Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kωστα το Mid εχει στανταρ συφσιξη για ολα τα οπλα 0,715 in δηλαδη 18,16 mm, αρα σε οπλο με αυλο 18,3 ειναι 1,5/10...
Το Long ειναι 0,700 in δηλαδη 17,78 οπου σε οπλο με αυλο 18,3 ειναι 5/10 περιπου
Δλδ το mid τι συσφιξη βγαίνει ακριβώς? Δν το έχω πολύ με τα δεκαδικά. Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση

Πολύ σωστά.. Αν έπαιρνα ποτέ κικς θα ήταν το πολύ το lf αν και αυτο το ψιλόφοβομουν και έτσι προτίμησα το anaconda long range που βγαίνει 2.5αρι στο όπλο μου αφού έχει ωραία σκότωματα. Αν και ένα άγχος το έχω μιας και δν το έχω δοκιμάσει ακόμα
Δε θα δεις μεγάλες διαφορές από το mid.δωσε ευκαιρίες τώρα που έκανες κώνο και στο 2αρι το δικό σου και θα δεις πολύ ωραία πραματα

Δε θα δεις μεγάλες διαφορές από το mid
Να πω την αλήθεια το long range το πηρα για να αντικαταστήσω το Mid range. Θα μπει σε λίγο καιρό στις αγγελίες εφόσον σιγουρευτώ ότι τα έχω βρει με το long range. Οπότε η γνώμη σου για ακόμη πιο μακριά είναι ότι αξίζει και μια αγορά ενός kicks lf???

Δλδ το mid τι συσφιξη βγαίνει ακριβώς? Δν το έχω πολύ με τα δεκαδικά. Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση
Kωστα το Mid εχει στανταρ συφσιξη για ολα τα οπλα 0,715 in δηλαδη 18,16 mm, αρα σε οπλο με αυλο 18,3 ειναι 1,5/10...
Το Long ειναι 0,700 in δηλαδη 17,78 οπου σε οπλο με αυλο 18,3 ειναι 5/10 περιπου

Το Mid στο δικο σου αυλο (18,3) ειναι σαν συσφιξη πιο ανοιχτο απο 4 αστρα. Τα 4 αστρα ειναι 0,25mm συφσιξη, το Mid 0,15...
To Long παλι στο οπλο σου ειναι ενα καθαρο 3 αστερια, συσφιξη 0,5...

Aρα η αποδοση του Mid σου ειναι πολυ καλη.,,,

Να πω την αλήθεια το long range το πηρα για να αντικαταστήσω το Mid range. Θα μπει σε λίγο καιρό στις αγγελίες εφόσον σιγουρευτώ ότι τα έχω βρει με το long range. Οπότε η γνώμη σου για ακόμη πιο μακριά είναι ότι αξίζει και μια αγορά ενός kicks lf???
Όπως είπες κι εσύ παραπάνω το kicks είναι τρομερά αυστηρό γιατί ξεχνάς την περιφέρεια.αν έχεις σκοπό παρόλες τις αρχικές αποτυχίες να το μάθεις χωρίς να το βγάλεις από πάνω ναι αξίζει.αλλα είναι τσοκ για συγκεκριμένες τουφεκιες και πολύ ανοιχτά καρτερια.αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το διαχειριστείς αυτό καλύτερα να μάθεις το 2αρι σου και το long

Το Mid στο δικο σου αυλο (18,3) ειναι σαν συσφιξη πιο ανοιχτο απο 4 αστρα. Τα 4 αστρα ειναι 0,25mm συφσιξη, το Mid 0,15...

Δλδ κάτι σαν σκητ? Στον κυνηγοτοπο πάντως σε τσιχλοπερπατητα με δυσκόλευε σε σχέση με το μαμά 4αρι μου. Και στα χαρτιά δίνει την εικόνα lm. Ίσως λόγο της κοντής ατράκτου? .think.

Όπως είπες κι εσύ παραπάνω το kicks είναι τρομερά αυστηρό γιατί ξεχνάς την περιφέρεια.αν έχεις σκοπό παρόλες τις αρχικές αποτυχίες να το μάθεις χωρίς να το βγάλεις από πάνω ναι αξίζει.αλλα είναι τσοκ για συγκεκριμένες τουφεκιες και πολύ ανοιχτά καρτερια.αν δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το διαχειριστείς αυτό καλύτερα να μάθεις το 2αρι σου και το long
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο κι τις συμβουλές. Το εκτιμώ.. Μια τελευταία ερωτηση:Πόση διαφορά στα μέτρα που θα σκοτώνουν μπορεί να έχουν το long range με το κικς lf. Πολλή υποθετική ερώτηση αλλά χοντρικά βάση της εμπειρίας σου. Θέλω να δω αν αξίζει αυτή η αυστηρότητα στη σκόπευση το αποτέλεσμα που θα πάρεις

Όπως προανέφερα αυτές οι δοκιμές Άρη είναι σε υψόμετρο και σχετικά δροσερές θερμοκρασίες. Αν δεις δοκιμές στον βάλτο (μηδενικό υψόμετρο) με 34C θα κλαις από τα γέλια. Πραγματικά έφτυνε ότι έβαζα μέσα το ****αρι μου στα 30μ .hair.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο κι τις συμβουλές. Το εκτιμώ.. Μια τελευταία ερωτηση:Πόση διαφορά στα μέτρα που θα σκοτώνουν μπορεί να έχουν το long range με το κικς lf. Πολλή υποθετική ερώτηση αλλά χοντρικά βάση της εμπειρίας σου. Θέλω να δω αν αξίζει αυτή η αυστηρότητα στη σκόπευση το αποτέλεσμα που θα πάρεις
Σου απαντώ ως εξής.δες το παρακάτω βιντεάκι και θα καταλάβεις για την διαφορά την οποία μιλάμε.ο τύπος βέβαια έχει πολύ καλό χέρι χρησ.μια beretta a300 xtrema αλλά θα πάρεις μια ιδέα για τη διαφορά στο σκότωμα μεταξύ συμβατικού τσοκ και kicks παρόλο που η beretta έχει αξιοπρεπεστατα μαμά τσοκ

Τ
Σου απαντώ ως εξής.δες το παρακάτω βιντεάκι και θα καταλάβεις για την διαφορά την οποία μιλάμε.ο τύπος βέβαια έχει πολύ καλό χέρι χρησ.μια beretta a300 xtrema αλλά θα πάρεις μια ιδέα για τη διαφορά στο σκότωμα μεταξύ συμβατικού τσοκ και kicks παρόλο που η beretta έχει αξιοπρεπεστατα μαμά τσοκ
Καλως έχω δει αλλά μέσα από μια κάμερα δν μπορείς να καταλάβεις μέτρα χοντρικά. Η αμφιβολία στο μυαλό μου είναι πόσα μέτρα δραστικό βεληνεκούς για ακαριαιο σκότωμα μπορεί να σου δώσει ένα αυστηροτατο σκοπευτικα kicks lf σε σχέση με ένα φιλικό anaconda long range? .think.

Τ

Καλως έχω δει αλλά μέσα από μια κάμερα δν μπορείς να καταλάβεις μέτρα χοντρικά. Η αμφιβολία στο μυαλό μου είναι πόσα μέτρα δραστικό βεληνεκούς για ακαριαιο σκότωμα μπορεί να σου δώσει ένα αυστηροτατο σκοπευτικα kicks lf σε σχέση με ένα φιλικό anaconda long range? .think.
Το lf kicks στο δίνει σίγουρα μέχρι τα 55 μέτρα.τα χέρια τα έχουμε εμείς γι αυτά τα μέτρα?

Το lf kicks στο δίνει σίγουρα μέχρι τα 55 μέτρα.τα χέρια τα έχουμε εμείς γι αυτά τα μέτρα?
Έλα μου ντε. Πάντως και το long range η εταιρεία το δίνει για πάνω από 60 γιαρδες. Τώρα κατά πόσο στέκουν όλα αυτά θα το διαπιστωσουμε αν μπορέσουμε..

QUOTE="Βerettakias, post: 402699, member: 1647"]
Για το λόγο του αληθές το πριν και μετά στα 35 μέτρα με ***3αρι εργοστασιακό τσοκView attachment 1944View attachment 1945
Φίλε μου το μαμά 3* βγάζει καλύτερο αποτέλεσμα από το anaconda
[/QUOTE]
Φυσικό είναι Τολη. Το mid range όπως με ενημέρωσαν Άρης και Παύλος αντιστοιχεί σε ανοιχτό 4αρι στο όπλο μου. Η σύγκριση είναι πριν και μετά τον κώνο με τα ιδια τσοκ και όχι μεταξύ συσφιξεων

Τελικά έπειτα από το σφάξιμο έπρεπε να κάνω και μια δοκιμή με το S/P να δούμε τη γίνεται...
Χαρτόνι 80cm × 80cm.

Εδώ η βολή με τα 5*...

url=https://postimg.cc/DS5LRQb6]
20190715-212006.jpg
[/url]

Και εδώ με τα 3*.....χάλια....

url=https://postimg.cc/6yWmZcwL]
20190715-213338.jpg
[/url]

Από ανάκρουση......Θέλω Depon....Μάλλον το θέλει το κρύο του μπας κ μαλακώσει λίγο....Πολύ ταχύτατο όμως....

Επόμενη δοκιμή (μπορεί κ αύριο λόγο καιρού) θα'ναι τα B&P Disperser 33gr No9 με διασπορέα Ζ2Μ.... ;)

Τελικά έπειτα από το σφάξιμο έπρεπε να κάνω και μια δοκιμή με το S/P να δούμε τη γίνεται...
Χαρτόνι 80cm × 80cm.

Εδώ η βολή με τα 5*...

url=https://postimg.cc/DS5LRQb6]
20190715-212006.jpg
[/url]

Και εδώ με τα 3*.....χάλια....

url=https://postimg.cc/6yWmZcwL]
20190715-213338.jpg
[/url]

Από ανάκρουση......Θέλω Depon....Μάλλον το θέλει το κρύο του μπας κ μαλακώσει λίγο....Πολύ ταχύτατο όμως....

Επόμενη δοκιμή (μπορεί κ αύριο λόγο καιρού) θα'ναι τα B&P Disperser 33gr No9 με διασπορέα Ζ2Μ.... ;)
Κώστα, αναμενόμενες τουφεκιές από φυσίγγι με βύσμα διασποράς Gualandi.
Λάθος κατά τη γνώμη μου που με τα 3*** το δοκίμασες στα 35 μέτρα. Είναι πολλά τα μέτρα αυτά για τέτοιου τύπου φυσίγγι ... ακόμη και για το Lambro Κίτρινο Διασποράς, που είναι 36 γρ. !!! Έπρεπε να ρίξεις πάλι στα 25 μ. όπως και με τα 5*****, για να δεις τη διαφορά. Πιστεύω ότι δεν θα έβλεπες καμιά ουσιαστική διαφορά !!! Ακόμη και με φουλ τσοκ παρόμοια τουφεκιά θα έδινε.
Έχω αναφέρει παλιότερα ότι από δοκιμές μου με διάφορα φυσίγγια με διασπορέα Gualandi (εμπορίου και ιδιογόμωσης) με το Baikal με full τσοκ στα 20 μέτρα, είχα τουφεκιές παρόμοιες με αυτές που θα'δινε κανονικό φυσίγγι με συγκεντρωτήρα, με τσοκ κύλινδρο ή βελτ. κυλινδρο (5*-4*). Συγκέντρωση περίπου 70-75% στον κύκλο των 75 εκ. στα 20 μέτρα. Ή να το πω κι αλλιώς, συνολικός κύκλος τουφεκιάς γύρω στα 85 εκατ. με το 80-85% των σκαγιών μέσα. Αλλά με ομοιόμορφη κατανομή σε ολόκληρη την επιφάνεια του κύκλου, (και όχι πυκνότερο κέντρο και αραίωση προς την περιφέρεια). Αυτό νομίζω είναι εμφανές και στην δική σου δοκιμή στην πρώτη φωτο.
Αυτή πάνω-κάτω είναι η απόδοση με αυτό τον διασπορέα. Σχεδόν ανεξάρτητα από το τσοκ (ελάχιστη έως αμελητέα διαφορά, από κύλινδρο έως και φουλ).
Όπως έχει γράψει πολλές φορές κι ο Κυπρίδημος, μεταφέροντας και τα συμπεράσματα από τις δοκιμές του Dr. Jones, αυτός ο διασπορέας κατά κάποιο τρόπο "ακυρώνει" το τσοκάρισμα. ;)

Έλα μου ντε. Πάντως και το long range η εταιρεία το δίνει για πάνω από 60 γιαρδες. Τώρα κατά πόσο στέκουν όλα αυτά θα το διαπιστωσουμε αν μπορέσουμε..
Στέκουν....! Όποιος γράφει παπάντζες εκεί τον ξεβρακώνουν !

Στέκουν....! Όποιος γράφει παπάντζες εκεί τον ξεβρακώνουν !
Αυτό είναι και το σωστό. Κατά πόσο βέβαια θα μπορέσουμε να εκμεταλευτουμε αυτά τα μέτρα ο κάθε ένας από εμάς είναι άλλο θέμα. Αλήθεια έχει δοκιμάσει κανείς το περκορσο ή άλλο εμπορικό φασσοπαπιοφυσεκο σε αυτά τα μέτρα (50+)??? Τι συγκεντρώσεις μπορούν να δώσουν???

Status
Not open for further replies.
Back