Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχει βγαλει η μπενελι και 18.5 παλαιοτερα σε κάποια οπλα αλλα μαλλον ειναι καθαρα θεμα λειτουργιας του συστήματος αδράνειας που δεν πηγαινει σε μεγαλους αυλους .Τωρα αν η πενφορμανς με 18.6 και κωνους που τι σχηματισμο εχουν δεν ξερουμε ριχνουν ανετα τα λιιγα γρ δεν το ξερω τα πολλα σιγουρα τα λιγα το γραφω απο προσωπικη εμπειρια ενας κωνος απο γνωστο μαστορα σε δικη μου μπενελι σε λιγα γρ σε καποια φυσιγγια εκανε θεματακια σκετος κωνος σκεψου και με διερυνση αυλου .εκτος και αν αλαξουμε ελατηρια μετα .Το σύστημα αδρανειας της α5 δεν ειναι ακριβως οπως της μπενελι και θελει πολυ μελετη για να αλαξεις οτιδηποτε που θα μεταβσλει τις πιεσεις δηλ την δραση αντιδραση βαση της οποιας λειτουργεει το οπλο. Μη ξεχνατε οτι ηταν μεγαλο κατορθωμα οταν το 1999'κατορθωσε συστημα αδρανειας να δουλευει 24γρ και το διαφημιζε τοτε με τη σεντρο και αυλο 18.3 .Και τετοιο ελατηριο πισω που με την παραμικρη κινηση ανοιγε το κλειστρο αν εριχνες μαγκκουμ φυσιγγι πηγαινες για σφραγισμσ κατευθειαν στν οδοντιατρο η για εξαρθρωση ωμου.

Καλημέρα, μέχρι πέρυσι επί 20 χρόνια το βασικό μου όπλο ήταν benelli Raf. Special lusso, σε όλο αυτό το διάστημα αγόρασα και πειραματιστηκα με κάνες benelli και breda, σε κάποιες έκανα αποχρωμιωση διεύρυνση αυλου σε 18. 6,κώνους 5 εκατ., οι διαφορές στην βλητικη μετά το πέιραγμα πολύ μεγάλες στην λειτουργία καμία. Δεν έχει πρόβλημα λειτουργίας η αδράνεια ούτε με μικρούς ούτε με μεγάλους αυλους. Αυτό κάνει ούτως ή άλλως και το performance shop της briley στην Αμερική. Το θέμα είναι καθαρά μάρκετινγκ, τα benelli ιδιαίτερα αυτά πριν το 2000 είχαν πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής από οποιαδήποτε άλλα της αγοράς αν σου έβγαζαν και μια καλή κάνη σαν τις ρεμι τότε κανείς δεν θα αγόραζε άλλη μάρκα ούτε τσοκ ούτε τίποτα. Στο εμπόριο για να έχεις πάντα δουλειά ποτέ δεν δίνεις κάτι ολοκληρωμενο

Εχει βγαλει η μπενελι και 18.5 παλαιοτερα σε κάποια οπλα αλλα μαλλον ειναι καθαρα θεμα λειτουργιας του συστήματος αδράνειας που δεν πηγαινει σε μεγαλους αυλους .Τωρα αν η πενφορμανς με 18.6 και κωνους που τι σχηματισμο εχουν δεν ξερουμε ριχνουν ανετα τα λιιγα γρ δεν το ξερω τα πολλα σιγουρα τα λιγα το γραφω απο προσωπικη εμπειρια ενας κωνος απο γνωστο μαστορα σε δικη μου μπενελι σε λιγα γρ σε καποια φυσιγγια εκανε θεματακια σκετος κωνος σκεψου και με διερυνση αυλου .εκτος και αν αλαξουμε ελατηρια μετα .Το σύστημα αδρανειας της α5 δεν ειναι ακριβως οπως της μπενελι και θελει πολυ μελετη για να αλαξεις οτιδηποτε που θα μεταβσλει τις πιεσεις δηλ την δραση αντιδραση βαση της οποιας λειτουργεει το οπλο. Μη ξεχνατε οτι ηταν μεγαλο κατορθωμα οταν το 1999'κατορθωσε συστημα αδρανειας να δουλευει 24γρ και το διαφημιζε τοτε με τη σεντρο και αυλο 18.3 .Και τετοιο ελατηριο πισω που με την παραμικρη κινηση ανοιγε το κλειστρο αν εριχνες μαγκκουμ φυσιγγι πηγαινες για σφραγισμσ κατευθειαν στν οδοντιατρο η για εξαρθρωση ωμου.
Οταν ειχα παρη την crio ειχε αυλο 18,5 το χειρωτερο βλητικα οπλο που περασε απο τα χερια μου

πειραματιστηκα με κάνες benelli και breda, σε κάποιες έκανα αποχρωμιωση διεύρυνση αυλου σε 18. 6,κώνους 5 εκατ., οι διαφορές στην βλητικη μετά το πέιραγμα πολύ μεγάλες
Έχεις μετρήσει, η καλύτερη τουφεκιά με το πιο φτιαγμένο όπλο σου με πραγματικό 4άρι στα 40 πραγματικά μέτρα με full πόσα σκάγια βάζει ;
Σε ότι απόσταση έχεις δοκιμάσει 50, 36 ...

Έχω παραγγείλει σταντ σε έναν φίλο για να ξεκινήσω καμμιά hi tech δοκιμή.
Με ρώτησε τι θα δοκιμάσω και όταν του είπα 4άρια μέχρι 9άρια μου πέταξε ένα ... "για τζιτζίκια θα πας ;"
Δεν τους αντέχω άλλο :) :) :)

Καλησπέρα. Ίσως η μονη δοκιμη που θα δώσει απάντηση για τους αυλους είναι με το ίδιο όπλο πριν και μετά την διεύρυνση και πάντα χωρίς τσοκ , δηλαδή με κύλινδρο διαφορετικά το τσοκ ( που είναι το τελευταίο που<< θυμάται >> η δέσμη των σκαγιων αφήνοντας την κανη), περιπλέκει τα πράγματα.
Εχεις δικιο αλλα και με κυλινδρο δν εισαι σιγουρος .Εξηγω το καθε μαμμα τσοκ ξεκιναει απο τον αυλο μεγαλυτερο με 4και 5/10ατα του χιλιοστου μπορει να το μετρήσει ο καθε ενας να το διατυπωσει οταν πχ στην ςς με 18.35 αυλο το τσοκ ξεκιναει απο 18.7 για να εχω δικαιη συγκριση αν κανω το οπλο 18.6 θα πρεπει να βαλω τσοκ που να ξεκιναει απο 18.95 και να ριξω .Που θα το βρω θα πρεπει να παρω αλλης εταιριας με αλλες προδιαγραφες αρα οχι σωστη συγκριση .Απολυτη συγκριση υπαρχει μονο σε κανες με σταθερα τσοκαρισματα για πριν και μετά .

Εχεις δικιο αλλα και με κυλινδρο δν εισαι σιγουρος .Εξηγω το καθε μαμμα τσοκ ξεκιναει απο τον αυλο μεγαλυτερο με 4και 5/10ατα του χιλιοστου μπορει να το μετρήσει ο καθε ενας να το διατυπωσει οταν πχ στην ςς με 18.35 αυλο το τσοκ ξεκιναει απο 18.7 για να εχω δικαιη συγκριση αν κανω το οπλο 18.6 θα πρεπει να βαλω τσοκ που να ξεκιναει απο 18.95 και να ριξω .Που θα το βρω θα πρεπει να παρω αλλης εταιριας με αλλες προδιαγραφες αρα οχι σωστη συγκριση .Απολυτη συγκριση υπαρχει μονο σε κανες με σταθερα τσοκαρισματα για πριν και μετά .

Γιαννη μου γιατι τα κανετε ''δυσκολα'' τα πραγματα ?? Με το ιδιο τσοκ η και κυλινδρο....δυο τουφεκιες στα
40 μετρα το ιδιο φυσιγγιο σε αστεροειδες κλεισιμο και δυο σε ρελιαστο. Το ενα οπλο 18,3 αυλο και το
αλλο 18,8.
Τα συμπερασματα μας θα τα βγαλουμε....βρε φιλε!!!

Θα γινει φιλε με την δικη μου εντος ιουνιου θα φτιαχτει ο κωνος και θα φροντισω πριν να ριξω 5/6 ντουφεκιες φωτογραφημενες και μετα κωνου μια απο τα ιδια και θα τις ανεβασω αν και σκεφτομαι να αποχρωμιωσω κιολας .Θα δειτε την ςς penformans ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ γιατι τετοιο κωνο μονο εγω θα εχω .Οσο για τον αυλο παει για 18.6 περιπιυ γιγο πανω λιγο κατω οταν μετρηθει θα σας το γραψω πόσο βγηκε .Το αποφασισα υπομονη θεμα χρονου θα λυθουν ολες οι αποριες με δοκιμη οχι με λογια εχω και στην παρεα 2ςς του ξαδελφου για περαιτερω δοκιμες

Έχεις μετρήσει, η καλύτερη τουφεκιά με το πιο φτιαγμένο όπλο σου με πραγματικό 4άρι στα 40 πραγματικά μέτρα με full πόσα σκάγια βάζει ;
Σε ότι απόσταση έχεις δοκιμάσει 50, 36 ...
Επειδή φουλ δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, έχω μια πρόχειρη με το μαμά τσοκ ***, το πιο κλειστό τσοκ που χρησιμοποιώ είναι γύρω στα 7/10 και μια με νο5 πάλι με κλειστό ***

Attachments

• PhotoGrid_1579251455415.jpg
    PhotoGrid_1579251455415.jpg
    241,5 KB · Προβολές: 87
  • IMG-b56f409ed9f6c1d0363ed3259d677a31-V.jpg
    IMG-b56f409ed9f6c1d0363ed3259d677a31-V.jpg
    240,7 KB · Προβολές: 86
η πανω τουφεκια (33 βηματα) ειναι πολυ χαλια. Εντονο κεντρο που δεν ειναι στο κεντρο.(της τουφεκιας , δεν οφειλεται στη σκοπευση).
Αυτο που θα θεωρουσαμε περιφερεια , ειναι η μιση (πανω και αριστερα ), η αλλη μιση πληρως ακαλυπτη.
Με ενα χαρτι , πιασ το αυγο και κουρευτο, πχ μπορει να φυσηξε στιγμιαια και να γυρισε λιγο καθετα , πανω στο μπαμ κλπ, αλλα μπορω να υποθεσω καποια πραγματα , ΜΟΝΟ αν ειχες και αλλες τετοιες , με αυτο το συνδυασμο
- έκκεντρος κωνος
- κακιστη κατασκευη φυσιγγιου (λαθος βυσμα, δεν ανοιξε ολο , στραβο κλεισιμο (αυτο ιδιογομωτες δεν ξερω πως να το πω , αλλα εχω δει σε εμπορικα πιο σφιχτο το ρελιασμα στο μισο ημικυκλικα κλεισιμο )

Επειδή φουλ δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ, έχω μια πρόχειρη με το μαμά τσοκ ***, το πιο κλειστό τσοκ που χρησιμοποιώ είναι γύρω στα 7/10 και μια με νο5 πάλι με κλειστό ***

Φυσιγγια εμποριου.....ή ιδιογομωσης ???

Εαν ειναι εμποριου γραψε εαν θελεις ποιο φυσιγγιο ειναι αυτο με το Ν5.??

Εαν ειναι ιδιογομωσης το Ν5.... και παλι εαν θελεις γραψε αναλυτικα το σεταπ.

Ρωταω ή για το αγορασω εαν ειναι εμποριου ή να το στησω εαν ειναι ιδιογομωσης ωστε να εχουμε
συγκριτικες δοκιμες και απο αλλο οπλο...

Ειναι καλο για ολους μας!!! :)

Θα γινει φιλε με την δικη μου εντος ιουνιου θα φτιαχτει ο κωνος και θα φροντισω πριν να ριξω 5/6 ντουφεκιες φωτογραφημενες και μετα κωνου μια απο τα ιδια και θα τις ανεβασω αν και σκεφτομαι να αποχρωμιωσω κιολας .Θα δειτε την ςς penformans ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ γιατι τετοιο κωνο μονο εγω θα εχω .Οσο για τον αυλο παει για 18.6 περιπιυ γιγο πανω λιγο κατω οταν μετρηθει θα σας το γραψω πόσο βγηκε .Το αποφασισα υπομονη θεμα χρονου θα λυθουν ολες οι αποριες με δοκιμη οχι με λογια εχω και στην παρεα 2ςς του ξαδελφου για περαιτερω δοκιμες
Το πριν και το μετά φίλε να ρίξεις με αλλο ένα όπλο μαζί ταυτόχρονα..
Αλλιώς αν ρίξεις μόνο με το δικό σου πριν και μετά,μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα...

Θεός ο Γιάννης.
Άντε να έχουμε θέμα να μαλώνουμε για καμμιά εβδομάδα πάλι αχαχαχαχα :)

Είστε κακή επιρροή ... αν βρω χρόνο τον Αύγουστο θα κάνω και εγώ δοκιμές.

Από Σεπτέμβριο με χάνετε.

Αν είσαι κοντά στην Βοιωτία υπολόγισε και μια Μ2 και μια 1187.

Last edited:
Το πριν και το μετά φίλε να ρίξεις με αλλο ένα όπλο μαζί ταυτόχρονα..
Αλλιώς αν ρίξεις μόνο με το δικό σου πριν και μετά,μπορεί να βγάλεις λάθος συμπεράσματα...

Δεν ειναι μονο το αλλο οπλο Τακη μου . Τα λαθος συμπερασματα μπορουν να βγουν απο χιλια δυο πραγματα.!!!
1ον. Μη σταθερη αποδοση φυσιγγιου ( εμποριου )
2ον. Να μην εχει το νουμερο σκαγιων που γραφει η συσκευασια του.
3ον. Χρειαζεται ταχογραφος....αλλη συγκεντρωση εχει το φυσιγγιο με V1,5-370-380m/s
Kαι αλλη το V1,5-410-420m/s
Εχω ξανα γραψει....εχω σφαξει πολλα εμπορικα φυσιγγια...και εχω βρει σκαγια αχταρμα...
Το τελευταιο που εσφαξα Ν4 ....και φυσιγγιο που πολλοι συναδελφοι πινουν νερο στο ονομα του....
ηταν αλλα ντ΄'αλλων. Ν4 εγραφε η συσκευασια....και στα 100 σκαγια που μετρησα Ν4 (3,10 διαμετρο )
ειχε μονο 10 σκαγια. Ολα τα αλλα απο Ν7 εως Ν5 τα περισσοτερα..
Ti ποσοστα συγκεντρωσης να βγαλεις απο σκαγια αχταρμα ( ανακατεμενα )
Εαν θελουμε να κανουμε ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....Χωρις να κορο'ι'δευμε τους εαυτους μας.....πρεπει
να ακολουθησουμε καποιους κανονες.....
Αλλιως....αλλα λογια να αγαπιωμαστε ....
Εαν εχεις και κατι ακομα να προτεινεις φιλε Τακη , ή οποιος αλλος φιλος ή συναδελφος ας το γραψει!!!

Last edited:
Δεν ειναι μονο το αλλο οπλο Τακη μου . Τα λαθος συμπερασματα μπορουν να βγουν απο χιλια δυο πραγματα.!!!
1ον. Μη σταθερη αποδοση φυσιγγιου ( εμποριου )
2ον. Να μην εχει το νουμερο σκαγιων που γραφει η συσκευασια του.
3ον. Χρειαζεται ταχογραφος....αλλη συγκεντρωση εχει το φυσιγγιο με V1,5-370-380m/s
Kαι αλλη το V1,5-410-420m/s
Εχω ξανα γραψει....εχω σφαξει πολλα εμπορικα φυσιγγια...και εχω βρει σκαγια αχταρμα...
Το τελευταιο που εσφαξα Ν4 ....και φυσιγγιο που πολλοι συναδελφοι πινουν νερο στο ονομα του....
ηταν αλλα ντ΄'αλλων. Ν4 εγραφε η συσκευασια....και στα 100 σκαγια που μετρησα Ν4 (3,10 διαμετρο )
ειχε μονο 10 σκαγια. Ολα τα αλλα απο Ν7 εως Ν5 τα περισσοτερα..
Ti ποσοστα συγκεντρωσης να βγαλεις απο σκαγια αχταρμα ( ανακατεμενα )
Εαν θελουμε να κανουμε ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ....Χωρις να κορο'ι'δευμε τους εαυτους μας.....πρεπει
να ακολουθησουμε καποιους κανονες.....
Αλλιως....αλλα λογια να αγαπιωμαστε ....
Εαν εχεις και κατι ακομα να προτινεις φιλε Τακη , ή οποιος αλλος φιλος ή συναδελφος ας το γραψει!!!
Κύριε Νίκο ο Γιάννης είναι πρώην ιδιογομωτης,φαντάζομαι θα έχει κάποια δικά του φυσίγγια η από κάποιο φίλο ιδιογομωτη..
Επίσης αυτό που έγραψα είναι πολύ βασικό..
Μετά τα φυσίγγια που εννοείται πρέπει να δοκιμάζει κάνεις με ιδιογομωση,το βασικότερο είναι να δοκιμάζουμε με δύο όπλα εφόσον έχουμε πειράξει το ένα..

Κύριε Νίκο ο Γιάννης είναι πρώην ιδιογομωτης,φαντάζομαι θα έχει κάποια δικά του φυσίγγια η από κάποιο φίλο ιδιογομωτη..
Επίσης αυτό που έγραψα είναι πολύ βασικό..
Μετά τα φυσίγγια που εννοείται πρέπει να δοκιμάζει κάνεις με ιδιογομωση,το βασικότερο είναι να δοκιμάζουμε με δύο όπλα εφόσον έχουμε πειράξει το ένα..

Δεν ειπα οτι δεν ειναι σωστο αυτο που εγραψες.....απλα συμπληρωσα αυτο που νομιζω οτι και
εγω σωστο φιλε!!!

Και εφοσον δοκιμαζουμε αυλους ....και κωνους....καλο θα ηταν να δοκιμαστουν και φυσιγγια ρελιαστα!!!

ωστε να εχουμε συγκριτικες δοκιμες και απο αλλο οπλο...
Ειναι καλο για ολους μας!!! :)

Είναι πραγματικά καλό ...

Όπλα υπάρχουν, χρόνος και μέρος για βολές δεν υπάρχουν.
Η αστυνομικίνα θα μου κόψει τα @@ αν ακούσει τουφεκιά.
Δεν την ρώτησα αν εννοούσε με τα δόντια της ...

Είναι πραγματικά καλό ...

Όπλα υπάρχουν, χρόνος και μέρος για βολές δεν υπάρχουν.
Η αστυνομικίνα θα μου κόψει τα @@ αν ακούσει τουφεκιά.
Δεν την ρώτησα αν εννοούσε με τα δόντια της ...

Εγω εχω απ'ολα φιλε!!! Και χρονο και χωρο και γεμιζω... και ταχοφραφώ. Ας μου δωσουν σεταπ
και θα κανω το κουμαντο μου.
Εδω στο βουνο που μενω....ουτε η τουφεκια ακουγεται στην πολη.....ουτε αστυνομιες ουτε ενοχλω
καποιον!!!

Δεν θα κλέβουμε όμως στα μέτρα και στο νο σκαγιών.
Έχει δίκιο ο Νικ.
Μην το κάνουμε σαν τον ξάδερφο με την cosmi "στα 100".

Δεν κάνουμε διαγωνισμό, προσπαθούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Status
Not open for further replies.
Back