Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και τέλος για να το κλείσω....στην συγκεκριμένη παρέα γουρουναδων που προανέφερα.... καλύτερο τουφέκι στο καρτέρι είναι ένας καρδιακός.... και τα περισσότερα γουρούνια τα έχει κτυπησει ο ίδιος μεθυσμένος......

Ριχνει με φουλ τσοκ τα δραμια οπως πρεπει δηλαδη κ οπως ειχα γραψει κ εγω , ειδικα μετα τα 30 μ ειναι μονοδρομος το φουλ με εμπορικα φυσιγγια , τωρα αυτο με την μεγαλυτερη συγκεντρωση στα 50 απο τα 40 ανατρεπει ολα οσα ξεραμε , αναπτυσεται σαν κωνος η τουφεκια , φυσει αδυνατον να γινει αυτο που γραφει

Παιδια....πολλοι Ελληνες "ειδικοι" μεχρι και λιγο καιρο πριν....προτεινανε το 3* και ανω (4*,5) για τα δραμια........οταν οι Αμερικανοι προτεινανε full & extra full! Δυστυχως ή ευτυχως το οποιοδηποτε θηραμα θελει να σημαδεψουμε....αν ειναι κοντα με το full θα πρεπει να σημαδεψουμε, αν ειναι μακρια το ιδιο...ουτε μπορουμε να αλλαζουμε ολη την ωρα τσοκ (το εφαρμοζει φιλος συγκυνηγος αλλα πολλες φορες αλλαζουμε καρτερι στα γρηγορα......εκει τι κανεις???)....και εγω μετα απο πολλες δοκιμες με πολλα διαφορετικα οπλα και φυσιγγια (εμπορικα & ιδιογομωτικα) εχω καταληξει στο full..

Για μένα δεν έχει να κάνει με το τσοκ που φοράμε πάνω στο όπλο.... αλλά με τον χειριστή του όπλου....να έχει την ικανότητα να εκτιμήσει σωστά την απόσταση του στόχου,την εκπαίδευση να πραγματοποιήσει βολή με ασφαλή κατάληξη των βλημάτων σε περίπτωση αστοχίας του είτε χρησιμοποιεί δράμια είτε μονοβολα και τέλος την αυτογνωσία να παραδεχτεί ότι έκανε κάποιο λάθος το οποίο τον οδήγησε σε αστοχία και να ψάξει να βρει την λύση ώστε να μην επαναληφθεί.... όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμπειρία και τη γνώση του συγκεκριμένου κυνηγιού....ο γνώστης θα ψάξει το καλύτερο αποτέλεσμα των ενεργειών του....ο ατζαμής και τσαρλατάνος θα είναι μια ζωή στο δικό του κόσμο.... εύχομαι να μην συναντηθούμε ποτέ....

Δυστυχως ή ευτυχως το οποιοδηποτε θηραμα θελει να σημαδεψουμε....αν ειναι κοντα με το full θα πρεπει να σημαδεψουμε, αν ειναι μακρια το ιδιο...
Ο παππούς μου όταν "μάθαινε" στον πατέρα μου να κυνηγάει έλεγε.
Άστο να φύγει μακρυά και σημάδεψε καλά.
Αν φύγει πολύ μακρυά, παράτα το και κάνε το ίδιο στο επόμενο :)

και εγω μετα απο πολλες δοκιμες με πολλα διαφορετικα οπλα και φυσιγγια (εμπορικα & ιδιογομωτικα) εχω καταληξει στο full..
Το "πρόβλημα" του f και xf δεν είναι τα δράμια, είναι τα μονόβολα.
Δεν ξέρω τα καινούργια τι κάνουν, πόσο ευθύβολα και ενδεχομένως ασφαλή είναι αλλά προσωπικά δεν θα καθήσω να αλλάζω τσοκ όταν αλλάζω φυσίγγι. Πολλές φορές δε, βάζω πρώτο δράμια και τα υπόλοιπα μονόβολα. Εκεί τι κάνεις ;
Mod πάντα με επιβεβαιωμένη την ευθυβολία στα μονόβολα, αυτό κάνω εγώ.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι το σωστότερο. Το συζητάμε ...

Ο καθένας που ασχολείται συστηματικά με το κυνήγι του γουρουνιού ξέρει τα μέρη που κυνηγά η παρέα του....τις συνήθεις αποστάσεις βολών και τα περιθώρια που έχει.... οπότε προσαρμόζεται αναλόγως....δε μπορεί να είσαι καρτέρι σε αλπικό σημείο και να έχεις τρία δράμια μέσα στην αποθήκη..... εκτός αν είσαι καρτέρι σε γκρεμό που ανεβαίνουν τα γουρούνια και βγαίνουν στα δέκα μέτρα....σε όλα τα κυνήγια το αποτέλεσμα κρίνεται από λεπτομέρειες.... όσες περισσότερες πληρούνται τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα....

Ο παππούς μου όταν "μάθαινε" στον πατέρα μου να κυνηγάει έλεγε.
Άστο να φύγει μακρυά και σημάδεψε καλά.
Αν φύγει πολύ μακρυά, παράτα το και κάνε το ίδιο στο επόμενο :)

Το "πρόβλημα" του f και xf δεν είναι τα δράμια, είναι τα μονόβολα.
Δεν ξέρω τα καινούργια τι κάνουν, πόσο ευθύβολα και ενδεχομένως ασφαλή είναι αλλά προσωπικά δεν θα καθήσω να αλλάζω τσοκ όταν αλλάζω φυσίγγι. Πολλές φορές δε, βάζω πρώτο δράμια και τα υπόλοιπα μονόβολα. Εκεί τι κάνεις ;
Mod πάντα με επιβεβαιωμένη την ευθυβολία στα μονόβολα, αυτό κάνω εγώ.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι το σωστότερο. Το συζητάμε ...
Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι φιλε ειναι οτι στα πολυ κοντινα τα βολια κ το μονοβολο απο σκοπευτικης αποψης ειναι ακριβως το ιδιο , μετα τα 30 μετρα δεν υπαρχει καμια συγκριση οσο αφορα ενεργεια κρουσης , κ κατι αλλο , σε τραβερσα πχ στα 40 μετρα ποση προσκοπευση βαζεις με δραμια κ ποση με μονοβολο ; ειναι ιδια η εικονα ;

Το γουρούνι δεν είναι πουλί να έχει ψιλοσταθερή ταχύτητα, μπορεί να είναι σταθερό, να περπατάει σε ανηφόρα, να τρέχει κατηφόρα και πολλά άλλα. Εγώ όσους ξέρω σημαδεύουν λαιμό και ότι γίνει έγινε!!!
Εαν τρεχει και σημαδεψεις λαιμο στα 25 μετρα εισαι κανα δυο μετρα πισω αν ειναι δυπλαρικα ,για αυτο λεω εγω οτι οι γουρουναδες και οι λαγαδες δεν ειναι και τα καλητερα τουφεκια !!!

Αν χρειαζόταν δυόμισι μέτρα προσκοπευση στα 25 δεν θα βαραγε γουρούνι κανείς. Εννοείται ότι ένας γουρούνας η ένας λαγας αν δεν κάνει κάτι άλλο δεν είναι πρώτο τουφέκι αλλά δεν είναι η τουφεκιά το πιο σημαντικό σε αυτά τα κυνήγια!

Εαν τρεχει και σημαδεψεις λαιμο στα 25 μετρα εισαι κανα δυο μετρα πισω αν ειναι δυπλαρικα ,για αυτο λεω εγω οτι οι γουρουναδες και οι λαγαδες δεν ειναι και τα καλητερα τουφεκια !!!
Ωπα φίλε πολλά έβαλες. Τι τα περάσατε τα μέτρα.. Αν θέλει τόσο στα 25 στα 60 θα σημαδευουμε την άλλη πλαγιά;; Δεν υπάρχει κανόνας σκόπευσης. Αυτό το φτιάχνει η εμπειρία. Υπολογισμός απόστασης, ταχύτητας και ταχύτητας φυσιγγιου.. Εγώ να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό πρόχειρα, φέτος ένα μπιμι στα 30 μέτρα πήγαινε αρκετά γρήγορα σημάδεψα πάνω του και το πήραν 3 μπίλιες κ έπεσε.. Μη ξεχνάμε ότι τα δραμια ανοίγουν κιόλας οπότε πάνε μπροστά πίσω πάνω κάτω.. Αν είχα μονοβολο θα σημάδευα κεφαλι και θα το έπαιρνα πλάτες. Όλα ειναξ θεωρία..Συνήθως οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Η εμπειρία σου δείχνει πότε που κ πως να σημαδέψεις κ να ρήξεις.

Μητσαρα μου...Τα καλυτερα τουφεκια δεν γινονται με 10 -20 τουφεκιες τον χρονο!!! Ποσους λαγαδες
και ποσους γουρουναδες ξερεις να κανουν εκπαιδευση σε κινουμενο στοχο???

Ωπα φίλε πολλά έβαλες. Τι τα περάσατε τα μέτρα.. Αν θέλει τόσο στα 25 στα 60 θα σημαδευουμε την άλλη πλαγιά;; Δεν υπάρχει κανόνας σκόπευσης. Αυτό το φτιάχνει η εμπειρία. Υπολογισμός απόστασης, ταχύτητας και ταχύτητας φυσιγγιου.. Εγώ να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό πρόχειρα, φέτος ένα μπιμι στα 30 μέτρα πήγαινε αρκετά γρήγορα σημάδεψα πάνω του και το πήραν 3 μπίλιες κ έπεσε.. Μη ξεχνάμε ότι τα δραμια ανοίγουν κιόλας οπότε πάνε μπροστά πίσω πάνω κάτω.. Αν είχα μονοβολο θα σημάδευα κεφαλι και θα το έπαιρνα πλάτες. Όλα ειναξ θεωρία..Συνήθως οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Η εμπειρία σου δείχνει πότε που κ πως να σημαδέψεις κ να ρήξεις.
Nα τρεχει ειπα με ποσα χιλ την ωρα πηγαινει ενα γουρουνι οταν τρεχει ??

Είσαι λάθος εδώ φίλε μου.25μετρα είναι κοντά... προσκοπευση σε λαγό 2 μέτρα θέλει μετά τα 50 μέτρα.
Στο γουρούνι στα 25 ψηφίζω τουφέκια στο ζουρνά

Status
Not open for further replies.
Back