Βάψε τα με ΚΟΚΚΙΝΟ spray.....αντε να ψαχνω να βρω τα βυσματα...να δω εαν ανοιξαν
τα πεταλα η οχι.
Θυμάμαι για τα bar (πιέσεις) αλλά δεν θυμάμαι να σου είπα να κόψεις τους κάλυκες. Μπορείς να βρεις το μήνυμα;
Νικο ολες οι τουφεκιες πολυ καλες για τα 50 μετρα ευχαριστω που ασχοληθηκες μς αυτο που σου ειπα , αλλα το 430 με 50 γραμμαρια πρεπει να σε κλωτσισε σαν γαιδουρι !!!
Βάψε τα με ΚΟΚΚΙΝΟ spray.....
Κάποτε μου έλεγες πως πούστεψα τους Spark....σειρά σου τώρα.
Έψαξα και το βρήκα. Είναι στο "Φυσίγγια για αγριόχηνες," σελ. 30.Καλημερα !!! Δεν υπαρχει λογος να βρω το μηνυμα.....το θυμαμαι πολυ καλα αυτο που μου ειπες...γιατι
οταν το διαβασα....εκανα αυτο που εγραφες.....εκοψα τους καλυκες μεχρι κατω ωστε να φαινεται
καθαρα ο πυθμενας του καλυκα....και εψαχνα για διαφορές.....
καλημερα Νικο δεν στο λεω απο θεμα πιεσεων αφου στο κλωτσιμα μικρο ρολο παιζουν, στο λεω γιατι για 50 γρ. τα 430 ειναι μεγαλη ταχυτητα οποτε και μεγαλος κλωτσος αφου εξαρταται απο την επηταχυνση της γομωσης !! αν κρινω απο το 10 βολο της νομπελ που ειναι 47 γρ μαζι με το buffer με 440 και αυτο που δοκιμασα με την ssb με τα 425 ειχες κλωτσο σαν να εριχνες με κανονι !!!!Καλημερα Μητσαρα!!! ΑΚΟΥ....Αν και τα σεταπ φαινονται φορτωμενα....ειναι σε ''νορμαλ'' πλαισια
αλλιως δεν θα τα εγραφα....
Ο πινακας της ΜΑΧΑΜ δινει 12/76 -2,47Χ50 - 380m/s - 650 bar.
Εγω το ειχα UEE - 688 - 2,55X48+2 αλευρι = 50. Ποσα BAR παραπανω να ειχα ???
Ασφαλως θα προσεξες....γραφω....ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΣ καλυκας = ποιο ευκολο ξερελιασμα...
Αυτο που ειδα ειναι οτι το 688 ειναι ποιο δυνατο καψουλι απο το UEE....Θα το τσεκαρω και
σημερα...επισεις στο ΙΔΙΟ σεταπ....δινει μεγαλυτερες ταχυτητες...
Οσον αφορα τον ''κλωτσο'' του 429m/s....μεσα στο οριο του 12/76 φυσιγγιου ηταν.
Σημερα θα δοκιμασω τον Ζ2Μ15 που τον ειχα με UEE....Θα του βαλω 688 να δω τι ταχυτητα και
αποτυπωση θα μου δωσει....
Δεν μπορεις να εχεις καθαρο συμπερασμα με 2-3- τουφεκιες....θελει ''δουλεια'' ....για να εχουμε
σωστα συμπερασματα φιλε.....Ασε που το ποσοστο συγκεντρωσης του ΝΤΡΑΓΚΟ.... και η κατανομη
δεν μου αρεσαν καθολου....Ισως τροποποιησω λιγο το σεταπ φιλε!!
καλημερα Νικο δεν στο λεω απο θεμα πιεσεων αφου στο κλωτσιμα μικρο ρολο παιζουν, στο λεω γιατι για 50 γρ. τα 430 ειναι μεγαλη ταχυτητα οποτε και μεγαλος κλωτσος αφου εξαρταται απο την επηταχυνση της γομωσης !! αν κρινω απο το 10 βολο της νομπελ που ειναι 47 γρ μαζι με το buffer με 440 και αυτο που δοκιμασα με την ssb με τα 425 ειχες κλωτσο σαν να εριχνες με κανονι !!!!
Εγώ το ξέρω...απ' την ανάποδη....οι υψηλές πιέσεις ,σιδερωνουν το καψυλιο... φαίνεται δλδ ατουφεκιστο....Φωτο του ΝικουΠ...
Οι πολύ ψηλές πιέσεις αφήνουν κρατήρα βαθυ με έντονη γωνία. Η οπτική εξέταση του καψυλιου είναι χρήσιμη στα ραβδωτα στα λειοκανα δεν είναι και τόσο κατατοπιστική. Ισως το σεταπ του Νικου να βγάζει πανω απο 1000 bar και ο κρατήρας να μοιάζει ίδιος με σεταπ 700 bar.Εγώ το ξέρω...απ' την ανάποδη....οι υψηλές πιέσεις ,σιδερωνουν το καψυλιο... φαίνεται δλδ ατουφεκιστο....
Εγω ξερω αν δεν αρχισουν να βουηζουν τα αφτια ολλα ειναι οκ !!!!Επίσης ένα φυσίγγι μπορεί να έχει απαγορευτική κορυφή πίεσης και κανονική ανάκρουση.
Άρα ούτε η ανάκρουση είναι πάντα ενδεικτικό της μέγιστης πίεσης.
Οι μπουρλοτιέρηδες έχουν τον πρώτο λόγο έναντι στην θεωρία
Η πιεση με την ανακρουση δεν εχει σχεδον καμια σχεση ειπαμε η ανακρουση ειναι η αντιθετη δυναμη απο την επιταχυνση της γομωσης ,ως γνωστον καθε δραση εχει μια ιδια αντηθετη , αυτα ειχα μαθει στο σχολειο τωρα αφου εχουμε φυσικους μπορουν να μας το αναλυσουν περισοτερο.αυτα τα ερμα τα μπαρμπαδελακια με το χαμογελο και τα λοιπα απο που τα βαζουμε εμενα δεν με τα βγαζειΕπίσης ένα φυσίγγι μπορεί να έχει απαγορευτική κορυφή πίεσης και κανονική ανάκρουση.
Άρα ούτε η ανάκρουση είναι πάντα ενδεικτικό της μέγιστης πίεσης.
Οι μπουρλοτιέρηδες έχουν τον πρώτο λόγο έναντι στην θεωρία