Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδια....μπορει καποιος να μου λυσει την απορια γιατι η nobel εβγαλε καλυκα με το "12*"????.....ή ητανε καμια παραγγελια για αλλη εταιρεια?
Κακή παρτίδα. Έμεινε πίσω η παραγωγή λόγω κωρονοιου και την έβγαλαν μάπα. Αυτό πληροφορηθηκα. Φέτος τα έβγαλαν όπως τα περσινά δηλαδή φουρνελα.Οσα γράφουν πίσω νόμπελ είναι δυναμίτες

Καλά κι αυτά αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν αυτά που γράφουν νόμπελ σπορτ πίσω
Μιας και βλέπω οτι ασχολείσαι αρκετά με δράμια-μονόβολα πες μια γνωμη για τα παρακατω. Ισχυει το ιδιο με τα παραπανω που εβαλε ενας φίλος? Αν ξερεις πες και γιατι αλλαξαν το κουτι ή οποιος αλλος ξερει.
20211014_234820.jpg

Μιας και βλέπω οτι ασχολείσαι αρκετά με δράμια-μονόβολα πες μια γνωμη για τα παρακατω. Ισχυει το ιδιο με τα παραπανω που εβαλε ενας φίλος? Αν ξερεις πες και γιατι αλλαξαν το κουτι ή οποιος αλλος ξερει.
View attachment 34132
Τι κουτί άλλαξαν το μέσα ίδιο είναι. Βόλια με διάμετρο 8 χιλιοστά δε κάνουν για γουρούνι.. Μονο για μικρά και μικρές αποστάσεις..

Τι κουτί άλλαξαν το μέσα ίδιο είναι. Βόλια με διάμετρο 8 χιλιοστά δε κάνουν για γουρούνι.. Μονο για μικρά και μικρές αποστάσεις..
Οκ. Γραφουν 00B οποτε εγω πιστευα οτι θα ειναι 8.5-6 mm τα βολια.
Anyway δεν ειναι δικα μου οποτε.....εγω απλα θα του μεταφερω αυτα που λες και οτι θελει ας κανει.

Φιλε Γιαννη......και τα winchester τα magnum τα 12βολα ειναι απο 8 -8.2mm και δουλευουνε αριστα....και αυτο που ρωταει ο michael03 εχει ιδιας διαμετρου μπαλες με το federal flitecontrol 3" 12p....

Παιδες....Ποιο ειναι το ''κοντά'' και ποιο το ''μακριά'' σε βολια για το γουρουνι ???
Το 10/0 βολι με διαμετρο 8χιλιοστα στα ποσα μετρα γονατιζει και κραταει το γουρουνι....με την
προηποθεση να παρει 8 βολια επανω του ???
Και δεν λεω για καπρο 100 κιλα καθαρο κρεας ....αυτος ετσι και αλλιως μονοβολα θελει...εκτος και αν
ειναι στα 15-20 μετρα και παρει ολο το 8-9-10 -12βολο επανω του....Ισως να λεω και βλακιες...
Δεν ξερω ....γι'αυτο ρωταω....Ενα 50ρι γουρουνι τα 10/0 βολια το κρατανε ??? Και στα ποσα μετρα ???
Και λεω για ταχυτητα V1,5-450m/s.
Θα ηθελα την γνωμη σας...για να μαθω....και το λεω ειλικρινα....ειμαι ασχετος με αυτο το κυνηγι.
Δοκιμαζω κατι 10-12βολα 10/0 και στα 35 μετρα γκρεμιζουν το ντουβαρι.....θα ηθελα να ξερω εαν
μπορουν να κρατησουν και το γουρουνι.:rolleyes:

View attachment 34132
Βγαλε μια φωτο αν μπορεις εκει που γραφει ταχυτητες κλπ

Αυτά φίλε μου είναι για αλπες.. Απ αυτά φάγαμε φολες όλη στη παρέα. Τα πετάξαμε. Δε κάνουν πως το λένε. Κατ εμέ απ τα χειρότερα για το κυνήγι του αγριόχοιρου
μήπως τα ρίχνατε με τσοκ φρένου ή πολύ στενά τσοκ;

Federal PFC157
Αυτα τα φυσιγγια τα οποια εγω θεωρω πολυ ποιοτικα και χωρις να εχουνε ξεφυγει στην τιμη οπως τα winchester τα χρησιμοποιει πολλα χρονια φιλος και εχει θηρευσει και παρα πολλα καπρια......ειναι απο τα κορυφαια κατα την αποψη μου.....απλα....θελουν δοκιμες......

Οκ. Γραφουν 00B οποτε εγω πιστευα οτι θα ειναι 8.5-6 mm τα βολια.
Anyway δεν ειναι δικα μου οποτε.....εγω απλα θα του μεταφερω αυτα που λες και οτι θελει ας κανει.
0000 buck = 9,6 mm (υπάρχουν και 9,4)
000 buck = 9,1 mm
11/0 = 8,65 mm
00 buck = 8,38 mm
0 buck = 8,13 mm
10/0 = 8,00 mm
1 buck = 7,62 mm

απ' όσο θυμάμαι εκ μνήμης ..... μπορεί να κάνω και κανα λαθάκι σε κανά εκατοστο

με όλα έχουν χτυπηθεί γουρούνια ακόμα και με ψήφους Φ 7,4 mm!!!!
να μην ξεχνάμε πως στο cal 16 τα (και καλά) "εννιάβολα" γεμίζονται με δράμια 7,4 έως 7,6 χιλ!!!!
όπως λέει ο φίλος Γιάννης benell φυσικά και δεν μπορούν να συγκριθούν σε αποτελεσματικότητα τα 16βολα των 7,62 με τα 8βολα των 9,1+ χιλ!

Μεγάλη, σκληρή, σφαιρική μπίλια με μεγάλη ταχύτητα.
Buffer επιθυμητό.
Συγκέντρωση φυσιολογική για τις αποστάσεις βολής.
Τα γουρούνια δεν σκοτώνονται από την κατανομή, σκοτώνονται από το σημείο που θα τύχει να χτυπήσουν οι μπίλιες (αν το τρυπήσουν).
Μιλάμε για άμεση καταβολή.

Φιλε Γιαννη......και τα winchester τα magnum τα 12βολα ειναι απο 8 -8.2mm και δουλευουνε αριστα....και αυτο που ρωταει ο michael03 εχει ιδιας διαμετρου μπαλες με το federal flitecontrol 3" 12p....
Τα μαύρα γουιτζεστερ έχουν όμως 1445 ταχύτητα ενώ τα φεντεραλ 1375 θεωρώ παίζει μεγάλο ρόλο. Για μένα τα φεντεραλ δεν κάνουν.. Ίσως είμαι απαιτητικός

Γυρίστε το μόνο σε μονόβολα.
Θα είστε μοδάτοι :), λιγότερο άχρηστο κρέας, μικρότερος κίνδυνος, βλήμα που δεν κολώνει πουθενά και κανένας δεν θα μπορεί να σας κατηγορήσει για την αστοχία σας :)
Θέλουν προπόνηση ...
Καλύτερα να φύγει, παρά να τραυματιστεί το ζώο.
Όχι ότι το κάνω, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά.
Δυστυχώς έχω στοκάρει αρκετά δράμια.
Πάντα όμως στην αποθήκη της Μ2 υπάρχει τουλάχιστον 1 μονόβολο.

Status
Not open for further replies.
Back