Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λαμπη
Μου χουν κλεψει λαγους
Εχουν σερβιρει σκυλα δικη μου στην φερμα ενωπαω εγω να σερβιρω εχουν μπει μπροστα μου εχουν εχουν εχουν φιλε
Και δεν ειμαι και ο πιο ηρεμος ανθρωπος

Πολλοι ειναι ετσι οπως λες και τα λες και πολυ απλουστευμενα
Ειναι πολυ χειροτερα καποιες φορες

ωστοσο φιλε μου κανενας δεν θα με εμποδισει και δεν θα μου στερησει το κυνηγι!!!!
Κανενας!!!!

αν δεν τα κατανοουν και δεν θελουν να ειναι σωστοι το κυνηγι απο μονο του εχει την ταση να τους αποβαλει

ξερεις οτι παρα να σου βγει το ονομα καλθτερα να σου βγει το ματι
Και ξερω παρα πολλους τετοιους που σημερα τους φτυνουν

οταν δεν ξερεις να κυνηγας καρπωνεσαι το κλεμενο η το παρανομο
Αυτος που ξερει καρπωνεται συχνα και οχι στην τυχη

κανε το κυνηγι σου και να μην σε σταματα κανενας!

Ξερω πχ οτι κυνηγας φασσα
Ξερεις πολυ καλα τι κανουν στην φασσα και πως σου χαλανε το κυνηγι και τον κοπο
Καπρωνεσαι ομως πουλια σωστα;

αυτοι εκτος απο την πρωτη μερα καρπωνονται;
Δεν νομιζω

Οι σκαρτοι βρισκονται παντου!
Σε ολα τα κοινωνικα συνολα
Οσο οι σωστοι ειναι σωστοι οι σκαρτοι μενουν σκαρτοι και το συστημα εχει την ταση να τους αποβαλλει
Για ολους ερχετε η πλερωμη....
Εγώ πάλιν πιστεύω ότι το σύστημα ευνοεί τους σκάρτους - ρουφιάνους κλπ και αποβάλλει τους σωστούς -ηθικούς .
Στο κυνήγι επίσης αυτοί οι ταλιμπάν στο τέλος επικρατούν εις βάρος του σωστού κυνηγού και του κυνηγιού γενικότερα .

000 1250fps 381m/s 50m χρόνος 0.156166sec προσκόπευση 40km/h=11,111m/sec*0.156166sec=1,73m

Μονόβολο 1700fps 518m/s 50m χρόνος 0.108363sec προσκόπευση 40km/h=11,111m/sec*0.108363sec=1,20m

Αυτά .... ;) Όπως σας υποσχέθηκα, ακρίβεια εκατοστού....από την καρέκλα του γραφείου όμως.
1,73 και 1,20 στα 50μετρα? μέσα έπεσα

Last edited:
Εγώ πάλιν πιστεύω ότι το σύστημα ευνοεί τους σκάρτους - ρουφιάνους κλπ και αποβάλλει τους σωστούς -ηθικούς .
Στο κυνήγι επίσης αυτοί οι ταλιμπάν στο τέλος επικρατούν εις βάρος του σωστού κυνηγού και του κυνηγιού γενικότερα .
Και σε αυτο εχεις αρκετο δικαιο
Σε ρωταω ομως
Θα σταματησεις να κυνηγας γιατι υπαρχουν αυτοι;
Η θα συνεχισεις να βγαινεις και θα κανεις τα παντα ωστε στην παρεα σου να αποβαλεις οσους εχουν αυτη τη νοοτροπια;
Μηπως θα αταμαρησεις να οδηγας γιατι υπαρχουν οι εξυπνοι που άΠοφευγουν την κινηση απο την εξωτερικη;
Θα πεις στον γιο σου μην κανεις οικογενεια οταν το επιδιωξεις γιατι ο κοσμος χαλασε;
Το ποτηρι φιλε το βλεπεις η μισοαδειο η μισογεματο
Το ιδιο ειναι αλλα το πως το βλεπεις αλλαζει τα παντα
Οταν με ρωτουν τα παιδια φια το κυνηγι πχ οταν δουμε ενα λαγο στο δρομο η περδικες αν θα παμε κυνηγι αφου τα ειδαμε τους εξηγω οτι τωρα δεν επιτρεπετε
Οταν μου φερμαρει το σκυλι λαγους και περδικες στα ορτυκια δεν τα βαραω
Ξερω οτι παρακατω καποιος αλλος θα το κανει
Αλλα ξερω οτι κανω το σωστο
Δινω το παραδειγμα
Λεγομαι μαλακας
Αλλα εστω και σαν μαλακας προσπαθω
Και στα παιδια μου
Και στην παρεα μου

και εχει αντικρυσμα

απο την αλλη δεν λεω τις καρπωσεις μου
Δεν δειχνω τι κανω
Δεν θελω να ξερει κανενας τιποτε περαν απο τον κολλητο μου και τα παιδια μου

παω κυνηγι για εμενα τα σκυλια μου και την οικογενεια μου

και κανενας δεν θα μου το στερησει

νεαροτερος επεφτα στην παγιδα να τσακωνομαι να χαλιεμαι να να να
Πλεον αλλαξα νοοτροπια

και σιγυρα και οσοι ειναι γυρω μου

δεν λεω μπραβο σε αυτους τους τυπους
Τους χεζω

με περνει ο αλλος να μαθει τι εκανα
Και μου λεει αχεδον αμεσως βαρεσαμε δυο λαγους με περηφανια
10 ατομα και καμια τουζινα σκυλοι

για πες ρε....... οως τους βαρεσατε;
Γιατι εγω ξερω αυτο και αυτο......

Εεε ρεε φιλε ναι οκ, τους ειδαμε με τα φωτα αφου ψαχναμε τοση ωρα και κατεβηκαμε εκει!

και συ του λεω ετσι εισαι κυνηγος;!!!!

ωραιος θυμισε με να σε κανω υποκλιση οποτε σε βλεπω

Το παιδι αυτο πλεον δεν ειναι σε αυτην την παρεα........

καταλαβε......

εχω κατεβασει και εχω αφησει στον κυνηγοτοπο ανθρωπο που ενω ειπα δεν δεχομαι να πεταξουν σκουπιδια και ενω στο φαγητο τα μαζεψα εγω αυτα που εριξαν , στον γυρισμο πεταξε εξω ενα κιβωτιο απο φυσιγγια
Σταματησα και τον κατεβασα!

δεν ξερω πως πηγε σπιτι ουτε και μου ξαναειπε για κυνηγι

παλι ο μαλακας ειμουν

το κυνηγι θελω να το παραδωσω στα παιδια μου!
Αν πρεπει να ειμαι ο μαλακας φια να το πετυχω θα ειμαι!

000 1250fps 381m/s 50m χρόνος 0.156166sec προσκόπευση 40km/h=11,111m/sec*0.156166sec=1,73m

Μονόβολο 1700fps 518m/s 50m χρόνος 0.108363sec προσκόπευση 40km/h=11,111m/sec*0.108363sec=1,20m

Αυτά .... ;) Όπως σας υποσχέθηκα, ακρίβεια εκατοστού....από την καρέκλα του γραφείου όμως.
Επειδη δεν ειμαι κ πολυ καλος στα μαθηματικα, με μια πρωτη ματια εχεις διαιρεσει τα 1700 V1 πχ με τα 50μ κ βρηκες 0.108363 αλλα το βλημα δεν εχει 1700 στα 40μ πχ η μηπως κανω λαθος;

Σωστά αυτά που λέτε.
Το φτερωτό είναι σχολείο, επιλογή μέρους, ψυχραιμία, εμπειρίες κτλ. όλα βοηθάνε.
Όλοι όμως έχουμε χάσει άχαστα θηράματα και θα ξαναχάσουμε.

Το σκοπευτήριο βοηθά επίσης και σου βγαίνει πιο φθηνά και με λιγότερη ψυχολογική φθορά.

Το να "ξέρεις" που τουφεκάς, αν είσαι πάνω στο θήραμα ή όχι είναι επίσης σημαντικό.
Ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν, ειδικά σε γρήγορες τουφεκιές.

Μην ξεχνάμε όμως το σημαντικότερο.
Η κάρπωση δεν αποτελεί αυτοσκοπό.
Χαιρόμαστε το κυνήγι, το πρωινό, τα σκυλιά και αν τύχει και χτυπήσουμε γουρούνι όλα καλά.
Όπως έλεγε και ένας παλιά, τα γουρούνια αν δεν θέλουν να χτυπηθούν, δεν χτυπιούνται :)

Θα σας υπολογίσω τις προσκοπεύσεις στα 50μ με δράμια και μονόβολο 1250fps με δράμια και 1700fps με μονόβολο για στόχο που κινείται με 40 km/h τραβέρσα.
υπαρχει μεγαλη διαφορα στην εικονα προσκοπευσης φιλε , με το μονοβολο η εικονα ειναι πολυ μικρη , πατας κ τσακιζει το γουρουνι , φτανει παρα πολυ γρηγορα το βλημα στον στοχο , κ τελευταια ερωτηση προς ολους τους γουρουκυνηγους του φορουμ , εχετε φτιαξει το κοντακι σας η καινουργιο κοντακι ειδικα για αυτο το θηραμα ; αν ναι θελω καποιες λεπτομερειες να μαθω

To άλλο που έβαλε στα 40μ 9 σκάγια 5άρια στην τσίχλα στην Κύπρο .....
Σας λέω το πιο απλό.
Πάρτε ένα laser μέτρο και καθήστε και μετρήστε αποστάσεις αφού κάνει πρώτα ο άλλος εκτίμηση.
Θα γελάσετε.
Επειδη δεν ειμαι κ πολυ καλος στα μαθηματικα, με μια πρωτη ματια εχεις διαιρεσει τα 1700 V1 πχ με τα 50μ κ βρηκες 0.108363 αλλα το βλημα δεν εχει 1700 στα 40μ πχ η μηπως κανω λαθος;
Δεν έχω κάνει αυτό.
Έχω χρησιμοποιήσει βλητικές εξισώσεις.
Κάπου, μάλλον στα φυσίγγια για αγριόχηνες έχω ανεβάσει το excel που χρησιμοποιώ.
Είναι σχετικά πολύπλοκοι τύποι αλλά με το excel είναι πολύ απλά τα πράγματα.
Μπορείς να το κατεβάσεις και να παίξεις.

Σας λέω το πιο απλό.
Πάρτε ένα laser μέτρο και καθήστε και μετρήστε αποστάσεις αφού κάνει πρώτα ο άλλος εκτίμηση.
Θα γελάσετε.

Δεν έχω κάνει αυτό.
Έχω χρησιμοποιήσει βλητικές εξισώσεις.
Κάπου, μάλλον στα φυσίγγια για αγριόχηνες έχω ανεβάσει το excel που χρησιμοποιώ.
Είναι σχετικά πολύπλοκοι τύποι αλλά με το excel είναι πολύ απλά τα πράγματα.
Μπορείς να το κατεβάσεις και να παίξεις.
Οκ ευχαριστω.
Για καποιον που θελει να το τερματισει ειναι χρησιμο. Θα προσπαθησω να το βρω

Παιδιά ενα δραμι, απο 70αρι πόση κινητική ενέργεια( joules) έχει περίπου;
Όχι στο σύνολο τα 9 ή 12. Ξεχωριστά το ενα σκαγι-δραμι

Αν δεν κανω λαθος....η ενεργεια ( joules ) εξαρταται απο την διαμετρο και την ταχυτητα που
εχει το βολι....
Δωσε ταχυτητα και διαμετρο...

Αν δεν κανω λαθος....η ενεργεια ( joules ) εξαρταται απο την διαμετρο και την ταχυτητα που
εχει το βολι....
Δωσε ταχυτητα και διαμετρο...
Ταχύτητα και βάρος νομίζω. Είναι και η διάμετρος; Η μάζα νομίζω απο αυτό προκύπτει αν δε κάνω λάθος.

Παιδιά ενα δραμι, απο 70αρι πόση κινητική ενέργεια( joules) έχει περίπου;
Όχι στο σύνολο τα 9 ή 12. Ξεχωριστά το ενα σκαγι-δραμι
Μέγεθος μπίλιας, 11/0, 00, 000 αρχική ταχύτητα και σε πόση απόσταση την θες την κινητική ;

Δοκίμασε αυτό ...
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-αγριόχηνες.880/page-30#post-559828

Γιατί την θέλεις ;;;

Status
Not open for further replies.
Back