Γνώμες Φυσιγγίων

εμενα με προσβαλει η αλλαγη μπαρουτις και η αγνοια μου μετα το τι παιρνω και η βαφες με της μπαρουτες σαν να ειναι κρατικο μυστικο και στην ουσια παλι δεν ξερεις τι παιρνεις απο την στιγμη που εχει ασταθειες σε καιρους για μενα δεν ειναι καλο το προιον ,σε αλλους μ πορει να κανει.
Ναι...Η RC μας προσβάλει...
Ο Αμερικανός ο Remington...που πινουμε νερό στο όνομά του...που γράφει ότι χρησιμοποιεί μίγμα πυρίτιδων (blended powder) χωρίς να αναφέρει ποιες και με ποια αναλογία...αυτός δε μας προσβάλει;
ή μας έχει δώσει το λόγο του ότι για 100 χρόνια δεν θα αλλάξει blend;
Παρά τις βαφές και τις αλλαγές πυρίτιδων που κάνει κατά καιρούς η RC...εγώ...έχω βρει σταθερότητα στα βλητικά χαρακτηριστικά των φυσιγγίων της...τουλάχιστον αυτά που έχω χρησιμοποιήσει-δοκιμασει (RC 32,33,34, RC jk6 34γρ. RC4)...

Το θέμα φυσίγγι βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό, γιαυτό εξάλλου υπάρχουν τόσες μικρές ή μεγάλες εταιρείες και όλες έχουν το δικό τους κομμάτι από την πίτα πωλήσεων...

Ναι...Η RC μας προσβάλει...
Ο Αμερικανός ο Remington...που πινουμε νερό στο όνομά του...που γράφει ότι χρησιμοποιεί μίγμα πυρίτιδων (blended powder) χωρίς να αναφέρει ποιες και με ποια αναλογία...αυτός δε μας προσβάλει;
ή μας έχει δώσει το λόγο του ότι για 100 χρόνια δεν θα αλλάξει blend;
Παρά τις βαφές και τις αλλαγές πυρίτιδων που κάνει κατά καιρούς η RC...εγώ...έχω βρει σταθερότητα στα βλητικά χαρακτηριστικά των φυσιγγίων της...τουλάχιστον αυτά που έχω χρησιμοποιήσει-δοκιμασει (RC 32,33,34, RC jk6 34γρ. RC4)...

Το θέμα φυσίγγι βέβαια είναι εντελώς υποκειμενικό, γιαυτό εξάλλου υπάρχουν τόσες μικρές ή μεγάλες εταιρείες και όλες έχουν το δικό τους κομμάτι από την πίτα πωλήσεων...
Πόσα κουτιά Remington έχεις ρίξει και πόσα rc?Δεν υπάρχει σύγκριση εδώ! Ως προς την σταθερότητα του rc διαφωνώ, ειδικά το rc32 θα ακούσεις χίλιες γνώμες. ( πχ το rc40 του βγάζω το καπέλο, φυσιγγαρος για κρύο καιρό. )

Πόσα κουτιά Remington έχεις ρίξει και πόσα rc?Δεν υπάρχει σύγκριση εδώ! Ως προς την σταθερότητα του rc διαφωνώ, ειδικά το rc32 θα ακούσεις χίλιες γνώμες. ( πχ το rc40 του βγάζω το καπέλο, φυσιγγαρος για κρύο καιρό. )
Το RC 40 n5 το εβαζα χρονια τριτο οταν κυνηγουσα περδικα σε ανοιχτα σπανα. Δεν θυμαμαι να ξεφυγε πουλι απο την τριτη μακρινη τουφεκια. Εφαγε και αρκετους λαγους .

Πόσα κουτιά Remington έχεις ρίξει και πόσα rc?Δεν υπάρχει σύγκριση εδώ!
Τις καλές τις εποχές...έπαιρνα Remington 35,5γρ. και τα έριχνα σε φάσσες (και όχι μόνο)...παράλληλα έριχνα και τα RC4 35 γρ...ούτε στο χαρτί, ούτε στα πουλιά επάνω είδα αξιοσημείωτες διαφορές...και η τιμή του Remington διπλάσια βέβαια...
ειδικά το rc32 θα ακούσεις χίλιες γνώμες.
Και για πιο φυσίγγι δεν έχεις ακούσει χίλιες γνώμες...και θα ακούσεις άλλες χίλιες;
Εδώ μπαρούτια από lot σε lot και αλλάζουν συμπεριφορά...
Το RC32 όσες φορές το πήρα, μου έδειξε τα ίδια χαρακτηριστικά... μαλακό, με καλές κατανομές, άνετο στο δίκαννο...
Δεν θα το έριχνα στον κάμπο της Κόνιτσας, Φλεβάρη με -5...όσες φορές όμως το έριξα στα τρυγόνια αυτήν την εποχή, στα τσιχλομπασιματα του Οκτώβρη ή το χειμώνα με ήπιο-νορμάλ καιρό ήταν αποδοτικότατο...

Βέβαια εμπορικό έχω να αγοράσω πάνω από 5 χρόνια και για τις τελευταίες αλλαγές δεν έχω άποψη...

Last edited:
Πόσα κουτιά Remington έχεις ρίξει
Ουουουουου :cool: 😂

ps
Ας κάνουν ότι αλλαγές θέλουν στα χαρμάνια τους και σε όλα τα υλικά τους αρκεί το φυσίγγι να έχει παρόμοια απόδοση με το προηγούμενο.

Όλοι ξέρουν να γεμίζουν μια συνταγή ... ελάχιστοι όμως προσέχουν τις λεπτομέρειες, τις πρώτες ύλες τους, κάνουν δοκιμές κτλ κτλ
Φυσικά δεν μπορώ να περιμένω από τον οποιοδήποτε βιοτέχνη να ελέγχει το ποσοστό αντιμονίου ή την σφαιρικότητα στα σκάγια ή το ποσοστό υγρασίας στην πυρίτιδα ή να έχει χώρο για ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης των πρώτων υλών.

Αλλά εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.
Στις λεπτομέρειες ... που κάνουν την διαφορά στο πεδίο.

Ουουουουου :cool: 😂

ps
Ας κάνουν ότι αλλαγές θέλουν στα χαρμάνια τους και σε όλα τα υλικά τους αρκεί το φυσίγγι να έχει παρόμοια απόδοση με το προηγούμενο.

Όλοι ξέρουν να γεμίζουν μια συνταγή ... ελάχιστοι όμως προσέχουν τις λεπτομέρειες, τις πρώτες ύλες τους, κάνουν δοκιμές κτλ κτλ
Φυσικά δεν μπορώ να περιμένω από τον οποιοδήποτε βιοτέχνη να ελέγχει το ποσοστό αντιμονίου ή την σφαιρικότητα στα σκάγια ή το ποσοστό υγρασίας στην πυρίτιδα ή να έχει χώρο για ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης των πρώτων υλών.

Αλλά εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.
Στις λεπτομέρειες ... που κάνουν την διαφορά στο πεδίο.
Οφείλει όμως ο κάθε βιοτεχνης που σέβεται τον εαυτό του, το προϊόν που δημιουργεί και κυρίως τον πελάτη του, να στέλνει σε βλητικό σταθμό το φυσίγγι που βγάζει, σε κάθε αλλαγή lot υλικών (και δε γίνεται κάθε μέρα αυτό, συνήθως στοκαρουν υλικά για τουλάχιστον μια σεζόν) και αναλόγως τα αποτελέσματα να συνεχίσει ή να τροποποίησει την συνταγή του, μέχρι να τη φέρει όσο πιο κοντά στα βλητικά χαρακτηριστικά που είχε και η προηγούμενη...

Έχει πάρει το αυτί μου,ότι και το Beretta outlander δεν τα πάει.....το μοναδικό οπλο της Βeretta που δεν τα πάει......τι να πω?μυστήρια πράγματα.🤠🤠
Πάντως ούτε τα Verney carron ούτε η Browning , ίσως να φταίνε τα δικά μου τουφέκια.. ίσως το νησί..ίσως και να μην πολυκανευουμε

Έχει πάρει το αυτί μου,ότι και το Beretta outlander δεν τα πάει.....το μοναδικό οπλο της Βeretta που δεν τα πάει......τι να πω?μυστήρια πράγματα.🤠🤠
Κρίση ειλικρίνειας 🤣

Οφείλει όμως ο κάθε βιοτεχνης που σέβεται τον εαυτό του, το προϊόν που δημιουργεί και κυρίως τον πελάτη του, να στέλνει σε βλητικό σταθμό το φυσίγγι που βγάζει, σε κάθε αλλαγή lot υλικών (και δε γίνεται κάθε μέρα αυτό, συνήθως στοκαρουν υλικά για τουλάχιστον μια σεζόν) και αναλόγως τα αποτελέσματα να συνεχίσει ή να τροποποίησει την συνταγή του, μέχρι να τη φέρει όσο πιο κοντά στα βλητικά χαρακτηριστικά που είχε και η προηγούμενη...
Τι θα σου μετρήσει Σπύρο ο βλητικός σταθμός εκτός από μέγιστη πίεση και ταχύτητες v2.5 ?
Ακόμα και τα ίδια να είναι σημαίνει ότι έχεις φυσίγγι με τα ίδια σκοτωτικά χαρακτηριστικά ?
Ή θα ελέγξει ο βλητικός σταθμός βασικά πράγματα πχ μέγεθος σκαγιών ?
Ερώτηση προς όλους, δεν ξέρω την απάντηση.
Οι v1 v10 είναι πιο χρήσιμες.

Τι θα σου μετρήσει Σπύρο ο βλητικός σταθμός εκτός από μέγιστη πίεση και ταχύτητες v2.5 ?
Ακόμα και τα ίδια να είναι σημαίνει ότι έχεις φυσίγγι με τα ίδια σκοτωτικά χαρακτηριστικά ?
Ο επαγγελματικος βλητικός σταθμός Βασιλη, διαβάζει το φυσίγγι "χαρτί και καλαμάρι"...για αυτόν που ξέρει να τον διαβάσει βέβαια..
Από το χρόνο καύσης καψουλιού, καμπύλη καύσης, χρόνο κάννης, ταχύτητες κ.λ.π...
Κάνουν βέβαια και δοκιμές κατανομών...
Όλες οι μεγάλες εταιρείες μέσω βλητικών σταθμών εξασφαλίζουν (ή θα έπρεπε) την σταθερότητα του προϊόντος τους...
Τώρα την παρτίδα των σκαγιών θα την ελέγξει ο ίδιος ο βιοτέχνης...
Για μένα ούτε η μία, ούτε η άλλη από μόνες τούς...
Ο συνδυασμός και των 2...
Αυτή η μέτρηση που θα σου δώσει την μικρότερη διαφορά τιμών μεταξύ V1 και V10 (μενουσες) είναι και η καλύτερη...μέσα σε αποδεκτά όρια πάντα...

Ο επαγγελματικος βλητικός σταθμός Βασιλη, διαβάζει το φυσίγγι "χαρτί και καλαμάρι"...για αυτόν που ξέρει να τον διαβάσει βέβαια..
Από το χρόνο καύσης καψουλιού, καμπύλη καύσης, χρόνο κάννης, ταχύτητες κ.λ.π...
Κάνουν βέβαια και δοκιμές κατανομών...
Όλες οι μεγάλες εταιρείες μέσω βλητικών σταθμών εξασφαλίζουν (ή θα έπρεπε) την σταθερότητα του προϊόντος τους...
Τώρα την παρτίδα των σκαγιών θα την ελέγξει ο ίδιος ο βιοτέχνης...
Γίνονται αυτά στην Ελλάδα ???

Καλησπέρα σε όλους θέλω να αγοράσω δράμια 41βολα magnum και είμαι ανάμεσα σε Remington και federal τα power shok Ποια μου προτείνετε ως καλύτερα; Είδα και τα federal τα vital shok αλλά μόνη διαφορά έχουν την επιχαλκωση και κοστίζουν 25 ευρώ και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω τόσο. Θέλω να έχω κανένα μαζί μου γιατί έχω δει πολλές φορές στο χωράφια αλεπούδες αλλά βγαίνουν στην άλλη άκρη του χωραφιού και δεν βασίζομαι να ρίξω με σκάγια λόγω αποστάσεων. Σας ευχαριστώ πολύ για την οποία βοήθεια.

Γίνονται αυτά στην Ελλάδα ???
Τι να σου πω βρε Βασίλη...δεν έχω δουλέψει σε εταιρεία κατασκευής φυσιγγίων για να ξέρω με σιγουριά...αλλά ξέρω μικρούς βιοτέχνες που στέλνουν σε βλητικούς σταθμούς μεγάλων εταιρειών για έλεγχο τα φυσίγγια τους...και κάποιους βέβαια που δίνουν συνταγές τους σε μεγάλες εταιρείες να τους τα γεμίσουν, ελέγχοντας τα ταυτόχρονα βέβαια...
Τώρα με ποια συνέπεια γίνεται αυτό...άβυσσος η ψυχή του φυσιγγοκατασκευαστή...

Κρίση ειλικρίνειας 🤣

Η γνώμη μου είναι ότι η μέγιστη πίεση και η αρχική ταχύτητα (V1 ή V1,5 ή V2,5 - ότι μετράει ο βλητικός σταθμός) είναι αρκετά στοιχεία. Αν με την αλλαγή πυρίτιδας καταφέρνει να βγάλει την ίδια ταχύτητα με την ίδια μέγιστη πίεση, τότε το φυσίγγι θα είναι ίδιο βλητικά με το προηγούμενο (σχεδόν ίδια συγκέντρωση - κατανομή - διάτρηση).
Αν με την ίδια μέγιστη πίεση βγάζει διαφορετική ταχύτητα, ή την ίδια ταχύτητα με διαφορετική μέγιστη πίεση, τότε βέβαια θα υπάρχει διαφορά στο βλητικό αποτέλεσμα, θα είναι δηλαδή άλλο φυσίγγι. Θεωρώντας βέβαια ότι τα σκάγια θα είναι ίδιου μεγέθους και ποιότητας. Αλλά αυτή είναι μια άλλη μεταβλητή ούτως ή άλλως, και αν υπάρξει διαφορά από παρτίδα σε παρτίδα σκαγιών (που συνήθως υπάρχει) θα έχει αντίκτυπο στο φυσίγγι, ακόμα και χωρίς αλλαγή πυρίτιδας.

Γενικά τα b&p δεν είναι τα αγαπημένα τον Benelli τα f2 τα έχω ρίξει και εγώ και ο φίλος μου και δεν δυστηχως, ενω όταν τα βάζει στο μερκελ τα πάει μπάλα
Τα έχω ρίξει με Browning και zabala (και με Benelli ενός φίλου). Στο κυνήγι δεν είδα ιδιαίτερες διάφορες. Σε πίνακα δεν έχω ρίξει για να έχω εικόνα, γιατί γενικά δεν δοκιμάζω τσιχλοφυσιγγα στον πίνακα 😅.

Η γνώμη μου είναι ότι η μέγιστη πίεση και η αρχική ταχύτητα (V1 ή V1,5 ή V2,5 - ότι μετράει ο βλητικός σταθμός) είναι αρκετά στοιχεία. Αν με την αλλαγή πυρίτιδας καταφέρνει να βγάλει την ίδια ταχύτητα με την ίδια μέγιστη πίεση, τότε το φυσίγγι θα είναι ίδιο βλητικά με το προηγούμενο (σχεδόν ίδια συγκέντρωση - κατανομή - διάτρηση).
Αν με την ίδια μέγιστη πίεση βγάζει διαφορετική ταχύτητα, ή την ίδια ταχύτητα με διαφορετική μέγιστη πίεση, τότε βέβαια θα υπάρχει διαφορά στο βλητικό αποτέλεσμα, θα είναι δηλαδή άλλο φυσίγγι.
Σωστό ακούγεται αλλά με την αλλαγή πυρίτιδας δεν ξέρω αν μπορούν να βγάλουν "ίδιο φυσίγγι".
Θεωρώντας βέβαια ότι τα σκάγια θα είναι ίδιου μεγέθους και ποιότητας.
Εκεί υπάρχει θέμα.
Όχι μόνο με τα μεγέθη, αλλά και το ποσοστό αντιμονίου άρα σκληρότητας, άρα διάτρησης.

Και για πιο φυσίγγι δεν έχεις ακούσει χίλιες γνώμες...και θα ακούσεις άλλες χίλιες;
Πολυ σωστα...

Αν υπάρχει ένα πραγμα που δεν πρεπει να υπάρχουν "διαπληκτισμοι"(με την καλή έννοια) αυτό είναι σίγουρα το φυσιγγι...
Το πιστευω ακράδαντα πως δεν υπάρχει επωνυμο φυσιγγι που να μην είναι καλό(και κακό συνάμα)αρκεί να πεσει στο κατάλληλο όπλο κ χέρι..
Δεν γίνεται να ταιριάζουμε με τα παντα....

Να πιασουμε κ τους καιρους?
Άλλος θα πει πως δεν αποδίδει τον χειμώνα με υγρασιες κ θελει ζέστη κ άλλος θα πει ότι έκανε θραυση με..χιονιά...

Ουτε κ ειναι για να μας "κακοφαινεται"(γενικά το λέω) όταν ακουμε το αντίθετο για το αγαπημένο μας φυσιγγι..

Για αυτό κ πας στο ωραίο σου κυνηγομαγαζακι κ ψωνιζεις ότι σου κανει κλικ χωρίς ερωτήσεις κ χωρίς πολλα πολλα...

Διαφωνείς φίλτατε πλαγιοκαννακια??

Last edited:
Έχοντας ρίξει πολλά εμπορικά, ειδικά στα 32γρ στις τσίχλες, αυτά που έχω βρει αρκετά σταθερά σε απόδοση τουλάχιστον στις συνθήκες που κυνηγάω είναι:
1. B&P classic 32gr
2. F2 classic 34gr
3. Lambro tordo 32gr
4. Rio 32gr
5. Eley alphamax 34gr
6. Lambro super tordo 32gr
7. Express 32 dorkas. Ειδικά αυτό το τελευταίο, ήταν το αγαπημένο μου τσιχλοφυσιγγο για πολλά χρόνια, μέχρι που αλλάξανε setup. Από εκεί και έπειτα, δεν μπορούσα να πάρω θήραμα. Έχω ξαναγράψει το περιστατικό με τα ίδια φυσίγγια, με ένα κουτί του παλιού και του νέου setup, την ίδια ημέρα στο ίδιο καρτέρι!
Υ. Γ ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνήσουν με τις παραπάνω διαπιστώσεις!!!😅🤣🤣
Πέτυχες και ένα καλό φυσίγγι...

Back