Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ε ναι νταξει... Ο λαγας που βγαινει στο βουνο με τα σκυλακια του εχει ψυχολογικα. Ο τσιχλας που παει και χαμηλοτουφεκαει τις τραυματισμενες μεσα στα λιοστασια που δουλευει ο κοσμακης απο νοεμβρη μεχρι φλεβαρη εχει σωας τας φρενας
Μάλλον έχεις μπερδευτεί και δεν τοποθέτησε σωστά .Σίγουρα η τσίχλα δεν σε βάζει σε όλη αυτή τη διαδικασία που σε βάζουν αλλά θηράματα ,δηλ όπου και να καθίσεις θα τουφεκισεις σε καθαρά καρτερία δε χρειάζεσαι σκυλί και δεν μπαίνεις σε όλες αυτές τις διαδικασίες που ανέφερες παρακολούθηση τοποθέτηση ,κατάλληλο σκυλί κατάλληλο καρτέρι κτλ.Αλλα λόγο πληθώρας ντουφεκιων και μεγέθους θηράματος ελιγμών κτλ η τσίχλα είναι σκοπευτικό σχολείο για το κυνηγο και αποδεδειγμένα οι τσιχλοκυνηγοι τουφεκανε καλύτερα από την πλειοψηφία των υπολοίπων .Τώρα όσον αφορά ότι σίγουρα προτιμάς 1 πέρδικα η μία μπεκάτσα η μία φάσα από ότι 5/10 τσίχλες επειδή αυτές είναι σε πλειοψηφία και τις βρίσκεις εύκολα δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογο θήραμα γιατί σου προσφέρει σκοπευτική βελτίωση και εκτός αυτού πολλά χρόνια πίσω οι τσίχλες και τα ορτύκια ήταν βασιλικά εδέσματα και μαγειρεύοονταν και τρογωνταν μόνο από τους λεγόμενους ευγενείς.Που το ορτυκακια είναι το ευκολότερο θήραμα στο πλανήτη έχω σκοτώσει και με το Φλομπέρ δηλ όσοι είναι ορτύκοκυνηγοί δεν είναι κυνηγοί είναι μόνο οι υπόλοιποι που ντουφεκανε στόχους 1x1

Eξαιρετικά καί τα 2 φυσίγγια .Αλληλοσυμπληρώνονται .
To GM3 fast είναι πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά με το classica .
Ίσως δικαίως κάποιοι να γελάσουν .
Στην ουσία του λείπει μόνο ο antigelo .;)
Το παλιό maionchi tordo είχε και αυτό antigelo.

Last edited:
Δεν κατανοείς τίποτα ούτε σέβεσαι τιποτα. Έχεις δύο μέρες τώρα που το παίζεις βασιλικοτερος του βασιλέως και κρίνεις και κατακρινεις και δεν λες απλώς την αποψη σου. Θα ήθελα να σου γράψω πολλά άλλα έχω καλύτερα πράγματα να κανω. Το μόνο που έχω να σου πως είναι αν κυνηγάς και ψαρευεις για να σε υπολογίζουν οι άλλοι όπως γράφεις , πάτα φρένο και παρτο αλλιώς γιατί θα βρεις....

Μάλλον έχεις μπερδευτεί και δεν τοποθέτησε σωστά .Σίγουρα η τσίχλα δεν σε βάζει σε όλη αυτή τη διαδικασία που σε βάζουν αλλά θηράματα ,δηλ όπου και να καθίσεις θα τουφεκισεις σε καθαρά καρτερία δε χρειάζεσαι σκυλί και δεν μπαίνεις σε όλες αυτές τις διαδικασίες που ανέφερες παρακολούθηση τοποθέτηση ,κατάλληλο σκυλί κατάλληλο καρτέρι κτλ.Αλλα λόγο πληθώρας ντουφεκιων και μεγέθους θηράματος ελιγμών κτλ η τσίχλα είναι σκοπευτικό σχολείο για το κυνηγο και αποδεδειγμένα οι τσιχλοκυνηγοι τουφεκανε καλύτερα από την πλειοψηφία των υπολοίπων .Τώρα όσον αφορά ότι σίγουρα προτιμάς 1 πέρδικα η μία μπεκάτσα η μία φάσα από ότι 5/10 τσίχλες επειδή αυτές είναι σε πλειοψηφία και τις βρίσκεις εύκολα δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογο θήραμα γιατί σου προσφέρει σκοπευτική βελτίωση και εκτός αυτού πολλά χρόνια πίσω οι τσίχλες και τα ορτύκια ήταν βασιλικά εδέσματα και μαγειρεύοονταν και τρογωνταν μόνο από τους λεγόμενους ευγενείς.Που το ορτυκακια είναι το ευκολότερο θήραμα στο πλανήτη έχω σκοτώσει και με το Φλομπέρ δηλ όσοι είναι ορτύκοκυνηγοί δεν είναι κυνηγοί είναι μόνο οι υπόλοιποι που ντουφεκανε στόχους 1x1ι

Γα να λεμε την αληθεια που τοσα χρονια αγνοουμε, την τσιχλα μπορεις να τη βρεις Π Α Ν Τ Ο Υ. Εξω απο τον ΟΤΕ στο Μαρουσι, στο βοτανικο, στα παρκα, στις πλατειες, στις αυλες, στις σκεπες, στις ελιες, στις πορτοκαλιες, στα ρουμανια, στα πλατανια, στους κισσους, στα ποταμια, στα τριφυλια, στα κεδρα, στις γκορτσες και οπως και στο σκοπευτηριο ριχνεις ενα σκασμο φυσιγγια. Πας λοιπον για λαγο, ριχνεις 3 με την καραμπινα και παπαλα, λουης ο λαγος... Πας για γουρουνια και περναει το καπρι στον αερα σα σηφουνας. Δεν προλαβαινεις καν να ριξεις... Πας για φασσες και ολες οι τουφεκιες ειναι πισω τους και απορεις... Πας για τρυγονια και παπαλα , βαζεις τα κλαματα , ολες οι τουφεκιες πισω... Η κυνηγετικη σκοποβολη θελει εμπειρια και πανω απ' ολα υπομονη. Να ισιωσει πρωτα και μετα ριχνεις. Αρα η τσιχλα ειναι εξικοιωση με το οπλο σου. Σαν να πηγαινεις δηλαδη σκοπευτηριο. Αυτο. Κατ' εμε τιποτα περισσοτερο.

Όχι, δεν πρέπει να είχε.
Το βρήκα, το είχε γράψει ο @tasos hunter στο θέμα 'Επιλογή φυσιγγίου για δύσκολες καιρικές συνθήκες' σελ.3 ότι το παλιο maionchi tordo είχε συγκεντρωτήτα αποσπώμενου πάτου. Μετά μπήκε ο nsi gt

Ρε παιδιά εγώ δεν έχω ούτε χώρο ούτε χρόνο για σκυλο. Επίσης μετακόμισα Αθήνα πρόσφατα και δεν γνωρίζω ούτε περάσματα ούτε καρτερια για κανένα θήραμα και δεν έχω και παρέα που να γνωρίζει ώστε να πάω μαζί τους να μάθω κυνηγότοπους. Οπότε τι άλλο μπορώ να κυνηγισω εκτός από τσίχλα περπατητο. Είναι το μόνο θήραμα που μπορείς να κυνηγισει χωρίς σκύλο χωρίς να γνωρίζεις κυνηγότοπους και καρτερία και να ευχαριστήσεις τουφεκιές. Στα άλλα θηράματα μπορεί να πηγαίνεις κάθε μέρα και τουφεκιά να μην ρίξεις.

Όχι, δεν πρέπει να είχε.

IMG_20220814_124831.jpg

Ποιο ήταν το κυνηγετικό η σκοπευτικο της φυσιγγι που δεν τον είχε......
Αργότερα η nsi τον χρησιμοποίησε επιλεκτικά....

......πανακριβα ρε....
Αυριο εγκώ κεράσει... .yelling.

View attachment 53381

Αυτο το έριχνα τότε με αχρωμίωτο πλαγιόκαννο με τσοκάρισμα 1-3. Κεραυνός

View attachment 53381

Αυτό μάλιστα...ε ρε τι μου θύμησες τωρα... Τα έριχνα πιτσιρικάς με την centro, σε μια καλή μέρα στην Πελασγία, μου φώναζαν απο πάνω μου απο ένα καρτέρι, ρεεε διόδια έχεις βάλει ασε να ανέβει τίποτα προς τα πάνω! Τουφεκαγες το πουλί ή επεφτε ξερό χωρις αίματα ή θα συνέχιζε αν δεν το έπαιρνες!

Αυτό μάλιστα...ε ρε τι μου θύμησες τωρα... Τα έριχνα πιτσιρικάς με την centro, σε μια καλή μέρα στην Πελασγία, μου φώναζαν απο πάνω μου απο ένα καρτέρι, ρεεε διόδια έχεις βάλει ασε να ανέβει τίποτα προς τα πάνω! Τουφεκαγες το πουλί ή επεφτε ξερό χωρις αίματα ή θα συνέχιζε αν δεν το έπαιρνες!
Αρε Πελασγία‼️εκει έχασα μια τρίκιλη τσιπούρα κ στο καπάκι μια 800ισια‼️(φοκινμουλτιχουξ)

Εχει θηραματακια αξιολογα και η Αττικη. Αλλα θελει ορεξη και μερακι το κυνηγι. Περιορειστε τα εξοδα που σας βαζουν να κενετε οι γυναικες. Ολα αυτα αχρηστα ειναι. Πατηστε ποδι και εξοικονομειστε χρηματα να φχαριστειθειτε το χομπυ σας.
Δάσκαλε εγώ να το αναφέρω σπίτι αυτό που λες, αλλά το ξύλο θα το μοιραστούμε ή.... :p

Status
Not open for further replies.
Back