Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Τι "χρόνο ραφιού" έχουν άραγε οι πυρίτιδες πριν αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά τους;
Συμβωνω με τα παιδια πιο πανω...αν η πυριτιδα, δεν επιρεαστει απο υγρασία, ζει σαν τον κόρακα...τα σκαγια, ειναι πιο ευαίσθητα στην μακροχρόνια υγρασία...θαμπώνουν, κ αποκτούν άλατα, τα οποια, τους προκαλεί διάβρωση....

Γνωρίζω ότι οι εκρηκτικές ύλες γίνονται ασταθείς με την πάροδο του χρόνου. Οι κυνηγετικές πυρίτιδες βέβαια δεν είναι στην ίδια κατηγορία αλλά και πάλι... Χημικές συστάσεις είναι.
Λεωνίδα πολύ γρήγορο ψάξιμο ...

https://www.alliantpowder.com/getting_started/safety/storage_handling.aspx

Shelf-life Prediction of Single-Base Propellants
At normal storage temperature of 21-30^{\circ}C, propellants should have a safe shelf-life of 140 years, and a minimum of 35 years. It is necessary to consider the temperature range in ammunition storage areas to predict propellant shelf-life more accurately.

Shelf-life Prediction of Double-Base Propellants
Safe storage life criterion
50% decreased in effective stabilizer content
39.7 years
20% decreased in impact resistance 11.7 years

WHAT IS THE ESTIMATED SHELF LIFE OF GUN POWDER?
The estimated shelf-life of Vihtavuori gun powders is a minimum of 10 years, if stored and sealed in its original containers at a temperature of circa 20°C/ 68°F and a relative humidity of 55-65 %.

Λιγάκι αλλοπρόσαλλα αλλά κοινό χαρακτηριστικό ότι οι πυρίτιδες μπορούν να μείνουν ανέπαφες για πολλές δεκαετίες με σωστή αποθήκευση ...

Η θερμοκρασία αποθήκευσης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Και το κερασάκι
alliant-water-jar.jpg

Λεωνίδα πολύ γρήγορο ψάξιμο ...

https://www.alliantpowder.com/getting_started/safety/storage_handling.aspx

Shelf-life Prediction of Single-Base Propellants
At normal storage temperature of 21-30^{\circ}C, propellants should have a safe shelf-life of 140 years, and a minimum of 35 years. It is necessary to consider the temperature range in ammunition storage areas to predict propellant shelf-life more accurately.

Shelf-life Prediction of Double-Base Propellants
Safe storage life criterion
50% decreased in effective stabilizer content
39.7 years
20% decreased in impact resistance 11.7 years

WHAT IS THE ESTIMATED SHELF LIFE OF GUN POWDER?
The estimated shelf-life of Vihtavuori gun powders is a minimum of 10 years, if stored and sealed in its original containers at a temperature of circa 20°C/ 68°F and a relative humidity of 55-65 %.

Λιγάκι αλλοπρόσαλλα αλλά κοινό χαρακτηριστικό ότι οι πυρίτιδες μπορούν να μείνουν ανέπαφες για πολλές δεκαετίες με σωστή αποθήκευση ...

Η θερμοκρασία αποθήκευσης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Και το κερασάκι
View attachment 66992
Γιαυτο εχω γ@μιση τα γιαλινα βαζα,και της παλιες δαρμηζανες .big smile.

Ολα είναι πάνω από 30 ετών.
Ιμπεριαλ το εργοστάσιο έχει κλίσει από το 1976 αρα τα φυσίγγια είναι σχεδόν 50 ετών
Που πυρπόλησα τον ντενεκέ... κάπου εδώ διάβασα πριν καιρό ότι κάποιος έκανε μετρήσει σε κανονάκι παλιό φυσίγγι και είχε 1400bar αν θυμάμαι καλά.

Εδω δείτε το σκίσιμο στο πλαστικό.
add photos online
Εδω το σκάσιμο στο μέταλλο.

Εδω τα Λάμπρο παλα πόσα χρόνια ήταν στο ράφι δεν ξέρω τα είχα και εγώ στο γιλέκο για αρκετό καιρό.
ξεραθηκε το πλαστικο.

Σίγουρα, αλλά τα 64gr έχουν διπλάσια σκάγια σε αριθμό στο ν10!🤣🤣
Ναι αλλά ξέχασες ότι είμαι ένθερμος υποστιρικτής της βλητικής κατωτερότητας ... και δεν ρίχνω ποτέ πάνω από 36,5m.
🤪
.sarcastic.

Αν χρειαστεί να ρίξω μακρυά, πχ στα 36,6m βάζω φυσίγγι που δεν μασάει από μέτρα ούτε από κάνες ...
🤪
😂😂😂😂😂😂😂

Ναι αλλά ξέχασες ότι είμαι ένθερμος υποστιρικτής της βλητικής κατωτερότητας ... και δεν ρίχνω ποτέ πάνω από 36,5m.
🤪
.sarcastic.

Αν χρειαστεί να ρίξω μακρυά, πχ στα 36,6m βάζω φυσίγγι που δεν μασάει από μέτρα ούτε από κάνες ...
🤪
😂😂😂😂😂😂😂
Και εγώ μια απ'τα ίδια!! Γι αυτό και στο προηγούμενο ποστ μου, παρουσίασα τρία καλά φυσίγγια για τσίχλες!!🤣🤣🤣

Εεεε να βάλω και εγώ ένα τσιχλοφύσιγγο τότε ...

View attachment 67082
Λένε τίποτα? Ή όλες κοψοφτερες?!

Πάντως, πέραν της πλάκας, με τη συγκέντρωση του συγκεκριμένου φυσιγγίου, αν είσαι κέντρο, παίρνεις και τσίχλες σε πολύ μεγάλες αποστάσεις!!

Γνωρίζω ότι οι εκρηκτικές ύλες γίνονται ασταθείς με την πάροδο του χρόνου. Οι κυνηγετικές πυρίτιδες βέβαια δεν είναι στην ίδια κατηγορία αλλά και πάλι... Χημικές συστάσεις είναι.
Μετά από κάποια ατυχήματα από το Βιετνάμ και μετά οι ασταθείς ύλες έχουν αντικατασταθεί από νέες πιο ανθεκτικές και πιο ασφαλής στον χρόνο. Επίσης οι πυριτιδες αντέχουν πολλά χρόνια αν αποθηκευτούν σε ιδανικές συνθήκες. Έχω παραδείγματα πολλά από σύνθετα πυρομαχικά φορητού οπλισμού με 70 και 90 έτη στην πλάτη. Περισσότερο με αγχωνει η κατάσταση του παφυλα στο πέρασμα του χρόνου στο κυνηγετικό φυσίγγι. Αυτό δεν το γνωρίζω.

Μετά από κάποια ατυχήματα από το Βιετνάμ και μετά οι ασταθείς ύλες έχουν αντικατασταθεί από νέες πιο ανθεκτικές και πιο ασφαλής στον χρόνο. Επίσης οι πυριτιδες αντέχουν πολλά χρόνια αν αποθηκευτούν σε ιδανικές συνθήκες. Έχω παραδείγματα πολλά από σύνθετα πυρομαχικά φορητού οπλισμού με 70 και 90 έτη στην πλάτη. Περισσότερο με αγχωνει η κατάσταση του παφυλα στο πέρασμα του χρόνου στο κυνηγετικό φυσίγγι. Αυτό δεν το γνωρίζω.
Στο Βιετνάμ που έπεφταν οι Ναπάλμ σαν στραγάλια είχαν ατυχήματα από ασταθής ύλες?

Status
Not open for further replies.
Back