View attachment 39189
Ιδου το σωστό γράφημα!
Μάριε Καλημέρα!
Πολύ ωραίο αυτό και πολύ χρήσιμο!
Εγώ γενικά ... διαβάζω!...και παρατηρώ!...
Από το
ΜΙΤ ... απέξω πέρασα
(που λέει και ο φίλος Γιάννης!)...
Εκείνο που βλέπω και νομίζω είναι πολύ χρήσιμο είναι το εξής...
Στον κάθετο άξονα έχουμε τα ποσοστό % προφανώς στον κύκλο των 75 εκατοστών και οριζόντια τις αποσπάσεις σε γιάρδες / μέτρα...(διόρθωσε με αν λέω κατι λάθος!)...
Η καμπύλη του
ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ (CL) μηδενίζει(0% συγκέντρωση) στα ~41,1 μέτρα που σημαίνει στο πρακτικό κυνήγι 0 σκάγια στον κύκλο των 75 εκατοστών..."χάθηκε η τουφεκιά"...
θεωρητικά δεν "σκοτώνει"!(και πρακτικά πιστεύω!)
Στα 41,1 μέτρα το
ΦΟΥΛ κρατά ~ 60% συγκέντρωση!
πρακτικά "σκοτώνει"!
Τώρα για τον συγχωρεμένο τον Παπαδέα τι να πω...βλέπω πάλι τον πίνακα...με βάση αυτόν και μόνο...πάμε στο παράδειγμα του.
Βλέπω ότι ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ(CL) πάλι στα 32 μέτρα κρατά συγκέντρωση ~45%.
Θεωρητικα "σκοτώνει". Τι; Ας πούμε μια Πέρδικα. Με ακραίο παράδειγμα μια γόμωση 27 γρ Νο 7 Cal.16 No 7 έχει 297 σκάγια Χ 45%=134 ΣΚΑΓΙΑ. Με αρίστη κατανομή, και επαρκή κινητική ενέργεια , ναι την καταφέρνει οριακά την Πέρδικα...Ίσως καλυτέρα από το ΦΟΥΛ...Σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερο "άνοιγμα" τουφεκιάς από το ΦΟΥΛ και η
Θεωρία λέει μάλιστα ότι ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ βάζει 46-51% των σκαγιών του κύκλου των 75 εκατοστών εντός του κύκλου των 50 εκατοστών, άρα
σχεδόν ΑΡΙΣΤΗ ισοκατανομή (ΛΟΓΟΣ 2,17-1,96), ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ με το ΦΟΥΛ που βάζει 57-61%(ΛΟΓΟΣ 1,75-1,61)... αυτά τα ξέρεις καλυτέρα βέβαια, εγώ απλά τα αναφέρω...
ΑΛΛΑ στο
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΥΝΙΓΙ ο Περδικάς δουλεύει στο δίκαννο IC στην δεξιά για τα πρώτα 20-25 μέτρα και 1/2 τσόκ στην αριστερή μέχρι τα 30-35 μέτρα, για να έχει μια
ωφέλιμη πρακτική διασπορά,
αρκετή συγκέντρωση(
με περιθώρια,ε είναι και τα πυρομαχικά στη μέση , οι συνθήκες κ.α)
και διάτρηση, και αποφεύγει (
κατ΄εμένα!) να τουφεκάει πέραν των 35-40 μέτρων γιατί σέβεται το θήραμα του...
Ωραία και χρήσιμη η Θεωρία αλλά ίσως και να λεμέ και πολλά πράγματα(εγώ πρώτος ε!) "
εκ του περισσού"...
Υ.Γ: Κάπου το έχεις γράψει παρόμοια και εσύ αυτό το τελευταίο...