Βλητικές Δοκιμές - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άκουσα σήμερα έναν ήχο σαν f16 αλλα δεν κατάλαβα οτι ήταν τουφεκιά... :)
Από ανάκρουση πώς ήταν;
Ειδες απο ηταν οι φασαριες απο Σαμο μερια !!!! Απο ανακρουση φαντασου σαν να ριχνεις ενα γρηγορο 40 αρι ,ειναι λιγα τα γραμμαρια( 32) γι' αυτο ειναι νορμαλ

Σήμερα βρήκα την πηγή των χαρτονιών.
Φίλος ψαράς ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ με πήγε στην αποθήκη του.
Πήρα καμιά 15 αριά.
Πρέπει να είχε πάνω από 200. Μου λέει πάρτα όλα :)
Αύριο θα ρίξω κανένα για τον φίλο μου τον Τόλη ... αχαχααχ

View attachment 42687
Αντε η αρχη εγινε τωρα μπαρουτια ,σκαγια,καληκες και εισαι ετοιμος !!!.yel..yel.

Να κάνω μια παρένθεση για τις διβασικές S4 & Sipe...χωρίς να είμαι και ειδικός και με σεβασμό σε όλους...:)

Απ΄ αυτά που διαβάζω για τις πυρίτιδες αυτές είναι οτι αποστρέφονται τις μεγάλες ταχύτητες, που ούτως η αλλέως δεν είναι άμοιρες μειονεκτημάτων...

Νομίζω πάλι οτι αν μας καλύπτουν οι ταχύτητες της τάξης των 380/390 μ/δλ...είναι προτιμητέες...
Αυτή η άποψη περιλαμβάνει όλα τα κυνήγια?

Αυτή η άποψη περιλαμβάνει όλα τα κυνήγια?
Ασφαλώς και ΟΧΙ! το σωστό θα ήταν να γράψω:

...αν μας καλύπτουν οι ταχύτητες της τάξης των 380/390 μ/δλ για τα κυνήγια που κάνουμε!

...αλλα επανέρχομαι στο γεγονός οτι οι μεγάλες ταχύτητες, δεν είναι άμοιρες μειονεκτημάτων...και αν μπορούμε(μπορεί οχι, διότι δεν πιάνουμε την πυκνότητα που θέλουμε) να χρησιμοποιήσουμε ένα νούμερο πιο χονδρά σκάγια, οι χαμηλότερες ίσως είναι αρκετές...

Ασφαλώς και ΟΧΙ! το σωστό θα ήταν να γράψω:

...αν μας καλύπτουν οι ταχύτητες της τάξης των 380/390 μ/δλ για τα κυνήγια που κάνουμε!

...αλλα επανέρχομαι στο γεγονός οτι οι μεγάλες ταχύτητες, δεν είναι άμοιρες μειονεκτημάτων...και αν μπορούμε(μπορεί οχι, διότι δεν πιάνουμε την πυκνότητα που θέλουμε) να χρησιμοποιήσουμε ένα νούμερο πιο χονδρά σκάγια, οι χαμηλότερες ίσως είναι αρκετές...
...ένα κλασικό παράδειγμα μας έρχεται από την Αγγλία , που ρεαλιστικά η κυνηγετική τους κουλτούρα είναι αδιαμφισβήτητη...

Χρησιμοποιούν all round τα σκάγια Νο 6 , για Φασιανούς, Πέρδικες και Γκράους, με διάμετρο 2,59 χιλ.. Το δικό μας 7αρι είναι 2,50 χιλ. και το 6αρι 2,70. Αυτοί για να μην έχουν λίγα σκάγια με 6αρι(δικό μας) η πολλά με 7αρι(δικό μας) αλλα πιο αδύναμα, χρησιμοποιούν την "μεσοβέζικη" λύση του δικού τους 6αριου , που έχει 220 σκάγια στα 28 γρ. , μεθερμηνευόμενο σε 220 Χ 50% φουλ τσόκ = 110 σκάγια για να κατεβάσουν τον φασιανό στα 45 μέτρα, με φυσίγγια χαμηλών πιέσεων για τα δίκαννα τους ...

Υ.Γ: ένα σκάγι Νο 6 (2,59 χιλ) έχει 1,15 ποδολίβρες ενέργεια στις 50 γιάρδες (45,7 μέτρα) με ταχύτητα 1200 πόδια / δλ (365 μ/δλ μόνο!), ικανές να καταβάλουν θηράματα στο μέγεθος του φασιανού, θεωρητικά....άρα ταχύτητες της τάξεως των 380/390 μ/δλ. αρκούν στην πράξη έστω μέχρι τα 35-40 μέτρα...και με πυκνότητα μεγαλύτερη από τα 110 σκάγια των 45 μέτρων!

...ένα κλασικό παράδειγμα μας έρχεται από την Αγγλία , που ρεαλιστικά η κυνηγετική τους κουλτούρα είναι αδιαμφισβήτητη...
ποια ειναι η κυνηγετικη τους κουλτουρα Γιαννη οτι καθονται στον γκιουμε τους που τους εχουν φτιαξει αλλοι ,και αλλοι πανε με σκυλια για να τους βγαλουν τα θυραματα ,και αλλοι τους γεμιζουν τα ντουφεκια ,και αυτοι απλα πατανε την σκανδαλη ?? με τα μαλινα κουστουμια!!!! κουστουμια !!!!!!!!!! στο κυνηγι με κουστουμι!!!!!!!!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Στρατο μην με παρεξηγησεις.....Εσυ εισαι εχαριστημενος με το ποσοστο συγκεντρωσης που εβγαλε
η τουφεκια ???
25 μετρα 3* επρεπε να εχεις ενα 90 % το λιγοτερο...
Γιάυτο σου λεει ο Στελιος δοκιμασε σε ψηλοτερο καλυκα....
Την στριμωξες....και σου εδειξε τα ''δοντια'' της....
Για πέρδικα το θέλω Νίκο. Δεν θέλω να σφίξει κι άλλο. Έτσι όπως βγήκε η αποτύπωση σε μεγάλο υψόμετρο μάλλον με 4 άστρα θα ρίχνω αυτό το φυσιγγι.
Στη φασα με 3 άστρα θα είναι κομπλέ. Οι αποστάσεις είναι μικρές στα μέρη που πάω.

Για πέρδικα το θέλω Νίκο. Δεν θέλω να σφίξει κι άλλο. Έτσι όπως βγήκε η αποτύπωση σε μεγάλο υψόμετρο μάλλον με 4 άστρα θα ρίχνω αυτό το φυσιγγι.
Στη φασα με 3 άστρα θα είναι κομπλέ. Οι αποστάσεις είναι μικρές στα μέρη που πάω.
Η συγκέντρωση του ,καθώς κ η κατανομή του, δεν θα έπρεπε να σε ικανοποιει ...ιδίως η κατανομή του

ΟΚ...Γιατι δεν βαζεις μια μισοταπα που θα σου δωσει καλυτερη κατανομη .....και στην ιδια δοσολογια
θα εχεις χαμηλοτερα bar ??
Για μικρες και μεσαιες αποστασεις....η μισοταπα δεν εχει ''αντιπαλο''.... !!!!

Η συγκέντρωση του ,καθώς κ η κατανομή του, δεν θα έπρεπε να σε ικανοποιει ...ιδίως η κατανομή του
Johnny σίγουρα έχει παράξενη κατανομή με κενά και λίγο έντονο κέντρο.... όχι τόσο όμως που να το απορρίψω σαν φυσιγγι για πέρδικα και φάσσα.
ΟΚ...Γιατι δεν βαζεις μια μισοταπα που θα σου δωσει καλυτερη κατανομη .....και στην ιδια δοσολογια
θα εχεις χαμηλοτερα bar ??
Για μικρες και μεσαιες αποστασεις....η μισοταπα δεν εχει ''αντιπαλο''.... !!!!
Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια...θα δω αν ταιριάξει κάποια από αυτές που έχω να κάνω δοκιμή....

Johnny σίγουρα έχει παράξενη κατανομή με κενά και λίγο έντονο κέντρο.... όχι τόσο όμως που να το απορρίψω σαν φυσιγγι για πέρδικα και φάσσα.

Δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια...θα δω αν ταιριάξει κάποια από αυτές που έχω να κάνω δοκιμή....
Φαντάσου τώρα στο υψόμετρο Χ τι αποτύπωση θα έχεις....οπότε κάνε αυτό που σου λέει ο Νίκος ,μισοταπα ‼️‼️‼️

Το ''ψαχνω'' φιλαρα μου!!!! Οποιος ψαχνει.....παντα κατι βρισκει !!! :)
Το θέμα είναι να ξέρεις τι ψάχνεις κ να ξέρεις τι βρίσκεις....κ πως θα το ξαναβρείς ψάχνοντας το....αυτό δεν είναι εύκολο, δεν είναι για τον καθένα από μας‼️
Τι έγραψα πάλι ...φαντάσου να γέμιζα κιόλας‼️

Το θέμα είναι να ξέρεις τι ψάχνεις κ να ξέρεις τι βρίσκεις....κ πως θα το ξαναβρείς ψάχνοντας το....αυτό δεν είναι εύκολο, δεν είναι για τον καθένα από μας‼️
Τι έγραψα πάλι ...φαντάσου να γέμιζα κιόλας‼️

Την καλη συγκεντρωση ψαχνω.....αλλα να εχει οσο το δυνατον καλυτερη ισοκατανομη....
Ο Μαριος με εβαλε σε δυσκολα μονοπατια....αλλα εχει δικιο....!!!!!

Status
Not open for further replies.
Back