Γνώμες Φυσιγγίων

Τελικα τα φυσιγγια του ρουμελιωτη με MB36 που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου ειναι με 38γρ. και οχι με 36...
IMG_20230814_070215.jpg
IMG_20230814_070020.jpgIMG_20230814_070529.jpgIMG_20230814_070603.jpgIMG_20230814_070646_1.jpg
Ελπιζω να βρω χρονο να σφαξω ενα και να το ανεβασω στην παρουσιαση...καθε γνωμη ευπροσδεκτη...

Τελικα τα φυσιγγια του ρουμελιωτη με MB36 που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου ειναι με 38γρ. και οχι με 36...
View attachment 76805
View attachment 76806View attachment 76807View attachment 76808View attachment 76809
Ελπιζω να βρω χρονο να σφαξω ενα και να το ανεβασω στην παρουσιαση...καθε γνωμη ευπροσδεκτη...
Απαραιτήτως να το σφάξεις........!!!!!

View attachment 76805
View attachment 76806View attachment 76807View attachment 76808View attachment 76809
Φίλε μου με mb σου είπε ότι είναι τα συγκεκριμένα? Κάτι 38αρια δικά του που είχα πάρει εγώ πριν 2-3 χρόνια ήταν για πολλααααααα μείον. Ένα είχα ρίξει και κόντεψε να μου φύγει η καραμπίνα από τα χέρια. Αν θυμάμαι καλά τα δικά μου ήταν με m92s και σύμφωνα με τον Ανδρέα έβγαζαν γύρω στα 1000bar πιέσεις.

Φίλε μου με mb σου είπε ότι είναι τα συγκεκριμένα? Κάτι 38αρια δικά του που είχα πάρει εγώ πριν 2-3 χρόνια ήταν για πολλααααααα μείον. Ένα είχα ρίξει και κόντεψε να μου φύγει η καραμπίνα από τα χέρια. Αν θυμάμαι καλά τα δικά μου ήταν με m92s και σύμφωνα με τον Ανδρέα έβγαζαν γύρω στα 1000bar πιέσεις.
Το κουτι απ'εξω ΜΒ36 γραφει,τωρα τι εχει το φυσιγγι μεσα ουτε και εγω το ξερω...θα σφαξουμε ενα και θα δουμε...
Τωρα με αυτο που μου ειπες για 1000bar με ανησυχησες κυνηγαω και με κατι τουρκικα και θα ψαχνω αλλου την κανη αλλου το κοντακι και αλλου το κλειστρο....ασε που δεν τον μπορω τον κλωτσο...θα δοκιμασω κανενα και αμα ειναι ετσι θα τα ριξω με την baikal...το πολυ πολυ θα τα βαζω στην καταψυξη απο το προηγουμενο βραδυ για να τους σπαω τον τσαμπουκα...

Το κουτι απ'εξω ΜΒ36 γραφει,τωρα τι εχει το φυσιγγι μεσα ουτε και εγω το ξερω...θα σφαξουμε ενα και θα δουμε...
Τωρα με αυτο που μου ειπες για 1000bar με ανησυχησες κυνηγαω και με κατι τουρκικα και θα ψαχνω αλλου την κανη αλλου το κοντακι και αλλου το κλειστρο....ασε που δεν τον μπορω τον κλωτσο...θα δοκιμασω κανενα και αμα ειναι ετσι θα τα ριξω με την baikal...το πολυ πολυ θα τα βαζω στην καταψυξη απο το προηγουμενο βραδυ για να τους σπαω τον τσαμπουκα...
Τι όπλο έχεις?

Τι όπλο έχεις?
Για λαγο και μπεκατσα παω με μια becaccia για καρτερι παιρνω ή μια ATA prince armi ή την Baikal mp155 (αναλογως πια δουλευει...) εχω και μια Almar αλλα μαλλον αυτη θα την πουλησω στον Βασιλη τον @gvp9000 γιατι ελεγε οτι ψαχνει καλο τουρκικο αδρανειας...

Αν είναι το ίδιο φυσίγγιο με το δικό μου που είχα πάρει τότε. Μπορεί αυτό να είναι διαφορετικό. Πάντως ο κάλυκας είναι ο ίδιος. Κάτσε να δω μήπως βρω την δοκιμη DSC_2106.JPG

Για λαγο και μπεκατσα παω με μια becaccia για καρτερι παιρνω ή μια ATA prince armi ή την Baikal mp155 (αναλογως πια δουλευει...) εχω και μια Almar αλλα μαλλον αυτη θα την πουλησω στον Βασιλη τον @gvp9000 γιατι ελεγε οτι ψαχνει καλο τουρκικο αδρανειας...
Μόνο με το baikal από 5 βαθμούς και κάτω, μην το ρίξεις τώρα.

Δεν ξέρω γιατι παραγονται (ακόμα) τέτοια φυσίγγια....
Είναι απαραίτητο να ενημερώνει ο κατασκευαστης η ο μαγαζατορας αυτόν που θέλει να τα παρει κ να του εξηγεί το πότε, κ με τι.........
Και αν δει πως δεν χαμπαριάζει η το όπλο του δεν πληρει τις προυποθέσεις να τον αποτρέπει.....
Μόνο έτσι θα πρεπει να κυκλοφορούν αυτου του είδους τα φυσίγγια......

Κ δεν το λέω γιατι μπορεί να διαλυθεί κανα όπλο, αλλά ειναι κρίμα να........υποφερουν.....

Μου είχε πει Τάσο ότι τα έφτιαχνε για τον Έβρο και ότι είναι για δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά από περιέργεια του είχα πει να μου βάλει ένα κουτάκι σε μια παραγγελία που είχα κάνει για κανέναν ζορικο χιονιά. Σε -3 το είχα ρίξει αλλά και πάλι η ανάκρουση του ήταν "ζορικη" για τα γούστα μου και τα έδωσα σε φίλο αφού τον ενημέρωσα εννοείται..

Δεν ξέρω γιατι παραγονται (ακόμα) τέτοια φυσίγγια....
Είναι απαραίτητο να ενημερώνει ο κατασκευαστης η ο μαγαζατορας αυτόν που θέλει να τα παρει κ να του εξηγεί το πότε, κ με τι.........
Και αν δει πως δεν χαμπαριάζει η το όπλο του δεν πληρει τις προυποθέσεις να τον αποτρέπει.....
Μόνο έτσι θα πρεπει να κυκλοφορούν αυτου του είδους τα φυσίγγια......

Κ δεν το λέω γιατι μπορεί να διαλυθεί κανα όπλο, αλλά ειναι κρίμα να........υποφερουν.....
Γιατι να μην παραγονται αφου ειναι μεσα στα νομιμα πλαισια και το μονο που χρειαζεται ειναι να γραφει πανω max 1050 bar

Γιατι να μην παραγονται αφου ειναι μεσα στα νομιμα πλαισια και το μονο που χρειαζεται ειναι να γραφει πανω max 1050 bar
Η ένδειξη max 1050 bar μπαίνει σε όσα φυσίγγια παραγουν πιεσεις πανω απο 740 bar...
Αυτό δεν σημαίνει απαραιτητα ότι θα πιασουν η έχουν πιασει τα 1050 bar...
Δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός κατασκευαστης που να το έχει τερματίσει....

Last edited:
Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα καλη Παναγιά!
Παιδια τα Victory Europa ξερει κανεις ποιος τα φερνει?
Δε νομίζω ότι τα φέρνει κάποιος, αρχές του έτους είχα επικοινωνήσει με την εταιρία και μου είπαν ότι δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, μου ανέφεραν ότι ίσως να ξεκίναγε κάτι με Κυργια, αλλά μέχρι τώρα δεν

Η ένδειξη max 1050 bar μπαίνει σε όσα φυσίγγια παραγουν πιεσεις πανω απο 740 bar...
Αυτό δεν σημαίνει απαραιτητα ότι θα πιασουν η έχουν πιασει τα 1050 bar...
Δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός κατασκευαστης που να το έχει τερματίσει....
Ξερω ποτε εχουν ενδηξη !! Αλλα εφοσον ειναι στα επιτρεπτα ορια για την ααφαλεια του χρηστη γιατι να μην παραγουν τετοια φυσιγγια ;; Το οτι εσυ η εγω δεν τα χρειαζομαστε δεν παει να πει οτι δεν τα χρειαζονται σε αλλο μερος !

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα καλη Παναγιά!
Παιδια τα Victory Europa ξερει κανεις ποιος τα φερνει?
Χρόνια πολλα!
Μόνο αν τα βρεις κάπου ξεχασμένα....

Ξερω ποτε εχουν ενδηξη !! Αλλα εφοσον ειναι στα επιτρεπτα ορια για την ααφαλεια του χρηστη γιατι να μην παραγουν τετοια φυσιγγια ;; Το οτι εσυ η εγω δεν τα χρειαζομαστε δεν παει να πει οτι δεν τα χρειαζονται σε αλλο μερος!
Στην Σιβηρία σίγουρα.. 😂
Καλά ναι οκ...
Εννοείται πως δεν απαγορευονται...
Αλλά αμφιβάλλω αν ειναι όντως απαραίτητα...
Η μαγκνουμιτιδα ως προς τις πιεσεις(οχι μόνο στο μήκος του καλυκα) καλά κρατεί.....

Τελοσπαντων...
Εγώ τόνισα ότι χρειάζονται προσοχη στην χρήση(κ το λέω γενικά όχι μόνο για τα φυσίγγια του Ανδρέα) για να μην έχουμε τα φαινόμενα καποιων φυσιγγιων που κυκλοφόρησαν πριν καποιες δεκαετίες...

Back