Ειδικά στα 50 αν το κατάλαβα σωστά έχουν μεγάκη διαφορά, άλλο το 966 και άλλο το 1006.. Σημαντική διαφορά.0 25 50 75 100
1325 1095 966 880 813
1440 1166 1006 909 837
Ταχύτητα σε π/δ, απόσταση σε γιάρδες.
Ειδικά στα 50 αν το κατάλαβα σωστά έχουν μεγάκη διαφορά, άλλο το 966 και άλλο το 1006.. Σημαντική διαφορά.0 25 50 75 100
1325 1095 966 880 813
1440 1166 1006 909 837
Ταχύτητα σε π/δ, απόσταση σε γιάρδες.
Στα γουρούνια ισχυει το καλη ψυχολογία ή ψυχραιμία > καλη σκοπευτικη ικανότητα > καλο φυσιγγι.Μην ξεχνάμε επίσης ότι με την πληθώρα υλικών, βυσμάτων, φυσιγγίων, φημών, κατασκευαστικών λαθών, κτλ όλοι μας είμαστε πολύ δύσπιστοι (και καλά κάνουμε) σε οτιδήποτε νέο.
Αν έχω κατεβάσει 10 γουρούνια με ένα μέτριο φυσίγγι και έχω χάσει ένα με ένα άριστο, το δεύτερο δεν θα το ξαναβάλω στην θαλάμη ότι και να μου λένε, όσο και αν πιστεύω ότι αντικειμενικά είναι ανώτερο.
Η ψυχολογία σκοτώνει μερικές φορές πιο αποτελεσματικά από την ταχύτητα.
Μόνο τέτοια έχωΓια τα 000 (9.1χιλ.) δεν ακούω τίποτε και ανησυχώ...
Κανένας δεν τα χρησιμοποιεί;
Και πολύ καλά κάνειςΜόνο τέτοια έχω
Ειναι καλα φυσιγγια κατα την δικη μου αποψη....οπως εγραψα και παραπανω τα χρησιμοποιει φιλος μου .....συγκεκριμενα με την Α390 και το full με πολλες επιτυχιες καθως και αλλος φιλος με benelli m2 και 2*......Είχε κοπει το ρεύμα ρε μάγκες.......
View attachment 34156
Τι να πω δεν ξέρω δεν έχω ρίξει τετοια ούτε σε χαρτί ούτε σε θήραμα. Θα του πω του φιλου ρίξε ρίξε για να δούμε πως πάνε στο θήραμα χαχαχαΕιναι καλα φυσιγγια κατα την δικη μου αποψη....οπως εγραψα και παραπανω τα χρησιμοποιει φιλος μου .....συγκεκριμενα με την Α390 και το full με πολλες επιτυχιες καθως και αλλος φιλος με benelli m2 και 2*......
Φίλε Νικο, εύλογες οι απορίες σου αλλά ξεκάθαρη απάντηση ΔΕΝ υπάρχει!!!!
εξαρτάται από που θα το βρουν τα δράμια
πιτσιρικάς έχω δει κάπρο 100+ να έχει πέσει από ΕΝΑ δράμι 00 buck στα 55 - 60 (ίσως και πιο πολλά) μέτρα που τον βρήκε πίσω από το αυτί
και έχω δει σκρόφα σκάρτη 50αρα να φεύγει με διαμπερές από μονόβολο (δεν βρήκε οστό) και να πηγαίνει πάνω από 500 μέτρα
50αρι+++ γουρούνι έχει πέσει με 0 buck σε πάνω από 40 μέτρα ακόμα και με 1 buck!!! και δεν μιλάω για εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, αλλά και ΟΥΤΕ για τον κανόνα!!!! (ο κανόνας είναι 00 buck και πιο χοντρά δράμια)
εν κατακλείδι:
10-12βολα 10/0 στα 35 μετρα κρατάνε και κάπρο - "βίσωνα" αν τον βρουν καλά σε καλό σημείο (βάση κρανίου ή στήθος πίσω από το μπροστινό πόδι)...... αν τον βρουν σε κανα σαμάρι πιθανόν να μην του κάνουν τίποτα....... αν τον βρουν σε κοιλία θα τον κάνουν μεζέ για τους λύκους και τις αλεπούδες.......
Υ.Γ.1 μην υποτιμούμε τα 0 buck! από τις πρώτες δοκιμές που ξεκίνησα να κάνω στα τέλη των 80's, ήταν με δράμια... με έκπληξη διαπίστωσα πως τα απλά 12βολα 0 buck γνωστής αμερικάνικης εταιρείας, είχαν κατά κάτι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διάτρηση από τα 12 βολα semi magnum 00 buck της ίδιας εταιρείας... ελάχιστη διαφορά σχεδόν ασήμαντη, πλην όμως παρατηρήσιμη!
Υ.Γ. 2 τι θυμάμαι ώρες ώρες...... λένε πως πως οι νέοι ζούνε με τα όνειρα κι οι ηλικιωμένοι με τις αναμνήσεις..... αστα να πάνε.... μεγαλώσαμε πατριώτηηηηηηηη
Υ.Γ. 3 προς κύριους διαχειριστάς του ιστοτόπου: καμιά φατσούλα που να ρίχνει μαύρο δάκρι δεν έχετε;;;;; μέγιστη παράλειψη, ενίοτε είναι άκρως απαραίτητη!!!! τες πα, ας χτυπήσουμε ενα τίλιο να πάνε κάτω τα φαρμάκια
Εδώ πάνω σχεδόν όλοι αυτά και τα 0000ΒΓια τα 000 (9.15χιλ.) δεν ακούω τίποτε και ανησυχώ...
Σε καλό δρόμο είσαι φίλε μου χαχαΜόνο τέτοια έχω
ΠαρώνΓια τα 000 (9.15χιλ.) δεν ακούω τίποτε και ανησυχώ...
αυτή η κατανομή στα 30 μετρα με αυτήν την V1,5 καταβάλει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ το γουρούνι ΕΑΝ το βρει καλά!!!!!Σας ευχαριστω....και το λεω ειλικρινα...ΟΛΟΥΣ για τις απαντησεις σας!!!
Χιλια και οχι ενα ευχαριστω!!!
Μια δοκιμη πριν απο λιγο....Θα εριχνα και στα 35 μετρα με φουλ τσοκ....δεν αφησε ο αερας....
12ΒΟΛΟ 10/0 με Τεκνα.
View attachment 34148View attachment 34149View attachment 34150View attachment 34151View attachment 34152
Ναι τα federal flight control tactical και έχεις πολύ δίκιο σε αυτό. Μπαίνω σε μαγαζί και βλέπω έναν μεσήλικα είχε πάρει καμιά δεκαριά κουτιά από τα tactical. Α πάτε σκοπευτήριο του λέω; Και εγώ τα χρησιμοποιώ είναι χαμηλής ανάκρουσης. Όχι φίλε μου λέει τα γουρούνια πέφτουν και με απλά φυσίγγια δεν χρειάζεται μάγκνουμ ( με ύφος του τύπου άσε ρε άσχετε ). Ότι πείτε του λέω, γούστα είναι αυτα ( )Τις ξερω τις ταχυτητες που εχουν.....απλα και τα federal δεν ειναι για πεταμα...θελουν δοκιμες με τα τσοκ......επισης μια περιοδο κυκλοφορουσανε και federal με flitecontrol και χαμηλες ταχυτητες τα οποια μπερδεψανε τον κοσμο ......και βγηκε η φημη οτι δεν σκοτωνουν.......οι μαγαζατορες τα σμπρωχνανε ως ποιο φθηνα.....αυτα οντως δεν ειχανε διατρηση
ΟμοίωςΜόνο τέτοια έχω
Η πυρίτιδα παίζει σημαντικό ρόλο. Πχ η sp8 που φέρουν τα nsi κρατάει μενουσες ταχύτητες σε πολλά μέτρα, και των γουιτζεστερ για τα φεντεραλ όμως διαφωνώ.. Επίσης δεν είναι μόνο η ταχύτητα είναι και το δραμι.. Άλλο το 8 χιλιοστά άλλο το 9..αλλο το 8 χιλιοστά με 404 κι άλλο το 9 χιλιοστά με 440..ολες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Βέβαια αν κάποιος ρίχνει μέχρι 25 μέτρα αντε 30 με καλές κατανομές και συγκέντρωση τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα με κανένα δραμι. Αν όμως ρίχνει κάποιος όπως εγώ και Στα 50 καμία φορά κι ας είναι λάθος, τότε ναι θέλω μεγάλη μπίλια και μεγαλύτερη ταχύτητα απ αυτή των ρεμινγκτον και των φεντεραλ. Καλά κυνήγια αύριο φίλοι μου.
Καλέ μου φίλε Γιάννη, νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι ότι το 4% δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά... για ταχύτητες φυσιγγίων ......Ειδικά στα 50 αν το κατάλαβα σωστά έχουν μεγάκη διαφορά, άλλο το 966 και άλλο το 1006.. Σημαντική διαφορά.