Με το Baikal τα έριξες Τάσο; Δεν έβαλες και καμιά φωτό ένα γεμάτο φυσίγγι να δούμε πως είναι ... Μήπως είναι πολύ βαθιά ρελιασμένα; Πάντως αυτό το φαινόμενο δεν συνάδει με τα στοιχεία που δίνει στο site του: 650 bar, 405 m/sec !!! .xm.
Ξέρεις τι διασπορέα έχουν; Ελικοειδή χωρίς πτερύγια; Αν είναι έτσι, μπορεί να οφείλεται στο ότι τα (απροστάτευτα περιφερειακά) σκάγια τρίβονται έντονα στα χείλη του κάλυκα ... Βλέπεις, ο σταυρός που παρεμβάλλεται ανάμεσα στα σκάγια εμποδίζει όσο νάναι την "ροή" τους, την ολίσθηση και μετατόπιση μεταξύ τους, και δυσκολεύεται να στενέψει η στήλη και να περάσει από τον κώνο, με αποτέλεσμα να πιέζονται στην περιφέρεια του κάλυκα, περισσότερο από ότι σε ένα απλό φυσίγγι χωρίς διασπορέα. Έτσι, και αυξάνεται η πίεση, και διατηρείται στο peak της λίγο παραπάνω χρόνο νομίζω, μέχρι "να καταφέρει" η γόμωση να περάσει στον αυλό, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται ο κάλυκας και, ανάλογα με την ποιότητα του και αν είναι και πολύ φρεζαρισμένος (πολύ λεπτό χείλος) η τριβή των σκαγιών μπορεί να προκαλέσει αυτό το μάσημα-φάγωμα στα χείλη... Δεν ξέρω κι εγώ, προσπαθώ να βρω μια εξήγηση .... .xm.
Εμένα αυτό το φαινόμενο, μασημένα-μισοφαγωμένα χείλη, μου έχει τύχει μόνο σε 36άρια φυσιγγάκια, (με τον κοντό κάλυκα 65 χιλ. και το κοντό μέταλλο 8 χιλ.), αν θυμάμαι καλά 3ΑΑΑ πρέπει να ήταν ...
Ρίξε τα και με την Mossberg που έχει φαρδύτερο αυλό και κώνο, να δούμε αν τα κάνει το ίδιο !!!