Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγώ το 32#9 το οποίο (τις περισσότερες φορές) είναι 32#10.
Επίσης το 32#8 το οποίο μάλλον είναι #9 :)
Όποτε αγόρασα #10 κυνηγούσα να βρω τις ζωντανές τσίχλες. Ίσως γιατί ήταν #11 ή #12 ...
αυτό και αν είναι ακούσια και "αυθαίρετη" παραδοχή. ;)

To Percorso θα βγαινει σε ν10 για λογους marketing !!!!!!!!!
Αλλα και το PM 40 BabyMagnum σε ν10 ;;;;;;;;;;;;; αυτο μαλλον δεν ειναι επιθετικο μαρκετινγ , αλλα κλασικο (καλυψη αναγκης της αγορας )
παρολα αυτα συμφωνω με το Βασιλη. Τα τελευταια 3-4 χρονια προσπαθησα τα ν10. Ουτε σε διασπορας δεν αξιζουν. Το μονο που κρατησα και χρησιμοποιω με το μονοκανο , ειναι το Mezzo 30 , ειναι 9/10 mix

αυτό και αν είναι ακούσια και "αυθαίρετη" παραδοχή. ;)
Αυτή είναι παρατήρηση στο πεδίο με τα φυσίγγια που χρησιμοποιώ ... πολύ πιο σίγουρη από οποιοδήποτε υπολογισμό.

Οι 30" δεν είναι τελείως αυθαίρετες.
Οι 40 γιάρδες δεν είναι τελείως αυθαίρετες.
Τα τελείως άγνωστα στο κυνήγι είναι αυτά που θεωρούμε (λανθασμένα) απολύτως γνωστά, δηλαδή η απόσταση και το κέντρο της τουφεκιάς !!!

Σημερινή 1η αναγνωριστικη σε μπασιματιαρικο τερέν στην Αττική είχε ως αποτέλεσμα να ακούσουμε μια αλλά να δούμε κάτι τις δύο πρώτες τσίχλες της χρονιάς. Στη συνέχεια αφιέρωσα λίγο χρόνο για κάποιες δοκιμές και σας τις παρουσιάζω.. Θερμοκρασία 13 βαθμούς. Η απόσταση τα 35 μέτρα με το εργοστασιακό mod (***αστρα) και τα φυσίγγια ειναι τα κατωθι: ρουμελιωτης 28γρ νο8.5. Οσκαρ 32 jk6 νο8. Οσκαρ super 34γρ νο7. Οσκαρ discovery (semi) 40γρ νο5. Gorilla 34γρ νο6. Nsi colombo 39γρ νο4/6. Και ένα ιδιογομωση 36γρ+2 αλεύρι νο5. DSC_2066.JPGDSC_2061.JPGDSC_2058.JPGDSC_2063.JPGDSC_2056.JPG

Πολυ ωραιες ολες, colombo, oscar semi πολυ καλες τουφεκιες, απο τελευταιο με αλευρι περιμενα λιγο περισσοτερο ποσοστο.

Οταν βρεις χρονο ριξε αυτα που σου εγραψα με το Kicks Lf στα 45 η 50 μετρα για να εχεις μια καλη εικονα

Δοκιμές σήμερα με τον φίλο και το όπλο του μια benelli M2 κομφορτ με kicks buck kicker XF σε απόσταση 44 μέτρων ρίξαμε 3 δράμια
1) Sonic 10βολο magnum με Μπάφερ και αστεροειδες κλείσιμο ( 1 φωτό)
2) Remington express 8βολο απλό ( 2 φωτό)
3) Sonic 8βολο Magnum με μπαφερ και ρελιαστο κλείσιμο ( 3 φωτό έχει μέσα και 2 μπίλιες του Remington)
IMG_20211005_170457.jpgIMG_20211005_170839.jpgIMG_20211005_171122.jpg

Δοκιμές σήμερα με τον φίλο και το όπλο του μια benelli M2 κομφορτ με kicks buck kicker XF σε απόσταση 44 μέτρων ρίξαμε 3 δράμια
3) Sonic 8βολο Magnum με μπαφερ και ρελιαστο κλείσιμο ( 3 φωτό έχει μέσα και 2 μπίλιες του Remington)
View attachment 33584View attachment 33585View attachment 33586
Ωραιες ολες, μαλλον θα επελεγα την τελευταια σαν καλυτερη

Σακη μου σου γραφω αναλυτικα το στησιμο φιλε μου!!!

12/76 Καλυκας Νομπελ - ΤΕΚΝΑ - 615 - 2,05Χ48+2 αλευρι-κουβετ ( obturator 6,5 xil. )+2χαρτακια cal 12 +
10 χιλιοστα γνησια μαλλινη ( τσοχα ...οχι ντιανα )+ 2 χαρτακια cal12 - N3 - Kενος απατητος χωρος 12 χιλιοστα.
75 - 64 τελικο υψος ρελιασματος....
Να πατησεις λιγο με 3το σταδιο...1ον για μην εχεις λακουβα..και 2ον....διαπιστωσα μετα απο αρκετες
δοκιμες οτι σε 12/76 ( 75 ) οταν εχουμε 12 χιλιοστα κενο χωρο και με την χρηση 3του σταδιου εχω πολυ
καλυτερα αποτελεσματα....και σε συγκεντρωση και κατανομες...απ'οτι εχω οταν κλεινω στα 10 -11 χιλιοστα
σε 2 σταδια. ;) :)

Κοιτα....3το σταδιο..δεν θελει περισσοτερο πατημα για να κατεβει περισσοτερο....κλεισιμο - ρελιασμα.

View attachment 33511View attachment 33512View attachment 33513View attachment 33514View attachment 33515

Εαν σου αφησει τρυπα...βαλε ενα σκαγι στην διαμετρο της τρυπας...πιεσε το λιγο και κλεισε την τρυπα
να μην σου φευγει το αλευρι. ;)
Ωραίο κλείσιμο το μπορντώ φυσιγγάκι.!!!!!

Πολυ ωραιες ολες, colombo, oscar semi πολυ καλες τουφεκιες, απο τελευταιο με αλευρι περιμενα λιγο περισσοτερο ποσοστο.

Οταν βρεις χρονο ριξε αυτα που σου εγραψα με το Kicks Lf στα 45 η 50 μετρα για να εχεις μια καλη εικονα
Αλεξ σήμερα προθέρμανση έκανα και να βεβαιωθώ ότι όλα περνούν την βάση. Η αξιολόγηση όπως είπες και εκεί που θα πέσουν κεφάλια θα είναι στα 45 τόσο με το kicks LF όσο και με το εργοστασιακό φουλ τσοκ μου. Εκεί θα φανεί ποιο αξίζει. Ένα θα σου πω: το ιδιογομωσης μου γκρέμισε την παλέτα με την τουφεκιά. Και όπως το περίμενα βγήκε το πιο συγκεντρωτικο. Στα πιο πολλά μέτρα πιστεύω θα έχει μεγαλυτερη διαφορά

Αλεξ σήμερα προθέρμανση έκανα και να βεβαιωθώ ότι όλα περνούν την βάση. Η αξιολόγηση όπως είπες και εκεί που θα πέσουν κεφάλια θα είναι στα 45 τόσο με το kicks LF όσο και με το εργοστασιακό φουλ τσοκ μου. Εκεί θα φανεί ποιο αξίζει. Ένα θα σου πω: το ιδιογομωσης μου γκρέμισε την παλέτα με την τουφεκιά. Και όπως το περίμενα βγήκε το πιο συγκεντρωτικο. Στα πιο πολλά μέτρα πιστεύω θα έχει μεγαλυτερη διαφορά
Σιγουρα θα εβγαινε πιο συγκεντρωτικο και πιο δυνατο λογω μπαφερ, φαινεται οτι ειναι πολυ καλο φυσιγγι, δεν ειπα το αντιθετο...απλα περιμενα ενα 80% με 85%, με το Lf ειμαι σιγουρος θα παει πολυ καλα.

View attachment 33584View attachment 33585View attachment 33586
Τέλη εγώ θα διάλεγα το πρώτο.
44μ με 8 μπίλες σε κύκλο 20-30 εκατοστά φίλε, ρίξε μονόβολο ... χίλιες φορές καλύτερα.

παρολα αυτα συμφωνω με το Βασιλη. Τα τελευταια 3-4 χρονια προσπαθησα τα ν10. Ουτε σε διασπορας δεν αξιζουν. Το μονο που κρατησα και χρησιμοποιω με το μονοκανο , ειναι το Mezzo 30 , ειναι 9/10 mix
Αν γεμίζεις,φτιάξε μισόταπα από 26gr ως 30gr με Νο10 και μετά πες μου.;)...μιλάω για βολές σπάνιες στα ορτύκια που μου έτοιχαν άνω των 35m την ώρα που δν μπορούσα να πατήσω σκανδάλη στην κοντινή απόσταση, επιδή ήταν "περίεργη" η κατεύθυνση ορτυκιού κ σκύλου...Μιλάω πάντα για (ορτύκι,μπεκατσίνη με σκύλο φέρμας)...

Status
Not open for further replies.
Back