Βλητικές δοκιμές Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στις μετρήσεις διάτρησης πρέπει να έχουμε επιφάνεια που "πιάνει"ΟΟΟΟΛΗ την τουφεκιά!
Τα κέντρα τρυπάνε!
Χαρήκαμε .... απότομα! .big smile.

Αν μετρούσαμε 3 διαφορετικά οπλα-κανες,με τρεις διαφορετικές 5αδες φυσιγγίων ανά οπλο,5αδες όμως, που βαλλονται διαδοχικά κι όχι ΕΝΑ φυσιγγι σε επιφάνεια που πιάνει όλη την τουφεκιά και μετά μετρούσαμε την διάτρηση,ΤΙ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ??

Ακόμη....
Το 10%+ η -,σημαίνει περισσότερες η λιγότερες ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΕΣ να βάλουμε το θήραμα στον ντορβά!
Οχι 10%!
Ανάλογα,σε ΠΟΣΑ περισσότερα η λιγοτερα σκάγια μεταφράζεται αυτό το ποσοστό/γόμωση-πληθος σκαγιων.
Ναι,σωστά,ζητούμενο είναι η τριπλη-τετραπλη πλήξη του θηράματος από ανάλογο,για το μέγεθος του,σκάγι η σφαιρίδιο!!
Ωστόσο,κανένα έρμο θήραμα δεν θα αρνηθεί να πεθάνει με ΕΝΑ σκάγι στο κεφάλι,στον λαιμό,στην καρδιά....
Οπότε,μιλάμε για ένα γενναίο ποσοστό που μπορεί να κάνει την διαφορά,όχι στην απόσταση που πάνε "μπάλα " τα σκάγια και μπορούν να μπουν υπερδιπλάσια σκάγια στο σώμα του θηράματος αλλά από κει....και πέρα...

Είναι το φορτηγάκι τού Κυριάκου έχει μαγαζί με κυνηγετικά είδη στο Λαύριο ή Κερατέα δεν θυμάμαι γιατί μου φέρνει φυσίγγια στο σκοπευτήριο! Όντως φέρνει gamebore αλλά εγώ αγοράζω τού Καρδαρά! Πολύ καλό παλικάρι!!
Λαύριο...

Δεν έχω μετρήσει αυλό στην Rem.
Μέτρησα όμως τώρα όλα τα τσοκ.
Με θεωρητικό αυλό 18,55 το mod μου βγαίνει στα 0,57mm και το full στο 1,05mm.

Στην Μ2 με μετρημένο αυλό, μου βγαίνει το LM 0,47mm, τα 3* 0,56mm και το gemini full στα 1,07mm.
Το μαμά full στα 1,03mm.
.tired.
Το LM σου είναι λίγο σφιχτό, σαν 3*.Κανονικα έπρεπε να είναι 0,38.

Αυτός που δε βαριέται να καθαρίζει και έχει κριτική σκόπευση.Καθως και ούτε κοληματα προβλημάτων ότι ρίξει έριξε αν σταματήσει να ρίχνει και αύριο μέρα είναι χαχαχαχαχα .
Να έχεις πάει Ουγγαρία και νά σου συμβεί τη πρώτη μέρα ........

1000 αγοράζουν Μπένελι κ οι 20 τις σπρώχνουν στο Καρ....100 αγοράζουν ρεμινγκτον Βε 3 κ τις σουταρουν οι 80 ,ερώτηση κρίσεως ....ποιος έχει καλά όπλα❓
Η beretta που οποιος τις αγοράζει δεν τις αλλάζει με τίποτα

Έγκλημα... πότε σε λάστιχο.. γυρνάνε τα σκάγια πίσω.. είχα ρίξει μικρός με μπίλιες και σκασαν δίπλα μας στο δρομο.
Σε παλέτα στηρίζω το χαρτόνι.Για να αξιολογηθεί η απόσταση είναι το λσστιχο,αν και η ιδέα του Τζώννυ Bro με έβαλε σε σκέψεις...

Να έχεις πάει Ουγγαρία και νά σου συμβεί τη πρώτη μέρα ........
Θα κάνεις αυτοσυγκέντρωση ,γιόγκα και αφού ηρεμήσεις α συνεχίσεις κάνοντας το μπανιστηρτζη και θα βγάλεις τα σπασμένα σε κάνα θυληκο το βράδυ.Ισα ίσα είναι τρόπος αυτοδιαχείρισης .Ενώ ρε φίλε η benelli δείχνει ενσυναίσθηση αλλά προς τα πουλιά όμως.

Βασίλη, αφού δεν έχεις μετρήσει τον αυλό, μην παίρνεις και όρκο ότι είναι 18,55 ... Το "θεωρητικό" δεν είναι απαραίτητα (πάντα) και το πραγματικό. Και ειλικρινά δεν ξέρω, το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα, από πού έχει προκύψει αυτό το 18,55 !!! Εγώ δεν το έχω συναντήσει σε καμιά "επίσημη πηγή" ... Απεναντίας ξέρω κάποια άτομα που έχουν μετρήσει και το βρήκαν κοντά στο 18,4 (+- κάτι) προς μεγάλη τους έκπληξη ... Αλλά δεν βασίζομαι σε αυτούς, που μπορεί και να κακομέτρησαν ...
Πιστεύω περισσότερο την ίδια την Remington !!! Στο επίσημο site της, πριν μερικά χρόνια, είχε μια σελίδα με τις προδιαγραφές (διαστάσεις) των τσοκ της, και τα Rem-choke θυμάμαι πολύ καλά ότι ξεκινούσαν βάσει αυλού (κύλινδρος) το .727" (18,46 mm) !!! Ούτε καν από το .729" (18,52 mm), που είναι η ονομαστική διάμετρος αυλού του 12αριού, για τους αμερικανο-αγγλοσάξωνες !!!
Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, είναι σύμφωνες και οι δικές σου μετρήσεις, οπότε το mod είναι μάλλον 0,5 mm ... (θεωρώ άκρως απίθανο σε αμερικάνικο όπλο το mod να είναι πιο σφιχτό από .020"=0,5 mm). Και το Full πρέπει νάναι γύρω στα 0,9 mm (.035"), σωστό δηλ. κι αυτό για αμερικανικό όπλο. Η σύσφιξη 1 mm (.040"), που για τους κεντροευρωπαίους είναι το Full, για τους αμερικάνους είναι το XFull ...
Υ.Γ. Επίσης βλέπουμε από τις μετρήσεις σου, ότι στη Μ2 όλα τα τσοκ είναι πιο σφιχτά από το θεωρητικό, έστω και λίγο - έως πολύ το LM ...
ΙΣΩΣ αυτό να δικαιολογεί (...σε κάποιο βαθμό...) το ότι η Μ2 φαίνεται στις δοκιμές σου να υπερτερεί της 11-87 ... !!! ???????
Δεν παίρνω κανέναν όρκο για τίποτα Στέλιο.
Και εγώ εδώ άκουσα ότι ο αυλός της 1187 είναι στο 18,55.
Είμαι της λογικής αν δεν μετρήσεις δεν μπορείς να ξέρεις.

Θα μετρήσω τον αυλό της 1187 απλά για να μας φύγει η απορία.
Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι η m2 υπερτερεί σχεδόν σε όλα τα φυσίγγια στο full και στο mod.
Βέβαια με ένα φυσίγγι δεν είσαι σίγουρος αλλά με 15 που έριξα βλέπεις μια τάση.

Άρα φτάνουμε σε αυτό που λέω.
Με κλασικά τσοκ (όχι κικς μικς ανακόντα brain τα οποία δεν τα ξέρω) μόνο η σύσφιξη μετράει.
Και το σημαντικότερο, ... τα μέταλλα, οι χρωμιώσεις, τα δηλητήρια στις κάνες δεν μπορούν να αντισταθμίσουν 0,1-0,15 διαφορά στην σύσφιξη τουλάχιστον στην συγκέντρωση.

Το LM υπάρχει μόνο στο τελευταίο φυσίγγι ... το heavy dove, γιατί μου είχε περισσέψει ένα χαρτί και το μπουμπούνησα.
Τα άλλα είναι ριγμένα με τα mod και ίσως και με τα 2 full Brilley και Gemini ίσως και το μαμά full.

Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ότι αν χρησιμοποιήσεις ονομαστικές και όχι πραγματικές συσφίξεις τα ιταλικά θεωρητικά πρέπει να έχουν μικρό πλεονέκτημα από τα αμερικάνικα πράγμα που το διαπίστωσα και εγώ και ο Άρης.

Άρα αν τα αμερικάνικα "σκοτώνουν καλύτερα" δεν είναι από συγκέντρωση.
Μπορεί να είναι από διασπορά 😂

1187 με θεωρητικό αυλό 18,55
1669733423703.png

1187 με θεωρητικό αυλό 18,40
1669733495292.png

Μ2 μετρημένα όλα
1669733563036.png

Μ2 με θεωρητικό αυλό 18,35
1669734190651.png

Τι συμπέρασμα βγάζετε για τους κατασκευαστές των aftermarket ?
Τα θεωρητικά είναι παρμένα από το site τους !!!
Έχει πολύ ενδιαφέρον.

Last edited:
Πέρα από τα παραπάνω θεωρητικά, στο κυνήγι ποτέ δεν αλλάζω τσοκ γιατί μέχρι πέρσι δεν τα είχα μαζί.
Τα τσοκ βιδώνονταν το πρωί στο όπλο.
Με την 1187 έριχνα με το mod και το κλαρίνο το χρησιμοποιούσα σε παπιά.
Με την Μ2 ρίχνω τα πάντα με το LM και το full νομίζω δεν το έχω βάλει ποτέ εκτός τις δοκιμές.

Πρέπει να τα γράφουμε και αυτά γιατί μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι είμαι με το τσοκόκλειδο στο χέρι, στο κυνήγι. 😂

Status
Not open for further replies.
Back