Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έκατσα και διάβασα όλες τις απόψεις και τις σέβομαι.απο πλευράς μου θα το κλείσω το θέμα λεγωντας ή μάλλον ξαναλεγωντας το εξής.. Ελληνικό φυσίγγι με 20 ευρώ τη πεντάδα και χωρίς τα απαραιτητα πιστοποιητικά είναι σαν να τουφεκας τα πόδια σου.. Λυπάμαι αλλά δε θα τα τουφεκησω. Χωρίς τελωνια, εισαγωγές κλπ κ αυτές οι τιμές απλά απαράδεκτες. Θα μείνω στον Αμερικανό που ναι θα δώσω το 20ρικο αλλά θα είμαι ήσυχος από θέμα ασφάλειας και από θέμα ποιότητας.οταν θα σοβαρευτεί ο Έλληνας θα τον υποστηρίξω μέχρι τότε ούτε τον ιδρώτα μου..

Έκατσα και διάβασα όλες τις απόψεις και τις σέβομαι.απο πλευράς μου θα το κλείσω το θέμα λεγωντας ή μάλλον ξαναλεγωντας το εξής.. Ελληνικό φυσίγγι με 20 ευρώ τη πεντάδα και χωρίς τα απαραιτητα πιστοποιητικά είναι σαν να τουφεκας τα πόδια σου.. Λυπάμαι αλλά δε θα τα τουφεκησω. Χωρίς τελωνια, εισαγωγές κλπ κ αυτές οι τιμές απλά απαράδεκτες. Θα μείνω στον Αμερικανό που ναι θα δώσω το 20ρικο αλλά θα είμαι ήσυχος από θέμα ασφάλειας και από θέμα ποιότητας.οταν θα σοβαρευτεί ο Έλληνας θα τον υποστηρίξω μέχρι τότε ούτε τον ιδρώτα μου..
.shake hands.

Το θεμα ειναι φιλε μου οτι δεν μας αφηνουν να εχουμε τα δικα μας υλικα
Δεν θέλουμε, όχι δεν μας αφήνουν.
Αυτό πιστεύω εγώ.

Θελω πραγματικά να μαθω τι ακριβως εχει γινει με το ΕΠΚ.
Το ακριβώς δεν το ξέρω, το πιο πιθανό είναι το κόστος παραγωγής να εκτοξεύθηκε, οι πωλήσεις να πάτωσαν και να φαλίρησε.

Εμπορικά μιλάμε Δημήτρη ...
Να μπορείς να τα παραγγείλεις και να τα αγοράσεις ...
Αν τα πουλούσε ο Λευτέρης το πιο πιθανό είναι ότι το clopy paste θα πήγαινε βροχή.
Και μιλάμε βασικά για δράμια ... όλα τα μονόβολα σκοτώνουν ... απλά πρέπει να είναι ευθύβολα με το όπλο και το τσοκ σου και να χτυπήσεις το θήραμα :)
Μια τελευταια ερωτηση γιατι δεν ξερω , οι αμερικανοι στο κυνηγι του γουρουνιου , ριχνουν τα δραμια που πουλανε στον υπολοιπο κοσμο ;;; μηπως στο φιναλε τα φυσιγγια αυτα δεν κατασκευαζονται για αυτο το κυνηγι ;

Μια τελευταια ερωτηση γιατι δεν ξερω , οι αμερικανοι στο κυνηγι του γουρουνιου , ριχνουν τα δραμια που πουλανε στον υπολοιπο κοσμο ;;; μηπως στο φιναλε τα φυσιγγια αυτα δεν κατασκευαζονται για αυτο το κυνηγι ;
Για πλακα ψαξε στο youtoube ν δεις οι αμερικανοι με τι ριχνουν στα γουρουνια πια γουρουνια δλδ κατι υβριδια μεσα στα καλαμποκια ειναι.με m16 και ραβδωτα και εμεις παλευουμε με τα δραμια που μας πουλανε

Για πλακα ψαξε στο youtoube ν δεις οι αμερικανοι με τι ριχνουν στα γουρουνια πια γουρουνια δλδ κατι υβριδια μεσα στα καλαμποκια ειναι.με m16 και ραβδωτα και εμεις παλευουμε με τα δραμια που μας πουλανε
ρε παιδια δεν σε πουλανε δραμια για γουρουνια οι αμερικανοι , το λενε κιολας BUCKSHOT για ελαφια ειναι φτιαγμενα !!! ακομα και τα hog hummer εγω που εχω ψαξει στο σαιτ της ρεμινκτον δεν εχει δραμια αλλα σφαιρες για ραυδωτα ,τωρα τι χρηση τα κανουμε εμεις στην υποαναπτηκτη,και οπλοφοβηκη Ελλαδα ειναι αλλο

Μια τελευταια ερωτηση γιατι δεν ξερω , οι αμερικανοι στο κυνηγι του γουρουνιου , ριχνουν τα δραμια που πουλανε στον υπολοιπο κοσμο ;;;
Δεν νομίζω ότι ρίχνουν δράμια στα γουρούνια.
Δεν ξέρω αν υπάρχει καν ο όρος "κυνήγι ΑΓΡΙΟΥ γουρουνιού" στην αμερική.

μηπως στο φιναλε τα φυσιγγια αυτα δεν κατασκευαζονται για αυτο το κυνηγι ;
Σίγουρα δεν κατασκευάζονται για αυτό αλλά δουλεύουν ικανοποιητικά ανάλογα με την απόσταση.
Για γουρούνια από 40-45 κιλά και κάτω μια χαρά δουλεύουν παρόλο που έχουν σχεδιαστεί περισσότερο ή αμιγώς για ελάφια.
Όσο αυξάνουν τα κιλά μειώνονται τα μέτρα.
Τα μεγάλα γουρούνια πλέον δεν υπάρχουν ή είναι σπάνια στην περιοχή μας (πάνω από 100 κιλά καθαρό).
Παλιότερα κυνηγούσαμε 1 γουρούνι για 2 εβδομάδες μέχρι να το χτυπήσουμε.
Τώρα έχουμε καλομάθει και θέλουμε αριθμούς. (Οι άλλοι ... όχι η παρέα μας)
Βέβαια με τα μπασταρδεμένα έχει γεμίσει ο τόπος γουρούνια.

Το φυσίγγι του γουρουνιού είναι είπαμε το μονόβολο.
Μεγάλο και σίγουρο :)
Θέλει όμως να είσαι φαρμακοχέρης.
Έχω δει τουφεκιά στα 130μ με μονόβολο και το γουρούνι σέκος. Έτυχε φυσικά ... (σημείο πρόσκρουσης).
Αν ρίξεις στα 130μ με δράμια και χτυπήσεις κανένα σκυλί 5000€ καλύτερα να το κόψεις με τα πόδια για το σπίτι.

Ήθελα να ήξερα αν αύριο το πρωί μας λέγανε τέλος τα δραμια απαγόρευση, μονο μονοβολο στο γουρούνια να δω τι θα γινότανε...
Θα διπλασιάζονταν οι τιμές στα μονόβολα και θα μειώνονταν στο μισό αυτά που χτυπάμε. :)

Θα διπλασιάζονταν οι τιμές στα μονόβολα και θα μειώνονταν στο μισό αυτά που χτυπάμε. :)
Το ποιο συγουρο αυτό είναι...Και να είσαι συγουρος ότι θα τουφεκαγαμε καλύτερα με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερα ατυχήματα και λιγότερα τραυματισμενα..

Ήθελα να ήξερα αν αύριο το πρωί μας λέγανε τέλος τα δραμια απαγόρευση, μονο μονοβολο στο γουρούνια να δω τι θα γινότανε...
Ότι καλυτερο, θα μειώνονταν δραματικά τα δυστυχήματα σε αυτό το κυνήγι..

Ασε που θα αυξανοταν ακομα περισσοτερο ο πληθυσμος τους......big smile.
Το ποιο συγουρο αυτό είναι...Και να είσαι συγουρος ότι θα τουφεκαγαμε καλύτερα με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερα ατυχήματα και λιγότερα τραυματισμενα..
+3 παιδιά ... σωστά όλα :)

δηλαδη εσεις νομιζετε οτι φταινε τα δραμια για τα ατυχηματα και οχι η ασχετοσηνη των κυνηγων που αγωραζουν ενα οπλο και χωρις καμια εκπαιδευση βγαινουν στο βουνο και το παιζουν κλιντ ιστγουντ , εχω ακουσει ΤΑ οργια απο κυνηγους γουρουνιου που γινανε κυνηγοι μετα τα 40 και κατευθειαν στο γουρουνι γιατι υπαρχει πληθυσμος μεγαλος ,και ενας μεγαλος αριθμος των ατυχηματων ειναι στα βραδυνα ΠΑΡΑΝΟΜΑ καρτερια ,για αυτο αφηστε ολλα τα υποληπα και δεν φταινε τα δραμια απο μονα τους ,με εχουν τουφεκισει και στον βαλτο πολες φορες ευτηχως δεν καθομαι ποτε κοντα σε κυνηγους που δεν ξερω, μεχρι που θα φυγω απο το κυνηγη αν δεν ειμαι συγουρος οτι δεν μπορει να με τουφεκισει κανεις ;) ;)

Μηπως ακριβως το αντιθετο ;; κ αλλη μια ερωτηση , θεωρεις οτι με φουλ τσοκ που πρεπει να ριχνονται τα δραμια υπαρχει καποια σκοπευτικη ανεση η μεγαλυτερο ποσοστο ευστοχιας ;;; εχεις ριξει στα 20 μ πχ τετοιο φυσιγγι σε πινακα ;; ξερεις τι κυκλο δινει σε λιγα μετρα ;;;

Πέρσυ με ένα φίλο που είναι άρρωστος με το φουλ τσοκ κάναμε μια δοκιμή.... αυτός με τη δική του benelli 71 πόντους κάννη με φουλ τσοκ και εγώ με τη Rafaello special lusso 61 εκατοστά με τρία άστρα τσοκ στα 50 βήματα ρίξαμε εννιαβολα πρακτικαλ του Κύργια.... αυτός έβαλε έξι δράμια στο χαρτόνι 70χ70 εκατοστά και εγώ και τα εννιά....

Μηπως ακριβως το αντιθετο ;; κ αλλη μια ερωτηση , θεωρεις οτι με φουλ τσοκ που πρεπει να ριχνονται τα δραμια υπαρχει καποια σκοπευτικη ανεση η μεγαλυτερο ποσοστο ευστοχιας ;;; εχεις ριξει στα 20 μ πχ τετοιο φυσιγγι σε πινακα ;; ξερεις τι κυκλο δινει σε λιγα μετρα ;;;
Δημήτρη αστειεύτηκα με το "Θα διπλασιάζονταν οι τιμές στα μονόβολα και θα μειώνονταν στο μισό αυτά που χτυπάμε.".

Καταρχήν δεν αλλάζω ποτέ τσοκ.
Βιδωμένο πάντα το mod ή το lm από του χρόνου.
Στα 20μ ή είσαι πάνω ή εκτός ... δεν βοηθάει κάπου σημαντικά το δράμι.

Τα παιδιά που κυνηγάνε μόνο με μονόβολα μου λένε ότι είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα.
Θα συμπλήρωνα και θέμα ασφάλειας κυνηγών, σκύλων.
Επίσης δεν κυνηγάνε γουρουνάκια.

Δεν είμαι της απόλυτης συγκέντρωσης στα δράμια ... το αντίθετο μάλιστα.

Στα μακρυνά >40-50μ γουρούνια θα έχεις περισσότερες αστοχίες με το μονόβολο σε σχέση με το δράμι ή σε μικρά ζώα.
Οπότε ναι, τα δράμια σε μεγάλες αποστάσεις συγχωρούν σκοπευτικά σφάλματα και για αυτό είμαι απόλυτος.
Αυτές όμως είναι η μειονότητα των τουφεκιών.

Κατ' αρχάς, αν δεν κάνω λάθος, στην Αμερική δεν κυνηγάνε τα τριχωτά με τη μέθοδο της παγάνας, αλλά κάνουν κανονικό hunting, με πολλά και διάφορα μέσα, όπλα και μεθόδους, ακόμα και με πιστόλι.
1911R1.JPG

Όπως και να 'χει όμως, για ό,τι κι αν τα βγάζουν οι εταιρίες τα δράμια, στην Ελλάδα σκοτώνουν πολλά γουρούνια κάθε χρόνο και καλό είναι να μην τα απορρίπτουμε ως πυρομαχικό αλλά να συζητάμε ώστε να βρούμε το καταλληλότερο για την περίπτωσή μας. Η υπεροχή του μονόβολου είναι αναμφισβήτητη αλλά... έτερον εκάτερον.

Όσο για την ασφάλεια στον κυνηγότοπο, όπως σκοτώνουν τα "άδεια" όπλα, το ίδιο κάνουν και τα "ασφαλή" φυσίγγια.

Αυτο δηλαδή ότι φταίνε τα δραμια για τα κυνηγετικά δυστυχήματα είναι ότι πιο βλακώδες ολουω συχνά...Πείτε μου ένα θανάσιμο τραυματισμό ή μη από εξωστρακισμο δραμιων έναν μονο.. Δεν υπάρχει. Όλοι οι θάνατοι έγιναν από μαλακια του ενός ή και των δύο. Δηλαδή σηκώνομαι φεύγω απ το καρτέρι κ πάω παραπέρα χωρίς να ενημερώσω, τουφεκες όταν είναι σε ευθεία τα καρτερια κ πάνω απ όπλα όταν ακούει το θάμνο ο εκάστοτε μαλακας και χωρίς να δει τι είναι τον κάνει κόσκινο.. Ε εκεί είτε με δραμια είτε με μολύβια είτε με 4ρια το ίδιο αποτέλεσμα θα γίνονταν.. Δε φταίνε τα δραμια για τα ατυχήματα αλλά η μαλακια και η μη γνώση εμπειρία από μερικούς. Εγινε καθε καρυδιάς καρύδι γουρουνας.

Εγώ προσωπικά που είναι φαν των δραμιων λέω όχι φουλ.. Δε θέλουμε στα 15 μέτρα άνοιγμα μπάλας χάντμπολ.. Εγώ κυνηγάω με το 3..στα 40 μέτρα έχω ανοιγμα όσο ένα καφάσι από μπύρες και στα 20 σα μια μπάλα μπάσκετ.. Πιστεύω είναι οκ.. Τώρα αν κάνω το μάγκα και ρίξω στο 60 στα 80 και στα 100 άστο παίζουμε Τζόκερ..

Status
Not open for further replies.
Back