Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα η ευκολία επαναγέμισης Γιάννη έχεις δίκιο.
Ένας από τους λόγους που δεν σταυρώνω πουλί με τη Μπαϊκαλάρα μου είναι ότι η επαναγέμιση είναι προβληματική σε αυτό το ξερακιανό όπλο για εμένα. Καταρχήν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω και τα δύο χέρια για να το ανοίξω, να βγάλω τα φυσίγγια, να τα βάλω στην τσέπη, να πάρω τα καινούργια από τη ζώνη, να τα βάλω μέσα, να κλείσω το όπλο και επιτέλους να σηκώσω ξανά το βλέμμα στον ουρανό. Ότι τσίχλα περνούσε μας έχει αφήσει προ πολλού.
Αντίθετα στο Μπενέλλι τα μάτια δεν ξεκολάνε από τον ουρανό. Το δεξί χέρι σε ελάχιστο χρόνο παίρνει τα καινούργια φυσίγγια, τα βάζει μέσα, κατεβάζει το κλείστρο και με τα μάτια πάντα στον ουρανό.
Οι περισσότερες κινήσεις και η γενικότερη αναστάτωση του δίκαννου στην επαναγέμιση, ίδιως στο Μπαικάλ, με ενοχλεί. Στο 20άρι μου το ισπανικό αντιθέτως επειδή είναι πιο λεπτεπίλεπτο και μανετζέβολο και το όπλο αλλά και τα φυσίγγια, η επεναγέμιση είναι πιο γλυκιά.
Ιδανικά θα ήθελα να κυνηγάω με καραμπίνα με 10 φυσίγγια στην αποθήκη και να είμαι ήρεμος, γαλήνιος και προσηλωμένος στον ουρανό και να επιλέγω τί θα τουφεκίσω με επιλεγμένες μονοτουφεκιές. Έτσι θα ξόδευα λιγότερα φυσίγγια ανά κυνήγι και θα τουφεκούσα μόνο ότι μου ερχόταν βολικά.