Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κωστη μου , πιστευω οτι εχω αυτην την δυνατοτητα....χωρις να θεωρηθει απο καποιους οτι καβαλησα
το καλαμι...
Το κανω πρωτα για μενα....ειπα << πιστευω >> οτι μπορω να το κανω....
Μενει να βρω ενα οπλο με 18,8 αυλο για να ειμαι σιγουρος...
Στην ΡΕΜΙ και στο ΒΟΙΤΟ εβγαλα αξιοπρεπεστατες τουφεκιες ( για μενα ) στα 36 γραμμαρια με Ν5
που ειχαν στα 40 μετρα 80,5% συγκεντρωση με V1,5-417m/s η Ρεμι και το ιδιο με το Βοιτο με την κατω καννη 3* αστρα.
Νικο το ξερω οτι μπορεις , γιαυτο απευθυνθηκα σε σενα και σιγουρα και καποιοι αλλοι εκλεκτοι συναδελφοι μπορουν.
Ο στοχος ειναι παντα η τουφεκια οπως την επιθυμει ο καθενας , και δεν ενδιαφερουν τα μεσα που θα το πετυχουμε αυτο.
Ξεχασα δε να αναφερω τα τσοκ , που κατα την αποψη μου και αυτα δεν θα επρεπε να λαμβανται υπ οψη (ειναι λιγο αιρετικο αυτο)
Εννοω , αν εγω θελω 80% τα 36μ με ομοιομορφη κατανομη, τι με νοιαζει ποιο τσοκ θα μου το δωσει. Το τσοκ θα παιξει το ρολο του στο ποσοστο και στην ομοιομορφια . Ενα απο τα εργαλεια ειναι . Το τελικο αποτελεσμα μετραει

Νικο το ξερω οτι μπορεις , γιαυτο απευθυνθηκα σε σενα και σιγουρα και καποιοι αλλοι εκλεκτοι συναδελφοι μπορουν.
Ο στοχος ειναι παντα η τουφεκια οπως την επιθυμει ο καθενας , και δεν ενδιαφερουν τα μεσα που θα το πετυχουμε αυτο.
Ξεχασα δε να αναφερω τα τσοκ , που κατα την αποψη μου και αυτα δεν θα επρεπε να λαμβανται υπ οψη (ειναι λιγο αιρετικο αυτο)
Εννοω , αν εγω θελω 80% τα 36μ με ομοιομορφη κατανομη, τι με νοιαζει ποιο τσοκ θα μου το δωσει. Το τσοκ θα παιξει το ρολο του στο ποσοστο και στην ομοιομορφια . Ενα απο τα εργαλεια ειναι . Το τελικο αποτελεσμα μετραει
με αυτα θελω να δωσω μια αλλη οπτικη στις συγκρισεις. Εχουμε ξεφυγει απο τον παλιο εγγλεζικο τροπο, που ο κυνηγος καθοριζε τα θελω του στην τουφεκια (συγκεντρωση βασικα ,αποσταση 36 και νουμερο 6 ηταν στανταρ) και ο οπλουργος το εφτιαχνε. Φανταζεστε συζητηση μεταξυ κυνηγων , το δικο μου κοβει πιο μακρυα ; -δεν υπηρχε. Του καθενος εκοβε , οσο ειχε ζητησει να κοβει.
Ετσι και στο θεμα μας , μια δοκιμη μπορουσε να ξεκινησει αντιστροφα, Ποιος ειναι ο στοχος ; πχ ν5, 36γρ,80%, 36μ, 410μ/δ
Ποια απο τα οπλα που συγκρινουμε τον πιανουν με τετοιο φυσιγγι; Αν ολα , ανεβαινουμε απαιτησεις , μεχρι να μεινει ενα .
η διαφορα ειναι στον προκαθορισμο στοχου

με αυτα θελω να δωσω μια αλλη οπτικη στις συγκρισεις. Εχουμε ξεφυγει απο τον παλιο εγγλεζικο τροπο, που ο κυνηγος καθοριζε τα θελω του στην τουφεκια (συγκεντρωση βασικα ,αποσταση 36 και νουμερο 6 ηταν στανταρ) και ο οπλουργος το εφτιαχνε. Φανταζεστε συζητηση μεταξυ κυνηγων , το δικο μου κοβει πιο μακρυα ; -δεν υπηρχε. Του καθενος εκοβε , οσο ειχε ζητησει να κοβει.
Ετσι και στο θεμα μας , μια δοκιμη μπορουσε να ξεκινησει αντιστροφα, Ποιος ειναι ο στοχος ; πχ ν5, 36γρ,80%, 36μ, 410μ/δ
Ποια απο τα οπλα που συγκρινουμε τον πιανουν με τετοιο φυσιγγι; Αν ολα , ανεβαινουμε απαιτησεις , μεχρι να μεινει ενα .
η διαφορα ειναι στον προκαθορισμο στοχου

Κωστη μου , εχεις απολυτο Δικιο!!! Αυτο που εχει σημασια....ειναι ο καθε κυνηγος να ειναι ευχαριστημενος
με το οπλο του.....Τωρα εαν εχει 18,3 αυλο ή 18,9 δεν εχει σημασια......Σημασια εχει να τον καλυπτει στα
κυνηγια του!!!
Παντα ημουν και ειμαι απο αυτους ....που ελεγαν και λενε ΟΛΑ τα οπλα σκοτωνουν!!!!
Δεν υπαρχει κακο οπλο.....Υπαρχει ''λαθος'' φυσιγγιο στην θαλαμη του οπλου σου.....οταν αυτο κανει
''μαγκιες'' με την εννοια ξεπουλιασματα... αιματα....κτλ κτλ.
Ειναι λιγοι οι κυνηγοι που ''ψαχνουν'' το φυσιγγιο.....οι περισσοτεροι ( και με συγχωρησουν οι συναδελφοι )
διαλεγουν φυσιγγιο απο τα ''λογια του καφενειου''.....και οχι απο δοκιμες τους.
Ειμαι ικανοποιημενος απο την αποδωση του 18,3 αυλου με τα δικα μου φυσιγγια.....μεχρι και 52 γραμμαρια
σκαγια και δοκιμασμενα μεχρι τα 50 μετρα.
Και αν ειχα αυλο 18,9 παλι πιστευω θα εφτιαχνα καλο φυσιγγιο για τα δικα μου γουστα και κριτηρια.
Δεν ηθελα να κανω αυτες τις δοκιμες....για να ερθω σε αντιπαραθεση....με κανεναν φιλο ή συναδελφο!!
Ηθελα να ξερω εγω τις δυνατοτητες των διευρυμενων αυλων....Ωστοσο οπως πολυ σωστα λες...
'' Ξεφυγαμε''.....
Και σταματω εδω....λεγοντας σου...Να σε εχει παντα καλα ο Θεος φιλε μου!!!!

Φίλε Νίκο καλημέρα, αυτό το φυσίγγι σε "ξεβρακώνει"! Και φάσσα να την βάλεις στον κύκλο θα γίνει σουρωτήρι - όμως το θέμα είναι να βάλεις τον κύκλο πάνω στο πουλί (ή πιο σωστά στο σημείο που θα βρεθεί το πουλί όταν συνατηθεί με τα σκάγια).

Φίλε Νίκο καλημέρα, αυτό το φυσίγγι σε "ξεβρακώνει"! Και φάσσα να την βάλεις στον κύκλο θα γίνει σουρωτήρι - όμως το θέμα είναι να βάλεις τον κύκλο πάνω στο πουλί (ή πιο σωστά στο σημείο που θα βρεθεί το πουλί όταν συνατηθεί με τα σκάγια).

Καλημερα Γιαννη μου!!!! Αυτη η τουφεκια σε Ν9 ειναι για τσιχλα....Αν την θεωρεις ''σφιχτη'' τουφεκια βαλε 4* αστρα.

Παρε για παραδειγμα την προηγουμενη φωτο στα 25 μετρα με 4* με Ν7 - Πρωτη τουφεκια φερμας
για περδικα...

Για φασσα εχω αλλες τουφεκιες με Ν5 ....που τις δουλευω και στον λαγο φιλε!!! :)

Εχω την εντυπωση.....οτι θα γλυτωσουν οι φιλοι μου....που τους ζαλιζα τα ουμπαλα....οποτε ηθελα
να ανεβασω φωτο!!!! ;) :)

ΥΓ, Δεν το κατεχω 100%....αλλα ειμαι σε καλο δρομο....καιρος ηταν!!!:)
Καλα τοπας.ωρεες τουφεκιες και αξιοπρεπες ταχητιτες.shake hands..sex hard.

Καλημερα Γιαννη μου!!!! Αυτη η τουφεκια σε Ν9 ειναι για τσιχλα....Αν την θεωρεις ''σφιχτη'' τουφεκια βαλε 4* αστρα.

Παρε για παραδειγμα την προηγουμενη φωτο στα 25 μετρα με 4* με Ν7 - Πρωτη τουφεκια φερμας
για περδικα...

Για φασσα εχω αλλες τουφεκιες με Ν5 ....που τις δουλευω και στον λαγο φιλε!!! :)
Αυτο ειναι. Αριστες τουφεκιες για πραγματικο κυνηγι, σχεδιασμενες στη λεπτομερια για το θηραμα που προτεινονται.

Αυτο ειναι. Αριστες τουφεκιες για πραγματικο κυνηγι, σχεδιασμενες στη λεπτομερια για το θηραμα που προτεινονται.

Αυτη την τουφεκια την εβγαλα για να βοηθησω εναν καλο φιλο , που κλεινει σε δυο σταδια Κωστή μου !!!
Εαν προσεξες εχει 10 χιλιοστα κενο χωρο , και το φυσιγγιο ειναι ρελιασμενο στα 58 χιλιοστα.

Εχω και αλλο σεταπ παλι με ΜΒ32 - και στα 32 γραμμαρια με την ιδια συγκεντρωση ( 86% ) και
λιγο μεγαλυτερη ταχυτητα V1,5-399m/s ρελιασμενο στα 57 χιλιοστα...και σχεδον την ιδια κατανομη!!
Για του λογου το αληθες....Εαν τα καταφερω....θα ανεβασω ΦΩΤΟ φιλε!!!

Status
Not open for further replies.
Back