Κοίτα Παύλο, το ζητούμενο είναι να είναι η κάννη γυαλισμένη καλά, ειδικά στον κώνο της θαλάμης και στον κώνο του τσοκ, που τα σκάγια ''στραγγαλίζονται'' για να περάσουν από την μεγαλύτερη διάμετρο της κάννης στην μικρότερη και 'κει έχουμε και τις μεγαλύτερες τριβές...περάσαμε ωραία σήμερα,,,,ρίξαμε και τις πούλες μας Γιώργο χάρηκα που τα είπαμε και από κοντά
κάναμε δοκιμές με τον Γιώργο ( Breda - Beretta ) με διάφορα φυσίγγια και τσοκ και σαφώς οι τουφεκιές του Γιώργο ήταν πιο ωραία κατανεμημένες στο πίνακα - οι δικές μου είχαν την τάση να είναι μαζεμένα τα περισσότερα σκάγια αριστερά και κάτω σαν κάτι να τα στροβίλιζε και να τα άφηνε σε αυτό το σημείο αν μπορώ να το πω ετσι , Γιώργο αν μπορείς να το περιγράψεις καλύτερα ;
με το Muller UFO του Γιώργο έβγαλα ωραία τουφεκιά με το παραπάνω φυσίγγι που λέει ( Δορκάς express 34 no4 )
μιας και δεν είχα ποτέ όπλο με τόσο μεγάλο κώνο και όλες οι κάννες μου ήταν γυαλισμένες από την αρχή μέχρι το τέλος έχω την εξής ερώτηση
επειδή το όπλο είναι καινούργιο και ο κώνος που θα δείξω στην παρακάτω εικόνα έχει ραβδώσεις σε όλο το μήκος του και λογικά "στρώνει" επηρεάζει τόσο πολύ την βλητική ; ο Ψιλλάκης που το είδε μου είπε μέτρα πίνακα μετά τα 1000 φυσίγγια,τότε θα δεις ξεκάθαρα τί βγαζει
εδώ ο κώνος , αν γίνει μεγένθυση στην εικόνα φαίνεται καλύτερα
Τώρα με τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα, που τα σκάγια δεν έρχονται σε επαφή με την κάννη, δεν ξέρω πόσο πολύ τα επηρεάζει...
Σίγουρα ο κώνος σου έχει σημάδια από το κοπτικό εργαλείο, αλλά αυτό δεν νομίζω να είναι η αιτία που ''βγαίνουν'' οι ντουφεκιες κάτω αριστερά, θα σου έλεγα να κάνεις λίγες δοκιμές ακόμα, δώσε και σε άλλον να ντουφεκισει το όπλο, σιγούρεψε ότι όντως το κάνει και κοίταξε λίγο και την πατούρα που μπαίνει το τσοκ...
Έχω διαβάσει, ότι ''στρώνει'' με τις ντουφεκιες η αχρωμιοτη κάννη, για χρωμιομένη δεν ξέρω...