Βλητικές δοκιμές

Τελικά κατάφερα και το έβγαλα το τσοκ. Όταν ο Κυπρίδημος λέει ότι το κολλημένο τσοκ θέλει υπομονή κάτι ξέρει. Το λέω επειδή ναι μεν για να το βγάλω έβαλα την κάννη σε μόρσα και επεξέτεινα τα χερούλια του τσοκόκλειδου για να μπορώ να βάλω μεγαλύτερη δύναμη αλλά, πιστεύω ότι τελικά, τον κυριότερο ρόλο τον έπαιξε το ότι την τελευταία εβδομάδα έβαζα καθημερινά λάδι στο τσοκ που στο χρονικό αυτό διάστημα μπόρεσε και πέρασε στα πάσα του.

Οντως Λεωνίδα η κάννη είναι των 66 εκ και το μοντέλο είναι η special purpose που διάβασα ότι έχει την ίδια γεωμετρία με την sportsman αλλά το τσοκ είναι το 3* Μ , όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ( αν φαίνεται).

Για λαγό, φάσα και παπιά που κυνηγάω σκέφτομαι να πάρω ένα φιδίσιο MR . Επίσης το kicks το LF είναι μια σκέψη αλλά επειδή είναι ported και η κάννη είναι σχετικά κοντή φοβάμαι μήπως έχω θόρυβο και σφυρίγματα. Το κυριότερο είναι ότι και τα δύο προεξέχουν από την κάννη και θεωρώ ότι ξεκολλάνε πιο εύκολα ( ε άμα καείς στην σούπα φυσάς και το γιαούρτι 🙂).

Attachments

• IMG20241026073502.jpg
    IMG20241026073502.jpg
    90,5 KB · Προβολές: 49
Last edited:
Τελικά κατάφερα και το έβγαλα το τσοκ. Όταν ο Κυπρίδημος λέει ότι το κολλημένο τσοκ θέλει υπομονή κάτι ξέρει. Το λέω επειδή ναι μεν για να το βγάλω έβαλα την κάννη σε μόρσα και επεξέτεινα τα χερούλια του τσοκόκλειδου για να μπορώ να βάλω μεγαλύτερη δύναμη αλλά, πιστεύω ότι τελικά, τον κυριότερο ρόλο τον έπαιξε το ότι την τελευταία εβδομάδα έβαζα καθημερινά λάδι στο τσοκ που στο χρονικό αυτό διάστημα μπόρεσε και πέρασε στα πάσα του.

Οντως Λεωνίδα η κάννη είναι των 66 εκ και το μοντέλο είναι η special purpose που διάβασα ότι έχει την ίδια γεωμετρία με την sportsman αλλά το τσοκ είναι το 3* Μ , όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ( αν φαίνεται).

Για λαγό, φάσα και παπιά που κυνηγάω σκέφτομαι να πάρω ένα φιδίσιο MR . Επίσης το kicks το LF είναι μια σκέψη αλλά επειδή είναι ported και η κάννη είναι σχετικά κοντή φοβάμαι μήπως έχω θόρυβο και σφυρίγματα. Το κυριότερο είναι ότι και τα δύο προεξέχουν από την κάννη και θεωρώ ότι ξεκολλάνε πιο εύκολα ( ε άμα καείς στην σούπα φυσάς και το γιαούρτι 🙂).
Εμένα το Kicks μου τρυπάει τα αυτιά σε κάννη 71 εκατοστά χωρίς porting. Μόνο με ωτοασπιδες το αντέχω.

Χρόνια πολλά Μήτσο. Να είσαι πάντα καλά.

Η special purpose έχει 89άρα θαλάμη;

Κύριοι καλησπέρα!

Θέλω τη γνώμη σας πάνω στο εξής:

Υπάρχει σημαντικό βλητικό μειονέκτημα σε μια "σκαμένη" κάνη εξ αιτίας χρήσης εν συγκρίση με την ίδια κάνη νέα;

Υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός παλαιότερων όπλων για τα οποία (αν και μηχανικά εντάξει) δεν μπορούν να βρεθούν πιθανόν νέες κάνες ώστε να συνεχίσουν τη πορεία τους.

Τα κρεμάμε πάνω από το τζάκι ή όσο μας δίνει το οκ οπλουργός να τα κυνηγίσουμε τα βγάζουμε βόλτα στα βουνά;

Φίλε μου δεν θα μου εκανε ποτέ εντύπωση αν η μπερετα ρίξει μερικά σκάγια στην μπενελι αλλά εδώ κάτι δεν μαρεσει.

Η πάνω φαίνεται πολύ μαζεμένη τουφεκια παρόλα αυτά με λιγότερα σκάγια δεν σου φαίνεται παράξενο ? δείχνει σαν να έχουν μπει σχεδόν όλα στο χαρτί

Κύριοι καλησπέρα!

Υπάρχει σημαντικό βλητικό μειονέκτημα σε μια "σκαμένη" κάνη εξ αιτίας χρήσης εν συγκρίση με την ίδια κάνη νέα;

Υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός παλαιότερων όπλων για τα οποία (αν και μηχανικά εντάξει) δεν μπορούν να βρεθούν πιθανόν νέες κάνες ώστε να συνεχίσουν τη πορεία τους.

Τα κρεμάμε πάνω από το τζάκι ή όσο μας δίνει το οκ οπλουργός να τα κυνηγίσουμε τα βγάζουμε βόλτα στα βουνά;
Υπάρχει τρόπος να "αλλάξεις" και κάννη,απλά κοστίζει!
Sleeving
https://oplognosia.com/?p=8146

Φυσικά μπορεί απλά μ ένα "γυάλισμα" να είσαι οκ...
Είναι θέμα αντοχής υλικών! Αν υπάρχει περιθώριο στο υλικό (πάχος) της κάνης και στο μέγεθος της ζημιάς.

Γενικά ,το φθαρμένο όπλο,το πας να το τσεκάρει ένας οπλουργός,που θα σου πει τι χρήση μπορεί να έχει.

Κύριοι καλησπέρα!

Είναι πολύ Γενικό αυτό που λες δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει. Κάθε κάνη που πρέπει να γίνει επέμβαση για τον άλφα βήτα λόγο ο οπλουργος θα κρίνει πρώτα αν είναι οκ από άποψη ασφάλειας πάχος κτλ.

Και μετά με δοκιμές θα δεις που έχει πάει βλητικα και εκεί αποφασίζεις

Φίλε μου δεν θα μου εκανε ποτέ εντύπωση αν η μπερετα ρίξει μερικά σκάγια στην μπενελι αλλά εδώ κάτι δεν μαρεσει.

Η πάνω φαίνεται πολύ μαζεμένη τουφεκια παρόλα αυτά με λιγότερα σκάγια δεν σου φαίνεται παράξενο ? δείχνει σαν να έχουν μπει σχεδόν όλα στο χαρτί

screen shot pc
Αυτό το το ΤΣΆΙ το περίμενα χρόνια
Κερασμένο λοιπόν 🥰
66αρες κάννες και από ότι διαβάζω και ίδιο αυλο18.5 γράφουν
Εισαι σίγουρος πως κ τα 2 φυσιγγια που εριξες, εχουν ακριβως τον ιδιο αριθμό (πλήθος) σκαγίων..;;;

Υ.Γ. 1 Στα συγκεκριμενα, υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις στις ταχύτητες...
Υ.Γ. 2 Κανε την ιδια δοκιμή με nsi Due sporting π.χ...
Θα ειχε ενδιαφερον....ωραιες βολες ειναι.

screen shot pc
Αυτό το το ΤΣΆΙ το περίμενα χρόνια
Κερασμένο λοιπόν 🥰
66αρες κάννες και από ότι διαβάζω και ίδιο αυλο18.5 γράφουν
Εμένα δεν μου βγάζει νόημα. Η τουφεκιά της Μπενελι φαίνεται στενότερη στο μάτι. Από κάθε τουφεκιά λείπουν 50 περίπου σκάγια. Δεν μπορεί να εξαφανίστηκαν από το χαρτί... Εκτός αν είναι νο 7½ και είναι όλα όσα βλέπουμε.

Εισαι σίγουρος πως κ τα 2 φυσιγγια που εριξες, εχουν ακριβως τον ιδιο αριθμό (πλήθος) σκαγίων..;;;

Υ.Γ. 1 Στα συγκεκριμενα, υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις στις ταχύτητες...
Υ.Γ. 2 Κανε την ιδια δοκιμή με nsi Due sporting π.χ...
Θα ειχε ενδιαφερον....ωραιες βολες ειναι.
Τα ίδια είναι τα χαρτιά αυτά απλά είναι από τετράγωνες μπαλετες πιο μεγάλα και φαίνεται έτσι

Εμένα δεν μου βγάζει νόημα. Η τουφεκιά της Μπενελι φαίνεται στενότερη στο μάτι. Από κάθε τουφεκιά λείπουν 50 περίπου σκάγια. Δεν μπορεί να εξαφανίστηκαν από το χαρτί... Εκτός αν είναι νο 7½ και είναι όλα όσα βλέπουμε.
19σκαγια είναι για την ακρίβεια σιγά το πράγμα απλά είναι και η φωτογραφία έτσι

Εμενα παντως χωρις παρεξηγηση,γουστα ειναι αυτα αλλωστε,πιο πολυ μ'αρεσει η ντουφεκια απο τo benelli...ετσι οπως τις ειδα και τις δυο χωρις να παρατηρησω λεπτομερειες η πρωτη εντυπωση αυτη ηταν...
Φίλε δεν υπάρχει παρεξήγηση.
Το ένα όπλο είναι 15 χρόνων έτσι.
Και στο χαρτί στα ποσοστά απέδωσε καλύτερα και το άλλο είναι 2022 μοντέλο και δικαννο

Back