Κώστα, αναμενόμενες τουφεκιές από φυσίγγι με βύσμα διασποράς Gualandi.
Λάθος κατά τη γνώμη μου που με τα 3*** το δοκίμασες στα 35 μέτρα. Είναι πολλά τα μέτρα αυτά για τέτοιου τύπου φυσίγγι ... ακόμη και για το Lambro Κίτρινο Διασποράς, που είναι 36 γρ. !!! Έπρεπε να ρίξεις πάλι στα 25 μ. όπως και με τα 5*****, για να δεις τη διαφορά. Πιστεύω ότι δεν θα έβλεπες καμιά ουσιαστική διαφορά !!! Ακόμη και με φουλ τσοκ παρόμοια τουφεκιά θα έδινε.
Έχω αναφέρει παλιότερα ότι από δοκιμές μου με διάφορα φυσίγγια με διασπορέα Gualandi (εμπορίου και ιδιογόμωσης) με το Baikal με full τσοκ στα 20 μέτρα, είχα τουφεκιές παρόμοιες με αυτές που θα'δινε κανονικό φυσίγγι με συγκεντρωτήρα, με τσοκ κύλινδρο ή βελτ. κυλινδρο (5*-4*). Συγκέντρωση περίπου 70-75% στον κύκλο των 75 εκ. στα 20 μέτρα. Ή να το πω κι αλλιώς, συνολικός κύκλος τουφεκιάς γύρω στα 85 εκατ. με το 80-85% των σκαγιών μέσα. Αλλά με ομοιόμορφη κατανομή σε ολόκληρη την επιφάνεια του κύκλου, (και όχι πυκνότερο κέντρο και αραίωση προς την περιφέρεια). Αυτό νομίζω είναι εμφανές και στην δική σου δοκιμή στην πρώτη φωτο.
Αυτή πάνω-κάτω είναι η απόδοση με αυτό τον διασπορέα. Σχεδόν ανεξάρτητα από το τσοκ (ελάχιστη έως αμελητέα διαφορά, από κύλινδρο έως και φουλ).
Όπως έχει γράψει πολλές φορές κι ο Κυπρίδημος, μεταφέροντας και τα συμπεράσματα από τις δοκιμές του Dr. Jones, αυτός ο διασπορέας κατά κάποιο τρόπο "ακυρώνει" το τσοκάρισμα.