Φίλε μου μάλλον κάνουμε άλλου είδους "δοκιμές"... εγώ δοκιμάζω με σύστημα Oberfell & Thompson που απαιτεί στατιστικό πληθυσμό 5 φυσιγγίων (τον έχω μειώσει, λιγάκι καταχρηστικά- σε 4 ή και 3) ανά συνταγή σε συνδυασμό και με τσοκ....κανεις μεγαλο λαθος για τα λαγοφυσιγγα , δοκιμες κανεις οταν πας για κυνηγι οποτε ασε τα καυσιμα ,οταν θα ριξεις 5 φυσιγγια στη δοκιμη για να καταληξεις οτι ειναι καλο το φυσιγγι εχεις γυρω στα 2,5 με 3 ευρω ριξε 5 αμερικανικα για δοκιμη αν τα πηγαινει το οπλο σου να δουμε ποσα κερδιζεις ? ασε που θα εχεις καλυτερο φυσιγγι γιατι θα ειναι για το οπλο σου φτιαγμενο !
εσυ βασιζεσαι σε μια θεωριτικη δοκιμη με ποσοστα αναλυσεις κτλ ,ενω εγω οπως και πολλοι αλλοι συναδελφοι σε πρακτικα πραγματα ,με τα τσοκ δεν εχω προβλημα αφου κανω ολλα μου τα κυνηγια με lm ή 3* τσοκ ,και στον κυνηγοτοπο που λες ειμαι ολη μερα οποτε !!!!οποτε μπορω κυνηγαω ,δεν ειμαστε εταιρια παραγωγης φυσιγγιων. σε ενα φυσιγγι βλεπω ταχυτητα, κατανομη-διασπορα ,διατριση και μετα αν μου αρεσει κατευθειαν στο θυραμα αν τα καπνηζει καλα ειναι ενταξυ το φυσιγγιΦίλε μου μάλλον κάνουμε άλλου είδους "δοκιμές"... εγώ δοκιμάζω με σύστημα Oberfell & Thompson που απαιτεί στατιστικό πληθυσμό 5 φυσιγγίων (τον έχω μειώσει, λιγάκι καταχρηστικά- σε 4 ή και 3) ανά συνταγή σε συνδυασμό και με τσοκ....
Οι δοκιμές απαιτούν σταθερές συνθήκες, προεργασία και ΚΥΡΙΩΣ επαρκή στατιστικό πληθυσμό...
μετά από κάθε δοκιμή συνταγής ακολουθεί ανάλυση στο σπίτι και βαθμολόγηση και τροποποίηση της συνταγής
Υπολόγισε τουλάχιστον 5 -6 συνταγές μέχρι να βρεις μια ικανοποιητική που να σου δίνει βαθμολογία τουλάχιστον Normal+, ΝΑΙ μπορεί να το πετύχεις με την πρώτη! αλλά θα ζητάς το καλύτερο και θα κάνεις ψιλοτροποποιήσεις (άντε να βάλω 0,02 γρ μπαρούτη, άντε να βγάλω 0,5 γρ σκάγια κ.ο.κ.) ψάχνοντας την άριστη βαθμολογία το Exellent ..... την ουτοπία.... και δωστου δοκιμές επί δοκιμών...
Στον κυνηγότοπο πάω για κυνήγι όχι για δοκιμές... (όχι ότι δεν έχω τουφεκίσει χαρτιά σε κυνηγότοπο να πάρω μια πρώτη εικόνα - αλλά δεν το θεωρώ αυτό δοκιμή)
Ο πηγαιμός στην Ιθάκη της ιδιογόμωσης είναι μακρύς.... ΠΟΛΥ μακρύς........
Φίλε Δημήτρη, καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά για την ακρίβεια του λόγου, δεν υφίσταται "θεωρητική δοκιμή"... η δοκιμή (συστηματική ή πιο "πρόχειρη") είναι πάντα "πρακτική"... Ο καθένας κάνει ότι αγαπάει.... το ζήτημα είναι να βγάζουμε ΑΣΦΑΛΗ συμπεράσματαεσυ βασιζεσαι σε μια θεωριτικη δοκιμη με ποσοστα αναλυσεις κτλ ,ενω εγω οπως και πολλοι αλλοι συναδελφοι σε πρακτικα πραγματα
Ελπίζω να μην εκανες οικονομία στην πυριτιδα ..... ( sp2) αυτή θέλει φόρτωμα με το κουταλάκι του καφέ!!!Να δουμε τα ''καμωματα'' και την αποδοση της SP2 σε σχεση με την αρχοντισα την ΤΕΚΝΑ.!!!
View attachment 34514View attachment 34515
Πόσες κουμπότρυπες έχει ;; 8 ;;Το ξερω οτι δεν θα σου αρεσει η συγγεντρωση αλλα αυτες οι συγγεντρωσεις σκοτωνουν !!!
Το ξερω οτι δεν θα σου αρεσει η συγγεντρωση αλλα αυτες οι συγγεντρωσεις σκοτωνουν !!!
Ελπίζω να μην εκανες οικονομία στην πυριτιδα ..... ( sp2) αυτή θέλει φόρτωμα με το κουταλάκι του καφέ!!!
Χωρίς να θέλω να σε κάνω τον έξυπνο Γιατί δεν δοκιμάζεις και με τον lb6.Δίνει καλύτερη συγκέντρωση στα μέτρα που χρειάζεται.Κομμένος, και τρυπούλες κάτω όπως τον έκανα,και μερικούς φελλούς ώστε 2 στοιβάδες δράμια να είναι έξω του,χωρίς χαράγματα. Μου έδωσε άνοιγμα περίπου 40 εκατοστά στα 35 μέτρα.Με ''ξερεις''......ναι δεν μου αρεσει η συγκεντρωση....τωρα εαν σκοτωνει ή οχι....εσυ το ξερεις φιλαρα!!!
Στα 40 μετρα ηθελα ΟΛΑ τα βολια σε 40 εκατοστα κυκλο....Στα 30 - 33 μετρα ομως....οτι πεσει στο διαβα του
λυτρωμο δεν εχει...!!!!
Δημητρη....αυτο το 10βολο το εχεις δοκιμασει με αλλες πυριτιδες?Και μια δοκιμη τωρα!!! Για τον φιλο μου τον Νικο 10βολο 12/0 με την ssb στα 40 μετρα με lm ν1,5 ο στοχος 50χ50 περιπου View attachment 34551View attachment 34552
Χωρίς να θέλω να σε κάνω τον έξυπνο Γιατί δεν δοκιμάζεις και με τον lb6.Δίνει καλύτερη συγκέντρωση στα μέτρα που χρειάζεται.Κομμένος, και τρυπούλες κάτω όπως τον έκανα,και μερικούς φελλούς ώστε 2 στοιβάδες δράμια να είναι έξω του,χωρίς χαράγματα. Μου έδωσε άνοιγμα περίπου 40 εκατοστά στα 35 μέτρα.
Εχω δοκιμασει με διαφορες ,m92s,Α0 ,sp8 ,η πρωτη ειχα λιγη δεν δοκιμασα πολα στησιματα αλλα μου εβγαζε γυρω στα 410 μ/δ πολυ φορτωμενη η α0 δεν δινει ταχυτητες μονο σε 8 βολο σε μαγκνουμ καληκα η sp8 ηταν ενα λοτ που δεν καιγοταν καλα ουτε στις δοσολογιες που εχουν τα νομπελ τα ασπρα και την εδωσα σε εναν φιλο μηπος και την καψει η σηγγεκριμενη βγαζει καλες ταχυτητες και σχετικα λιγες πιεσεις αν και στην αρχη δυσκολευτικα να βρω βυσμα να μου κανει την δουλεια που θελω λογο οτι ειναι μεγαλου ογκου ,και κατι ακομα πολυ σημαντικο γιατι εχει αναφερθει εδω σε μια συζητηση οτι ας πουμε το 616 τις κανει πιο φονικες της ισπανικες ,ολλα τα αλλα καψουλια ακομα και το 688 δινουν 15-20 μ/δ λιγοτερα απο οτι το καψουλι τις εταιριας ,Δημητρη....αυτο το 10βολο το εχεις δοκιμασει με αλλες πυριτιδες?
Νικο μην ξεχνας ειναι με "μισοταπα" και με 3,5 * εσυ σφυξε τσοκ και βλεπεις διαφορεςΜε ''ξερεις''......ναι δεν μου αρεσει η συγκεντρωση....τωρα εαν σκοτωνει ή οχι....εσυ το ξερεις φιλαρα!!!
Στα 40 μετρα ηθελα ΟΛΑ τα βολια σε 40 εκατοστα κυκλο....Στα 30 - 33 μετρα ομως....οτι πεσει στο διαβα του
λυτρωμο δεν εχει...!!!!
Γιατι πολυ απλα τα 12/0 δεν χορανε σε συγγεντρωτηρα ,στα 11/0 εχω φυσιγγι που στα 35 μετρα ειναι σαν μονοβολο με ανοιγμα 10 ποντους με ν1,5 450 μ/δ τι να το κανω αν ειναι δουλευω μονοβολα και τελειωσε η δουλειαΧωρίς να θέλω να σε κάνω τον έξυπνο Γιατί δεν δοκιμάζεις και με τον lb6.Δίνει καλύτερη συγκέντρωση στα μέτρα που χρειάζεται.Κομμένος, και τρυπούλες κάτω όπως τον έκανα,και μερικούς φελλούς ώστε 2 στοιβάδες δράμια να είναι έξω του,χωρίς χαράγματα. Μου έδωσε άνοιγμα περίπου 40 εκατοστά στα 35 μέτρα.
Μητσαρα....ειπα την γνωμη μου....για την συγκεκριμενη αποτυπωση φιλε!!!Νικο μην ξεχνας ειναι με "μισοταπα" και με 3,5 * εσυ σφυξε τσοκ και βλεπεις διαφορες
Δημητρη σε τι καλυκα το κλεινεις? 12/70 ή 12/76?Εχω δοκιμασει με διαφορες ,m92s,Α0 ,sp8 ,η πρωτη ειχα λιγη δεν δοκιμασα πολα στησιματα αλλα μου εβγαζε γυρω στα 410 μ/δ πολυ φορτωμενη η α0 δεν δινει ταχυτητες μονο σε 8 βολο σε μαγκνουμ καληκα η sp8 ηταν ενα λοτ που δεν καιγοταν καλα ουτε στις δοσολογιες που εχουν τα νομπελ τα ασπρα και την εδωσα σε εναν φιλο μηπος και την καψει η σηγγεκριμενη βγαζει καλες ταχυτητες και σχετικα λιγες πιεσεις αν και στην αρχη δυσκολευτικα να βρω βυσμα να μου κανει την δουλεια που θελω λογο οτι ειναι μεγαλου ογκου ,και κατι ακομα πολυ σημαντικο γιατι εχει αναφερθει εδω σε μια συζητηση οτι ας πουμε το 616 τις κανει πιο φονικες της ισπανικες ,ολλα τα αλλα καψουλια ακομα και το 688 δινουν 15-20 μ/δ λιγοτερα απο οτι το καψουλι τις εταιριας ,
12/76 δεν χορανε τα 10 12/0 να τα κλεισεις σε 12/70Δημητρη σε τι καλυκα το κλεινεις? 12/70 ή 12/76?