Δημήτρη έκανες λάθος παράθεση, ένα ποστ πριν ήταν το ποστ του Βίκτορα...Βικτωρα το Lm ποιας εταιριας είναι ?
Δημήτρη έκανες λάθος παράθεση, ένα ποστ πριν ήταν το ποστ του Βίκτορα...Βικτωρα το Lm ποιας εταιριας είναι ?
Καλησπερα,οποτε να βαλω 2 μονοβολα σε ψυγειο...και να δω διαφορα με τα κανονικης θερμοκρασιας φυσιγγια στα 100μ;Σίγουρα δεν θα έχουμε πιάσει το κομμάτι της «βαριάς» πυκνής χειμωνιάτικης ατμοσφαίρας απλά σιγουρά θα αποφύγουμε το κομμάτι του ζεστού φυσιγγιού που ανεβάζει πιέσεις.
Θα ήταν μια ωραία δοκιμή 2 βολές διπλά με ένα «παγωμένο» και ένα ίδιο σε θερμοκρασία χώρου.
Τόλη γνώμη μου ειναι οτι το σενάριο προσημείωσης ειναι παρακινδυνευμένο για σένα και το όπλο σου!Παιδιά θεωρητική ερώτηση. Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε ένα βαρύ χειμωνιάτικο φυσίγγι για συγκέντρωση – κατανομή ….. σε μια ζεστή ημέρα όμως , αν το έχουμε π.χ. σπίτι στον καταψύκτη και τα μεταφέρουμε στο βουνό σε ψυγείακι με παγοκυστες (λογικά θα είναι κάτω του μηδενός τα φυσίγγια). Αν το ρίξουμε αμέσως έστω και με ζεστό όπλο, ο πίνακας θα αντιπροσωπεύει μια παγωμένη ημέρα ή όχι ??
Τόλη γνώμη μου ειναι οτι το σενάριο προσημείωσης ειναι παρακινδυνευμένο για σένα και το όπλο σου!
Σαν μάγειρας θα σου πώ οτι στην κατάψυξη ίσως εισχωρήσει υγρασία μέσα στο φυσίγγι σαν κρύσταλλος που δεν θα έχεις δει! και φυσικά δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί το όλο εγχείρημα (φυσίγγι και κάννη ) με τόσο έντονη διαφορά θερμοκρασίας κατα την πυροδότηση ,άν πυροδοτησει...
Τολι αυτο το τεστ το εχουν κανει πολλοι αλλα δυστυχως δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.αυτος ο καιρος μπορει και να ταιριαζει στης αρχες νοεμβρη αναλογα την υγρασιαΣίγουρα δεν θα έχουμε πιάσει το κομμάτι της «βαριάς» πυκνής χειμωνιάτικης ατμοσφαίρας απλά σιγουρά θα αποφύγουμε το κομμάτι του ζεστού φυσιγγιού που ανεβάζει πιέσεις.
Θα ήταν μια ωραία δοκιμή 2 βολές διπλά με ένα «παγωμένο» και ένα ίδιο σε θερμοκρασία χώρου.
αντιστοιχει η διαμετρος του στην ονομαστικη συσφιξη που γραφει ?Δημητρη, το LM ειναι Beretta Optima εσω εξω. Εχω αντιστοιχο Briley αλλα νομιζω το μαμα ειναι πιο καλο.
Παιδιά θεωρητική ερώτηση. Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε ένα βαρύ χειμωνιάτικο φυσίγγι για συγκέντρωση – κατανομή ….. σε μια ζεστή ημέρα όμως , αν το έχουμε π.χ. σπίτι στον καταψύκτη και τα μεταφέρουμε στο βουνό σε ψυγείακι με παγοκυστες (λογικά θα είναι κάτω του μηδενός τα φυσίγγια). Αν το ρίξουμε αμέσως έστω και με ζεστό όπλο, ο πίνακας θα αντιπροσωπεύει μια παγωμένη ημέρα ή όχι ??
Οι παράγοντες όμως που επηρεάζουν τις παραμέτρους της εξωτερική βλητικής (απο την στιγμή που φεύγει η γόμωση απο την καννη και μέχρι τον πίνακα) όπως θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία κ.α θα είναι εντελώς διαφορετικοί...
... Το "πείραμα" αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ, κυρίως για να δω τη διαφορά αρχικής ταχύτητας μεταξύ "παγωμένου" και ζεστού φυσιγγίου, δηλαδή πως επηρεάζει η διαφορά θερμοκρασίας την καύση της πυρίτιδας. Όμως αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη ταχογράφου, γιατί νομίζω ότι μόνο "οπτικά" και "ακουστικά" εγώ προσωπικά δεν έχω την "ικανότητα" να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Μάλιστα σκεφτόμουν, εκτός από την κατάψυξη και τον ήλιο, να έκλεινα και μερικά ίδια φυσίγγια μέσα σε μια χύτρα για κανα-δυο 24ωρα, σε μια σίτα πάνω από λίγο νερό που θα είχα ζεστάνει προηγουμένως, ώστε να δω και την επίδραση της υγρασίας... .xm.Σίγουρα δεν θα έχουμε πιάσει το κομμάτι της «βαριάς» πυκνής χειμωνιάτικης ατμοσφαίρας απλά σιγουρά θα αποφύγουμε το κομμάτι του ζεστού φυσιγγιού που ανεβάζει πιέσεις.
Θεόφραστε, ειδικά σε αυτό το κομμάτι έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Γι' αυτό θα ήθελα να κάμω και το πείραμα, γιατί πολλά που λέγονται για την επίδραση της υγρασίας στις πυρίτιδες ... μονοβασικές ... διβασικές ... κλπ. μου φαίνονται απίθανα και αβάσιμα. Αφού η πυρίτιδα μέσα στο φυσίγγι δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, και το οξυγόνο που απαιτείται για την καύση της περιέχεται μέσα στη χημική της σύσταση...... θεωρώ ότι η διαφορά στην πυκνότητα και την υγρασία στον ατμοσφαιρικό αέρα θα επηρεάσει και την καύση της πυρίτιδας ...
Συμφωνώ κι εγώ με το Σπύρο και τον Άρι, ότι ο πίνακας πιθανόν να μη δώσει ακριβή εικόνα, λόγω διαφοράς των ατμοσφαιρικών συνθηκών, που επηρεάζουν την εξωτερική βλητική του φυσιγγίου.
... Το "πείραμα" αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ, κυρίως για να δω τη διαφορά αρχικής ταχύτητας μεταξύ "παγωμένου" και ζεστού φυσιγγίου, δηλαδή πως επηρεάζει η διαφορά θερμοκρασίας την καύση της πυρίτιδας. Όμως αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη ταχογράφου, γιατί νομίζω ότι μόνο "οπτικά" και "ακουστικά" εγώ προσωπικά δεν έχω την "ικανότητα" να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Μάλιστα σκεφτόμουν, εκτός από την κατάψυξη και τον ήλιο, να έκλεινα και μερικά ίδια φυσίγγια μέσα σε μια χύτρα για κανα-δυο 24ωρα, σε μια σίτα πάνω από λίγο νερό που θα είχα ζεστάνει προηγουμένως, ώστε να δω και την επίδραση της υγρασίας... .xm.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές σκέφτηκα να πάρω ταχογράφο, αλλά δίστασα να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που ... μπορεί τελικά να μη χρησιμοποιούσα πάνω από 3-4 φορές στη ζωή μου
Θεόφραστε, ειδικά σε αυτό το κομμάτι έχω εντελώς αντίθετη άποψη. Γι' αυτό θα ήθελα να κάμω και το πείραμα, γιατί πολλά που λέγονται για την επίδραση της υγρασίας στις πυρίτιδες ... μονοβασικές ... διβασικές ... κλπ. μου φαίνονται απίθανα και αβάσιμα. Αφού η πυρίτιδα μέσα στο φυσίγγι δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, και το οξυγόνο που απαιτείται για την καύση της περιέχεται μέσα στη χημική της σύσταση...
Σίγουρα Στέλιο, η θερμοκρασία που βρίσκεται το σύστημα κάννη-φυσίγγιο επηρεάζουν την καύση, συγκεκριμένα επηρεάζουν τον όγκο αερίων που παράγονται από την καύση της πυρίτιδας...... Το "πείραμα" αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ, κυρίως για να δω τη διαφορά αρχικής ταχύτητας μεταξύ "παγωμένου" και ζεστού φυσιγγίου, δηλαδή πως επηρεάζει η διαφορά θερμοκρασίας την καύση της πυρίτιδας.
Και η δική μου άποψη είναι ότι περισσότερο ρόλο παίζει, στις κλιματολογικές αλλαγές, το στήσιμο του φυσιγγίου παρα αν έχει διβασική ή μοναβασική πυρίτιδα...Γι' αυτό θα ήθελα να κάμω και το πείραμα, γιατί πολλά που λέγονται για την επίδραση της υγρασίας στις πυρίτιδες ... μονοβασικές ... διβασικές ... κλπ. μου φαίνονται απίθανα και αβάσιμα. Αφού η πυρίτιδα μέσα στο φυσίγγι δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, και το οξυγόνο που απαιτείται για την καύση της περιέχεται μέσα στη χημική της σύσταση...
Η 1η Γιώργο, με 3*, μου φαίνεται ''έδωσε'' πιο πυκνό κέντρο απο τη 2η ΙΜ (2*)Ένα ωραίο απόγευμα σήμερα που κύλησε η ώρα σαν νεράκι με πολλές τουφεκιές. Δοκίμασα και ένα φυσιγγάκι το οποίο είχα πάρει να βρίσκεται έτσι για ώρα ανάγκης σαν μια λογική οικονομικά επιλογή. Δυστυχώς, η ανάγκη δεν ήρθε ποτέ και δεν το δοκίμασα στην πράξη, είπα όμως να ρίξω μερικές τουφεκιές να δω πως συμπεριφέρεται και δεν μου έκανε άσχημη εντύπωση, τόσο η συμπεριφορά του στον πίνακα όσο και η ταχύτητα του. Ο λόγος για το Express 34 n.4
Optima plus 3* - 40m
Optima plus Trulock IM - 40m
Optima plus Muller UFO - 50m