Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια ερωτηση για καποιον που μπορει να απαντήσει με σιγουρια .Αφηνω εξω το θεμα συγκεντρωση κατανομη .Το κλεισιμο με στργγυλο ρελι και πλαστικο πανω το διάφανο εχει μικροτερες ταχ το φυσιγγι απο το ατεροειδες η μπορουμε να πάρουμε και τις ιδιες .Το λεω γιατι δεν εχω εμπειρια το 95% των φυσιγγιων που εχω γεμισει ηταν 6αστερα και λιγα 8αστερα

Γιαννη στην ιδιογομωση κανεις οτι ''γουσταρεις''.....εννοω σχεδον ολα μπορεις να τα καταφερεις!!!
Και ιδιες ταχυτητες και κατανομες χωρις να χασεις απο συγκεντρωση....
Τωρα σε γενικες γραμμες το ρελιαστο εχει λιγοτερη ταχυτητα απο 7 εως 12μ/δ σε ''νορμαλ'' σεταπ...εννοω να γυρισεις το ιδιο σεταπ απο αστεροειδες σε ρελι ....και με 0,05 πυριτιδα περισσοτερη.
Εχω τροποποιησει ομως σεταπ απο αστεροειδες κλεισιμο σε ρελι με την ιδια ταχυτητα χωρις να εχω
λιγοτερη συγκεντρωση....ή ασχημη κατανομη.
Σε αυτο βοηθησε πολυ ο ταχογραφος φιλε!!!

Εγώ δεν τον γνωρίζω, αν και έχω κάποιες ιδέες.

Ποιός είναι ο λόγος ;

Να σου πω εγω Βασιλη...που το συζητησα με τον Τακη.
Ο Τακης ψαχνει το απολυτο.....και δεν εχει αδικο...Δλδ θελει την ιδια ωρα στο ιδιο μερος να γινουν οι
δοκιμες ωστε να μην εχουμε αποκλισεις απο διαφορετικο υψομετρο θερμοκρασια και βαρομετρικο...

Εαν εχεις να προτεινεις κατι πες το φιλε!!! :)

Να σου πω εγω Βασιλη...που το συζητησα με τον Τακη.
Ο Τακης ψαχνει το απολυτο.....και δεν εχει αδικο...Δλδ θελει την ιδια ωρα στο ιδιο μερος να γινουν οι
δοκιμες ωστε να μην εχουμε αποκλισεις απο διαφορετικο υψομετρο θερμοκρασια και βαρομετρικο...

Εαν εχεις να προτεινεις κατι πες το φιλε!!! :)
Αυτό που είπε ο Λευτέρης παραπάνω με τα 10 ίδια φυσίγγια.
Συμπεράσματα θα βγουν.
Δεν ψάχνουμε λεπτομέρειες.

Η άλλη λύση είναι να μαζευτούμε όλοι σε ένα μέρος και να αρχίσουμε τα τουφεκίδια και μετά τα τσίπουρα.

Συμπεράσματα θα βγουν.

Η άλλη λύση είναι να μαζευτούμε όλοι σε ένα μέρος και να αρχίσουμε τα τουφεκίδια και μετά τα τσίπουρα.

Εχεις ΔΙΚΙΟ.......Θελω να μου πεις....τι θα γινει.....εαν..... λεω ΕΑΝ....αποδειχθει οτι σε ΟΛΑ παιζει ρολο
ΜΟΝΟ το ΦΥΣΙΓΓΙΟ.....και οι κωνοι....και οι αυλοι....πανε περιπατο ???
Και ξερεις ??? Αυτος ειναι και ο λογος που θα κανω τις δοκιμες αυτες....Ψαχνω απο τωρα να βρω μεσω
φιλων....καποιον που να εχει οπλο με αυλο 18,7-8 και να μου το δανεισει για 2-3 μερες....η εαν υπαρχει
και οπλο με φτιαγμενο κωνο.......ακομα καλυτερα....
Εχω κατι ''γουρουναδες'' φιλους στην Ανατολικη Σαμο....περιμενω απαντηση....
Πολλοι φιλοι που μιλαμε στο βαιπερ.....πιστευουν οτι θεμα φυσιγγιου....αν ''βγει'' απο τις δοκιμες
κατι τετοιο.....
Αντε μετα σε ''βαμμενο'' ολυμπιακο να τους λες για τον παναθηνα'ι'κο...... :D :)

Αν θέλετε να δείτε τις οποίες διαφορες, μικρές η μεγάλες, έχουν οι αυλοι κ οι κώνοι κ οι μετατροπές, καλό θα είναι να δοκιμάσετε φυσιγγία με σχετικά ψιλά σκάγια, το ν7 είναι μια καλή μέση λύση κ φυσικά χωρίς μπαφερ...
Ο λόγος είναι ότι τα ψιλά σκάγια τρώνε τις μεγαλύτερες παραμορφώσεις κ φυσικά ότι με το μπαφερ τα προστατεύεις οπότε ακυρώνεις σε ένα βαθμό τις οποίες ωφέλειες έχουν οι διαφορετικές γεωμετρίες...

Εχεις ΔΙΚΙΟ.......Θελω να μου πεις....τι θα γινει.....εαν..... λεω ΕΑΝ....αποδειχθει οτι σε ΟΛΑ παιζει ρολο
ΜΟΝΟ το ΦΥΣΙΓΓΙΟ.....και οι κωνοι....και οι αυλοι....πανε περιπατο ???
Και ξερεις ??? Αυτος ειναι και ο λογος που θα κανω τις δοκιμες αυτες....Ψαχνω απο τωρα να βρω μεσω
φιλων....καποιον που να εχει οπλο με αυλο 18,7-8 και να μου το δανεισει για 2-3 μερες....η εαν υπαρχει
και οπλο με φτιαγμενο κωνο.......ακομα καλυτερα....
Εχω κατι ''γουρουναδες'' φιλους στην Ανατολικη Σαμο....περιμενω απαντηση....
Πολλοι φιλοι που μιλαμε στο βαιπερ.....πιστευουν οτι θεμα φυσιγγιου....αν ''βγει'' απο τις δοκιμες
κατι τετοιο.....
Αντε μετα σε ''βαμμενο'' ολυμπιακο να τους λες για τον παναθηνα'ι'κο...... :D :)
Βλέπω να γίνεται πάλι της 1100 το κάγκελο.
Κάνε τις δοκιμές σου.
Δοκίμασε μεγάλες γομώσεις.
Για τις μικρές οι διαφορές είναι ασήμαντες.
Αυτό τουλάχιστον πιστεύω.
Αν βγάλεις άλλα αποτελέσματα θα αναθεωρήσω.

Αν θέλετε να δείτε τις οποίες διαφορες, μικρές η μεγάλες, έχουν οι αυλοι κ οι κώνοι κ οι μετατροπές, καλό θα είναι να δοκιμάσετε φυσιγγία με σχετικά ψιλά σκάγια, το ν7 είναι μια καλή μέση λύση κ φυσικά χωρίς μπαφερ...
Ο λόγος είναι ότι τα ψιλά σκάγια τρώνε τις μεγαλύτερες παραμορφώσεις κ φυσικά ότι με το μπαφερ τα προστατεύεις οπότε ακυρώνεις σε ένα βαθμό τις οποίες ωφέλειες έχουν οι διαφορετικές γεωμετρίες...
Σωστό το βλέπω για το buffer αλλά το νο5 και κάτω έχει το ψωμί.
Άμα βρει όπλο ο Νικ νομίζω θα το ξεφτιλίσει στις δοκιμές.

Η v3 σου τι λέει ;

Η v3 σου τι λέει ;
Σκάγια με ίδια δύναμη στην περιφέρεια κ το κέντρο, σκοτώνει εύκολα...
Συγκέντρωση αποδεκτή με καλά τσοκ αλλά θέλει σφίξιμο με έξτρα τσοκ μετά τα 40 μέτρα...
Πολύ εύκολο όπλο στο ρίξιμο...
Μηχανισμός που σε πιάνει πονοκέφαλος...

Σωστό το βλέπω για το buffer αλλά το νο5 και κάτω έχει το ψωμί.
Άμα βρει όπλο ο Νικ νομίζω θα το ξεφτιλίσει στις δοκιμές.

Η v3 σου τι λέει ;

Βασιλη γιατι δεν βλεπεις σωστο το αλευρι ?? Τι ψαχνουμε ??? Ψαχνουμε τα υπερ του διευρυμενου αυλου...
και του φτιαγμενου κωνου οκ ??
Το σωστο λοιπον ( και παντα κατα την γνωμη μου ) δοκιμες χωρις αλευρι αλλα και με αλευρι σε Ν8 -Ν7
Ν5- Ν4.
Να δουμε τι ψαρια πιανει ο διευρυμενος με το αλευρι...σε σχεση με τον 18,3.....και ποιες οι
διαφορες .

Ξεκιναμε απο τα 30 με 4*- 35 μετρα 3-2-1*αστρα 40 - 45 και τελειωνουμε στα 50 μετρα...
32-34 γραμμαρια το Ν8-Ν7 και απο 36 εως 50 γραμμαρια τα χοντρα σκαγια.
Το ιδιο και σε ρελι....Ετσι το σκεπτομαι.....Πολυ δουλεια....παρα πολυ πολυ δουλεια....και δεν ξερω ΕΑΝ
αξιζει τον κοπο....Εαν το κανω ετσι θα το κανω....

Εαν εχετε προτεινεται κατι αλλο....πειτε το !!!

Εγώ δεν τον γνωρίζω, αν και έχω κάποιες ιδέες.

Ποιός είναι ο λόγος ;
Μόλις τώρα μπήκα,αλλά βλέπω απάντησε ο κύριος Νίκος αφού το μεσημέρι τα είπαμε...
Ενολιγοις το απόλυτο για την δοκιμή δύο η και περισσότερων όπλων είναι να γίνονται οι δοκιμές ταυτόχρονα τον ίδιο χρόνο στο ίδιο μέρος..
Εγώ μόνο τότε έχω πάρει απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα...

Μόλις τώρα μπήκα,αλλά βλέπω απάντησε ο κύριος Νίκος αφού το μεσημέρι τα είπαμε...
Ενολιγοις το απόλυτο για την δοκιμή δύο η και περισσότερων όπλων είναι να γίνονται οι δοκιμές ταυτόχρονα τον ίδιο χρόνο στο ίδιο μέρος..
Εγώ μόνο τότε έχω πάρει απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα...

Το εμπεδωσαμε.....ψαχνω για οπλα.... ;) :)

Βασιλη γιατι δεν βλεπεις σωστο το αλευρι ?? Τι ψαχνουμε ??? Ψαχνουμε τα υπερ του διευρυμενου αυλου...
και του φτιαγμενου κωνου οκ ??
Νίκο, αν κάνεις δοκιμές με και χωρίς buffer κανένα θέμα.

Το είπα για 2 λόγους.
1. όπως είπε και ο Άρης το buffer μειώνει την παραμόρφωση και εμείς θέλουμε να δούμε συμπεριφορές χωρίς πρόσθετα υλικά (ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι τα φυσίγγια θα είναι τα ίδια οπότε η σύγκριση θα είναι ισότιμη αλλά πιθανόν οι διαφορές να μικρύνουν λόγω του buffer)
Εμείς θέλουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διαφορές ... βέβαια αν η ανωτερότητα των μετατροπών είναι όπως λέγεται, η διαφορά θα φανεί και με στραγάλια.
2. τα φυσίγγια με ψιλά δεν έχουν buffer οπότε είναι πιο "χρήσιμα" τα αποτελέσματα.
Το σωστο λοιπον ( και παντα κατα την γνωμη μου ) δοκιμες χωρις αλευρι αλλα και με αλευρι σε Ν8 -Ν7
Ν5- Ν4.
Να δουμε τι ψαρια πιανει ο διευρυμενος με το αλευρι...σε σχεση με τον 18,3.....και ποιες οι
διαφορες .
Για να σου ελαττώσω την δουλειά θα έλεγα Νο4 και Νο8.
Παίξε με περισσότερα setup.
Νομίζω θα βγει συμπέρασμα και έτσι.
Τις αποστάσεις τις αφήνουμε σε εσένα.

Σκάγια με ίδια δύναμη στην περιφέρεια κ το κέντρο, σκοτώνει εύκολα...
Συγκέντρωση αποδεκτή με καλά τσοκ αλλά θέλει σφίξιμο με έξτρα τσοκ μετά τα 40 μέτρα...
Πολύ εύκολο όπλο στο ρίξιμο...
Μηχανισμός που σε πιάνει πονοκέφαλος...
Με 4 προτάσεις τα είπες όλα ...
Πάντα "to the point" !!!

Νίκο, αν κάνεις δοκιμές με και χωρίς buffer κανένα θέμα.

Το είπα για 2 λόγους.
1. όπως είπε και ο Άρης το buffer μειώνει την παραμόρφωση και εμείς θέλουμε να δούμε συμπεριφορές χωρίς πρόσθετα υλικά (ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι τα φυσίγγια θα είναι τα ίδια οπότε η σύγκριση θα είναι ισότιμη αλλά πιθανόν οι διαφορές να μικρύνουν λόγω του buffer)
Εμείς θέλουμε τις μεγαλύτερες δυνατές διαφορές ... βέβαια αν η ανωτερότητα των μετατροπών είναι όπως λέγεται, η διαφορά θα φανεί και με στραγάλια.
2. τα φυσίγγια με ψιλά δεν έχουν buffer οπότε είναι πιο "χρήσιμα" τα αποτελέσματα.

Για να σου ελαττώσω την δουλειά θα έλεγα Νο4 και Νο8.
Παίξε με περισσότερα setup.
Νομίζω θα βγει συμπέρασμα και έτσι.
Τις αποστάσεις τις αφήνουμε σε εσένα.

ΟΚ....Σεβομαι ολα αυτα που λες.....απο την ''αλλη''.....εγω θελω να δω εαν το φυσιγγιο με αλευρι....στελνει
τον διευρυμενο ''αδιαβαστο''....

Και στα ψιλα σκαγια θα δοκιμασω ΜΕ και ΧΩΡΙΣ αλευρι...Κουφος ειμαι... Κουλος δεν ειμαι...και στα
ψιλα σκαγια αλευρι φιλε!!! ;) :)

Το θεμα ειναι 1ον. Να βρω οπλα...2ον. Αν ειναι να φιλησω κατουρημενες ποδιές για να βρω οπλα....τοτε
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ...

ΟΚ....Σεβομαι ολα αυτα που λες.....απο την ''αλλη''.....εγω θελω να δω εαν το φυσιγγιο με αλευρι....στελνει
τον διευρυμενο ''αδιαβαστο''....

Και στα ψιλα σκαγια θα δοκιμασω ΜΕ και ΧΩΡΙΣ αλευρι...Κουφος ειμαι... Κουλος δεν ειμαι...και στα
ψιλα σκαγια αλευρι φιλε!!! ;) :)

Το θεμα ειναι 1ον. Να βρω οπλα...2ον. Αν ειναι να φιλησω κατουρημενες ποδιές για να βρω οπλα....τοτε
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ...
Κατάλαβα το σκεπτικό σου ... αν δηλαδή το φυσίγγι μπορεί να εκμηδενίσει τα οποιαδήποτε πλεονεκτήματα (αν υπάρχουν) των μετατροπών ή των διευρυμένων αυλών.
Σωστό και αυτό Νίκο.

Ποια όπλα βρε παιδιά έχουν τον μεγαλύτερο αυλό ? Οι maxus έχουν 18.7 ? Ποιο έχει 18.9 ?

Νικο,μπορεις;;; να φτιαξεις ενα φυσιγγι για καθενα οπλο, που να δινει
στο ιδιο νο
την ιδια συγκεντωση -κατανομη στα 36
με την ιδια ταχυτητα
με διαφορα πιεσης εως 50 βαρ
Στα γρ εχεις περιθωριο διαφορας 2 γρ
-----
να μην μας πεις ποτε τι αλλο εχει μεσα και πως ειναι φτιαγμενο, ουτεε τα γρ
Αν μπορεις, ολη η κουβεντα για βελτιωσεις και επιλογες οπλων, ειναι στον αερα

Νικο,μπορεις;;; να φτιαξεις ενα φυσιγγι για καθενα οπλο, που να δινει
στο ιδιο νο
την ιδια συγκεντωση -κατανομη στα 36
με την ιδια ταχυτητα
με διαφορα πιεσης εως 50 βαρ
Στα γρ εχεις περιθωριο διαφορας 2 γρ
-----
να μην μας πεις ποτε τι αλλο εχει μεσα και πως ειναι φτιαγμενο, ουτεε τα γρ
Αν μπορεις, ολη η κουβεντα για βελτιωσεις και επιλογες οπλων, ειναι στον αερα

Κωστη μου , πιστευω οτι εχω αυτην την δυνατοτητα....χωρις να θεωρηθει απο καποιους οτι καβαλησα
το καλαμι...
Το κανω πρωτα για μενα....ειπα << πιστευω >> οτι μπορω να το κανω....
Μενει να βρω ενα οπλο με 18,8 αυλο για να ειμαι σιγουρος...
Στην ΡΕΜΙ και στο ΒΟΙΤΟ εβγαλα αξιοπρεπεστατες τουφεκιες ( για μενα ) στα 36 γραμμαρια με Ν5
που ειχαν στα 40 μετρα 80,5% συγκεντρωση με V1,5-417m/s η Ρεμι και το ιδιο με το Βοιτο με την κατω καννη 3* αστρα.

Συμπεράσματα θα βγουν.

Διαλέγω το δεύτερο.

Status
Not open for further replies.
Back