Δεν νομιζω οτι ειπες μ@λ@κια....Αλλα δεν ξερω ποιο ειναι λαθος και ποιο το σωστο...
Θα κοιταξω να βρω ενα οπλο με 18,8 αυλο...και θα μετρησω ταχυτητες με ιδιο σεταπ να τι διαφορες
θα εχει απο τον 18,3 αυλο.
Αυτή η δοκιμή πραγματικά αξίζει !!! Και θα ήθελα πολύ να δω τα αποτελέσματα ... όχι τόσο για μένα, εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος τι θα βγάλει, αλλά για να διαλυθούν κάποιοι μύθοι που γράφονται κατά καιρούς ... Αν θυμάμαι καλά, πριν χρόνια είχε ξαναγίνει μια τέτοια δοκιμή από τον leo ... αλλά φαίνεται ότι ξεχάστηκε ... Όχι βέβαια πως έχει πρακτική σημασία η διαφορά ταχύτητας που υπάρχει ...Αν δε βρεις, θα το κάνω εγώ Νικολα.
Πρέπει όμως να γίνει με το ίδιο μήκος κάννης, και τον ίδιο ακριβώς πραγματικό βαθμό τσοκαρίσματος. Αν π.χ. γίνει με τσοκ 3***, θα πρέπει η διάμετρος να είναι στο ένα όπλο 17,8mm και στο άλλο 18,3mm. δηλ. 0,5 mm σύσφιξη (ίδια και στα δυο) ... ή αλλιώς και στα δυο με κύλινδρο.
Επίσης καλό θα ήταν να γίνει με μια σχετικά "βαριά" γόμωση γύρω στα 36-40 γρ. αλλά και με μια ελαφριά, σκοπευτική θα προτιμούσα, των 24 ή 28 γρ. ...
Last edited: