Δράμια - Μονόβολα Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μητσαρα ξερεις τι μου κανει εντυπωση ??
Ο φιλος ο Μαριος μπηκε στον κοπο με τα σχεδιαγραμματα του να μας ανοιξει τα ματια....και ΚΑΝΕΝΑΣ
δεν εδωσε σημασια....
Τι να τις κανω τις αποτυπωσεις των δοκιμων.....οταν δεν ενδιαφερομαστε να μαθουμε ποσο απεχει
η θεωρεια απο την πραξη???
Με τον ΠΡΩΤΟΝ τον εαυτο μου.....Δεν κατηγορω ΚΑΝΕΝΑΝ συναδελφο η φιλο.....
Δεν το ειχα σκεφτει ποτέ αυτο με τις δυαδες ή τριαδες....απλα γεμιζα και εριχνα....
Τωρα θα δω ποσα σεταπ εχω δυαδες και ποσα τριαδες....και ειναι πολλα αναθεμα τα....
Αυτο που μπορω να πω αυτην την στιγμη....ειναι οτι η πραξη απεχει αρκετες φορες απο την θεωρεια!!!
Λεπτομερειες ομως δεν ξερω.
Εγω Νικο εκτος απο κατι 9 βολα με την mg2 που γεμιζω και ειναι φωτια ολλα τα αλλα τα εχω σε δυαδες 8-10 βολα αν σε 10βολα 12/0 δεν σου βγαλει τουλαχιστον 425 μ/δ πες μου να σου δωσω ενα σετ απ με την ssb

Εγω Νικο εκτος απο κατι 9 βολα με την mg2 που γεμιζω και ειναι φωτια ολλα τα αλλα τα εχω σε δυαδες 8-10 βολα αν σε 10βολα 12/0 δεν σου βγαλει τουλαχιστον 425 μ/δ πες μου να σου δωσω ενα σετ απ με την ssb

Να εισαι καλα και σε ευχαριστω!!!
Μητσαρα σεταπ με SSB εχω δοκιμασμενο και ''γαμηστερο'' φιλε!!!
Εαν δεν μου δωσει V1,5-450m/s.....δεν θα την κανω προσαναμμα για το τζακι.....Θα την χαρισω σε
καποιον φιλο που γεμιζει 89ρηδες καλυκες....Εγω δεν θα ασχοληθω με τετοιους καλυκες.

Να εισαι καλα και σε ευχαριστω!!!
Μητσαρα σεταπ με SSB εχω δοκιμασμενο και ''γαμηστερο'' φιλε!!!
Εαν δεν μου δωσει V1,5-450m/s.....δεν θα την κανω προσαναμμα για το τζακι.....Θα την χαρισω σε
καποιον φιλο που γεμιζει 89ρηδες καλυκες....Εγω δεν θα ασχοληθω με τετοιους καλυκες.
δυστιχως Νικο τωρα που θα παρεις 12/0 θα καταλαβεις οτι ειναι δυσκολα δραμια ,και θα χρειαστεις οπωσδηποτε δαχτυλιδι αλλιως φυσιγγι δεν βαζεις στην θαλαμη !!!! θα σε ρωτησω κατι σε π.μ

Φίλε Λευτέρη μάλλον εκ παραδρομής έγραψες "Τροποποιημενες μονοβασικες κανονικά είναι αυτές με 15 έως 30% νιτρογλυκερινη" εννοείς μάλλον διβασικές! Οι Τροποποιημενες μονοβασικες έχουν 8 έως 11% νιτρογλυκερίνη και η B&P παράγει και ΔΙΒΑΣΙΚΕΣ με μεγαλύτερο ποσοστό νιτρογλυκερίνης! όπως την -εξαιρετική - ΝΙΚΕ με 25%!
Η ίδια η B&P λέει ότι η σειρά των 410 για όπλα χειρός είναι διβασικές πυρίτιδες!
Διβασικες είναι εξ ορισμού οποιες έχουν δύο βάσεις ακόμα και αν η νιτρογλυκερινη είναι στο 1%. Ποσοστό νιτρογλυκερινης κάτω του 30% δεν επαρκεί για να διαλύσει το σύνολο της νιτροκυταρινης οπότε προστίθεται και πτητικος διαλύτης. Καθαρές διβασικες δηλαδή είναι όσες έχουν πάνω από 30% νιτρογλυκερινη,όπως η nike με 30% που δεν παράγεται εδώ και χρόνια, με ποσοστό κάτω του 30% έως 18, 20% μπορούμε να έχουμε ( όταν η παραγωγή είναι πολύ ποιοτική όπως πχ jk8 ή lmr 800x) τα πλεονεκτήματα των διβασικων χωρίς τα αρνητικά τους. Με τα ποσοστά των b& p 10% ή και λιγότερο είναι πιο πολύ διαφημιστικό τρυκ τα περί τροποποιημενων μονοβασικων.

δυστιχως Νικο τωρα που θα παρεις 12/0 θα καταλαβεις οτι ειναι δυσκολα δραμια ,και θα χρειαστεις οπωσδηποτε δαχτυλιδι αλλιως φυσιγγι δεν βαζεις στην θαλαμη !!!! θα σε ρωτησω κατι σε π.μ

Εχω βρε φιλε και δαχτυλιδια....Δεν μου λειπει τιποτα απο εργαλεια ιδιογομωσης....
Το θεμα ειναι να βρω ορεξη να ασχοληθω....και το λεω γιατι τα 11/0 που εχω με καλυπτουν
στο κυνηγι....
Ετσι πιστευω τουλαχιστον....
Τωρα εαν με δεις σκαρφαλωμενο σε κανα πευκο....απο γουρουνι θα ειναι!!!! :D

Βρε μάγκες έχω μια απορία που αν θέλετε μου απαντάτε βέβαια.. Εσεις που κάνετε ίδιογόμωση ένα κουτάκι των 10 δραμιων πόσο σας στοιχίζει;;; Εγώ ας πούμε το αγοράζω 15 ευρώ τα nsi.. Εσάς πόσο σας βγαίνει, γιατί πέραν της ποιότητας που φτιάχνετε πρέπει να συμφέρει κ οικονομικα.

Βρε μάγκες έχω μια απορία που αν θέλετε μου απαντάτε βέβαια.. Εσεις που κάνετε ίδιογόμωση ένα κουτάκι των 10 δραμιων πόσο σας στοιχίζει;;; Εγώ ας πούμε το αγοράζω 15 ευρώ τα nsi.. Εσάς πόσο σας βγαίνει, γιατί πέραν της ποιότητας που φτιάχνετε πρέπει να συμφέρει κ οικονομικα.
0,80 με 1 ευρω το φυσιγγι αναλογα την πυριτηδα

Last edited:

Με ΤΕΚΝΑ τα μονοβολα DEER και GUALANDI 32 γραμαριων 0,65-0,70 λεπτα το καθε ΕΝΑ !!!

Εντάξει ... δεν μας ξυρίζουν πολύ ...
b0207.gif

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση επεκτείνοντας αυτή του Γιάννη.
Τα τσιχλοφύσιγγα πόσο σας κοστίζουν ;
Επίσης τα φυσίγγια για λαγό, φάσα και παπιά ...

Δεν ψάχνω το λεπτό, μια χονδρική εκτίμηση θέλω.

Βασιλη μου....Δεν το θεμα οικονομιας στην ιδιογομωση.....Αυτο που ΜΕΤΡΑΕΙ .....ειναι η σταθερη
ποιοτητα και αποδοση του φυσιγγιου!!!
Αρκετες φορες φυσιγγια μου ( αναλογα τα υλικα ) ξεπερνουν το κοστος των εμπορικων...αλλα αυτο
ειναι εξαιρεση....Βεβαια καμια σχεση με την ποιοτητα των εμπορικων....και σε αποδοση.

Χοντρικα θα σου πω.....Οικονομια με ιδιογομωση με μεγαλη διαφορά εχεις στα τσιχλοφυσιγγια με
αναγομωμενους καλυκες.... Εκει το κοστος σε ενα φυσιγγιο 30 -32 γραμμαριων δεν υπερβαινει
τα 2,5 - 3 ευρω και με καινουργιους καλυκες τα 4 ευρω....τα 25 φυσιγγια ...ενα κουτι δλδ.
Στην φασσα και λαγο με καινουργιους καλυκες στα 36 γραμμαρια στα 5 ευρω να υπολογιζεις....
με διβασικη πυριτιδα .
Και στο παπι τα 50 γραμμαρια με ολα τα ''καλουδια'' στο στησιμο...στα 6-7 ευρω τα 25 φυσιγγια. σε 12/76.
παλι με διβασικη πυριτιδα...
Καπου εκει τα εχω υπολογισει εγω....
Ολα αυτα με μολυβδινα σκαγια....φιλε!!!

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση επεκτείνοντας αυτή του Γιάννη.
Τα τσιχλοφύσιγγα πόσο σας κοστίζουν ;
Επίσης τα φυσίγγια για λαγό, φάσα και παπιά ...

Δεν ψάχνω το λεπτό, μια χονδρική εκτίμηση θέλω.
Αν συμπεριλάβεις το κόστος των δοκιμών (υλικά, δοκίμια και κυρίως βενζίνες) βγαίνει κάμποσο... μόνο για τσίχλες συμφέρει γιατί επιμερίζεται το κόστος "ανάπτυξης" σε πολλά φυσίγγια... στον αντίποδα τα λαγοφύσιγγα: το πιο ακριβό αμερικάνικο θα σου βγει φτηνότερο (και καλύτερο) από το δικό σου...
Αλλά η ιδιογόμωση από μόνη της είναι μια ευχάριστη ασχολία, ένα "ΧΌΜΠΥ" από μόνη της (όπως και βαλλιστική λειόκανου) ...... μια σταρήθρα χτυπημένη από φυσίγγι σου, σε χαροποιεί περισσότερο από μια φάσσα με αγοραστό......

Αν συμπεριλάβεις το κόστος των δοκιμών (υλικά, δοκίμια και κυρίως βενζίνες) βγαίνει κάμποσο... μόνο για τσίχλες συμφέρει γιατί επιμερίζεται το κόστος "ανάπτυξης" σε πολλά φυσίγγια... στον αντίποδα τα λαγοφύσιγγα: το πιο ακριβό αμερικάνικο θα σου βγει φτηνότερο (και καλύτερο) από το δικό σου...
Αλλά η ιδιογόμωση από μόνη της είναι μια ευχάριστη ασχολία, ένα "ΧΌΜΠΥ" από μόνη της (όπως και βαλλιστική λειόκανου) ...... μια σταρήθρα χτυπημένη από φυσίγγι σου, σε χαροποιεί περισσότερο από μια φάσσα με αγοραστό......
κανεις μεγαλο λαθος για τα λαγοφυσιγγα , δοκιμες κανεις οταν πας για κυνηγι οποτε ασε τα καυσιμα ,οταν θα ριξεις 5 φυσιγγια στη δοκιμη για να καταληξεις οτι ειναι καλο το φυσιγγι εχεις γυρω στα 2,5 με 3 ευρω ριξε 5 αμερικανικα για δοκιμη αν τα πηγαινει το οπλο σου να δουμε ποσα κερδιζεις ? ασε που θα εχεις καλυτερο φυσιγγι γιατι θα ειναι για το οπλο σου φτιαγμενο !

Με 3,6 ευρώ το κιλό τα σκάγια η οικονομία πάει περίπατο. Μόνο σταθερότητα και κατασκευή φυσιγγίου στα μέτρα σου είναι το κέρδος. Και η ευχαρίστηση της δημιουργίας.

Γερασιμε κανεις λαθος φιλε μου!!! Αν και αγοραζουμε ποιο ακριβα εμεις οι ιδιογομωτες τα υλικα
δλδ στην λιανικη τιμη.....
Και με 6,5 ευρω τα επινικελωμενα σκαγια.... δεν υπερβαινουν σε κοστος την τιμη των εμπορικων.
Μην ξεχνας οτι κερδιζουμε το ποσοστο κερδους του κατασκευαστη...κανοντας το χομπυ μας...και
εχοντας και ποιοτικοτερο φυσιγγιο !!!! ;)

ΥΓ. Τωρα οσον αφορα τα Αμερικανικα φυσιγγια....και εχοντας και ποιοτικοτερα υλικα οι Αμερικανοι....
τα φυσιγγια ιδιογομωσης....τα κοιτανε και τα ψαχνουν με τα κυαλια !!!!
Οι ιδιογομωτες τα Αμερικανικα φυσιγγια τα εχουν αφησει μίλια πισω!!! :)

Status
Not open for further replies.
Back