Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μίλτο, σκεπτικοί είμαστε όλοι για τέτοια θέματα, γι'αυτό προσωπικά και δεν απάντησα κάτι. Με την λογική σκεπτόμενος, θεωρώ ότι αποδίδει καλύτερα η 70αρα θαλάμη από τις υπόλοιπες. Φαντάζομαι ότι είναι πιο σωστό τα σκαγια να μπαίνουν στην προσαρμογή της κάννης με το που ξεδιπλώσει ο καλυκας παρά να προχωρήσει η γομωση και μετά να αρχίσει η προσαρμογή.
Πάντως θα προσπαθήσω το δυνατόν συντομότερα να συνεχίσω το τεστ και για ένα όπλο ακόμα που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω, το izh54. Θέλω να κρατήσω και την διάτρηση με αυτό το όπλο γιατί σκέφτομαι να του κάνω κώνο τουλάχιστον στην αριστερή κάννη και θέλω να έχω μια εικόνα του πριν και του μετά.
Το ξερω Γιωργο και γι αυτο το εθεσα απλα ειναι τροφη για σκεψη αφου το σκαλιζουμε τοσο πολυ..και γω με το δικο σου σκεπτικο κινουμε..και προς Θεου δεν απαξιωνω εταιριες κολωσσους που χςιρουν της εκτιμησης μου βλεπε krieghoff που το εχω πιασει και στα χερια μου ουτε θα τους υποδειξω τι θα κανουν που αναφερθηκε παραπανω..απλα το σκεφτομαι γιατι ειμαι ανθρωπος που δεν κλεινει τα ματια και τα αυτια και μου αρεσει να ακουω και να μαθαινω πραγματα χωρις να θελω να επιβαλλω την γνωμη μου..ο καθενας κανει την δικη του επιλογη με τι θα κυνηγησει ή θα παει σκοπευτηριο..και εγω ενω ειμαι πολυ δεμενος με την franchi 48al μου με απλη θαλαμη κυνηγαω με την benelli ss με 76αρα γιατι αν εμενα κολλημενος με αυτο που εγω πιστευω δεν θα επερνα την ss

Μίλτο, σκεπτικοί είμαστε όλοι για τέτοια θέματα, γι'αυτό προσωπικά και δεν απάντησα κάτι. Με την λογική σκεπτόμενος, θεωρώ ότι αποδίδει καλύτερα η 70αρα θαλάμη από τις υπόλοιπες. Φαντάζομαι ότι είναι πιο σωστό τα σκαγια να μπαίνουν στην προσαρμογή της κάννης με το που ξεδιπλώσει ο καλυκας παρά να προχωρήσει η γομωση και μετά να αρχίσει η προσαρμογή.
Πάντως θα προσπαθήσω το δυνατόν συντομότερα να συνεχίσω το τεστ και για ένα όπλο ακόμα που δεν μπόρεσα να δοκιμάσω, το izh54. Θέλω να κρατήσω και την διάτρηση με αυτό το όπλο γιατί σκέφτομαι να του κάνω κώνο τουλάχιστον στην αριστερή κάννη και θέλω να έχω μια εικόνα του πριν και του μετά.
Γιώργο το πριν και το μετά θα το συγκρινεις με ένα άλλο όπλο που ξέρεις τι κάνει σε σχέσει με αυτό που θα φτιάξεις. Το λέω αυτό για ποιο άμεσα αποτελέσματα, μην ξεχνάμε ότι πριν η καιρικές συνθήκες θα είναι διαφορετικές με το μετά.

• Like
Reactions: evo
Ωραίες δοκιμές χτες με Γιάννη και Γιώργο που τους ευχαριστώ πολύ ,ωραίες τουφεκιές ,ωραία και τα φυσίγγια του κάστορα
Δοκιμάστηκαν και δικά μου φύσιγγα που έγιναν τεστ από 3 όπλα στα 30 μετρά Α400 ,Breda Lusso KAI ,302 στα 30 μετρά με 3 αρι τσοκ επιλέξαμε αυτά τα μέτρα γιατί είναι στο μέσο όρο των κυνηγών και πιο ρεαλιστικά (τα μετρά) σε ένα κυνήγι τσίχλας με λίγα λογία ούτε κοντά ούτε μακριά ακολουθoυν και φώτο

A400 66 cm κάνη σούπερ μαγκνουμ 32 GR 9 μαμά τσοκ νούμερο 3 30 μετρά
A400-32-GR-9-3-30.jpg

302 με 71 cm κανη και κωνο 3, αρι τσοκ colonian 32 gr 30 Μέτρα
302-3-colonian-32-gr-30.jpg

BREDA LUSSO με μάλλον 66 cm κάνη και 70 αρα θαλαμη 32 GR 9 μαμά τσοκ ν3 30 μέτρα

BREDA-LUSSO-32-GR-9-3-30.jpg

όλες οι τουφεκιές πολύ καλές με μικρές διάφορες η μια με την άλλη .
Εντύπωση κατά τα λεγόμενα των εμπειρότεροι της παρέας ήταν η ταχύτητα και δύναμη που τα σκάγια έφταναν στον πινάκα απόδειξη για μένα ότι ένα κάλο φυσίγγι δεν θα έχει μεγάλες διάφορες από όπλο σε όπλο τουλάχιστον στον πινάκα
Ωραίες κατανομές με ένα μικρό προβάδισμα η Α400 και τελευταία η breda.

Χθες είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Κάναμε ένα ενδεικτικό τέστ διάτρησης. Στην δοκιμή πήραν μέρος τα εξής όπλα Beretta 303, Beretta A400, Beretta 391, Benelli Centro, Winchester Select Sporting II, Breda Altair Lusso. Αποφασίσαμε την απόσταση να την ορίσουμε ενδεικτικά στα 30 μέτρα και τα όπλα να φέρουν όλα σύσφιξη 3*. Τα περισσότερα chokes ήταν της κατασκευάστριας εταιρίας του μοντέλου (μαμίσια) εκτός από δύο τα οποία όμως ήταν και αυτά συμβατικά, χωρίς φρένα, τρύπες, αυλάκια, μοντίφες κτλ. Το φυσίγγι που χρησιμοποιήθηκε ήταν για όλα τα όπλα πανομοιότυπο και μετρημένο στο χέρι από έμπειρο ιδιογομωτή, φτιαγμένο στα 32γρ με νούμερο σκαγιών 8.
Η δοκιμή έγινε με μπλοκ Α4 των 250 φύλλων ανά πακέτο. Σκεφτήκαμε να κρεμάμε τα μπλοκ στο κέντρο του πίνακα ώστε να βλέπουμε από πίσω και την κατανομή της τουφεκιάς για να καταλαβαίνουμε αν τυχόν έχει φύγει το κέντρο της. Η κρεμάστρα που έφτιαξε ο Γιάννης από σύρμα βοήθησε πολύ σε αυτό.
TfsMns6.jpg

fXvhXlE.jpg

zSEDVlq.jpg

pSptEW2.jpg

du1E3DQ.jpg

v4Zg6N4.jpg

Η κατάταξη από την μεγαλύτερη διάτρηση στην μικρότερη, μαζί με το πλήθος των σελίδων που τρυπήθηκαν είναι η ακόλουθη.
Beretta 303 -----> 43 φύλλα Α4
Breda Altair -----> 40 φύλλα Α4
Winchester Select Sporting ii ----> 39 φύλλα Α4
Beretta A400 -----> 38 φύλλα Α4
Beretta 391 -----> 38 φύλλα Α4
Benelli Centro -----> 37 φύλλα Α4

Να σημειωθεί ότι η 303 και η centro έχουν υποστεί επιμήκυνση κώνου προσαρμογής. Μερικές δικές μου παρατηρήσεις που προέκυψαν από την παρατήρηση κατά την καταμέτρηση των σελίδων είναι ότι τα πιο σφαιρικά σκάγια τα έδωσαν με την σειρά που τα γράφω το Win, η Α400 και η 391. Τα πιο "στραπατσαρισμένα" τα έδωσαν η 303, η Altair και η Centro. Την μεγαλύτερη ανομοιομορφία στο δυναμικό αποτύπωμα την είχε το Win, ενώ βρίσκεται στην μέση της διάτρησης, υπήρχαν σκάγια "κολλημένα" ακόμα και στην πρώτη σελίδα του μπλοκ. Τα μπλοκ χαρτιού ήταν από τον ίδιο κατασκευαστή και δεν τίθεται θέμα διαφοράς στην ποιότητα του χαρτιού.
Να ευχαριστήσω του φίλους Γιάννης και JDP που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της δοκιμής. Το επόμενο project σκέφτομαι να το στήσουμε συγκρίνοντας συμβατικά chokes με chokes φρένου.
Τώρα το πείρα χαμπαρι...
Γιώργο εξαιρετική η δοκιμή που κάνατε μπράβο σας για την υπομονή και τα ενδιαφέρων αποτελέσματα
το στοιχείο της διάτρησης το εχω συνέχεια στο μυαλό μου όταν κάνω δοκιμές και είναι σημαντικό να έχεις μια ιδέα .
είχα ξεκινήσει με τα καπάκια κονσέρβας άλλα τα παράτησα .. η δοκιμή που κάνατε είναι μια αφορμή να το ξαναπάρω ζεστά ! μιλάω για φυσίγγια μου που δοκιμάζω!
Περιμένουμε και την δοκιμή με το baikal.. εκεί θέλει κ ένα ΤΟΖ;)

Ωραίες δοκιμές χτες με Γιάννη και Γιώργο που τους ευχαριστώ πολύ ,ωραίες τουφεκιές ,ωραία και τα φυσίγγια του κάστορα
Δοκιμάστηκαν και δικά μου φύσιγγα που έγιναν τεστ από 3 όπλα στα 30 μετρά Α400 ,Breda Lusso KAI ,302 στα 30 μετρά με 3 αρι τσοκ επιλέξαμε αυτά τα μέτρα γιατί είναι στο μέσο όρο των κυνηγών και πιο ρεαλιστικά (τα μετρά) σε ένα κυνήγι τσίχλας με λίγα λογία ούτε κοντά ούτε μακριά ακολουθoυν και φώτο

A400 66 cm κάνη σούπερ μαγκνουμ 32 GR 9 μαμά τσοκ νούμερο 3 30 μετρά
A400-32-GR-9-3-30.jpg

302 με 71 cm κανη και κωνο 3, αρι τσοκ colonian 32 gr 30 Μέτρα
302-3-colonian-32-gr-30.jpg

BREDA LUSSO με μάλλον 66 cm κάνη και 70 αρα θαλαμη 32 GR 9 μαμά τσοκ ν3 30 μέτρα

BREDA-LUSSO-32-GR-9-3-30.jpg

όλες οι τουφεκιές πολύ καλές με μικρές διάφορες η μια με την άλλη .
Εντύπωση κατά τα λεγόμενα των εμπειρότεροι της παρέας ήταν η ταχύτητα και δύναμη που τα σκάγια έφταναν στον πινάκα απόδειξη για μένα ότι ένα κάλο φυσίγγι δεν θα έχει μεγάλες διάφορες από όπλο σε όπλο τουλάχιστον στον πινάκα
Μπράβο παίχτη θαρρώ πως η Α400 έχει περισσότερο κέντρο.

Τώρα το πείρα χαμπαρι...
Γιώργο εξαιρετική η δοκιμή που κάνατε μπράβο σας για την υπομονή και τα ενδιαφέρων αποτελέσματα
το στοιχείο της διάτρησης το εχω συνέχεια στο μυαλό μου όταν κάνω δοκιμές και είναι σημαντικό να έχεις μια ιδέα .
είχα ξεκινήσει με τα καπάκια κονσέρβας άλλα τα παράτησα .. η δοκιμή που κάνατε είναι μια αφορμή να το ξαναπάρω ζεστά ! μιλάω για φυσίγγια μου που δοκιμάζω!
Περιμένουμε και την δοκιμή με το baikal.. εκεί θέλει κ ένα ΤΟΖ;)

Χρηστο καλο θα ηταν να ρίξεις και το TOZ και το 525 με τον μαμα κωνο σε διευριμένο αυλό.

Εγώ θα ήθελα να δω ένα benelli με 18,4 αυλό ,μια Α400 uniko με 18,6 αυλό μια l4s με tribore ,μια browning με 18,8 και τέλος μια breda η μια beretta από τα παλιά όμως πχ μια 303 η μια altair με 4* μαμά τσοκ 66αρες κάννες όλα τα όπλα όπως τα δίνει η εταιρεία χωρίς καμία παρέμβαση με ίδιο φυσιγγι 28gr στα 30 μέτρα

Εγώ θα ήθελα να δω ένα benelli με 18,4 αυλό ,μια Α400 uniko με 18,6 αυλό μια l4s με tribore ,μια browning με 18,8 και τέλος μια breda η μια beretta από τα παλιά όμως πχ μια 303 η μια altair με 4* μαμά τσοκ 66αρες κάννες όλα τα όπλα όπως τα δίνει η εταιρεία χωρίς καμία παρέμβαση με ίδιο φυσιγγι 28gr στα 30 μέτρα

όλοι θέλουμε φίλε .. με φυσίγγια όμως ίδια ακριβως που μόνο με ιδιογομωση μπορείς να πετύχεις
απο την βερεττα μου μόνο ένα παράπονο έχω έπρεπε να έχουν πιο καλά ξύλα η πάπια καλή το κοντάκι χάλια ξύλο όλα τα άλλα είναι κορυφαία πάνω της και ειδικά για τα χρήματα που διέθεσα

Χρηστο καλο θα ηταν να ρίξεις και το TOZ και το 525 με τον μαμα κωνο σε διευριμένο αυλό.

Εγώ λέω να μαζέψουμε καμιά χορηγία χαρτιού Α4 για την παρέα ή όποιον έχει όρεξη .. γιατί όπως το πάμε θα πρέπει να ληστέψουν το ΠΛΑΙΣΙΟ :D:D:D

όλοι θέλουμε φίλε .. με φυσίγγια όμως ίδια ακριβως που μόνο με ιδιογομωση μπορείς να πετύχεις
απο την βερεττα μου μόνο ένα παράπονο έχω έπρεπε να έχουν πιο καλά ξύλα η πάπια καλή το κοντάκι χάλια ξύλο όλα τα άλλα είναι κορυφαία πάνω της και ειδικά για τα χρήματα που διέθεσα
Ποια beretta έχεις;

Φάνηκε κι από τις άλλες δοκιμές που έκαναν τα παιδιά, απλώς το α4 στο κέντρο μπέρδευε το μάτι. Η Α400 έχει πολύ καλή καννη με πολύ ωραίες κατανομές.
Δεν είναι μόνο η Α400 είναι όλα τα beretta με κανες optima και με τα HP τσοκακια αν και η urika2 που είχα με τα προηγούμενα τσοκ και αυτή έβγαζε πολύ όμορφες τουφεκιές .Εγώ θα επιμείνω ότι η κάννη optima βγάζει πιο καλές τουφεκιές από της προηγουμενες κάννες της beretta πιστεύω ότι πραγματικά με τις optima κάννες η beretta βελτιώθηκε βλητικα

την ίδια με την δικιά σου τα είχαμε πει και στο Σχιστό
Ίδιο μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να κάνει και αυτό ,ελπίζω να τα ξαναπούμε φίλε μου αν και συνήθως πάω Μαλακάσα ,εάν ανέβεις προς τα πάνω στείλε μου να βρεθούμε να πιούμε και καφεδάκι

Δεν είναι μόνο η Α400 είναι όλα τα beretta με κανες optima και με τα HP τσοκακια αν και η urika2 που είχα με τα προηγούμενα τσοκ και αυτή έβγαζε πολύ όμορφες τουφεκιές .Εγώ θα επιμείνω ότι η κάννη optima βγάζει πιο καλές τουφεκιές από της προηγουμενες κάννες της beretta πιστεύω ότι πραγματικά με τις optima κάννες η beretta βελτιώθηκε βλητικα
Κι εγώ αυτό πιστεύω. Έχω δικανο beretta με κάνες optima hp και το χω δει στην πράξη.

Last edited:
Παυλο κανεις δεν ειναι οτι οι 76αρες θαλαμες ή οι 89αρες δεν σκοτωνουν..αλιμονο να μην το κανανε θα χανε κλεισει εταιριες απλα ειναι αυτο που ειπες και μονος σου στο δευτερο σκελος της απαντησης σου οτι λογω του κενου δεν υπαρχει ομαλη μεταβαση στον κωνο οταν ριχνεις 70αρη φυσιγγι..η διαφορα ειναι σχετικα μικρη στα μετρα που κυνηγαμε αλλα αρχιζει να μεγαλωνει με την αποσταση..δεν ξυπνησαμε μια μερα και ειπαμε να βγαλουμε σκαρτη την 76αρα θαλαμη απλα με τις δοκιμες που εκαναν τα παιδια το βλεπεις να υπαρχει.
Οσο για τις εταιριες παντα ακολουθουν το ρευμα της αγορας που πλεον κακα τα ψεματα επιτασει να εχουν τα οπλα την δυνατοτητα να βαλλουν φυσιγγια απο 24 εως και 56 γρ και ολο αυτο ξεκιναει απο την Αμερικη εξου και η krieghoff blaser beretta που απ οσο ξερω προτιμουντε στην Αμερικη εχουν τετοιες θαλαμες..παντως το ζουμι ειναι αυτο που ειπες αβυσσος η βλητικη

Παυλο...η διαφορα των 6 mm που ειναι και η διαφορα της απλης με την μαγκνουμ θαλαμη εχει σαν αποτελεσμα να υπαρχει μεγαλητερος χωρος για τα αερια κατα την καυση της πυρητιδας.
Κατα την εκρηξη και οσο βρησκετε η γομωση ακομα μεσα στο φυσηγγι δεν υπαρχει διαφορα.....
Οσο προχωραει ομως βρησκει περησοτερο χωρο να εκτονωθούν τα αερια πρην αρχηση να περναει μεσα στον αυλο
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα με ιδιο φυσηγγι σε διαφορετικη θαλαμη να εχει και διαφορετικα bar.
Ελαχηστη διαφορα .......ησως και 10 - 20 - 30 bar ......
Διαφορα που στην τελικη ειναι και οση απο φυσηγγι σε φυσηγγι απο το ιδιο κουτι....

Status
Not open for further replies.
Back