Μιλώντας γενικότερα και όχι για το συγκεκριμένο περιστατικό που δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για ευνόητους λόγους...
αλλά να λιώσει από την τουφεκιά ο συγκεντρωτηρας? Τι είναι φλογοβολο? Μήπως είμαστε λίγο υπερβολική?
Αδιανόητο για εμένα από βύσμα να συμβεί αυτό ... μάλλον την μαλακία την είχε κάνει ο κατασκευαστής των φυσιγγίων και κατηγόρησε τον κατασκευαστή των βυσμάτων, ως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα ...
Μου μοιάζει πιο λογικό ...
Πότε μη λες ποτέ...είναι η δική μου άποψη...
Διάβαζα σε site που κάνει πυρογραφία σε ξύλο με καύση πυρίτιδας ότι κατά την καύση σε εξωτερικό χώρο αναπτύσσονται θερμοκρασίες 500-600 βαθμών...πιθανότατα στον εσωτερικό χώρο του καλυκα να αναπτύσσονται μεγαλύτερες...
Σε αυτές τις θερμοκρασίες οποιοδήποτε μίγμα πλαστικού-πολυμερικού υλικού παραμένει αναλλοίωτο;
Μπορεί...δεν είμαι ειδικός να επιμείνω...μπορεί να έχετε δίκιο...
Από συγκεντρωτηρα δεν γίνεται να σπάσει όπλο!!!Τέλος! Λάθος σετ απ, επικίνδυνο! Ναι!
Συμφωνα με συζητήσεις με εμπειρους οπλουργους, η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών ρήξης καννών οφείλονται ρε πλήρη ή μερική εμφραξη κάννης...χιόνι, λάσπη, κλαδάκι -ακόμα και για έντομο έχω ακούσει- στο στόμιο που έγινε αιτία ρήξης κάννης και μάλιστα στο στόμιο που οι πιέσεις βολή είναι στην χαμηλότερη τιμή...
Η άνοδο των πιέσεων είναι εκθετική στο σημείο έμφραξης...
Ένα ελαττωματικό βύσμα που θα "κολλήσει" ή θα επιβραδύνει σημαντικά τη γόμωση στο μέσο της κάννης (στο λεπτότερο σημείο της) δεν είναι ικανή συνθήκη να ανέβουν υπερμετρα οι πιέσεις και να γίνει η ζημιά;
Τι να πω...μπορεί και να είναι υπερβολή...
Ρήξη σε νορμαλ στήσιμο φυσιγγιου (που η καύση γίνεται στο σωστό χρόνο) από λάθος αναλογία πυρίτιδα/σκαγιών είναι δύσκολο να γίνει...θα πρέπει να ξεφύγει ο κατασκευαστής πολύ από τις προβλεπομενες αναλογίες (70-80% και πάνω)...κάτι που δεν το έχω δει ακόμα σε φυσίγγι εμπορίου..