Επίσης έχω δει και εγώ σκοπευτές και κυνηγούς να μη χάνουν τουφεκιά στο κυνήγι....σε ανταγωνισμό με άλλους όμως να γίνονται ρεζίλι.... αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί....
Καλά κατάλαβες.Μας λέει ότι με ίδια φυσίγγια ίδιο τσοκ στα 40 μέτρα έχει πιο μεγάλο άνοιγμα από ότι στα 50; Καλά κατάλαβα;
Ο παππούς μου όταν "μάθαινε" στον πατέρα μου να κυνηγάει έλεγε.Δυστυχως ή ευτυχως το οποιοδηποτε θηραμα θελει να σημαδεψουμε....αν ειναι κοντα με το full θα πρεπει να σημαδεψουμε, αν ειναι μακρια το ιδιο...
Το "πρόβλημα" του f και xf δεν είναι τα δράμια, είναι τα μονόβολα.και εγω μετα απο πολλες δοκιμες με πολλα διαφορετικα οπλα και φυσιγγια (εμπορικα & ιδιογομωτικα) εχω καταληξει στο full..
Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι φιλε ειναι οτι στα πολυ κοντινα τα βολια κ το μονοβολο απο σκοπευτικης αποψης ειναι ακριβως το ιδιο , μετα τα 30 μετρα δεν υπαρχει καμια συγκριση οσο αφορα ενεργεια κρουσης , κ κατι αλλο , σε τραβερσα πχ στα 40 μετρα ποση προσκοπευση βαζεις με δραμια κ ποση με μονοβολο ; ειναι ιδια η εικονα ;Ο παππούς μου όταν "μάθαινε" στον πατέρα μου να κυνηγάει έλεγε.
Άστο να φύγει μακρυά και σημάδεψε καλά.
Αν φύγει πολύ μακρυά, παράτα το και κάνε το ίδιο στο επόμενο
Το "πρόβλημα" του f και xf δεν είναι τα δράμια, είναι τα μονόβολα.
Δεν ξέρω τα καινούργια τι κάνουν, πόσο ευθύβολα και ενδεχομένως ασφαλή είναι αλλά προσωπικά δεν θα καθήσω να αλλάζω τσοκ όταν αλλάζω φυσίγγι. Πολλές φορές δε, βάζω πρώτο δράμια και τα υπόλοιπα μονόβολα. Εκεί τι κάνεις ;
Mod πάντα με επιβεβαιωμένη την ευθυβολία στα μονόβολα, αυτό κάνω εγώ.
Δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι το σωστότερο. Το συζητάμε ...
Εαν τρεχει και σημαδεψεις λαιμο στα 25 μετρα εισαι κανα δυο μετρα πισω αν ειναι δυπλαρικα ,για αυτο λεω εγω οτι οι γουρουναδες και οι λαγαδες δεν ειναι και τα καλητερα τουφεκια !!!Το γουρούνι δεν είναι πουλί να έχει ψιλοσταθερή ταχύτητα, μπορεί να είναι σταθερό, να περπατάει σε ανηφόρα, να τρέχει κατηφόρα και πολλά άλλα. Εγώ όσους ξέρω σημαδεύουν λαιμό και ότι γίνει έγινε!!!
Ωπα φίλε πολλά έβαλες. Τι τα περάσατε τα μέτρα.. Αν θέλει τόσο στα 25 στα 60 θα σημαδευουμε την άλλη πλαγιά;; Δεν υπάρχει κανόνας σκόπευσης. Αυτό το φτιάχνει η εμπειρία. Υπολογισμός απόστασης, ταχύτητας και ταχύτητας φυσιγγιου.. Εγώ να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό πρόχειρα, φέτος ένα μπιμι στα 30 μέτρα πήγαινε αρκετά γρήγορα σημάδεψα πάνω του και το πήραν 3 μπίλιες κ έπεσε.. Μη ξεχνάμε ότι τα δραμια ανοίγουν κιόλας οπότε πάνε μπροστά πίσω πάνω κάτω.. Αν είχα μονοβολο θα σημάδευα κεφαλι και θα το έπαιρνα πλάτες. Όλα ειναξ θεωρία..Συνήθως οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Η εμπειρία σου δείχνει πότε που κ πως να σημαδέψεις κ να ρήξεις.Εαν τρεχει και σημαδεψεις λαιμο στα 25 μετρα εισαι κανα δυο μετρα πισω αν ειναι δυπλαρικα ,για αυτο λεω εγω οτι οι γουρουναδες και οι λαγαδες δεν ειναι και τα καλητερα τουφεκια !!!
Εαν τρεχει και σημαδεψεις λαιμο στα 25 μετρα εισαι κανα δυο μετρα πισω αν ειναι δυπλαρικα ,για αυτο λεω εγω οτι οι γουρουναδες και οι λαγαδες δεν ειναι και τα καλητερα τουφεκια !!!
Nα τρεχει ειπα με ποσα χιλ την ωρα πηγαινει ενα γουρουνι οταν τρεχει ??Ωπα φίλε πολλά έβαλες. Τι τα περάσατε τα μέτρα.. Αν θέλει τόσο στα 25 στα 60 θα σημαδευουμε την άλλη πλαγιά;; Δεν υπάρχει κανόνας σκόπευσης. Αυτό το φτιάχνει η εμπειρία. Υπολογισμός απόστασης, ταχύτητας και ταχύτητας φυσιγγιου.. Εγώ να σου δώσω ένα παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό πρόχειρα, φέτος ένα μπιμι στα 30 μέτρα πήγαινε αρκετά γρήγορα σημάδεψα πάνω του και το πήραν 3 μπίλιες κ έπεσε.. Μη ξεχνάμε ότι τα δραμια ανοίγουν κιόλας οπότε πάνε μπροστά πίσω πάνω κάτω.. Αν είχα μονοβολο θα σημάδευα κεφαλι και θα το έπαιρνα πλάτες. Όλα ειναξ θεωρία..Συνήθως οι υπολογισμοί πάνε περίπατο. Η εμπειρία σου δείχνει πότε που κ πως να σημαδέψεις κ να ρήξεις.
Είσαι λάθος εδώ φίλε μου.25μετρα είναι κοντά... προσκοπευση σε λαγό 2 μέτρα θέλει μετά τα 50 μέτρα.Εαν τρεχει και σημαδεψεις λαιμο στα 25 μετρα εισαι κανα δυο μετρα πισω αν ειναι δυπλαρικα ,για αυτο λεω εγω οτι οι γουρουναδες και οι λαγαδες δεν ειναι και τα καλητερα τουφεκια !!!