Γνώμες Φυσιγγίων

Και τα φυσίγγια πολύ ψηλών πιέσεων χρειάζονται. Παράδειγμα α) σε χοντρά σκάγια ή δραμια και βαριες γομώσεις ( είναι ανέφικτο να συνδυαστεί βαριά γόμωση με ψηλή ταχύτητα δίχως μεγάλη pmax), β) στα μονοβολα. Και ενώ στα φυσίγγια με σκάγια ή και δραμια πρέπει να προστατευτουν τα σκάγια με αλεύρι ή άλλο υλικό , τα μονοβολα δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όσο οι πιέσεις είναι εντός των προδιαγραφών της κάννης. Ειδικά στα μονοβολα με ειδικές κάννες slug που έχουν πολύ χοντρά τοιχώματα σε όλο το μήκος τους και είναι συνήθως 51 με 61 εκατοστά, οι γομώσεις με pmax γυρω στα 1000 bars είναι προτιμοτερες .

Χρόνια πολλα!
Μόνο αν τα βρεις κάπου ξεχασμένα....

Στην Σιβηρία σίγουρα.. 😂
Καλά ναι οκ...
Εννοείται πως δεν απαγορευονται...
Αλλά αμφιβάλλω αν ειναι όντως απαραίτητα...
Η μαγκνουμιτιδα ως προς τις πιεσεις(οχι μόνο στο μήκος του καλυκα) καλά κρατεί.....

Τελοσπαντων...
Εγώ τόνισα ότι χρειάζονται προσοχη στην χρήση(κ το λέω γενικά όχι μόνο για τα φυσίγγια του Ανδρέα) για να μην έχουμε τα φαινόμενα καποιων φυσιγγιων που κυκλοφόρησαν πριν καποιες δεκαετίες...
Ρωτα τα παιδια στην Δραμα,στα Γιαννενα και σε αλλα μερη που εχουν μειων μηνες αν τα χρειαζονται η οχι !!
Οταν τα τουφεκια καποιων ειναι παρταλια και θελουν να ριχνουν και βαρβατα φυσιγγια αφτα παθαινουν το βλεπω ακομα σε παρεες γουρουναδων !!

Να προσθέσω κάτι, ενώ σε φυσίγγια με σκάγια είμαι υπέρ των συγκρατημενων πιέσεων, στα δραμια και ειδικά στα μονοβολα, αν είχα την δυνατότητα που έχουν σε πολλές άλλες χώρες να έχω όπλο και κάννη που να είναι απόλυτα ασφαλές με πολύ ψηλές πιέσεις, θα γέμιζα τα φυσίγγια πολύ πάνω από τα 1000 bars γύρω στα 1500.

Ρωτα τα παιδια στην Δραμα,στα Γιαννενα και σε αλλα μερη που εχουν μειων μηνες αν τα χρειαζονται η οχι !!
Δεν θα διαφωνήσω γιατί δεν έχω ανάλογη εμπειρία...
Παρόλα αυτα δεν νομίζω σε τέτοια μέρη να μην αποδίδει ένα φυσίγγι που θα παραγει πχ 800bar πίεση κ θα πρέπει να παμε στα.. 1000bar....
Δεν είναι μόνο οι πιεσεις.....

Οταν τα τουφεκια καποιων ειναι παρταλια και θελουν να ριχνουν και βαρβατα φυσιγγια αφτα παθαινουν το βλεπω ακομα σε παρεες γουρουναδων !!
Υπάρχουν παραδειγματα (με "επώνυμα" όπλα που μόνο παρταλια δεν ήταν ) που μας έχουν αποδείξει ότι μπορεί ένα οπλο να εχει magnum κάννη αλλά να μην αντέχουν τα διάφορα εξαρτήματα του......

Όσο..υποφέρει ο ώμος του κυνηγου άλλο τόσο κ το οπλο του.....

Αν αυτό γίνεται συχνά τότε σίγουρα μειώνει την "μακροζωία" του όπλου...

Δεν είναι κατά των βαριων γομωσεων κ των αυξημένων πιεσεων αρκεί να χρειάζονται πραγματικά κ να ρίχνονται στις κατάλληλες συνθήκες......

Όντως τα βαριά φυσιγγια πρέπει να ρίχνονται και με βαρύ καιρό... Έχω 38ρια του ρουμελιωτη με μ92ς 2.20 με 38γρ. Νούμερο 5.5 με 5% αντιμονιο, Αλλά μου είπε ριχτα με 0 βαθμούς και κάτω... Βγάζουν κοντά 900 bar... 😲

Δεν έχει σχέση η μέγιστη πίεση με το λάκτισμα, η Pmax καταπονει μόνο την κάννη στο μήκος που εμφανίζεται και το κλείσιμο του όπλου. Για παράδειγμα μπορεί ένα φυσίγγι 24 γραμμαρίων να ξεπεράσει τα 1000 bars και να έχει λάκτισμα πολύ χαμηλότερο από ένα 42 γραμμαρίων που βγάζει 600.

Όντως τα βαριά φυσιγγια πρέπει να ρίχνονται και με βαρύ καιρό... Έχω 38ρια του ρουμελιωτη με μ92ς 2.20 με 38γρ. Νούμερο 5.5 με 5% αντιμονιο, Αλλά μου είπε ριχτα με 0 βαθμούς και κάτω... Βγάζουν κοντά 900 bar... 😲
Δυστυχώς δεν βάζουν μυαλό οι δικοί μας κοιτώντας τους Αμερικανούς που έχουν φυσίγγακια φωτιά με νορμάλ πιέσεις και 380 ταχ εδώ θέλουμε μπαμ με 440 και οδοντοτεχνίτη .Δυστυχώς προσπαθούμε να αποδείξουμε το ρητό που λέει η γνώση είναι δύναμη αλλά δεν ισχύει σε σοβαρό φυσίγγι δυστυχώς γιατί όποιος έχει σωστή γνώση φροντίζει να βγάζει φυσίγγι που σκοτώνει χωρίς να σε σκοτώνει.Ειχαμε παλιά τέτοιους στόμα ,μαπακη,από τους γνωστούς και 4/5 άγνωστους στο περισσότερο κόσμο που έβγαζαν μαλακά φονικά φυσίγγια.Δεν θα ξεχάσω κάτι ρωσικά που είχαν φέρει σε ένα θείο μου που κυνηγούσε μόνο λαγό πέρδικα και όχι δεν είχαν ανάκρουση μόνο έκαναν και σαν υποηχητικα και μου έλεγε μακάρι να τα έβρισκα πάλι ντουφέκια και θήραμα όπου σήκωνα .Βέβαια τι πυρίτιδα είχαν και τι σκακια άλλου παπά ευαγγέλιο..

Δεν παίζουν ρόλο τα γραμμάρια, παίζει η δοσολογία και η μπαρούτι,πχ υπάρχει 38αρι που το ρίχνεις από 20 Αυγούστου έως τέλος.

Να προσθέσω κάτι, ενώ σε φυσίγγια με σκάγια είμαι υπέρ των συγκρατημενων πιέσεων, στα δραμια και ειδικά στα μονοβολα, αν είχα την δυνατότητα που έχουν σε πολλές άλλες χώρες να έχω όπλο και κάννη που να είναι απόλυτα ασφαλές με πολύ ψηλές πιέσεις, θα γέμιζα τα φυσίγγια πολύ πάνω από τα 1000 bars γύρω στα 1500.
Απο οτι καταλαβα θελεις να σκοτωσεις το.γουρουνι η με το τσοκ η με την κανη

Δεν έχει σχέση η μέγιστη πίεση με το λάκτισμα, η Pmax καταπονει μόνο την κάννη στο μήκος που εμφανίζεται και το κλείσιμο του όπλου. Για παράδειγμα μπορεί ένα φυσίγγι 24 γραμμαρίων να ξεπεράσει τα 1000 bars και να έχει λάκτισμα πολύ χαμηλότερο από ένα 42 γραμμαρίων που βγάζει 600.
Αυτο ισχυει?

Back