Εγώ το 95% των κυνηγιών μου Νίκο το κάνω με 4*.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ντουφεκιές μου είναι από 5 μέχρι 30 μέτρα.
Επίσης με το όπλο που κυνηγάω και τα φυσίγγια που ρίχνω σπάνια θα πέσω κάτω από 1/2.5
Θεωρώ λοιπόν ότι ένα τόσο συγκεντρωτικό φυσίγγι όπως αυτά που φτιάχνεις για τα κυνήγια που κάνω εγώ μάλλον θα με δυσκολέψει...
Από την άλλη, με το όπλο που κυνηγάω και τα φυσίγγια που ρίχνω δεν φοβάμαι να ρίξω και μακριά. Δες το πουλί στο 2:15. Ο Βασίλης gvp το μέτρησε στα 51 μέτρα αν θυμάμαι καλά. Ντουφεκιά με απείραχτο όπλο, μαμά τσοκ 4* και φυσίγγια εμπορίου 32 γρ ν.8. Και όπως βλέπεις δεν είναι τυχαία ντουφεκιά, το πουλί ξεκάθαρα τρώει και την πρώτη...
Δεν το λες και άσχημα...
Και ρωτάω εγώ τώρα. Αν αυτό το φυσίγγι το ρίξω με αυτόν τον συνδυασμό στο χαρτόνι στα 25 μέτρα, και βγάλει ένα 50%, δεν θα είναι άχρηστο για σένα;
Καλημερα Κυριακο!!! Ο καθε ενας μας εχει τον δικο του τροπο κυνηγιου. Τα περισσοτερα κυνηγια μου ειναι
με 3* αστρα . Δλδ τα 5-10-20 μετρα τα εχω αφησει ''πισω''....ειναι παρελθον για μενα.
Τα μετρα που κυνηγαω ειναι 30 + γι'αυτο και οι περισσοτερες δοκιμες ειναι με 3* αστρα.
Θελω να βλεπω το θηραμα απο ''μακρια'' να εχω τον χρονο να σημαδεψω και να ριξω....+ το οτι εγω
δεν ριχνω 2η τουφεκια στο θηραμα....Ειτε καλως ,,,,ειτε κακως.....ετσι κυνηγαω...ΜΙΑ τουφεκια στο θηραμα.
Το πηρα ?? ΟΚ...Δεν το πηρα ?? Το αφηνω και φευγει....Δευτερη η 3η τουφεκια μονο εαν το λαβωσω του
ριχνω.
Οπως καταλαβαινεις σε αυτη την μια τουφεκια που του ριχνω θελω να ειμαι 100% σιγουρος οτι το
φυσεκι μου δεν με ''πουλησε''.....και οτι απλα αστοχησα και δεν επεσε το θηραμα.
Τωρα στα 50 μετρα με 32 γραμμαρια και 4* αστρα η τουφεκια και η καταβολη του θηραματος ειναι
καθαρα ΤΥΧΕΡΗ τουφεκια....ειναι αυτο που λεμε....''πηρε σκαγι στο ματι''....αυτο πιστευω.
Εχω δοκιμες με 4* στα 50 μετρα...καποια στιγμη θα τις ανεβασω....και θα καταλαβεις τι εννοω....
και τι πιθανοτητες εχεις να παρεις το θηραμα...
Επισεις δεν πιστευω οτι υπαρχει φυσιγγιο εμπορικο που να βγαζει 50% στα 25 μετρα....και λεω για
φυσιγγια ''νορμαλ'' και οχι διασπορας.
Και εαν υπαρχει τετοιο φυσιγγιο που στα 25 μετρα εχει 50% συγκεντρωση....ΝΑΙ το θεωρω αχρηστο
και θα ηθελα να μου πεις ποιο ειναι.
Το βασικο ειναι να εχουμε υγεια....να κανουμε αυτο που μας αρεσει....ασχετα με τον τροπο που κυνηγαει
ο καθε ενας μας.....και το τι φυσιγγια ριχνει!!!