Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για να δεις αν εχεις θεμα με τις κανες (να ριχνουν δηλαδη εκει που σημαδευεις) το οπλο πρεπει να ειναι σταθερο καπου. Η σημαδευτη επωμιση και δοκιμη, σημαινει οτι μπορει να κουνησεις και ασυναισθητα κατα την ωρα του πυροβολισμο. Απο την αλλη το τεστ τσωρτσιλ (οπως και το προηγουμενο τεστ νομιζω) θελει κοντινη αποσταση ωστε να εχεις εμφανες κεντρο , για να δεις αν φευγεις δεξια, αριστερα ή πανω κατω. Στα 30 μετρα, εχει ανοιξει η τουφεκια, οποτε δε βοηθαει.

Μην ξεχναμε οτι σ'αυτες τις δοκιμες δεν ψαχνουμε κατανομες, αλλα κεντρο, οποτε θελουμε οσο το δυνατον πυκνοτερη τουφεκια, χωρις φυσικα να ρισκαρουμε τραυματισμους απο εξοστρακισμους λογω πολυ κοντινης αποστασης
 
όταν επεμβενεις σε ένα φυσίγγι με αυτό τον τροπο τίποτα δεν είναι αθωο και μην ξεχνάς ότι ρισκάρεις πολλά.
Ρωτά από εδώ οποιοδήποτε φίλο ασχολείται με ιδιογομωση να σου πει πως οι πιέσεις ακόμα και με ένα πχ ακατάλληλο για την γομωση καψουλι ανεβαίνουν για πλάκα.
Δες αυτό από την οπλογνωσια:
Ο φίλος Χ.Κ. γεμίζει φυσίγγια εδώ και πολλά χρόνια. Η σταθερή του γόμωση για γενική χρήση ήταν Σοκόλ 1,8 με 32 γραμμάρια σκάγια, καψύλι 209 Φιόκκι, τάπα Γκουαλάντι. Κάποτε ο Χ.Κ. ταξίδεψε στην Αμερική και έφερε μαζί του κάποιες χιλιάδες κάλυκες Winchester. Εφτιαξε φυσίγγια με τους νέους κάλυκες αλλά κάτι δεν του άρεσε. Πήγαμε στο εργοστάσιο της Λάμπρο στο Λαύριο και δοκιμάσαμε τα παλιά και τα νέα φυσίγγια. Οι πιέσεις, με την ίδια ακριβώς γόμωση, ήταν μέρα με νύχτα. Από 650 bars με τον παλιό κάλυκα ανέβαιναν στα 900 bars με τον Winchester. Δηλαδή από κανονική έφταναν την επικίνδυνη.

Ο Γιώργος Βλαχόπουλος, ο βλητικός της Λάμπρο αφηνίασε με το γνωστό του αυθορμητισμό: "τι κάνετε ρε .....παιδα, θα μου σκάσετε το κανόνι δοκιμής!" φώναξε και έψαξε τους κάλυκες. "Ο κάλυκας Winchester είναι μονοκόμματος και με κωνικό πυθμένιο, ο παλιός είναι επίπεδος. Ο κώνος ανεβάζει πίεση, πρέπει να κατεβάσετε την πυρίτιδα", μας συμβουλεψε ο Γιώργος. Ο Χ.Κ. έφτιαξε μια σειρά από φυσίγγια με μειωμένη πυρίτιδα και τελικά από το 1,8 γραμμάρια πυρίτιδα κατέβηκε στο 1,3 για να πέσουν οι πιέσεις σε κανονικά επίπεδα, δηλαδή 600-650 bars.
Υγ είδες τι σημαντικό ρόλο επαιξε η αλλαγή ενος κάλυκα και μόνο?
Το λιωμενο κερί που έχει που έχει πήξει και υποτίθεται ότι ζορίζει ακόμα περισσότερο την γομωση να βγει από την κάννη τι θα μπορούσε να κάνει άραγε??
Πολλές φορές πάει η στάμνα στην βρύση φίλε μου αλλα κάποτε σπάει.
Φιλικά πάντα και για το καλό σου ότι γράφω..

δεν διαφονω σε κατι αντιθετος κιολας... και ουτε τα εχω δοκημασει ουτε προκοιτε γιατι απλα λοιπαμε το οπλο μου και μαρεσουν τα χερακαι μου και τα ματακια μου μου χρειαζονται.... απλα οσα βιντεο εχω δει απο αμερικανακια και γενιηκα δεν εχω δει/ακουσει για απσμενες κανες απο οπλα με πηραματηκα φυσσιγκια... μεχρι και μποθκαλες πιεσεως διοξυδιου βαζουν ... μεχρι και 50ρες σφερες τι να σου λεω τωρα! και τα οπλα τους ποτε κανενα προβλημα.... τι να πω.... Δεν ξερω γιατι δεν τους σκανε στην μαπα τα οπλα... ενω εδω απο 650 σε 900 μπαρ οπως λες ειπαρχει κιθνδυνος.... και το πιστευω οτι ειπαρχει....
 
Απο την αλλη το τεστ τσωρτσιλ (οπως και το προηγουμενο τεστ νομιζω) θελει κοντινη αποσταση ωστε να εχεις εμφανες κεντρο , για να δεις αν φευγεις δεξια, αριστερα ή πανω κατω. Στα 30 μετρα, εχει ανοιξει η τουφεκια, οποτε δε βοηθαει.
Βικτορα το τεστ Τσωρτσιλ γίνεται βάζοντας το χαρτόνι στα 14,5μ από την καννη,έχω βάλει σε άλλη σελίδα τις σχετικές οδηγίες.
 
Είναι γεγονός ότι προβληματιζόμαστε τις μέρες με υγρασία..
Τα πουλια τα βλέπουμε να περνούν σκάγια και να συνεχίζουν σακατεμενα να πετάνε πέφτοντας λίγο πιο κάτω η αρκετά μακριά και συνήθως αυτά τα πουλια τα χάνουμε..
Ένα άλλο φαινόμενο που έχω παρατηρήσει κάποιες φορές στα πρωινά με υγρασία είναι ότι την στιγμή της πτώσης το πουλί φαίνετε καθαρά ότι πέφτει τραυματισμένο κ πάω γρηγορα για να μην τρυπώσει..όμως μολις πάω κοντά είναι νεκρό κ γεμάτο αίμα..προφανώς καθυστερεί για δευτερόλεπτα ο θάνατος...xm.
Από την άλλη μεριά όμως γνωστοί αρθρογράφοι έχουν άλλη άποψη για
αυτό το θέμα..Για να ταράξω λίγο τα νερά βάζω ένα άρθρο του Κυπριδημου
που σίγουρα η περισσότεροι το έχετε διαβάσει..Εδώ μπερδεύτηκα γιατί βλέπω οτι δίκιο έχουμε και εμείς αλλά και αυτός όταν αναφέρει χώρες με υγρασία...xm.

"Τα φυσίγγια έχουν άλλοθι!"

Τα παρακάτω μηνύματα είναι από τις ιστοσελίδες συζητήσεων του e-Αrtemis.gr:

«Είμαι στο θέμα του τρυγονιού και του ορτυκιού! Με υγρασία το πρωί μου είπαν τα gevelot και αν βγει ο ήλιος τα rottweil! Τι γίνεται όμως αν το πρωί δεν έχει υγρασία; Εχω ακούσει για g7 perfecta classic και special και για το Πυρκάλ Αρτεμις!»
«Τα gevelot με την υγρασία είναι θάνατος! Θα δοκιμάσω τα Beretta migra 31gr, μου έχουν πει και άλλοι για αυτά»
«Φίλε μου πολλά πούπουλα την περσινή χρονιά με τα GEVELOT στις τσίχλες...»
«Ναι, συμφωνώ! Δεν κάνουν χειμώνα! Ειδικά όταν ο καιρός είναι ξηρός είναι για πέταμα! Μόνο με υγρασία... Δηλαδή, με κάνα νοτιά ή με άπνοια! Με βοριά πάμε για άλλα! Θα δοκιμάσω τα G7 Perfecta Spesia 30gr και τα Beretta Migra 31gr! Πάντως του πατέρα μου με τα Labro Biturbo 36gr δεν του ξεφεύγει τίποτα! Είναι για όλους τους καιρούς, λόγω πυρίτιδας ΤΕCΗΝΑ!».
Οι παραπάνω συνάδελφοι δεν είναι οι μόνοι που ανησυχούν για την επίδραση του καιρού πάνω στα φυσίγγια τους. Ομως είναι αδύνατο να μην προσέξουμε ότι στη συζήτηση δεν αναφέρονται δύο σημαντικότατα στοιχεία με αποδεδειγμένη επίδραση στην απόδοση: η σκοπευτική ικανότητα και το υψόμετρο. Ας αρχίσουμε με το δεύτερο.

Οι νόμοι της Φυσικής λένε ότι ο αέρας αραιώνει καθώς αυξάνει το υψόμετρο. Η πυκνότητα του αέρα έχει άμεση επίδραση στη συμπεριφορά των σκαγιών και αυτό έχει αναλυθεί και έχει μετρηθεί.
Κάθε δέκα μέτρα υψόμετρου αφαιρούν μιαν ατμόσφαιρα πίεσης. Επίσης έχουν γίνει βλητικά πειράματα και είναι πλέον γνωστό ότι οι τουφεκιές είναι πιο συγκεντρωμένες όσο ανεβαίνει το υψόμετρο, ενώ τα σκάγια ταξιδεύουν με ελαφρά αυξημένη ταχύτητα. Πρόκειται για θέμα αεροδυναμικής που δεν χωρά αμφισβήτηση. Η βολή από κάννη κύλινδρο στα 1.000 μέτρα έχει την ίδια απόδοση με φουλ τσοκ στην επιφάνεια της θάλασσας (μηδενικό υψόμετρο).
Αν λοιπόν σκεφτούμε ότι ζούμε στη δεύτερη πιο ορεινή χώρα της Ευρώπης, το υψόμετρο θα έπρεπε να μας προβληματίζει πολύ πριν την επίδραση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στη βολή μας.

Εχουν γίνει πειράματα και μετρήσεις πιέσεων και ταχυτήτων σε φυσίγγια που έχουν αποθηκευτεί σε κατάψυξη, ένα κλειστό αυτοκίνητο το καλοκαίρι (50 βαθμοί), καθώς και σε συνθήκες που μιμούνται την τροπική ζούγκλα (υγρασία 100%).
Αυτά τα πειράματα δείχνουν ότι η μείωση της θερμοκρασίας από τους + 50οC μέχρι τους -15οC επηρεάζει την απόδοση των φυσιγγίων, αλλά μόνο κατά 5%. Δηλαδή όταν ρίχνουμε με υπερβολικό κρύο έχουμε μείον 5 τοις εκατό ταχύτητα... Αρα τα φυσίγγια με ταχύτητα 340 μέτρα σε κανονικό καιρό θα χάσουν λιγότερα από 20 μέτρα με το ψύχος -15οC. Η διαφορά είναι περίπου όση παρατηρούμε μεταξύ των ίδιων φυσιγγίων ενός κουτιού των 25 αν τα περάσουμε όλα από ταχογράφο.
Αποδείξεις...
Είναι επίσης αξιοπερίεργο ότι σε χώρες που έχουν μεγάλη κυνηγετική παράδοση, όπως π.χ. Αγγλία, Σουηδία, Νότιος Αφρική, και οι οποίες έχουν σαφώς πιο άστατο καιρό από τον δικό μας, οι κυνηγοί δεν ασχολούνται με τις καιρικές συνθήκες όσο εμείς. Στην Αγγλία τυχαίνει να ξεκινά κανείς το πρωί με μείον 5, άρα και χαμηλή υγρασία (διότι υπό το μηδέν δεν υπάρχουν υδρατμοί στον αέρα, γίνονται πάγος), στις 11 να έχει λιακάδα και η θερμοκρασία να ανέβει στους 25 βαθμούς με αυξανόμενη υγρασία, ενώ το απόγευμα να έχει ομίχλη.
Σε επαρχιακά καταστήματα της Αγγλίας συνήθως έχουν δύο είδη φυσιγγίων: 12άρια Γκραντ Πρι, με 32 γραμμάρια σκάγια νούμερο 6, και 36άρια Φορλόνγκ με 19 γραμμάρια νούμερο 6. Αυτές είναι οι επιλογές με τις οποίες οι Αγγλοι παίρνουν πολλαπλάσια θηράματα από εμάς, σε κάθε καιρό.
Αλλά ας πάμε και μέχρι τους συνάδελφους τους Εσκιμώους που κυνηγούν για να επιβιώσουν. Τα πιο δημοφιλή φυσίγγια των Εσκιμώων είναι τα πιο φτηνά αμερικανικά φυσίγγια που πωλούνται στα πολυκαταστήματα και συνήθως είναι σεμί μάγκνουμ με ατσάλινα σκάγια νούμερο 4 ή ΒΒ. Θα υπέθετε κανείς ότι όταν κυνηγάς στους -50οC θα είχες δικαιολογία να ασχοληθείς με την επίδραση του καιρού στις βολές. Ομως οι Εσκιμώοι δεν ασχολούνται. Απλά μαθαίνουν να ρίχνουν καλά από πολύ μικρή ηλικία.
Και έτσι ερχόμαστε στο συστατικό της σκοπευτικής επιτυχίας. Ενα πουλί κεντραρισμένο στο μέσο της τουφεκιάς, θα κτυπηθεί και θα πέσει.
Εφόσον αυτά τα σκάγια έχουν αρκετή κινητική ενέργεια και εφόσον το πουλί πάρει δύο σκάγια θα καταβληθεί άμεσα.
Ακόμη και ένα αργό φυσίγγι, αυτό που στέλνει τα σκάγια του με αρχική ταχύτητα 330 μέτρα, στα 55 μέτρα δίνει 180 μέτρα το δευτερόλεπτο ταχύτητα και 0,8 ποδολίβρες ενέργεια. Αν τα σκάγια πάνε εκεί που πρέπει, θα κάνουν «δουλειά». Αλλά πρέπει να πάνε εκεί που πρέπει.
ΣΑΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Για να πάνε τα σκάγια εκεί που πρέπει, ο σκοπευτής θα πρέπει να έχει κάνει κάποιες δοκιμές να δει ότι το όπλο κτυπά εκεί που το προτείνει, δηλαδή να έχει κάνει δοκιμές στον πίνακα. Και μετά τον πίνακα, να έχει προπονηθεί λίγο σε στόχους. Εν ολίγοις, θα πρέπει να έχει κάνει αυτά που δεν κάνει η πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών. Η συντριπτική πλειονότητα!
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΥΠΡΙΔΗΜΟΣ
 
Last edited:
Κάθε δέκα μέτρα υψόμετρου αφαιρούν μιαν ατμόσφαιρα πίεσης.
Αυτό είναι λάθος και ισχύει στο νερό και όχι στον αερα.
Δηλαδή κάθε 10 μέτρα που βυθιζομαστε αυξάνεται η πίεση κατά 1 atm.
Αντίθετα κάθε 10 μέτρα που ανεβαίνουμε στο νερό μειώνεται η πίεση κατά 1 atm.
Οταν βρισκόμαστε στην επιφάνεια της θάλασσας, όλη η στήλη του αερα που υπάρχει από πάνω μας αντιστοιχεί σε 1 atm.
 
Last edited:
τασο μετα απο πολλα χρονιακαταλαβα το εξης.για να μην το πολυσκοτιζεις το θεμα καταληγεις το πολυ σε 2 φυσιγγια για να κανεις τη δουλεια σου και να μην ειναι το γιλεκο σου ουρανιο τοξο οπως ηταν το δικο μου.2 η τσιχλα που επι το πλειστον κυνηγαω δεν θελει πανω απο 32 γρ,σκαγια.3 ολα που αναφερεις καλα στη θεωρια αλλα μην ξεχνας οτι οι αγγλοι δεν ξερουν τι σημαινει καραμπινα οπως γενικοτερα οι χωρες της κοινοπολιτειας και γι αυτο τα 28 και 29 γρ. που γεμιζουν τ αναφερουν ως game loads.4 βρισκουμε λοιπον το φυσιγγι που παει στ οπλο μας δοκιμαζουμε σε τι καιρους παει και εναλλακτικα εχουμε και 2η επιλογη ωστε εκει που νομιζουμε οτι δεν δουλευει το ενα εχουμε το αλλο.δεν χρειαζεται να το σκοτιζουμε πολυ το θεμα.εγω προσωπικα δεν σκαμπαζω πολλα απο βλητικη.δοκιμαζω το φυσιγγι που μ ενδιαφερι πρωτα στον πινακα και μετα στο κυνηγι.αν δεν μου κανει αλλο.αν ακολουθησεις τους κανονες της βλητικης θα πρεπει να εχεις μαζι σου 3-4 διαφορετικα φυσιγγια.γι αυτο κατασταλαξα στον λαμπρο.γιατι αφ ενος γραφει σε τι καιρικες συνθηκες δουλευουν τα φυσιγγια του και αφετερου δεν βλεπω ακαυτες πυριτιδες στην κανη.και ναι κυνηγαω αρκετα χρονια το αριστον αλλα τωρα που δουλεψα το κιτρινο τορντο εντυπωση εκτος το ωραιο και καθαρο σκοτωμα που κανει μου εκανε και η καθαροτητα της κανης μετα.το προβλημα με τη υγρασια και το κρυο το ελυσα με τα σιπε που παντα εχω ενα κουτι μαζι μου για δυσκολες περιπτωσεις.και κατι off topic.καλο θα ειναι οσοι κυνηγαμε τσιχλες πιο πολυ να εχουμε σκυλο.δεν σου λεω οτι δεν χανω αλλα χανω πολυ λιγοτερες απο τοτε που δεν ειχα σκυλο.και μακαρι καποια στιγμη να δεησει κι εδω να κυνηγαμε μονο με δικανο.παρ ολο που ειμαι χρηστης καραμπινας 10 χρονια περιπου κυνηγουσα μ ενα 687 silver pigeon 3 μεχρι που εκανα τη βλακεια και το πουλησα.αξια ανεκτιμητη.τοτε και μονο τοτε θα καταλαβουμε την αξια των game loads
 
τασο μετα απο πολλα χρονιακαταλαβα το εξης.για να μην το πολυσκοτιζεις το θεμα καταληγεις το πολυ σε 2 φυσιγγια για να κανεις τη δουλεια σου και να μην ειναι το γιλεκο σου ουρανιο τοξο οπως ηταν το δικο μου.2 η τσιχλα που επι το πλειστον κυνηγαω δεν θελει πανω απο 32 γρ,σκαγια.3 ολα που αναφερεις καλα στη θεωρια αλλα μην ξεχνας οτι οι αγγλοι δεν ξερουν τι σημαινει καραμπινα οπως γενικοτερα οι χωρες της κοινοπολιτειας και γι αυτο τα 28 και 29 γρ. που γεμιζουν τ αναφερουν ως game loads.4 βρισκουμε λοιπον το φυσιγγι που παει στ οπλο μας δοκιμαζουμε σε τι καιρους παει και εναλλακτικα εχουμε και 2η επιλογη ωστε εκει που νομιζουμε οτι δεν δουλευει το ενα εχουμε το αλλο.δεν χρειαζεται να το σκοτιζουμε πολυ το θεμα.εγω προσωπικα δεν σκαμπαζω πολλα απο βλητικη.δοκιμαζω το φυσιγγι που μ ενδιαφερι πρωτα στον πινακα και μετα στο κυνηγι.αν δεν μου κανει αλλο.αν ακολουθησεις τους κανονες της βλητικης θα πρεπει να εχεις μαζι σου 3-4 διαφορετικα φυσιγγια.γι αυτο κατασταλαξα στον λαμπρο.γιατι αφ ενος γραφει σε τι καιρικες συνθηκες δουλευουν τα φυσιγγια του και αφετερου δεν βλεπω ακαυτες πυριτιδες στην κανη.και ναι κυνηγαω αρκετα χρονια το αριστον αλλα τωρα που δουλεψα το κιτρινο τορντο εντυπωση εκτος το ωραιο και καθαρο σκοτωμα που κανει μου εκανε και η καθαροτητα της κανης μετα.το προβλημα με τη υγρασια και το κρυο το ελυσα με τα σιπε που παντα εχω ενα κουτι μαζι μου για δυσκολες περιπτωσεις.και κατι off topic.καλο θα ειναι οσοι κυνηγαμε τσιχλες πιο πολυ να εχουμε σκυλο.δεν σου λεω οτι δεν χανω αλλα χανω πολυ λιγοτερες απο τοτε που δεν ειχα σκυλο.και μακαρι καποια στιγμη να δεησει κι εδω να κυνηγαμε μονο με δικανο.παρ ολο που ειμαι χρηστης καραμπινας 10 χρονια περιπου κυνηγουσα μ ενα 687 silver pigeon 3 μεχρι που εκανα τη βλακεια και το πουλησα.αξια ανεκτιμητη.τοτε και μονο τοτε θα καταλαβουμε την αξια των game loads
Ωραια η τοποθετηση σου Ευριπιδη ,συμφωνω απολυτα οσον αφορα την ασχολια μας με ενα θηραμα.
Εγω το γυρισα και φετος στο σ/ποζε και 4 καραμπινες εμειναν παραπονεμενες.
Απολαμβανω στην τσιχλα 28 γρ σπορτινγκ ν8,5 και σιπε ν10 στις μαυρες.
Δεν το πιστευω οτι εδωσες το 687!
 
Last edited:
το προβλημα με τη υγρασια και το κρυο το ελυσα με τα σιπε
Και εσύ όπως και εγώ και όλοι μας πιστεύουμε ότι η υγρασία επηρεάζει τα φυσίγγια..Ο λόγος που έβαλα το άρθρο του κιπρυδημου είναι γιατί πιστεύει ότι είναι το θέμα σκοπευτικο!!
Το ότι οι Άγγλοι κυνηγούν με δίκαννα κ ελαφρές γομωσεις είναι γνωστό ωστόσο δεν το πολυψαχνουν με την υγρασία και μην ξεχνάμε ότι οποιον άγγλο να ρωτήσουμε θα μας πει every day rain..Όποτε σίγουρα έχουν πολύ υγρασια εκεί.
Ισως τα φυσίγγια τους να έχουν καλύτερες πυρίτιδες από τα δικά μας κ για αυτό δεν το ψαχνουν..
Δεν ειναι παράξενο αυτο?
 
γι αυτο το λογο η remington γεμιζει μονο με dupont.γιατι αραγε οι ευρωπαιοι δεν το κανουν?γιατι εχουν χιλιαδες διαφορετικα φυσιγγια να πουλησουν.οσο για τους αγγλους αν ηξερα με τι γεμιζουν το θρυλικο elley θα σου απαντουσα αλλα οι γνωσεις μου δεν φτανουν μεχρι εκει
 
Και εσύ όπως και εγώ και όλοι μας πιστεύουμε ότι η υγρασία επηρεάζει τα φυσίγγια..Ο λόγος που έβαλα το άρθρο του κιπρυδημου είναι γιατί πιστεύει ότι είναι το θέμα σκοπευτικο!!
Το ότι οι Άγγλοι κυνηγούν με δίκαννα κ ελαφρές γομωσεις είναι γνωστό ωστόσο δεν το πολυψαχνουν με την υγρασία και μην ξεχνάμε ότι οποιον άγγλο να ρωτήσουμε θα μας πει every day rain..Όποτε σίγουρα έχουν πολύ υγρασια εκεί.
Ισως τα φυσίγγια τους να έχουν καλύτερες πυρίτιδες από τα δικά μας κ για αυτό δεν το ψαχνουν..
Δεν ειναι παράξενο αυτο?
Για εμενα υγρασια σημαινει μικροτερη ταχυτητα σκαγιων και καθυστερημενα δικα μας αντανακλαστικα.
Αρα αυξημενη προσκοπευση.Καποιοι επηρεαζοννται παντως λιγοτερο και σιγουρα οι πιο νεοι.
 
Και εσύ όπως και εγώ και όλοι μας πιστεύουμε ότι η υγρασία επηρεάζει τα φυσίγγια..Ο λόγος που έβαλα το άρθρο του κιπρυδημου είναι γιατί πιστεύει ότι είναι το θέμα σκοπευτικο!!
Το ότι οι Άγγλοι κυνηγούν με δίκαννα κ ελαφρές γομωσεις είναι γνωστό ωστόσο δεν το πολυψαχνουν με την υγρασία και μην ξεχνάμε ότι οποιον άγγλο να ρωτήσουμε θα μας πει every day rain..Όποτε σίγουρα έχουν πολύ υγρασια εκεί.
Ισως τα φυσίγγια τους να έχουν καλύτερες πυρίτιδες από τα δικά μας κ για αυτό δεν το ψαχνουν..
Δεν ειναι παράξενο αυτο?
Τάσο άμα παρατηρήσεις με ιταλικές πυριτιδες γεμίζουν και αυτοί, πιστεύω ότι είναι θέμα εξοικείωσης και άλλης κουλτούρας.
 
Και εσύ όπως και εγώ και όλοι μας πιστεύουμε ότι η υγρασία επηρεάζει τα φυσίγγια..Ο λόγος που έβαλα το άρθρο του κιπρυδημου είναι γιατί πιστεύει ότι είναι το θέμα σκοπευτικο!!
Το ότι οι Άγγλοι κυνηγούν με δίκαννα κ ελαφρές γομωσεις είναι γνωστό ωστόσο δεν το πολυψαχνουν με την υγρασία και μην ξεχνάμε ότι οποιον άγγλο να ρωτήσουμε θα μας πει every day rain..Όποτε σίγουρα έχουν πολύ υγρασια εκεί.
Ισως τα φυσίγγια τους να έχουν καλύτερες πυρίτιδες από τα δικά μας κ για αυτό δεν το ψαχνουν..
Δεν ειναι παράξενο αυτο?
... Όχι και όλοι !!! .threat. ;)
Για το δεύτερο απαντώ παρακάτω.
... οσο για τους αγγλους αν ηξερα με τι γεμιζουν το θρυλικο elley θα σου απαντουσα αλλα οι γνωσεις μου δεν φτανουν μεχρι εκει
Η ELEY είναι εδώ και πολλά χρόνια θυγατρική της MAXAM και γεμίζει αποκλειστικά με τις ισπανικές πυρίτιδες PSB & CSB.
Αλλά και μια άλλη μεγάλη αγγλική εταιρία φυσιγγίων η Layalvale Express γεμίζει όλα τα φυσίγγια της με τις μονοβασικές πυρίτιδες της VECTAN - NOBELSPORT Γαλλίας (Α1, AS, A1-special, A0 κλπ.) εκτός από κανα-δυο σε μικρό διαμέτρημα (410) που γεμίζει με διβασική πάλι της Nobelsport (μάλλον Tecna ή SP3) ... προφανώς λόγω μικρότερου όγκου και όχι λόγω βαλλιστικού πλεονεκτήματος! ;)
 
γι αυτο το λογο η remington γεμιζει μονο με dupont.γιατι αραγε οι ευρωπαιοι δεν το κανουν?γιατι εχουν χιλιαδες διαφορετικα φυσιγγια να πουλησουν.οσο για τους αγγλους αν ηξερα με τι γεμιζουν το θρυλικο elley θα σου απαντουσα αλλα οι γνωσεις μου δεν φτανουν μεχρι εκει

Οι Εγγλεζοι νομιζω οτι το Eley πλεον το γεμιζουν με Ισπανικες πυριτιδες.
Με προλαβε ο Στελιος.
 
... Όχι και όλοι !!! .threat. ;)
Για το δεύτερο απαντώ παρακάτω.

Η ELEY είναι εδώ και πολλά χρόνια θυγατρική της MAXAM και γεμίζει αποκλειστικά με τις ισπανικές πυρίτιδες PSB & CSB.
Αλλά και μια άλλη μεγάλη αγγλική εταιρία φυσιγγίων η Layalvale Express γεμίζει όλα τα φυσίγγια της με τις μονοβασικές πυρίτιδες της VECTAN - NOBELSPORT Γαλλίας (Α1, AS, A1-special, A0 κλπ.) εκτός από κανα-δυο σε μικρό διαμέτρημα (410) που γεμίζει με διβασική πάλι της Nobelsport (μάλλον Tecna ή SP3) ... προφανώς λόγω μικρότερου όγκου και όχι λόγω βαλλιστικού πλεονεκτήματος! ;)
Και η gamebore με πυριτιδες τις bascieri&pellagri.

uploadimage
 
Last edited:
. Όχι και όλοι !!! .threat. ;)
Όποτε Στέλιο δεν πιστεύεις στο ότι η υγρασία επηρεάζει τα φυσίγγια?
Η ELEY είναι εδώ και πολλά χρόνια θυγατρική της MAXAM και γεμίζει αποκλειστικά με τις ισπανικές πυρίτιδες PSB & CSB.
Χμ..Αυτές η πυρίτιδες στην Ελλάδα δεν έχουν την φήμη ότι είναι ιδανικές για συνθήκες υγρασίας..
Και αφού αυτό το φυσίγγι είναι δημοφιλές στην Αγγλία τότε μήπως η υγρασία είναι ένας μύθος στην αποτελεσματικότητα ενός φυσιγγίου....xm.
Κάτι παίζει σίγουρα...what.
 
Για εμενα υγρασια σημαινει μικροτερη ταχυτητα σκαγιων και καθυστερημενα δικα μας αντανακλαστικα.
Αρα αυξημενη προσκοπευση.Καποιοι επηρεαζοννται παντως λιγοτερο και σιγουρα οι πιο νεοι.
Μηπως επηρεαζει και κατανομή και διατρηση?
Ίσως αν κάναμε ένα τεστ διατρηση-κατανομη σε μέρες με υγρασια με φυσίγγια πχ Σιπε και με φυσίγγια που έχουμε δει ότι ενώ είναι καλά δεν "τραβάνε"με τέτοιο καιρό να βλέπαμε τι διάφορα υπάρχει..
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top