Θοδωρή τί δεν σου άρεσε στου κενταυρου το 28ρι ; απλά ερώτηση για να μάθω ,,μιας και δεν τα εχω ρίξει σε κυνήγι μόνο καμια 15 φυσίγγια και αυτά δανεικά στο σκοπευτήριο
για τα Velox δεν ταίριαξε τελικά πάμε παρακάτω
Παύλο να σου πω τι είδα εγώ.
Από τον απρίλη μέχρι την έναρξη είχα ρίξει στο σκοπευτήριο τουλαχιστον 6 κούτες κένταυρος , απόλυτα ικανοποιημένος .
Λίγο πριν την έναρξη πήρα μία κούτα και για τα τρυγόνια και αργότερα για τις τσίχλες. Τελικά λόγω απουσίας τρυγονιών έριχνα σε καρακάξες και παρατήρησα λοιπόν το εξής περίεργο. Κάποιες έπεφταν "στουπί" , κάποιες άφηναν έναν ουρανό πούπουλα και άντε γειά. Όσα φυσίγγια άφηναν καθαρή κάννη , το πουλί "στουπί" , όσα άφηναν βρώμικη κάννη το πουλί έφευγε. Από την ίδια κούτα την ίδια ημέρα και ώρα.
Παραξενεμένος άλλαξα φυσίγγια και έβαλα τα 24γρ. τραπ πάλι κένταυρος που είχα όμως από παλιά. Όλα τα πουλιά ξερά και οι κάννες καθαρές.
Στα φυσίγγια που έριχνα στο σκοπευτήριο , επειδή είμαι λίγο "κολημμένος" με την καθαρή κάννη , δεν είχα παρατηρήσει ποτέ βρώμες. Μάλιστα σταμάτησα τα NSI PRIMA γιατί έβγαζαν πολύ βρώμα.
Σημειώνω εδώ ότι το ίδιο ακριβώς παρατήρησε και το φιλαράκι που πάμε μαζί με το οποίο μοιραστήκαμε την κούτα.
Επίσης είδα και τεράστιες διαφορές σε κατανομή σε χαρτί ( έκανα δοκιμές να δω τι γίνεται ) μεταξύ των "καθαρών" και των "βρώμικων". Τα βρώμικα ήταν σαν να είχες 4* ενώ τα καθαρά 2* ( έριχνα με 2*)
Τώρα τι γίνεται δεν ξέρω , δεν έχω και πολλές γνώσεις στα φυσίγγια . Αλλά κάποιοι φίλοι που ξέρουν κάτι παραπάνω μου είπαν ότι ή έχει διαφορετικές μπαρούτες ή το "κλείσιμο" δεν είναι σταθερό.
Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά χαλάστηκα παρα πολυ.