Γνώμες Φυσιγγίων

Εγώ κυνηγάω την Πέρδικα και με χρωμιομενο και αχρωμιωτο όπλο ,που κολλάει αυτό με το τι νούμερο σκάγια θα χρησιμοποιήσω;; Στο ένα να βάζω 9 και στο άλλο 6αρι;
Φίλε τίποτε δεν είναι τυχαίο μην το ισιώνεις.Εχω δει στοιχήματα να βάζουν με όπλα και να ντουφεκάνε σε αποστάσεις έξω από τη λογικη κάποιοι πάντα νικούσαν τα αχρωμιωτα .Και δεν ήταν θέμα σκοπευτή .

Συμφωνώ μαζί σου κυνηγάς με το καλύτερο τρόπο ξέρεις το μέρος έχεις βρει το σωστό συνδυασμό για σένα ότι καλύτερο .Δεν πρέπει να αμφισβητείται η επιτυχία των άλλων επειδή δε συμβαδίζει με τα πιστεύω τα δικά μας.Κανεις δε γνωρίζει πως κυνηγά πως σκοπεύει ,το εμπειρία έχει ,εδώ καθαρά έχουμε διαφωνία στο αν έχει διατρηση στα 40 μέτρα το 9 αρι για να καταβάλει κάποια θηράματα και λέτε όλοι όχι εγώ λέω ναι την έχει με νορμάλ καιρό .Δε θα σκάσουμε ,μάλλον εγώ θέλω όταν πηγαίνω κυνήγι να μην σκοτώνω και να κάνω βόλτα μπορεί να είναι και έτσι.
Κρίμα φίλε,κρίμα που είσαι μακριά μου και δε μπορώ και εγώ να σου έρθω. Να στήσουμε έναν κατάλογο στα 40 μέτρα να δούμε τι διάτρηση κάνει το νούμερο 6 και τι το 9 . Με χρώμιο και αχρωμιωτο με κώνους,κοκκορους και πορτινγκ και ξεπορτινγκ...Εύχομαι ότι πέρδικα χτυπάς να την βρίσκεις! Για πέρδικες μιλάμε πάντα Ε;; Στα 40 μέτρα !! Με 3-4 άστρα τσοκ όπως έγραψες. Έγινε!

3 έχω πάρει δύο σε κυνήγι ορτυκιού και έναν σε κυνήγι μπεκάτσας και άλλοι 3 μου έχουν φύγει γιατί απλά δεν τους πέτυχα όλοι με 9αρακι .
24γρ skeet (νο9½) Κένταυρος.Σέκος 20-25+αντε ακόμα λίγο μέτρα.Σπασμένα πόδια, ξερός!Τουφεκιά στα καπούλια που κρατάνε...

Κρίμα φίλε,κρίμα που είσαι μακριά μου και δε μπορώ και εγώ να σου έρθω. Να στήσουμε έναν κατάλογο στα 40 μέτρα να δούμε τι διάτρηση κάνει το νούμερο 6 και τι το 9 . Με χρώμιο και αχρωμιωτο με κώνους,κοκκορους και πορτινγκ και ξεπορτινγκ...Εύχομαι ότι πέρδικα χτυπάς να την βρίσκεις! Για πέρδικες μιλάμε πάντα Ε;; Στα 40 μέτρα !! Με 3-4 άστρα τσοκ όπως έγραψες. Έγινε!
Όχι 4 4 μπεκάτσα αυστηρά 3*μην μπερδεύεται δε συγκρίνω διάτρηση 9 με 6 απλά λέω ότι τη σκοτώνει και το 9 σίγουρα

Last edited:
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην μπερδευόμαστε...

Εχω παρει λαγο με ν9, 8,7...
Εχω παρει περδικα με ν8, 9,κ μια με ν10...
Εχω παρει φασσα με ν8...
Και τι με αυτό????

Είναι προφανές πως με αυτά τα σκάγια είχα βγει να κυνηγησω άλλο θήραμα(τσιχλοκοτσυφα)..
Αλλά εφόσον μιλάμε για κοντινές αποστάσεις τα ψιλα σκάγια δεν χαρίζουν κάστανα για να μην πω ότι είναι κ πιο αποδοτικά από τα χοντρά......

Το να λέμε ότι πχ στέκομαι στα περασματα φασσας με ν9 γιατί κάποτε έτυχε να παρω συνολικά 5-6 φασσες με μακρινές βολές από τυχερά σκαγια που πηραν μάτια, κεφάλια κ λαιμους εεεεε αυτό είναι περα για περα λάθος....

Είναι από αυτους που πιστευουν ότι δεν υπάρχει ιδανικό σκαγι για κάθε θηραμα, ουτε κ βάρος σκαγιων...
Ωστόσο υπάρχουν όρια τα οποία πρεπει να σεβόμαστε κ πάντα θα πρεπει να έχουμε κατά νου οχι τα θηράματα που καρπωθηκαμε αλλά εκείνα που πηγαν η θα πανε χαμενα από λανθασμένες επιλογές.......

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην μπερδευόμαστε...

Εχω παρει λαγο με ν9, 8,7...
Εχω παρει περδικα με ν8, 9,κ μια με ν10...
Εχω παρει φασσα με ν8...
Και τι με αυτό????

Είναι προφανές πως με αυτά τα σκάγια είχα βγει να κυνηγησω άλλο θήραμα(τσιχλοκοτσυφα)..
Αλλά εφόσον μιλάμε για κοντινές αποστάσεις τα ψιλα σκάγια δεν χαρίζουν κάστανα για να μην πω ότι είναι κ πιο αποδοτικά από τα χοντρά......

Το να λέμε ότι πχ στέκομαι στα περασματα φασσας με ν9 γιατί κάποτε έτυχε να παρω συνολικά 5-6 φασσες με μακρινές βολές από τυχερά σκαγια που πηραν μάτια, κεφάλια κ λαιμους εεεεε αυτό είναι περα για περα λάθος....

Είναι από αυτους που πιστευουν ότι δεν υπάρχει ιδανικό σκαγι για κάθε θηραμα, ουτε κ βάρος σκαγιων...
Ωστόσο υπάρχουν όρια τα οποία πρεπει να σεβόμαστε κ πάντα θα πρεπει να έχουμε κατά νου οχι τα θηράματα που καρπωθηκαμε αλλά εκείνα που πηγαν η θα πανε χαμενα από λανθασμένες επιλογές.......
Τάσο υπάρχουν και τα νούμερα και το ιδανικό σκάγι αλλά δε θα το αναλύσω παραπάνω.τυχαιες τουφεκιές πάντα μπορεί να γίνουν αλλά δεν είναι ο κανόνας

Εντάξει άστο υπάρχει κόλλημα.ειναι το μαγικό αχρωμιωτο μη ψάχνεις παραπανω

Τάσο υπάρχουν και τα νούμερα και το ιδανικό σκάγι αλλά δε θα το αναλύσω παραπάνω.
Ναι...
Για τον καθένα...
Για αυτό κ δεν υπάρχει κάτι στάνταρ...

Παράδειγμα τσίχλα

Σκάγια 8-9-10(ας μεινουμε μόνο σε αυτά..)
Βάρος 24-34γρ

Ποιος είναι ο ιδανικός κ τέλειος συνδυασμός?

Καταλαβαινεις πως το εννοώ κ τι θέλω να πω.....
τυχαιες τουφεκιές πάντα μπορεί να γίνουν αλλά δεν είναι ο κανόνας
Έτσι ακριβώς...
Ελα όμως που κάποιοι θεωρουν την τυχη ικανότητα των ψιλων(στην προκειμενη) σκαγιων κ παρασύρονται....

Ναι...
Για τον καθένα...
Για αυτό κ δεν υπάρχει κάτι στάνταρ...

Παράδειγμα τσίχλα

Σκάγια 8-9-10(ας μεινουμε μόνο σε αυτά..)
Βάρος 24-34γρ

Ποιος είναι ο ιδανικός κ τέλειος συνδυασμός?

Καταλαβαινεις πως το εννοώ κ τι θέλω να πω.....

Έτσι ακριβώς...
Ελα όμως που κάποιοι θεωρουν την τυχη ικανότητα των ψιλων(στην προκειμενη) σκαγιων κ παρασύρονται....
Όσον αφορά τη τσίχλα ναι από 8 ως 12 αλλά επειδή εδώ δεν έχουμε 11-12 τ αφοριζουμε.αν και 8 χρησ μόνο στα μπασιματα που είναι ψηλωμενες μετά που στρώνουν τα περάσματα 9-10 γιατι δε χρειάζεται κάτι αλλο

Όσον αφορά τη τσίχλα ναι από 8 ως 12 αλλά επειδή εδώ δεν έχουμε 11-12 τ αφοριζουμε.αν και 8 χρησ μόνο στα μπασιματα που είναι ψηλωμενες μετά που στρώνουν τα περάσματα 9-10 γιατι δε χρειάζεται κάτι αλλο
Βρε ξέρω τις προτιμησεις σου για τα τσιχλόσκαγα....
Έλεγα πως ήξερα κ για τα όπλα αλλά έπεσα έξω.... 🙃

Έτσι μου έλεγε και ένας φίλος για τα αγριοπερίστερα τα βάρουσε πάντα με 7αρια του λέω έρχονται 20/30 μέτρα γιατί 7 ? Εγώ με 9 κόσκινο για μακαρόνια τα περιστέρακια .
Με τα εφταρακια τα κάνεις γιουβέτσι.

Για γέλια και για κλάματα...
View attachment 92278
Ε όχι ρε φίλε. Αυτός το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Φτιάχνει φυσιγγια που τα σκάγια τους ακολουθούν τον θόρυβο και πάνε πάνω στο πουλί μόνα τους δηλαδή?
Νο12 50 μέτρα???WTF????
Αυτός δεν φτιάχνει και φυσιγγια που τα λέει Vespa? Γιατί όχι Floretta???
Από μάρκετινγκ μαμει και δερνει....

Με το καλοκαίρι που κάνει για καιρό τα τελευταία χρόνια με τσοκαρισμα φουλ η έξτρα φουλ είναι εφικτές πιστεύω κάποιες επιτυχίες στα 50 με ποιο ανοιχτό τσοκ πιστεύω θες πατεντάρισμα στην βυσματοση ,νουμ σκαγιων όχι ποιο ψιλό από 5αρι και φυσίγγια της προκοπής,αν δοκιμάσει κάποιος σε νερό να δει πόσο προστα θέλει ένα 9αρι με ένα Θώδη πχ και ενα150 από κάτω του για πυρίτιδα θα αναθεωρήσει πόσο μακριά ήταν αυτό που έριξε και πήρε την τελευταία φορά.

Δεν έχω ένα βίντεο του μπεκάκου με την Α400 σε ένα λαγό στα Σκόπια πάνω από 40 μέτρα τραβέρσα με 28 γρ 7μισαρι το έκανε μάτσο δεν είπε κιχ .Και ήταν τέτοια απόσταση η βολή .
Μήπως παίζει ρόλο και το τσοκ..; Ξέρουμε τι ήταν; Φουλ;

Back