Εμ' δεν έχει αφήσει αμορτισέρ καθόλου... κούτσουρο τον κατάντησε...Περσινο condor, ειχα γραψει οτι δεν ειχε καμια σχεση με καποια που ειχα παρει πριν 4 χρονια
Πολυ λιγη σε δοσολογια μπαρουτι και τερμα πατημενο συγκ.
View attachment 40137
Στην Κύπρο το Σεπτέμβρη στο Παγκ.Πρωτάθλημα κομπακ έριξα μεταξύ άλλων και ένα φυσίγγιο της Victory το challenger piston 28gr το οποιο ήταν κλεισμένο στην ίδια ας πούμε φιλοσοφία με το condor. Μικρότερη δοσολογία πυρίτιδας απο το στανταρ περιπου στο 1.32γρ Αs όπως μου είπαν και υπερβολικο πάτημα όπως της φωτο. Επίσης πολύ βαθύ ρελι σε 8*. Το φυσίγγιο πάντως στα δισκάκια γάζωνε κυριολεκτικά με ωραία ξερή τουφεκιά και λάκτισμα 20ριού.Περσινο condor, ειχα γραψει οτι δεν ειχε καμια σχεση με καποια που ειχα παρει πριν 4 χρονια
View attachment 40137View attachment 40138
Άμα γέμιζες θα σου έστελνα ένα 38 γρ με συγκέντρωση 100% στα 36.5 σε κύκλο 10 εκατό και 100%στα70με μεζούρα σε κύκλο 70χ70εκατοστα 5αρι γεμισμένο στο χέρι ρελιαστο αλλά το ρίχνεις μόνο με 3* με ότι άλλο χαλάει.
Σκοπευτικό φυσίγγιο, πυρίτιδα αμιγώς σκοπευτική, 28 γρ σκάγια έχω την εντύπωση ότι ταίριαξε ... το επιδίωξε και ο κατασκευαστής , σκοπευτικό=πολλά φυσίγγια=οικονομία πυρίτιδα...Στην Κύπρο το Σεπτέμβρη στο Παγκ.Πρωτάθλημα κομπακ έριξα μεταξύ άλλων και ένα φυσίγγιο της Victory το challenger piston 28gr το οποιο ήταν κλεισμένο στην ίδια ας πούμε φιλοσοφία με το condor. Μικρότερη δοσολογία πυρίτιδας απο το στανταρ περιπου στο 1.32γρ Αs όπως μου είπαν και υπερβολικο πάτημα όπως της φωτο. Επίσης πολύ βαθύ ρελι σε 8*. Το φυσίγγιο πάντως στα δισκάκια γάζωνε κυριολεκτικά με ωραία ξερή τουφεκιά και λάκτισμα 20ριού.
Μετρημένο πρόσφατα στα 391 m/sec με 13βαθμους και 75+ υγρασία με δίκαννο αυλο 18.6 κ φουλ τσοκCondor του δορκα γαμω τα φυσίγγια αλλά έχω χρόνια να το ρίξω όπως και το 40 olympus του κουτουμανου
Κ όμως τα condor είναι από τα "γλυκά"Σκοπευτικό φυσίγγιο, πυρίτιδα αμιγώς σκοπευτική, 28 γρ σκάγια έχω την εντύπωση ότι ταίριαξε ... το επιδίωξε και ο κατασκευαστής , σκοπευτικό=πολλά φυσίγγια=οικονομία πυρίτιδα...
Το condor όμως είναι 36 γρ. (αν δεν κάνω λάθος) καθαρά κυνηγετικό φυσίγγι και όχι από τα "ελαφρά"...
Όπως και να έχει πιστεύω σαν γενικό κανόνα είναι προτιμότερο να αφήνουμε την πυρίτιδα να κάνει τη δουλειά και όχι με τέτοιου είδους "τεχνάσματα"...νομίζω πάντα... προσωπική γνώμη...
Παράδειγμα mb32 στο 1.70x33 με Diamante 21 στα 57.6 βγάζει στα 425 m/sec.Καλημέρα, δεν είναι κανόνας το απάτητο βύσμα ή το μαλακό αμορτισέρ, για παράδειγμα στα λίγα γραμμάρια στο κανονικό βάρος μιας πυρίτιδας σκληρό αμορτισέρ και βαθύ ρελι ταιριάζουν καλύτερα. Αυτό που στο μάτι φαίνεται μαλακό αμορτισέρ, μπορεί στην έκρηξη να αποδειχθεί πιο σκληρό για τα σκάγια αν με την έκρηξη του καψυλιου τερματίσει σε συμπίεση και η πυρίτιδα δεν αναφλεγει στο ξεκίνημα αλλά λίγο καθυστερημένα και απότομα.
Και φυσικα προτη μερα στα παπια με την ss ξερεις που ηθελα να τη πεταξω αχαχχαχαΤο παλιο Όλυμπος ήταν πυραυλος εδάφους αέρος φίλε, φυσιγγι θρυλος τρομερά φονικό, φυσιγγι 38 γρ με 445 αρχική ταχυτητα, φυσικά καταλαβαίνεις πιεσεις
Αφου ξερεις το MAB : Μα-Αφου-Βαραει ελληνικο ονομα κλεψανε παλιΤώρα που είπατε κοντορ είδα προχθές μια πολύ καλή βολή με 5αρια σε παγουρι στα 45 μέτρα με ένα παλιοτουφεκο MAB με μαμά τριαρι . Είτε παπί είτε φάσα θα είχε πεθάνει πριν καταλάβει τι έγινε
Ελα δε θελω τετια δε κλωτσανε τα αεριων αχαχαχαψ
Ετσι φιλε το τσιγγουνευουν Σε μπαρουτι και το πατανε να κανει καλο μπαμΠερσινο condor, ειχα γραψει οτι δεν ειχε καμια σχεση με καποια που ειχα παρει πριν 4 χρονια
View attachment 40137View attachment 40138
Concord αστο για ννη αυτο ενα εριξα και ετσινπου σφυριξε τα αφησα στο διπλα φιλο αχαχαχαχαΑκόμη και το 33του κουτουμανου που έβγαζε τότε έσκιζε ένα σε μαύρο κάλυκα αν θυμάμαι.
Πριν 25+ χρόνια η dorkas είχε κυκλοφορήσει το condor σε ενισχυμένη έκδοση κ το ελεγε condor Mac.
Και στον ΩΡΛ επίσης.
Βασίλη τα σκάγια είναι το νο1.Και στον ΩΡΛ επίσης.
Νίκο βρες μια Μ2 μπας και βγάλουμε κανένα άλλο συμπέρασμα γιατί εγώ δεν βγάζω.
Το πάνω από 90% συγκέντρωση μόνιμα στα 36.5μ, με ονομαστικό F και #4 δεν είναι εύκολο πιστεύω (εσείς ξέρετε καλύτερα), αλλά το θέλω με κανονικό στήσιμο όχι με εργοστάσια εντός φυσιγγίου, διπλά κυάθια και άλλες πατέντες πανεπιστημιακού επιπέδου.
Αν θέλετε την γνώμη ενός άσχετου (την δική μου δηλαδή) η πυρίτιδα δεν παίζει μεγάλο ρόλο.
Παίζει η ποιότητα των σκαγιών, σκληρά, σφαιρικά, ίδιας διαμέτρου, τριπλοκοσκινισμένα, η βυσμάτωση και η ταχύτητα !!!!
Μου έχει καρφωθεί στο μυαλό μια κουβέντα που είπε ο @Giannis k πριν καιρό.
Παίζω με την πυρίτιδα προσθέτοντας ή αφαιρώντας 0.05γρ μέχρι να φτάσω εκεί που θέλω.
Παίζει δηλαδή με την ταχύτητα.
Μεγαλύτερη ταχύτητα σημαίνει μεγαλύτερη ακτινική ταχύτητα στο τσοκ άρα σκόρπισμα σκαγιών, πέρα από τις παραμορφώσεις κτλ.
Θεωρώ ότι αυτό είναι το τρίπτυχο που πρέπει να ψαχτούμε.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΚΑΓΙΩΝ, ΒΥΣΜΑΤΑ, ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.
Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος.