Γνώμες Φυσιγγίων Αρχείο

• Thread starter Thread starter Evri15metri
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημέρα παιδιά! Η έλλειψη υλικών γόμωσης φυσιγγίων είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς δεν έχω μιλήσει με ένα κατασκευαστή φυσιγγίων που να μην μου αναφέρει ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σε υλικά...γι αυτό και οι τιμές είναι στα ύψη...
Ειναι σε ελειψη τα ιταλικα υλικα οχι ολλα !! ( μαζι και τις μαξαμ) ειπαμε εχει και αλλου πορτοκαλιες αλλα οι δικοι μας τραβανε τις που@@@οτριχες τους και χορευουν με οτι τους τραγουδανε οι ιταλοι , γιατι κανενας δεν κανει εισαγωγη απο αλου πχ φινλαvδια (vihtavuori) βουλγαρια , Σερβια !! Ρωσια!!!! Και ποιος ξερει και ποσες αλλες χωρες εχουν μπαρουτοκατασκευαστες!

Ο σύντροφος 🤣

Τι 2 τι 3 ? Δεν .sex hard..sex hard.ται.
Ψηλά το ηθικό βρε γατάκια ... τι πάθατε ?
Δεν έχεις άδικο !!! Όταν κυνηγάς με αυτογεμες το κανης για το πλεονέκτημα που σου δένει στην 3 ντουφέκια που εινσι πολύ χρήσιμοι σε ορισμένα κυνήγια

Δεν έχεις άδικο !!! Όταν κυνηγάς με αυτογεμες το κανης για το πλεονέκτημα που σου δένει στην 3 ντουφέκια που εινσι πολύ χρήσιμοι σε ορισμένα κυνήγια
Μόνο σε μπουλούκια και γουρούνια είναι βασικά χρήσιμο.
Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη.

Καλημέρα σε όλους ...

Καλημέρα παιδιά! Η έλλειψη υλικών γόμωσης φυσιγγίων είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Δυστυχώς δεν έχω μιλήσει με ένα κατασκευαστή φυσιγγίων που να μην μου αναφέρει ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σε υλικά...γι αυτό και οι τιμές είναι στα ύψη...
οποτε να μην λεμε δικες μας υποθεσης και θεωριες , οτι βαλετε ιδιογωμοση τα οπλα , και οι κυνηγοι γενικα , και να μας στεναχωρουν και ανχωνουν , και στο τελος να γεμισουμε υλικα , που μερικα απο αυτα ισως δεν τα χρησιμοποιησουμε ποτε

Το μεγάλο πλεονέκτημα των αυτογεμων είναι η ευκολία επαναγεμισης,όχι το συν φυσιγγι.
Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα η ευκολία επαναγέμισης Γιάννη έχεις δίκιο.
Ένας από τους λόγους που δεν σταυρώνω πουλί με τη Μπαϊκαλάρα μου είναι ότι η επαναγέμιση είναι προβληματική σε αυτό το ξερακιανό όπλο για εμένα. Καταρχήν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω και τα δύο χέρια για να το ανοίξω, να βγάλω τα φυσίγγια, να τα βάλω στην τσέπη, να πάρω τα καινούργια από τη ζώνη, να τα βάλω μέσα, να κλείσω το όπλο και επιτέλους να σηκώσω ξανά το βλέμμα στον ουρανό. Ότι τσίχλα περνούσε μας έχει αφήσει προ πολλού.
Αντίθετα στο Μπενέλλι τα μάτια δεν ξεκολάνε από τον ουρανό. Το δεξί χέρι σε ελάχιστο χρόνο παίρνει τα καινούργια φυσίγγια, τα βάζει μέσα, κατεβάζει το κλείστρο και με τα μάτια πάντα στον ουρανό.

Οι περισσότερες κινήσεις και η γενικότερη αναστάτωση του δίκαννου στην επαναγέμιση, ίδιως στο Μπαικάλ, με ενοχλεί. Στο 20άρι μου το ισπανικό αντιθέτως επειδή είναι πιο λεπτεπίλεπτο και μανετζέβολο και το όπλο αλλά και τα φυσίγγια, η επεναγέμιση είναι πιο γλυκιά.

Ιδανικά θα ήθελα να κυνηγάω με καραμπίνα με 10 φυσίγγια στην αποθήκη και να είμαι ήρεμος, γαλήνιος και προσηλωμένος στον ουρανό και να επιλέγω τί θα τουφεκίσω με επιλεγμένες μονοτουφεκιές. Έτσι θα ξόδευα λιγότερα φυσίγγια ανά κυνήγι και θα τουφεκούσα μόνο ότι μου ερχόταν βολικά.

Ένας από τους λόγους που δεν σταυρώνω πουλί με τη Μπαϊκαλάρα μου είναι ότι η επαναγέμιση είναι προβληματική σε αυτό το ξερακιανό όπλο για εμένα. Καταρχήν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω και τα δύο χέρια για να το ανοίξω, να βγάλω τα φυσίγγια, να τα βάλω στην τσέπη, να πάρω τα καινούργια από τη ζώνη, να τα βάλω μέσα, να κλείσω το όπλο και επιτέλους να σηκώσω ξανά το βλέμμα στον ουρανό. Ότι τσίχλα περνούσε μας έχει αφήσει προ πολλού.
Αντίθετα στο Μπενέλλι τα μάτια δεν ξεκολάνε από τον ουρανό. Το δεξί χέρι σε ελάχιστο χρόνο παίρνει τα καινούργια φυσίγγια, τα βάζει μέσα, κατεβάζει το κλείστρο και με τα μάτια πάντα στον ουρανό.

Οι περισσότερες κινήσεις και η γενικότερη αναστάτωση του δίκαννου στην επαναγέμιση, ίδιως στο Μπαικάλ, με ενοχλεί. Στο 20άρι μου το ισπανικό αντιθέτως επειδή είναι πιο λεπτεπίλεπτο και μανετζέβολο και το όπλο αλλά και τα φυσίγγια, η επεναγέμιση είναι πιο γλυκιά.

Ιδανικά θα ήθελα να κυνηγάω με καραμπίνα με 10 φυσίγγια στην αποθήκη και να είμαι ήρεμος, γαλήνιος και προσηλωμένος στον ουρανό και να επιλέγω τί θα τουφεκίσω με επιλεγμένες μονοτουφεκιές. Έτσι θα ξόδευα λιγότερα φυσίγγια ανά κυνήγι και θα τουφεκούσα μόνο ότι μου ερχόταν βολικά.
Το δίκανο θέλει αυτόματους εξωλκεις και η 10αρα θα πήγαινε κατά ριπάς συννεφο.

Και η μειωμένη ανάκρουση θα έλεγα.
Τα αη

Όλα είναι θέμα συνήθειας και βασική προϋπόθεση να σ αρέσει τ όπλο που κυνηγάς
IMG_20210918_174956.jpg

Σίγουρα η καραμπίνα παρουσιαζει ευκολία στην επαναγεμιση, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτός ο λόγος που αγοράζεται......
Αν (και αυτή) επερνε δυο φυσίγγια δεν ξέρω...τι εμπορική επιτυχια θα είχε..........

Οσο για τα δίκαννα προσωπικα δεν μου καίγεται καρφί αν θα έχουν αυτόματο η όχι εξολκεα
Ουτε κ μου έχει περασει απο το μυαλό να καταργησω την αυτόματη ασφάλεια του Baikal για να μην.........αργώ.........

ΥΓ
Τώρα είναι ωραία να μας πουν ότι επιτρέπονται πανω απο τρία φυσίγγια στα αυτογεμη....😂😂
Οχι ευχαριστουμε 😂😂😂

Γελαμε αλλά δυστυχώς τα πραγματα δεν πανε καλά...
Αν καποτε κ παρα την θέληση μας σταματήσουμε να κυνηγάμε τσιχλοκοτσυφα θα είναι μεγάλο το πληγμα για το κυνήγι γενικά... Μείωση αδειών κλπ.....

Τα αη
Όλα είναι θέμα συνήθειας και βασική προϋπόθεση να σ αρέσει τ όπλο που κυνηγάς
View attachment 73472
Έτσι μπράβο....
Να χαρω τον συντροφο.........

Status
Not open for further replies.
Back