα κανει αλλα νομιζω οτι πολλες φορες ψειριζουμε την μαιμου για πραγματα χωρις νοημα κ σημασια..
Ακομα και αυτοι που πανε για πρωταθλητισμο σε διαφορα σκοπευτικα αθληματα αμφιβαλλω αν εχουν κανει τοσες πολλες δοκιμες που θα ειχαν το δικαιωμα να το κανουν περισσοτερο απο τον καθεναν μας.......οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε τσιχλαδες της "κακιας ωρας" που λεει ο λογος,κανουμε το κεφι μας κ δεν αποσκοπουμε σε τιποτα παραπανω..........
Παω να παρω ενα depon γιατι ηδη πονοκεφαλιασα..
Αυτες ειναι η δικες μου αποψεις χωρις να αφηνω υπονοουμενα για κανεναν(αν καποιος νομιζει κατι τετοιο..)...οπως προειπα δεν ασχολουμε με αυτα αλλα λεω μια γνωμη που πιθανων να ειναι τελειως λαθος..
Συνεχιστε την πραγματι ωραια δουλεια κ εγω θα σας παρακολουθω απο αποσταση..
Καταλαβα και σ ευχαριστω πολυ!! Ο λογος που δεν κατεβηκα πιο κατω ηταν γιατι πρωτον αρχιζαν τα δραμια να πιεζουν με αποτελεσμα να κανουν εξογκωμα και να μην μπαινει στη θαλαμη. Ο δευτερος λογος ειναι γιατι φοβηθηκα να κατεβω πιο κατω μηπως αυξησω πολυ τις πιεσειςΑφου ειναι σε αστερι επρεπε να κατεβει το κλεισιμπ στα 64 με 63.5 γι αυτο εκανε ανωμαλη εκρηξη μεσα στο φυσιγγι και στο εκοψε στη μεση γιατι βρηκε η πυριτιδα ελευθερο χωρο να καει
Το κανονικο ειναι να ρελιαζεις τον 76αρη στα 64 ή και λιγο χαμηλοτερα πλιν ορισμενων εξαιρετικα περιπτωσεων..οσο για τα εξογκωματα κανε ενα κυλινδρακι ισο με το παχος εξωτερικα του καλυκα ωστε στο ρελιασμα να εμποδισει τα δραμια να βγουν προς τα εξωΚαταλαβα και σ ευχαριστω πολυ!! Ο λογος που δεν κατεβηκα πιο κατω ηταν γιατι πρωτον αρχιζαν τα δραμια να πιεζουν με αποτελεσμα να κανουν εξογκωμα και να μην μπαινει στη θαλαμη. Ο δευτερος λογος ειναι γιατι φοβηθηκα να κατεβω πιο κατω μηπως αυξησω πολυ τις πιεσεις
Πω πω! Ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί. Που να βγει και κανένα κοπάδι και εσύ να κοιτάς σαν ηλιθιος. Μια φορά την έχω πάθει με τραυματισμενο γουρούνι να με κοιτάει στα 5 μέτρα και το όπλο να παθαίνει εμπλοκή! Α και κάνα δυο φορές που δεν είχα γεμίσει την μια ειδικά ο αγροιοχηρος περνούσε ανενόχλητος από το καρτέρι μου σαν να ήξερε.Εχει τυχει και σε φιλο που κυνηγαμε γουρουνια με εργοστασιακο φυσιγγι μονοβολο κ καλυκα cheddite (25mm)! Του βγηκε το γουρουνι τουφεκισε κ εξολκευσε μονο τον παφυλλα κ το πλαστικο εμεινε στην θαλαμη! Εννοειται ο καπρος εφυγε με τις μπαντες...
Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες!! Δεν ειμαι εμπειρος στην ιδιογομωση οποτε σιγα σιγα μαθαινω. Για το κυλινδρακι το σκεφτηκα αλλα δεν το εχω ακομαΤο κανονικο ειναι να ρελιαζεις τον 76αρη στα 64 ή και λιγο χαμηλοτερα πλιν ορισμενων εξαιρετικα περιπτωσεων..οσο για τα εξογκωματα κανε ενα κυλινδρακι ισο με το παχος εξωτερικα του καλυκα ωστε στο ρελιασμα να εμποδισει τα δραμια να βγουν προς τα εξω
Κανε ενα ειναι χαμηλο σε κοστος και θα σε γλιτωσει απο τετοιους μπελαδεςΣ ευχαριστω για τις πληροφοριες!! Δεν ειμαι εμπειρος στην ιδιογομωση οποτε σιγα σιγα μαθαινω. Για το κυλινδρακι το σκεφτηκα αλλα δεν το εχω ακομα
Σε τορνο να φανταστωΚανε ενα ειναι χαμηλο σε κοστος και θα σε γλιτωσει απο τετοιους μπελαδες
Ναι σε τορνο θα το κανεις..πηγαινε αν θες και εναν αδειο καλυκα να το μετρησει ακριβως καο υπολογισε να ειναι λιγα χιλιοστα μικροτερο απο το τελικο υψος του ρελιασμενου καλυκαΣε τορνο να φανταστω
Αυτο θα κανω!!Ναι σε τορνο θα το κανεις..πηγαινε αν θες και εναν αδειο καλυκα να το μετρησει ακριβως καο υπολογισε να ειναι λιγα χιλιοστα μικροτερο απο το τελικο υψος του ρελιασμενου καλυκα
Όντως αυτό ξέχασα να το αναφέρω, όλα τα όπλα έχουν 71 πόντους κάννη εκτός από την altair που εχει 61 + 3-4 πόντους που προσθέτει το εξωτερικό τσοκ. Επίσης το win έχει αχρωμιωτες.
Καλησπέρα Παύλο, η l4s του Αλέξανδρου είναι με 70 θαλαμη κ είχαμε 2 sx3 την δική μου που είναι super mag κ του Άλεξ που έχει κονο κ πορτινγκ η super mag έβγαζε τα ίδια με την l4s η άλλη με τον κονο έχανε λογο πορτινγκ πάντα.Αλέξανδρε η SX3 σου έχει κώνο και porting απ'ότι θυμάμαι οπότε και ίδιο αποτέλεσμα να πήρες μεταξύ των δύο κάτι είναι αυτό,,,πιο δίκαιο θα ήταν να γίνει η σύγκριση με εργοστασιακές κάννες
Να μου λειπει Μιλτο..Δεν κανω για αυτα..
Τις δυνατοτητες του οπλου μου κ κυριως του εαυτου μου τις γνωριζω παρα πολυ καλα..
Εμενα το μονο που με ενδιαφερει ειναι που βλεπω το θηραμα να πεφτει (οταν φυσικα ειμαι επανω του..)μεχρι κ την αποσταση που εχω εγω βαλει ως οριο στο να σηκωσω το οπλο μου..
Τα υπολοιπα μου ειναι παντελως αδιαφορα..
Καλησπέρα Παύλο, η l4s του Αλέξανδρου είναι με 70 θαλαμη κ είχαμε 2 sx3 την δική μου που είναι super mag κ του Άλεξ που έχει κονο κ πορτινγκ η super mag έβγαζε τα ίδια με την l4s η άλλη με τον κονο έχανε λογο πορτινγκ πάντα.
Παυλο δεν ειναι θεμα γεωμετριας καννης..ειναι θεμα θαλαμης..εθεσα το ερωτημα πιο πανω αλλα δεν βλεπω απαντηση..και ο Αλεξανδρος και ο Γιωργος το διαπιστωσαν αυτο στις δοκιμες τους που ενω ειναι οφθαλμοφανες δεν παει καθολου το μυαλο μας..και ο λογος ειναι οτι στην l4s sporting εχεις 70αρα θαλαμη και ριχνεις 70αρη φυσιγγι και στην δικη σου 76αρα αλλα θα ριξεις 70αρη φυσιγγι..εκει ειναι ολη η διαφορα στην διατρηση ειδικα στις μεγαλες αποστασεις..βλεπε την επιλογη στα τραποτουφεκα δεν ειναι καθολου τυχαιαγεια σου Στέφανε,
αν τύχει και βρεθούμε κάποια στιγμή να δοκιμάσουμε και την δική μου L4S με magnum θαλάμη ,,,δεν είμαι 100% σίγουρος το ψάχνω ακόμα πιστευώ ότι η sporting με την κυνηγετική εκτός θαλάμης και πιστόνι έχουν διαφορετική γεωμετρία κάννης
Ναι Παύλο, να δούμε κ με τα φρενατα αυτό που σου έλεγα.γεια σου Στέφανε,
αν τύχει και βρεθούμε κάποια στιγμή να δοκιμάσουμε και την δική μου L4S με magnum θαλάμη ,,,δεν είμαι 100% σίγουρος το ψάχνω ακόμα πιστευώ ότι η sporting με την κυνηγετική εκτός θαλάμης και πιστόνι έχουν διαφορετική γεωμετρία κάννης